هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۸۶ – ۱۳ مرداد ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

۲۴۰۰ نسخه خطی فارسی در کتابخانه ملی برلین

منبع: سایت کتابخانه دولتی برلین

کتابخانه دولتی برلین با بیش از ۲۲ میلیون نسخه کتاب، از بزرگ‌ترین کتابخانه‌‌های پژوهشی جهان به‌شمار می‌رود. این کتابخانه که در سال ۱۶۶۱ میلادی تاسیس شده است، مجموعه‌ بی‌نظیری از نسخ خطی در اختیار دارد. آنطور که سایت کتابخانه گزارش داده است، در حال‌حاضر ۲۴۰۰ نسخه خطی فارسی در این کتابخانه نگهداری می‌شود. کارشناسان نسخ خطی معتقدند که این مجموعه از نظر تاریخی و هنری ارزش زیادی دارد.

 کتابخانه دولتی برلین که زیر نظر بنیاد فرهنگی پروس کار می‌کند، ارزشمندترین آثار ادبی جهان را به همراه شماری از اسناد مهم تاریخی و نسخه‌های خطی در خود جای داده است. در این کتابخانه، مجموعه‌های ارزشمند نسخ خطی عربی، فارسی و ترکی جمع‌آوری شده است. آنطور که اسناد تاریخی نشان می‌دهند؛ اولین نسخه‌های خطی فارسی در اوایل قرن هفدهم میلادی توسط مستشرقانی مانند آدام اولئاریوس و تئودور پترائوس به این کتابخانه منتقل شدند.آدام اولئاریوس، سفیر فریدریش سوم، دوک‌نشین هولشتاین بود که برای گفت‌وگو با شاه صفی به ایران سفر کرد. تئودور پترائوس نیز خاورشناس دانمارکی بود که سفرهایی زیادی به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا داشت. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، نسخه‌های خطی فارسی برای اولین‌بار در ابتدای قرن هفدهم میلادی توسط این افراد به کتابخانه ملی برلین وارد شد. بعدها، در قرون هجدهم و نوزدهم، تعداد نسخ خطی و کتاب‌های نفیس به زبان‌های فارسی، عربی، عبری، ارمنی و ترکی در کتابخانه دولتی برلین به شدت افزایش یافت. از این‌رو، مسئولان کتابخانه تصمیم گرفتند که بخش “شرقی” را در سال ۱۹۱۹ در کتابخانه تاسیس کنند. این بخش در حال‌حاضر با در اختیار داشتن ۶۰۰ هزار نسخه کتاب و مجله، مجموعه کاملی از آثار خاورمیانه، آسیای مرکزی و شمال آفریقا در اختیار دارد. از دیگر مجموعه‌های ارزشمند این بخش، می‌توان به نسخه‌های خطی شرقی اشاره کرد. در حال‌حاضر ۴۲ هزار نسخه خطی و لوح چوبی در بخش شرقی کتابخانه دولتی برلین وجود دارد که ۲۴۰۰ نسخه خطی آن متعلق به نسخ خطی فارسی است. در میان این نسخه‌های خطی، ۱۳ نمونه از شاهنامه نیز دیده می‌شود. جالب است بدانید که کتابخانه دولتی برلین از سال ۲۰۱۳، بانک اطلاعاتی نسخ خطی شرقی را راه‌اندازی کرده است. در این بخش، تصاویر و اطلاعات کامل نسخ خطی به زبان‌های مختلف و به صورت آنلاین در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. در این بانک اطلاعاتی همچنین جزییات مربوط به نسخ خطی فارسی نیز وجود دارد. آنطور که سایت کتابخانه دولتی برلین گزارش داده است؛ در آینده، نسخه‌های خطی بیشتری در این بانک اطلاعاتی قرار خواهد گرفت. لینک زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در ارتباط با بخش شرق‌شناسی کتابخانه دولتی برلین و نسخ خطی فارسی در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://staatsbibliothek-berlin.de/die-staatsbibliothek/abteilungen/orient/

چهل حدیث؛ پادکستی آلمانی درباره مبانی اسلام و باورهای مسلمانان

منبع:سایت اسلامیک

بازار پادکست‌ها امروزه در سراسر جهان داغ است. حتی در سال‌های اخیر، محبوبیت این سرویس‌های رادیویی اینترنتی تا جایی پیش رفته است که گروه‌های مذهبی و سیاسی نیز از آن برای رساندن پیام‌های خود به مخاطبان استفاده می‌کنند. شورای اسلامی آلمان نیز مدتی است که پادکستی با عنوان “ چهل حدیث” را به زبان آلمانی راه‌اندازی کرده است. مسئولان این شورا معتقدند که پادکست “چهل حدیث” می‌تواند بینش و آگاهی جوامع آلمانی‌زبان را درباره مبانی اسلام و باورهای مسلمانان افزایش دهد. سایت اسلامیک درباره دلایل و اهداف راه‌اندازی این پادکست با مورات گوموش، دبیرکل شورای اسلامی آلمان به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

پادکست چهل حدیث با چه انگیزه‌ای و برای چه گروهی راه‌اندازی شده است؟

این پادکست با استفاده از کتاب “چهل حدیث” امام نووی تهیه شده است. در کتاب “ چهل حدیث” گزیده‌ای از کلام گهربار پیامبر اکرم (ص) آمده است. امام نووی در این اثر کوشیده تا با استفاده از منابع معتبر، بیانیات رسول اکرم (ص) را در موضوعات مختلف جمع‌آوری کند. هریک از احادیث این اثر، قاعده مهم و بزرگی از قواعد اسلام را بیان می‌کند. در مجموع، مباحث مختلفی از جمله زندگی دنیوی، آخرت، قوانین تجارت اسلامی، سفر، حقوق همسایگان و برخورد با کودکان در این احادیث مطرح شده است. بنابراین این پادکست برای همه کسانی که می‌خواهند با اسلام آشنا شوند، مفید است.

آیا این پادکست می‌تواند برای پیش‌برد زندگی مسلمانان در جامعه آلمان مفید باشد؟

بله، این پادکست تلاش می‌کند تا پیام‌های مهمی درباره زندگی روزانه مسلمانان و باورها و اعتقادات اسلامی ارائه دهد. از نظر من، چهل حدیث امام نووی می‌تواند به مسلمانان کمک کند تا راه مناسبی در زندگی انتخاب کنند. این احادیث منسوب به پیامبر(ص) و مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش هستند، اما در زمان کنونی نیز کاربرد دارند و می‌توانند اطلاعات مفیدی در اختیار مسلمانان قرار دهند.

چرا  احادیث را به عنوان موضوع اصلی پادکست انتخاب کرده‌اید؟

احادیث در درک اسلام، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. ما می‌خواهیم از طریق این پادکست، اهمیت احادیث در شناخت اسلام را به مخاطبان مسلمان و غیرمسلمان نشان دهیم. همچنین توضیحاتی که در این پادکست وجود دارد، به مخاطبان کمک می‌کند تا درک بهتری نسبت به احادیث پیدا کنند. برای بسیاری از علاقمندان به علوم اسلامی، حضور در سمینارهای علمی و کارگاه‌های آموزشی در حوزه احادیث، ساده نیست. بنابراین ما سعی کرده‌ایم در این پادکست، به روشی ساده، مخاطبان را با بخشی از احادیث مهم آشنا کنیم.

به نظر شما چه مباحثی باید در پادکست‌های مربوط به مسلمانان و اسلام مطرح شوند؟

به اعتقاد من، پادکست‌های اسلامی باید به معضلات اجتماعی و فرهنگی در قرن حاضر بپردازند. اسلام‌هراسی و نفرت‌پراکنی نسبت به مسلمانان در بسیاری از کشورهای اروپایی افزایش یافته و این مسئله موجب شده که مسلمانان در این کشورها با مشکلات زیادی روبرو باشند و بنابراین تهیه‌کنندگان پادکست‌ها باید به این مسائل بپردازند.

لینک مصاحبه:

نگاهی به تبادلات گسترده علمی و فرهنگی میان آلمان و ژاپن

منبع: جامعه ژاپنی-آلمانی در توکیو و برلین، انجمن مطالعات علوم طبیعی و قومی آلمان، گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، بنیاد کنراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت، مرکز علم و نوآوری آلمان در ژاپن، موسسه آلمانی برای مطالعات ژاپنی، مرکز گردشگری آلمان

نگاهی به اخبار مربوط به تبادلات فرهنگی و آموزشی آلمان و کشورهای دیگر نشان می‌دهد که آلمان با هیچ کدام از کشورهایی آسیایی به اندازه ژاپن ارتباط ندارد. گزارش منتشرشده بر روی سایت بخش فرهنگی وزارت خارجه آلمان نشان می‌دهد که حجم تبادلات فرهنگی و آموزشی میان آلمان و ژاپن بسیار زیاد است. براساس این گزارش، در حال حاضر ۱۰۰ موسسه فرهنگی آلمانی-ژاپنی در برلین و توکیو فعالیت دارند. همچنین، بیش از ۸۰۰ دانشگاه در دو کشور در راستای تبادل دانشجو و محقق با یکدیگر همکاری می‌کنند. این تبادلات دانشگاهی براساس تفاهم‌نامه‌ای است که مسئولان دو کشور در سال ۱۸۷۳ در ارتباط با توسعه همکاری‌های عملی و تحقیقاتی با یکدیگر امضا کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، موسسات و سازمان‌های تحقیقاتی آلمان و ژاپن از پژوهشگران دو کشور حمایت می‌کنند.

تاسیس جامعه ژاپنی-آلمانی در توکیو

تاسیس جامعه ژاپنی-آلمانی در توکیو و برلین از مهم‌ترین اقداماتی است که در راستای توسعه روابط فرهنگی و اجتماعی آلمان و ژاپن انجام شده است. جامعه ژاپنی-آلمانی در توکیو در سال ۱۹۱۱ با هدف گسترش ارتباط میان جوانان دو کشور شکل گرفت. از جمله فعالیت‌های این مرکز می‌توان به برگزاری دوره‌های زبان آلمانی و ژاپنی، برپایی کارگاه‌های آموزشی برای آشنایی با فرهنگ دو کشور و برگزاری جشن‌های کریسمس اشاره کرد. جامعه ژاپنی-آلمانی در توکیو با سفارت آلمان، موسسه گوته و موسسه تبادلات آکادمیک همکاری می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

http://www.jdg.or.jp/de/about

شکل‌گیری جامعه ژاپنی-آلمانی در برلین

در دهه ۸۰ میلادی روابط فرهنگی و پژوهشی میان آلمان و ژاپن توسعه یافت. در همان دوران جامعه ژاپنی-آلمانی در برلین نیز شکل گرفت. این مرکز که در سال ۱۹۸۵ تاسیس شده، در جهت گسترش ارتباطات علمی و فرهنگی و همچنین توسعه روابط میان جوانان دو کشور فعالیت می‌کند. جامعه ژاپنی-آلمانی در برلین در حال حاضر با برگزاری کنفرانس‌های علمی و رویدادهای فرهنگی تلاش می‌کند تا جامعه آلمان و ژاپن را به مخاطبان خود بشناسد. این مرکز همچنین با داشتن کتابخانه غنی، در میان جوانان طرفداران زیادی دارد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://www.jdzb.de/wir-ueber-uns/allgemein/

فعالیت انجمن مطالعات علوم طبیعی و قومی آلمان

یکی از مهم‌ترین موسسات آلمانی که در حال‌حاضر در ژاپن فعالیت دارد، انجمن مطالعات علوم طبیعی و قومی آلمان در توکیو است. این انجمن که در سال ۱۹۷۳ تاسیس شده است، یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های خارجی فعال در ژاپن است. انجمن مطالعات علوم طبیعی و قومی آلمان در حوزه مطالعات اجتماعی و فرهنگی در منطقه شرق آسیا فعالیت می‌کند. این موسسه همچنین کتابخانه‌ای با ۶۵۰۰ کتاب دارد. اگر مایلید که با فعالیت‌های این مرکز بیشتر آشنا شوید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://oag.jp/about/

راه‌اندازی موسسه آلمانی برای مطالعات ژاپنی

موسسه آلمانی برای مطالعات ژاپنی از دیگر موسسات تحقیقاتی مهم آلمان در توکیو است. این موسسه در سال ۱۹۸۸ تاسیس شده است و پژوهشگران آن بر روی موضوع “ژاپن امروزی در بستر جهانی” تحقیق می‌کنند. هدف از تاسیس این موسسه، جمع‌آوری و گسترش اطلاعات در ارتباط با جامعه، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و روابط بین الملل کشور ژاپن است. پژوهشگران این موسسه معتقدند که ژاپن در شرایط کنونی با چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مختلفی روبرو است و سایر کشورهای توسعه یافته صنعتی از جمله آلمان نیز با این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. به گفته پژوهشگران، از آنجا که این تحولات اساسی اغلب در ژاپن سریع‌تر رخ می‌دهند، آلمان می‌تواند از تجارب ژاپن استفاده کند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در ارتباط با فعالیت‌های موسسه آلمانی برای مطالعات ژاپنی به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.dijtokyo.org/de/institut/

تاسیس بنیاد پژوهش آلمان در توکیو

بنیاد پژوهش آلمان در توکیو، از دیگر سازمان‌های مهم پژوهشی آلمان در ژاپن است. در سال‌های اخیر، همکاری‌های پژوهشی دوجانبه میان ژاپن و آلمان، به طور پیوسته افزایش یافته است، در این میان، دفتر بنیاد پژوهش آلمان در توکیو نقش مهمی ایفا می‌کند. این بنیاد از پروژه‌های تحقیقاتی دو کشور و همچنین همکاری میان پژوهشگران آلمان و ژاپن حمایت می‌کند. برای آنکه با فعالیت‌های این بنیاد آشنا شوید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.dfg.de/dfg_profil/geschaeftsstelle/dfg_praesenz_ausland/japan/

شکل‌گیری مرکز علم و نوآوری آلمان در ژاپن

مرکز علم و نوآوری آلمان از دیگر سازمان‌های علمی و پژوهشی مهم ژرمن‌ها در ژاپن است. این موسسه تلاش می‌کند تا تمام انجمن‌های علمی و نوآورانه آلمان را کنار یکدیگر جمع کند و روابط این انجمن‌ها با شرکای ژاپنی‌شان را توسعه دهد. مرکز علم و نوآوری آلمان با تمام دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیاد آلمانی و ژاپنی در ارتباط است. بودجه این مرکز توسط بخش فرهنگی وزارت خارجه آلمان تامین می‌شود. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در ارتباط با فعالیت‌های مرکز علم و نوآوری آلمان در ژاپن در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.dwih-tokyo.org/de/dwih-tokyo/ziele-und-aufgaben/

تبادلات آموزشی و پژوهشی

گزارش سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نشان می‌دهد که ژاپن ۷۸۰ دانشگاه دولتی و خصوصی دارد. همچنین صدها موسسه آموزشی و پژوهشی در ژاپن فعالیت می‌کنند. مسئولان این کشور همچنین کمک‌هزینه‌های زیادی برای پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه‌های پزشکی، هوا و فضا، پیشگیری از بلایای طبیعی و فناوری اطلاعات ارائه می‌دهند. براساس گزارشی که بر روی سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان منتشر شده: بسیاری از دانشگاه‌های ژاپن، دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را به زبان انگلیسی برگزار می‌کنند. هزینه‌های دانشگاه‌های ژاپن نیز از سالی ۴۲۰۰ یورو در دانشگاه‌های دولتی تا سالی ۷ هزار یورو در دانشگاه‌های خصوصی متفاوت است. این هزینه‌های بالا اغلب باعث می‌شود که دانشجویان کشورهای اروپایی از جمله آلمان از تحصیل در ژاپن صرفه‌نظر کنند. با این وجود، موسسات تحقیقاتی ژاپن در میان پژوهشگران جهان طرفداران زیادی دارند. همچنین آنطور که سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان گزارش داده است: بودجه مراکز تحقیقاتی ژاپن در سال ۲۰۱۶، در حدود ۱۵۰ میلیارد دلار بوده است. این کشور همچنین در بخش ثبت اختراعات نیز، پس از چین و ایالات متحده آمریکا، رتبه سوم را دارد. از این رو، بسیاری از محققان آلمانی برای کار در موسسات پژوهشی در ژاپن اقدام می‌کنند. در این میان، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نقش مهمی ایفا می‌کند. این موسسه به محققان آلمانی که می‌خواهند در موسسات پژوهشی ژاپن مشغول به کار شوند، فرصت‌های مختلفی پیشنهاد می‌دهد. موسسه تبادلات آکادمیک آلمان همچنین به دانشجویان ژاپنی که به دلیل هزینه‌های پایین دانشگاه‌های دولتی آلمان ترجیح می‌دهند در این کشور ادامه تحصیل دهند، کمک می‌کند. در سایت این موسسه می‌توان فرصت‌های پژوهشی در کشور آلمان را نیز پیدا کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/japan/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

راه‌اندازی مدارس آلمانی در کوبه و توکیو

مدرسه آلمانی توکیو، قدیمی‌ترین مدرسه ژرمن‌ها در منطقه شرق آسیا است. این مدرسه در سال ۱۹۰۴ تاسیس و یکسال بعد رسما افتتاح شد. این مدرسه که در مقاطع مختلف تحصیلی فعالیت می‌کند، برای آموزش دانش‌آموزان آلمانی ساکن توکیو ساخته شده است. در عین‌حال، دانش‌آموزان ژاپنی، سوئیسی و اتریشی نیز در این مدرسه تحصیل می‌کنند. وب‌سایت زیر اطلاعات بیشتری در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد:

https://www.dsty.ac.jp/de/unsere-schule/grusswort-schulleiter

 مدرسه آلمانی شهر کوبه نیز از دیگر مدارس ژرمن‌ها در ژاپن است. این مدرسه برای آموزش کودکان ۲ تا ۱۱ سال در شهر کوبه ژاپن راه‌اندازی شده است. هدف از راه‌اندازی این مدرسه، انتقال ارزش‌ها و میراث فرهنگی آلمان  است. همچنین در این مدرسه درباره فرهنگ و تاریخ ژاپن نیز به کودکان توضیح داده می‌شود. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره مدرسه آلمانی کوبه به‌دست آورید:

https://www.dskobe.org/en/about/

فعالیت موسسه گوته در سه شهر ژاپن

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های آلمانی‌ها در سراسر جهان، آموزش زبان آلمانی است. موسسه گوته در این زمینه، نقش مهمی ایفا می‌کند. در حال‌حاضر، این موسسه در ژاپن در سه شهر توکیو، کیوتو و اوساکا فعالیت دارد. موسسه گوته در این سه شهر، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مراکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. برای آنکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در ژاپن به‌دست آورید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.goethe.de/ins/jp/de/spr/kur/gia.html

تاسیس بنیادهای سیاسی

بنیاد فردریش ابرت یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های سیاسی است که در ژاپن فعالیت می‌کند. این بنیاد در سال ۱۹۶۷ تاسیس شده است. مدیران این بنیاد معتقدند که کشورهای ژاپن و آلمان با چالش‌های مشابه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی روبرو هستند و با همکاری یکدیگر می‌توانند این چالش‌ها را حل کنند. از این‌رو، اعضای بنیاد فردریش ابرت در ژاپن، از یک‌سو ارتباط میان سیاست‌مداران و جامعه مدنی دو کشور را توسعه می‌‌دهند و از سوی دیگر از تبادل میان گروه‌های علمی ژاپن و آلمان پشتیبانی می‌کنند. اعضای این بنیاد همچنین با برگزاری کنفرانس‌ها، کارگاه‌های آموزشی و میزگردهای مختلف تلاش می‌کنند تا جوانان دو کشور را نسبت به چالش‌ها و مشکلات آگاه کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://www.fes-japan.org/our-mission-in-japan/

بنیاد کنراد آدناور از دیگر موسسات مهم آلمانی است که در توکیو تاسیس شده است. این بنیاد به تحکیم روابط نخبگان ژاپنی و آلمانی کمک می‌کند و زمینه توسعه روابط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی رسانه‌ای میان آلمان و ژاپن را فراهم می‌کند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد کنراد آدناور به‌دست آورید، به‌سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kas.de/de/web/japan/ueber-uns

مرکز گردشگری آلمان

مرکز گردشگری آلمان بیش از ۶۰ سال است که فعالیت می‌کند. هدف از تاسیس این مرکز، آشنایی شهروندان سایر کشورها مانند ژاپن با آثار باستانی و گردشگری آلمان و طبیعت زیبای آن است. در وب‌سایت مرکز گردشگری آلمان، اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های هنری و فرهنگی، گردش در طبیعت، گشت‌وگذارهای خانوادگی و ورزش‌های هیجان‌انگیز در آلمان به زبان‌های مختلف از جمله زبان ژاپنی وجود دارد. برای آشنایی با فعالیت‌های این مرکز، می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.germany.travel/en/germany/about-us/the-gntb/the-gntb.html

کمک‌هزینه تحقیقاتی در زمینه تدفین اسلامی

منبع: سایت آکادمی اسلام در حوزه علم و جامعه

آکادمی اسلام در حوزه علم و جامعه در آلمان برای سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۲۱،  کمک‌هزینه تحقیقاتی در زمینه “تدفین اسلامی در آلمان” به پژوهشگران ارائه می‌دهد. این کمک‌هزینه برای مدت ۱۲ ماه در اختیار پژوهشگران برجسته و دانشجویانی قرار می‌گیرد که می‌خواهند در زمینه تدفین اسلامی در آلمان به تحقیق بپردازند.

  بیش از دو سال از تأسیس آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه در دانشگاه گوته فرانکفورت می‌گذرد. مؤسسان این آکادمی، از همان ابتدا، هدف از ایجاد چنین مؤسسه‌ای را ارتقا پژوهش در حوزه الهیات اسلامی و کمک به پیش‌برد بحث‌های مربوط به اسلام در جامعه آلمان عنوان کردند. اهدافی که بسیاری از محققان و دانشجویان رشته الهیات اسلامی را به آینده این رشته در آلمان امیدوار کرده است.

حال، آکادمی اسلام در حوزه علم و جامعه تصمیم گرفته است تا به پژوهشگران و دانشجویانی که به حوزه اسلام علاقه دارند، کمک هزینه پژوهشی اهدا کند. این کمک‌هزینه در راستای پژوهش در حوزه “تدفین اسلامی در آلمان” اهدا خواهد شد.

متقاضیانی که در حوزه الهیات و مطالعات اسلامی به تحصیل می‌پردازند و اطلاعات کافی در حوزه قوانین تدفین اسلامی در آلمان دارند، می‌توانند برای این کمک‌هزینه اقدام کنند. همچنین داشتن مهارت خواندن و نوشتن به زبان آلمانی از ملزومات پذیرفته‌شدن برای این کمک‌هزینه تحقیقاتی است. افرادی که برای این فرصت تحقیقاتی پذیرفته شوند، برای مدت ۱۲ ماه کمک هزینه پژوهشی دریافت می‌کنند. همچنین هزینه‌های مربوط به سفر پژوهشگران نیز پرداخت خواهد شد. علاوه بر این‌ها، محققان می‌توانند از امکانات پژوهشی آکادمی اسلام در حوزه علم و جامعه نیز استفاده کنند. علاقمندان تا اول ماه اکتبر سال جاری فرصت دارند تا برای این فرصت تحقیقاتی اقدام کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کمک‌هزینه می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://aiwg.de/wp-content/uploads/2020/07/Ausschreibung_Associated_Praxisfellowship_2020-2021.pdf

اخراج نویسنده و سیاستمدار اسلام‌ستیز آلمانی از حزب سوسیال دموکرات

منبع: زوددویچه

تیلو زاراتسین، نویسنده و سیاستمدار اسلام‌ستیز آلمانی به دلیل اظهارات نژادپرستانه و انتشار آثار ضد اسلامی، از حزب سوسیال دموکرات آلمان اخراج شد. او در حالی از این حزب اخراج شده است که رهبران حزب سوسیال دمکرات پیش‌تر، سه بار تلاش کرده بودند تا تیلو زاراسین را از حزب کنار بگذارند و در این زمینه موفق نبودند.

 حزب سوسیال دموکرات روز جمعه رسما اخراج زاراتسین از این حزب را اعلام کرد. در حکم بالاترین مرجع قضایی حزب سوسیال دموکرات آمده است:« زاراتسین از این پس دیگر عضو حزب سوسیال دموکرات نخواهد بود. اخراج او در راستای حفاظت از اعتبار حزب صورت گرفته است.»

اندکی پس از انتشار خبر اخراج زاراتسین از حزب سوسیال دموکرات، لارس کلینگ‌بایل، دبیرکل این حزب نیز با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد: «با اخراج زاراتسین از حزب سوسیال دموکرات، پرونده او در این حزب به پایان رسیده است. بنابراین او از این پس نمی‌تواند نظرات نژادپرستانه و ضداسلامی خود را به عنوان سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات بیان کند. بهتر است زاراتسین این حکم را بپذیرد و به نظر سایر اعضای حزب احترام بگذارد.»

این در حالی است که زاراتسین در نخستین واکنش به حکم اخراجش اعلام کرد که علیه تصمیم بالاترین مرجع قضایی حزب سوسیال دموکرات به شکل قانونی اقدام خواهد کرد.

تیلو زاراتسین پس از انتشار چند اثر نژادپرستانه و همچنین اظهارات مناقشه‌برانگیز علیه مهاجران و مسلمانان، مورد انتقاد بسیاری از اعضای حزب سوسیال دموکرات قرار گرفت. او با نگارش کتاب “آلمان خودش را از بین می‌برد” و انتشار تئوری‌هایش درباره سیاست‌های پناهندگی در سال ۲۰۱۰، باعث ایجاد موجی از خشم و بحث در جامعه آلمان شد. با این وجود، هیچ یک از آثار او به اندازه کتاب “تصرف خصمانه” مناقشه‌برانگیز نشد. آرا و عقاید ضد اسلامی مطرح شده در این کتاب نه‌تنها با انتقادات شدید اعضای حزب سوسیال دموکرات مواجه شد، بلکه اعتراض نمایندگان احزاب دیگر را نیز برانگیخت. این کتاب که در سال ۲۰۱۸، منتشر شده، نظرات نژادپرستانه‌ای در ارتباط با مسلمانان مطرح کرده است. البته زاراتسین بارها اتهام نژادپرستی را رد کرده است. او مدعی است که در سخنرانی‌ها و کتاب‌هایش تنها شرایط حال‌حاضر آلمان و اروپا را توصیف می‌کند.

لینک گزارش:

https://www.sueddeutsche.de/politik/parteien-die-spd-ist-sarrazin-los-aber-das-drama-geht-wohl-weiter-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-200731-99-988502

مدرسه باوهاوس در برنا از سال آینده پذیرای گردشگران خواهد بود

منبع: شبکه رادیویی برلین براندنبورگ

ساختمان مدرسه باوهاوس در برنا( شهری در نزدیکی برلین) که در سال ۲۰۱۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد، در حال‌حاضر به ساختمان مدرسه صنایع‌دستی برلین بدل شده و امکان بازدید از آن، تنها در زمان‌های محدودی امکان‌پذیر است. از این رو، مسئولان مدرسه تصمیم گرفته‌اند تا مرکزی را برای معرفی مکتب باوهاوس در ساختمان مدرسه در برنا، بسازند. این مرکز در ژوئیه سال ۲۰۲۱ افتتاح خواهد شد. بدین‌ترتیب مدرسه باوهاوس در برنا از سال ۲۰۲۱، پذیرای گردشگران خواهد بود.

یک قرن از تاسیس مدرسه هنری باوهاوس می‌گذرد و اکنون، آموزه‌ها و ایده‌های این مدرسه، به یک جنبش هنری مهم و تاثیرگذار تبدیل شده است. بسیاری معتقدند که مدرسه معماری باوهاوس در دوران فعالیت خود، نه‌تنها در معماری آلمان، بلکه در هنر جهان انقلابی عظیم ایجاد کرده است. مدرسه باوهاوس در دوران کار خود در وایمار( از ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۵)، دسائو( از ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۲) و برنا (از ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۳) فعالیت داشت. از این‌رو، معماران و علاقمندان به هنر معماری از اقصی نقاط جهان، سال‌ها برای آشنایی با مکتب باوهاوس به وایمار و دسائو سفر می‌کردند. همچنین در سال ۲۰۱۷، مسئولان یونسکو، ساختمان مدرسه باوهاوس در برنا( شهری در نزدیکی برلین) را در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کردند. از آن زمان، این ساختمان نیز مورد توجه معماران و عموم گردشگران قرار گرفت. این در حالی است که ساختمان مدرسه باوهاوس در برنا چندین سال است که به یک مدرسه  بدل شده و امکان بازدید از آن، تنها در زمان‌های محدودی امکان‌پذیر است. در این شرایط، مسئولان مدرسه تصمیم گرفته‌اند، برای معرفی مکتب باوهاوس، مرکزی را به ساختمان مدرسه برنا اضافه کنند. این مرکز قرار است پذیرای گردشگران از اقصی‌نقاط جهان باشد.

ورا گروس از مسئولان دفتر حفاظت از بناهای تاریخی در ایالت براندنبورگ در این باره گفت:« بازدید از ساختمان تاریخی باوهاوس در ساعات کار مدرسه امکان‌پذیر نیست. اما ما می‌خواهیم این مکان تاریخی را به گردشگران و علاقمندان معرفی کنیم. از این رو، تصمیم گرفتیم تا مرکزی را برای بازدیدکنندگان تاسیس کنیم.»

همچنین آندره اشتاهل، شهردار برنا نیز گفت:« در این مرکز، یک نمایشگاه دائمی و یک سالن سمینار ساخته خواهد شد و گردشگران می‌توانند در تمام هفته به راحتی از این مرکز بازدید کنند. در حال‌حاضر بودجه ساخت این مرکز ۲ میلیون یورو تخمین زده شده است که بخش بیشتر آن از بودجه عمرانی شهر برنا پرداخت خواهد شد. همچنین دفتر برنامه‌ریزی‌های شهری فدرال، بخش دیگری از هزینه‌های ساخت این مرکز را پرداخت خواهد کرد.»

به گفته اشتاهل، این مرکز در ژوئیه سال ۲۰۲۱ افتتاح خواهد شد.

لینک گزارش:

https://www.rbb24.de/studiofrankfurt/kultur/2020/07/bernau-unesco-weltkulturerbe-bauhaus.html

تازه های نشر در آلمان

حکمت‌هایی از عیسی‌ بن مریم

منبع: انستیتو علوم انسانی و علوم اسلامی وین

کتاب “حکمت‌هایی از عیسی‌ بن مریم” اثر محمد ری‌شهری به تازگی به زبان آلمانی منتشر شده است. این کتاب بخشی از آموزه‌های حضرت عیسی(ع) است که با استفاده از منابع اسلامی (اعم از شیعه و سنّی) تنظیم شده است. کتاب “حکمت‌هایی از عیسی‌ بن مریم” به تازگی توسط ساشا عبدالکریم الصادق به آلمانی ترجمه و به همت انستیتو علوم انسانی و علوم اسلامی وین و رایزنی جمهوری اسلامی ایران در اتریش منتشر شده است. این اثر تلاش کرده تا تصویری روشن از شخصیت و اندیشه‌های حکیمانه حضرت عیسی (ع) ارائه دهد.

von M. Muḥammadī Reyšahrī
۲۱۴ Seiten
ISBN: 978-3-948196-06-6

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *