هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۵۲ – ۲۵ آبان ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

پاسخ اسلام‌شناس سرشناس به منتقدان پخش اذان در آلمان

پخش اذان از مسجد بزرگ کلن در روزهای جمعه، به عنوان پروژه‌ای آزمایشی آغاز شده و قرار است در دو ساله آینده در این شهر اجرا شود. اما این پروژه از همین ابتدا با مخالفت‌های زیادی مواجه شده است. از این‌رو، ماتیاس روهه، وکیل و اسلام‌شناس مستقر در ارلانگن در یادداشتی که در سایت قنطره به چاپ رسیده، به تمام نقدهای موجود پاسخ داده است.

پخش آزمایشی اذان از مسجد بزرگ کلن با مخالفت‌های زیادی روبرو شده است. گروه‌های راست افراطی می‌خواهند به جامعه آلمان القا کنند که اسلام‌گرایان خواستار پخش اذان از مسجد کلن شده‌اند. این در حالی است که مسئولان شهر کلن، براساس خواسته خودشان، مجوز پخش اذان از مسجد کلن را صادر کردند.  براساس اعلام مسئولان شهرداری کلن، این مسجد طی یک پروژه آزمایشی می‌تواند در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ حداکثر به مدت پنج دقیقه اذان را با صدای بلند پخش کند. این امر بر اساس اصل آزادی مذهبی که در قانون اساسی آلمان به اشاره شده است، انجام می‌شود. با این وجود، برخی می‌خواهند با برانگیختن حساسیت‌ها و ایجاد سوتفاهمات، مسلمانان و مساجد را در چشم شهروندان کلن خراب کنند.

بنابراین آن‌ها به جای آنکه به اصل آزادی مذهب در قانون اساسی اشاره کنند، اصل دیگری از قانون را مطرح می‌کنند که در آن به گروه‌های مذهبی اخطار داده شده که از مزاحمت برای عموم مردم و یا اعضای محله بپرهیزند.

به طور مثال، صدای اذان نباید در کنار کلینک‌ها و بیمارستان‌ها نواخته شود. اما وقتی صدای اذان تنها در مدت ۵ دقیقه و در وسط یک روز کاری پخش می‌شود، هیچ مشکلی نباید به وجود بیاید. در بسیاری از شهرهای آلمان نیز چنین رویه‌ای برقرار است و مساجد در فاصله نزدیک به بیمارستان‌ها و یا کلینک‌ها ساخته نشده است.  این موضوع در مورد نواختن ناقوس در کلیساها نیز باید صدق ‌کند، اما برخورد منتقدان پخش اذان با نواختن ناقوس کلیساها متفاوت است.

بسیاری از آن‌ها ادعا می‌کنند که بر خلاف ندای مؤذن، ناقوس‌های کلیسا بخشی از میراث فرهنگی آلمان به شمار می‌روند. این ادعا در حالی مطرح می شود که از نظر قانون اساسی آلمان، تفاوتی میان جوامع مذهبی وجود ندارد. علاوه بر این، طبیعی است که پس از مهاجرت جمعیت زیادی از مسلمان به آلمان، باید زیرساخت‌های مذهبی مسلمانان نیز در آلمان ایجاد شود و آن‌ها نیز حق اجرای مراسم مذهبی خود را داشته باشند.

برخی دیگر نیز معتقدند که بر خلاف ناقوس‌ کلیسا، اذان بیانگر پیام سیاسی کشورهای اسلامی است. آن‌ها عبارت “الله اکبر” را پیامی مذهبی و خاص می‌دانند. چرا که در زمان پیش‌روی امپراتوری عثمانی به خاک اروپا، برخی از سربازان ازاین عبارت استفاده کرده بودند. این در حالی است که این عبارت به هیچ‌وجه حاوی پیام سیاسی نیست و تنها بر بزرگی خداوند متعال تاکید دارد.

گروهی از راستگرایان افراطی نیز ادعا می‌کنند که اکثریت مردم آلمان مخالف پخش اذان هستند. چنین ادعایی حتی اگر درست هم باشد، اما از نظر قانونی محلی از اعراب ندارد. در واقع مجریان قانون وظیفه اجرای آن و حمایت از گروه‌های اقلیت را برعهده دارند. بنابراین گروه اکثریت نمی‌توانند حق اساسی گروه اقلیت را پایمال کنند.

گروه دیگری از راستگرایان نیز مدعی شده‌اند که با پذیرش اذان، نمایندگان اسلام سیاسی نیز در جامعه قدرت می‌گیرند. این برهانی است که در حال حاضر بسیار زیاد شنیده می‌شود. این در حالی است که چنین ادعاهایی تنها براساس خصومت با مسلمانان صورت می‌گیرد. پخش اذان هیچ ارتباطی با اسلام سیاسی ندارد و در واقع راستگرایان افراطی با دروغ‌پراکنی تلاش می‌کنند تا جلوی پخش اذان را بگیرند.

با این اوصاف، متاسفانه گروه‌های ضد اسلام در آلمان تلاش می‌کنند تا افکار عمومی را با خود همراه کنند و جلوی پخش اذان را از مساجد بگیرند. اگر چنین اتفاقی صورت بگیرد، حاکمیت قانون در آلمان نیز به خطر می‌افتد. در واقع اگر دولت آلمان خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز میان گروه‌های دینی و قومی مختلف در جامعه آلمان است، باید به حقوق گروه‌های اقلیت احترام بگذارد و جلوی حواشی گروه‌های افراطی را بگیرد.

لینک گزارش:

https://de.qantara.de/inhalt/islamwissenschaftler-mathias-rohe-zum-muezzinruf-traditionelle-religionsausuebung-ist-kein

تعصب نسبت به اسلام در میان جوانان آلمانی کمتر از افراد مسن است

Symbolbild: Islam, Studie © shutterstock, bearbeitet by IslamiQ.

منبع: اسلامیک

تحقیقات جدید در آلمان نشان می‌دهد که تعصب نسبت به اسلام در میان جوانان آلمانی کمتر از افراد مسن است. این تحقیقات توسط سازمان جوانان کلیسای انجیلی صورت گرفته و نتایج آن به تازگی در کنفرانس سالانه شبکه بررسی اسلام‌هراسی و نژادپرستی علیه مسلمانان در آلمان مطرح شده است.

بر اساس مطالعه جدید سازمان جوانان کلیسای انجیلی که با نام “چشم‌اندازی درباره جامعه، دین و بحث‌های اسلامی” صورت گرفته است، جوانان آلمان نسبت به افراد مسن تعصبات کمتری در مقابل مسلمانان و باورهای اسلامی دارند. در این میان، حتی جوانانی که والدین‌شان تحصیلات بالاتری دارند، تعصب کمتری به این دین و پیروان آن دارند.

این مطالعات از فوریه تا آوریل سال جاری بر روی جوانان ۱۴ تا ۲۹ سال انجام و نتایج آن در کنفرانس سالانه شبکه بررسی اسلام‌هراسی و نژادپرستی علیه مسلمانان مطرح شد. هر چند نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که نسل جدید آلمانی‌ها نگرش بهتری نسبت به اسلام دارند اما هنوز هم بخشی از جمعیت آلمان نسبت به اسلام موضع سختی دارند.

چند ماه پیش، نظرسنجی جدید موسسه تحقیقاتی دیموسکاپی النسباخ در آلمان نشان داد که ۶۵ درصد از آلمانی‌ها بر این باورند که حق آزادی مذهب به همان اندازه که برای مسیحیان و اعضای سایر ادیان صدق می‌کند باید برای مسلمانان نیز صدق کند. اما ۱۸ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی هیچ حقی برای مسلمانان در آلمان قائل نبودند.

از سوی دیگر، ۲۸ درصد از آن‌ها اسلام را یک تهدید می‌دانستند، در حالی که اکثریت معتقد بودند که فقط گروه‌های خاصی در اسلام تهدید به شمار می‌روند و حتی ۵ درصد نیز اسلام را هیچگونه خطری نمی‌دانستند. در این میان، ۲۴ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نیز فکر می‌کردند که همه حملات تروریستی در غرب، کار اسلام‌گرایان است.

لینک گزارش:

فرایبورگ؛ خواهرخوانده نصف جهان

منبع:سایت شهر فرایبورگ

فرایبورگ در جنوب غربی آلمان، مرکز بسیاری از اتفاقات فرهنگی است. این شهر با وجود موزه‌ها، بناهای تاریخی، تالارهای موسیقی، خانه‌های دوست‌دار محیط‌زیست و ساختمان‌های مدرن، جذابیت زیادی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد. اهالی فرایبورگ، این شهر را به عنوان همسایه جنگل‌های سیاه می‌شناسند، اما برای ما ایرانی‌ها، فرایبورگ معنا و مفهوم دیگری دارد. مسئولان این شهر در سال ۱۳۷۹، قراردادی برای خواهرخواندگی با مسئولان وقت شهر اصفهان امضا کردند و بدین‌ترتیب، خیابانی به نام اصفهان نیز در فرایبورگ ایجاد شد.

همه چیز از آبان سال ۱۳۷۹ آغاز شد. زمانی که اصفهان به عنوان نخستین خواهرخوانده مسلمان شهر فرایبورگ انتخاب شد و فصلی جدید در روابط شهروندان دو شهر پدید آمد. کمی بعد در این شهر، خیابانی به نام “اصفهان” نام‌گذاری و نشان شهر اصفهان در در این شهر حک شد. این قرارداد میان فرایبورگ و اصفهان، اولین خواهرخواندگی میان یک شهر آلمانی و یک شهر ایرانی است. جالب است بدانید که بر اساس قرارداد خواهرخواندگی اصفهان و فرایبورگ، دانشگاه‌های دو شهر در راستای تبادل دانشجو و استاد با یکدیگر همکاری نزدیکی را آغاز کرده‌اند، همچنین گروه‌هایی از مدیران شهری و هنرمندان به شهرهای یکدیگر سفر کرده‌اند.

معمولاً دو شهر برای خواهر خواندگی باید دارای ویژگی‌های مشترکی باشند. فرایبورگ و اصفهان نیز در زمینه‌های تاریخی، فرهنگی و علمی تشابهات زیادی دارند. در فرایبورگ مانند اصفهان، بناهای تاریخی و فرهنگی، گردشگران را به خود جذب می‌کند. به طور مثال، موزه هنرهای معاصر یکی از مهم‌ترین آثار دیدنی فرایبورگ است. در این موزه که در سال ۱۹۸۵ میلادی افتتاح شده، آثار قرن بیستم میلادی به نمایش گذاشته شده است.

از دیگر آثار فرهنگی و تاریخی فرایبورگ می‌توان به کلیسای مرکزی فرایبورگ اشاره کرد. این کلیسا که در قرن ۱۲ میلادی ساخته شده، دارای ارتفاع ۱۱۶ متری از سطح زمین است و تا مدت‌ها به عنوان یکی از ساختمان‌های مرتفع شهر فرایبورگ به شمار می‌آمد.

تالار موسیقی فرایبورگ نیز از آثار مهم تاریخی فرایبورگ به شمار می‌رود که در سال ۱۹۹۶ میلادی در این شهر ساخته شد. این تالار موسیقی سال‌ها است که میزبان گروه‌های موسیقی معروف از سراسر جهان است.

البته شهر فرایبورگ دارای یک دهکده خورشیدی است که ممکن است بتواند الگوی خوبی برای اصفهان باشد. این شهرک خورشیدی که با عنوان خانه‌های مهربان با محیط‌زیست نیز شناخته می‌شوند، در منطقه‌ای قرار گرفته که پیش‌تر پایگاه نظامی فرانسه بوده است. تمامی خانه‌های این دهکده مجهز به سلول‌های خورشیدی بر روی سقف خود هستند و اهالی آن‌ها، تمامی انرژی الکتریکی خود را از طریق همین سلول‌هایی که بر روی سقف خانه‌ها نصب شده‌اند، تهیه می‌کنند.

لینک گزارش:

https://www.freiburg.de/pb/,Lde/205243.html

نگاهی به سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در کنگو

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان،گوته، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد هانس زایدل، جامعه همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری برای بازسازی و سایت کنگو-کینشاسا

پس از استقلال جمهوری دموکراتیک کنگو در ۳۰ ژوئن سال ۱۹۶۰، آلمان از اولین‌ کشورهایی بود که روابط خود را با این کشور به صورت رسمی آغاز کرد. بعدها پس از پایان جنگ‌های کنگو در سال ۲۰۰۲ نیز، دولت فدرال به همراه سایر شرکای اروپایی خود، از بازسازی ساختار سیاسی و اقتصادی این کشور حمایت قابل توجهی انجام داد. همچنین آلمان در سال‌های اخیر، سهم زیادی در برنامه‌های توسعه جمهوری دموکراتیک کنگو داشته است. به طور مثال، در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، دولت فدرال، بودجه‌ای بالغ بر ۴۰۰ میلیون یورو به عنوان بخشی از همکاری‌های توسعه به دولت کنگو اهدا کرد. این بودجه با هدف بهبود شرایط زندگی شهروندان، توسعه صلح و حفاظت از محیط‌زیست به این کشور اعطا شده است. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته از سال ۲۰۱۵ دفتری در کینشاسا، پایتخت کنگو تاسیس کرده است و برنامه‌های فرهنگی و هنری متنوعی در آن برگزار می‌کند. همچنین بنیاد کنراد آدناور و هانس زایدل نیز سال‌ها است که در کنگو پروژه‌های آموزشی و فرهنگی را اجرا می‌کنند.

تامین آب آشامیدنی

هرچند جمهوری دموکراتیک کنگو، یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشورهای آفریقایی به شمار می‌رود که ثروت عظیمی از منابع طبیعی در اختیار دارد،  اما این کشور از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می‌رود. در این کشور هنوز هم ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیار ضعیف است و درگیری‌های خشونت‌آمیز وجود دارد. علاوه بر این، جمهوری دموکراتیک کنگو با وجود منابع آبی زیاد، از رساندن آب آشامیدنی به شهروندان خود عاجز است. براساس آماری که بر روی سایت وزارت خارجه آلمان قرار گرفته است؛ از هر چهار نفر فقط یکی به آب سالم آشامیدنی دسترسی دارد. از این‌رو، دولت جمهوری دموکراتیک کنگو تلاش می‌کند تا با کمک گرفتن از کشورهای پیشرفته، چنین مشکلاتی را حل کند.آلمان از جمله کشورهای توسعه‌یافته است که به دولت کنگو کمک می‌کند. دولت فدرال از طریق سازمان‌هایی مانند موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان تلاش می‌کند تا در جامعه کنگو، تغییراتی ایجاد کند. این موسسه در راستای تامین آب آشامیدنی برای عموم، حفاظت از محیط‌زیست و برقراری صلح در جامعه فعالیت می‌کند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/Internationale-Finanzierung/KfW-Entwicklungsbank/Weltweite-Pr%C3%A4senz/Subsahara-Afrika/Kongo-D.R./

تامین مواد غذایی برای نیازمندان

جمهوری دموکراتیک کنگو از اواخر دهه ۹۰ میلادی یکی از جدی‌ترین بحران‌های بشردوستانه را در جهان تجربه کرده است. سه چهارم از جمعیت کنگو با وجود ثروت عظیم منابع‌طبیعی، زیر خط فقر زندگی می‌کنند. بسیاری از مردم این کشور دچار سوتغذیه هستند. در این شرایط، یکی از مهم‌ترین اقدامات آلمانی‌ها در کنگو، تاسیس جامعه همکاری‌های بین‌المللی آلمان است. این سازمان که از سال ۱۹۷۸ میلادی در کنگو فعال بوده. هر ساله، بودجه‌ای را برای تامین مواد غذایی نیازمندان در کنگو اختصاص می‌دهد. همچنین این موسسه تلاش می‌کند تا در راستای تامین آب آشامیدنی بهداشتی، حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی، برقراری امنیت و صلح به دولت کنگو کمک کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیارتان قرار دهد:

https://www.giz.de/de/weltweit/348.html

ترویج گفت‌وگوی بین‌فرهنگی

بنیاد کونراد آدناور از دیگر سازمان‌های آلمانی است که در حال‌حاضر در جمهوری دموکراتیک کنگو فعالیت می‌کند. اعضای این بنیاد از سال ۱۹۶۶ در کنگو کارشان را آغاز کردند. هدف از تاسیس این سازمان، توسعه دموکراسی، برقراری حاکمیت قانون، تقویت جامعه مدنی، ترویج گفت‌وگوی بین‌فرهنگی و همچنین نظارت بر حقوق بشر است. علاوه بر این، اعضای این بنیاد تلاش می‌کنند تا با برگزاری سمینارها، کارگاه‌ها و مناظره‌ها با جوانان، نخبگان، احزاب سیاسی، کارآفرینان، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق زنان در کنگو ارتباط برقرار کنند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این بنیاد به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kas.de/de/web/kongo/ueber-uns

تقویت جامعه مدنی

روند توسعه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جمهوری دموکراتیک کنگو بسیار کند صورت می‌گیرد. شهروندان کنگو به دلیل مشکلات و معضلات این کشور مانند فقر، گرسنگی، شیوع بیماری‌های مختلف، دسترسی‌نداشتن به آب آشامیدنی سالم، بحران‌های محیط‌زیست و … حاضر به مشارکت در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیستند. از این‌رو، بنیاد هانس زایدل که از جمله سازمان‌های مهم آلمانی به شمار می‌رود، به دولت کنگو کمک می‌کند تا در راستای ارتقای مشارکت سیاسی-اجتماعی و تقویت جامعه مدنی قدم بردارد. این بنیاد همچنین با ایجاد شرایط مناسب برای کشاورزان در مناطق محروم سعی دارد تا وضعیت اقتصادی روستاییان را بهبود بخشد. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره بنیاد هانس زایدل به‌دست آورید:

https://www.hss.de/weltweit-aktiv/afrika/demokratische-republik-kongo/

آگاه‌سازی درباره شرایط کنگو

تاسیس سایت کنگو-کینشاسا نیز از دیگر اقدامات آلمانی‌ها برای توسعه فرهنگی و اجتماعی جمهوری دموکراتیک کنگو به شمار می‌رود. این سایت که توسط گروهی از آلمانیان ساکن کنگو اداره می‌شود، تمام اطلاعات مهم مربوط به این کشور از جمله مسائل فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، جغرافیایی و همچنین اقتصادی را به زبان آلمانی برای علاقمندان توضیح داده است. اعضای این سایت همچنین تلاش می‌کنند تا با برگزاری برنامه‌های فرهنگی، ارائه وسایل بهداشتی، کمک به درمان بیماران و تامین مواد غذایی در مناطق محروم به بهبود شرایط کنگو کمک کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این سایت در اختیارتان قرار دهد:

http://kongo-kinshasa.de/

ایجاد فرصت‌های تحصیلی و پژوهشی

همان‌طور که بارها در طول گزارش اشاره شد؛ درصد زیادی از شهروندان کنگو در فقر شدید زندگی می‌کنند. علاوه بر این، کنگو از زیرساخت‌های بهداشتی، آموزشی و شهری ضعیفی برخوردار است. از این‌رو، طبیعی است که بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران این کشور ترجیح بدهند برای ادامه کار و تحصیل به کشورهای پیشرفته جهان مهاجرت کنند. در این میان، آلمان از جمله محبوب‌ترن مقاصد برای دانشجویان و محققان کنگو به شمار می‌رود. از این‌رو، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان به صورت منظم، فرصت‌های مطالعاتی و تحصیلی در دانشگاه‌های آلمان را برای جوانان و نخبگان اهل کنگو منتشر می‌کند. همچنین، این مرکز به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آلمان که قصد سرمایه‌گذاری و همکاری با موسسات علمی کنگو را دارند، مشاوره می‌دهد. علاوه بر این‌ها، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، هر ساله سمینارهایی را در حوزه مدیریت بهتر موسسات علمی برای علاقمندان در کنگو برگزار می‌کند. این مرکز از طریق ایمیل و تلفن جوابگوی سوالات اهالی کنگو است. اگر مایلید درباره فعالیت‌های موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در جمهوری دموکراتیک کنگو اطلاعات بیشتری کسب کند، می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/afrika/kongo-demokratische-republik/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

برگزاری برنامه‌های فرهنگی

 موسسه گوته نیز از سال ۲۰۱۵ دفتری در کینشاسا، پایتخت کنگو تاسیس کرده، اما این دفتر تاکنون برنامه‌ای برای آموزش زبان آلمانی نداشته است. در مقابل، موسسه گوته در کینشاسا، مسئول برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری برای جوانان و علاقمندان در کنگو است. این مرکز، هر ساله میزبان گروه‌های تئاتر، هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی، معماران، نویسندگان و گروه‌های موسیقی از دو کشور آلمان و کنگو است. هدف از برگزاری این برنامه‌ها، آشنایی جوانان کنگو با فرهنگ و هنر آلمان و توسعه ارزش‌های این کشور است. از طریق سایت زیر می‌توانید با فعالیت‌های موسسه گوته در کنگو بیشتر آشنا شوید:

https://www.goethe.de/ins/cd/de/kul.html

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/kongodemokratischerepublik-node/bilateral/203192?openAccordionId=item-203204-1-panel

نمایشگاه عکس از جنبه‌های مختلف زندگی در اروپا

Bildrechte: dpa

منبع: شبکه رادیویی مرکز آلمان

کونست‌هاله شهر ارفورت میزبان نمایشگاه عکسی درباره قاره اروپا است. این نمایشگاه که از ۲۴ام اکتبر سال جاری آغاز شده است، جنبه‌های مختلف زندگی در اروپا را روایت می‌کند. در این نمایشگاه از تصاویر شرایط سخت پناهجویان تا زندگی پرزرق و برق سرمایه‌داران اروپایی به نمایش گذاشته شده است.

نمایشگاه عکس “ قاره؛ در جست‌وجوی اروپا” از اواخر اکتبر در کونست هاله شهر ارفورت آغاز شده است. در این نمایشگاه که تا ۲۳ام ژانویه سال آینده ادامه خواهد داشت، آثار ۲۲ عکاس از آژانس عکس و آکادمی هنر برلین به نمایش گذاشته شده است. نمایشگاه عکس “ قاره؛ در جست‌وجوی اروپا” تصاویری از سراسر اروپا را به مخاطبان نشان می‌دهد. در میان تصاویر انتخاب شده، عکس‌هایی از اشخاص، کارخانه‌های دایر و بسته‌شده، زمین‌های کشاورزی، شهروندان خوشحال و غمگین اروپا دیده می‌شوند.

اینگو تاب‌هورن که از متصدیان نمایشگاه است، درباره برگزاری آن می‌گوید:« هر تصویری که در نمایشگاه نصب شده، داستانی از فرهنگ و شرایط زندگی در اروپا را در خود دارد. به طور مثال، یکی از عکس‌ها یادآور شرایط جنگ جهانی دوم است و یکی دیگر شرایط پناهجویان در سال‌های اخیر را در مرزهای کشورهای اروپایی نشان می‌دهد. حتی برخی عکس‌ها، تاریخ دوران پروس را روایت می‌کنند. اما نکته جالب این است که کیفیت تصاویر بسیار خوب است و بیننده را شوکه می‌کند.»

کای اووه شیرز، مدیر موزه‌های هنری ارفورت و از دیگر متصدیان نمایشگاه نیز می‌گوید:« در این نمایشگاه، اروپا با تضادهای زیادی نشان داده شده است، اما در نهایت این نمایشگاه به ما کمک می‌کند تا اروپا را بهتر بشناسیم. بازدیدکنندگان در سه طبقه نمایشگاه می‌توانند با زندگی روزمره و فرهنگ مردم در سراسر اروپا آشنا شوند و چشم‌انداز بهتری از این قاره به دست آورند.»

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/kultur/ausstellungen/ostkreuz-kontinent-europa-erfurt-100.html

بازدید از اشیا تاریخی و آثار هنری نفیس در موزه شهر دوسلدورف

منبع:سایت شهر دوسلدورف

موزه‌ شهر دوسلدورف، موزه‌ای برای نمایش تاریخ دوسلدورف با اشیائی تاریخی و آثار هنری نفیس است. در این موزه‌، اطلاعاتی درباره تاریخ دوسلدورف از دوران باستان تا به امروز وجود دارد. علاوه بر این، هر ساله، نمایشگاه‌های تخصصی موزه در زمینه‌ معماری، مد، هنر، عکاسی، موسیقی و فیلم نیز برگزار می شود.

موزه شهر دوسلدورف که قدیمی‌ترین موزه این شهر به شمار می‌رود، در سال ۱۸۷۳ با عنوان موزه تاریخ و با هدف نمایش نقاشی‌های نفیس ساخته شد. بعدها در فاصله سال‌های ۱۸۷۹ تا ۱۹۰۲، با کمک‌های مالی شاهزاده پروس، این مجموعه توسعه یافت و به ساختمان جدیدی نقل مکان کرد. همچنین در سال ۱۹۱۴،  مجموعه‌ای از آثار با مضمون جنگ نیز به این موزه اضافه شد. این موزه که با عنوان موزه تاریخی دوسلدورف شناخته می‌شد، در طی سالیان، گسترش یافت تا آنکه در سال ۱۹۳۳ به موزه شهر دوسلدورف تغییر نام داد. هر چند این موزه نیز مانند سایر بناهای تاریخی آلمان در طول جنگ جهانی دوم آسیب دید، اما هسته اولیه آن حفظ شد و بعدها به ساختمانی جدید نقل مکان کرد.

در حال‌حاضر در این موزه، مجموعه‌هایی از آثار هنری دوسلدورف از دوران باستان تاکنون وجود دارد. از دیگر آثار این موزه می‌توان به ۳۰ هزار عکس از فضای شهری دوسلدورف، نقشه‌های تاریخی، آرشیوی از روزنامه‌های شهر و مجموعه گرافیکی مربوط به قرن شانزدهم اشاره کرد. همچنین در این موزه‌، مکانی برای گفت‌وگوی محققان حوزه شهری و افراد علاقمند به این حوزه نیز وجود دارد. علاوه بر این‌ها، هر ساله در این موزه نمایشگاه‌های موقتی معماری، عکاسی، نقاشی و … نیز برگزار می‌شود. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره این موزه به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.duesseldorf.de/stadtmuseum.html

تازه های نشر در آلمان

داستان‌های پیامبران

منبع: buecher

تاریخ جهان، ۱۲۴ هزار پیامبر دارد که از آن میان، نام ۲۵ نفر در قرآن کریم آورده شده است. شهدا شارع عبدالحق، نویسنده کتاب“ داستان‌های پیامبران” در اثر خود، با بهره‌گیری از آیات قرآن، داستان زندگی ۲۵ پیامبر را نقل کرده و نحوه برخورد آن‌ها با مشکلات را برای مخاطبان خود شرح داده است. به طور مثال، او در این کتاب، توضیح می‌دهد که چگونه کشتی حضرت نوح(ع) از طوفان در امان می‌ماند و یا حضرت یوسف(ع) چطور از داخل چاه نجات پیدا می‌کند.

Verlag: Define / Main-Donau
Seitenzahl: 187
Erscheinungstermin: 12. Februar 2020
Deutsch
ISBN-13: 9783946871248

لینک کتاب:

https://www.buecher.de/shop/religion–glaube/prophetengeschichten-aus-dem-weisen-koran/abdul-haqq-shahada-sharelle/products_products/detail/prod_id/58607477/

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *