هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۵۱ – ۱۸ آبان ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

چرا حضور مسلمانان در فضای مجازی آلمان ضروری است؟

Fact vs. Fake © Shutterstock, bearbeitet by iQ.

منبع: اسلامیک

شبکه یک تلویزیون آلمان در سال ۲۰۱۷ گزارشی جنجالی درباره مساجد آلمان پخش کرد که با واکنش‌های زیادی در آن زمان روبرو شد. کنستانتین شرایبر، روزنامه‌نگار شناخته‌شده آلمانی در این گزارش، با نگاهی یک‌طرفه و جانبدارانه به توصیف مساجد پرداخت. البته این اولین‌بار نبود که رسانه‌های آلمانی علیه مساجد، اسلام و مسلمانان گزارش‌های یک‌جانبه منتشر می‌کردند. اما گزارش شرایبر، کاسه صبر مسلمانان آلمان را لبریز کرد. از این‌رو، آن‌ها هشتگ “گزارش من از مسجد” را راه‌اندازی کردند تا تصویر درستی از مساجد و باورهای اسلامی را به جامعه آلمان نشان دهند. حرکتی که نه تنها در آلمان، بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی مورد توجه قرار گرفت.  حال پس از گذشت ۴ سال، سعید زارک، روزنامه‌نگار و محقق علوم سیاسی معتقد است که مسلمانان باید دوباره از قدرت خود در رسانه‌های اجتماعی استفاده کنند. به گفته او، رسانه‌های محافظه‌کار آلمان از انتشار گزارش‌های ضدمسلمانان دست برنمی‌دارند و  برخی از آن‌ها به تازگی حتی درباره پخش اذان از مساجد کلن آلمان، نیز انتقاداتی را مطرح کرده‌اند. از این‌رو، زارک در گزارشی تحلیلی به اهمیت حضور مسلمانان در فضای مجازی آلمان پرداخته است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

«دشمن در کشور خودمان است، باید مراقب اسلام‌گرایان تروریست باشیم.»،« از کدام اسلام باید بترسیم؟»، «آیا اسلام ما را تهدید می‌کند؟» این‌ها بخشی از تیترهای رسانه‌های آلمانی است که در سال‌های اخیر واکنش‌های زیادی را در این کشور ایجاد کرده است. متاسفانه رسانه‌های آلمانی حتی درباره زندگی روزمره مسلمانان در این کشور نیز گزارش‌های مغرضانه منتشر می‌کنند. از این‌رو، مسلمانان آسیب‌دیده در سال‌های اخیر تلاش کرده‌اند تا از طریق شبکه‌های اجتماعی، جامعه آلمان را نسبت به این اسلام‌هراسی آگاه کنند. به طور مثال، کمپین هشتگ‌گذاری “گزارش من از مسجد” در مقابل گزارش‌های شبکه یک تلویزیون آلمان در سال ۲۰۱۷ و همچنین کتاب اسلام از درون ایجاد شد. کنستانتین شرایبر، روزنامه‌نگار آلمانی تهیه‌کننده این گزارش و همچنین نویسنده کتاب مذکور بود. در گزارش پیش‌رو تلاش کرده‌ام تا تاثیر این اتفاقات را بر افکار عمومی آلمان و روند دموکراسی در این کشور مورد بررسی قرار دهم.

انتشار کتاب “درون اسلام“ و پخش „گزارش مسجد“ در سال ۲۰۱۷، سر و صدای زیادی در جامعه آلمان ایجاد کرد. یکی از منتقدان کتاب “درون اسلام“ و „گزارش مسجد“، دانیل باکس، روزنامه نگار و محقق اسلامی بود. او در آن زمان، با انتقاد از این گزارش‌ها گفت که رسانه‌ها باعث ترویج حس بی‌اعتمادی به مسلمانان در جامعه آلمان می‌شوند. او در یادداشتی انتقادی نوشت:«شرایبر مانند افرادی که در دوران استعمار، یک قبیله ظاهراً خطرناک را ردیابی می‌کرند، به موضوعات مربوط به مسلمانان می‌پردازد.»

پروفسور یوهانا پینک، محقق مطالعات اسلامی از فرایبورگ نیز انتقادات زیادی به این کتاب و گزارش‌ داشت: « لحن عجیب و غریب این گزارش‌ها برای توصیف مساجد و انجمن‌های اسلامی که حداقل از دهه ۶۰ میلادی در آلمان وجود داشته‌اند، سوال‌برانگیز است.»

البته در آن برهه، تنها کارشناسان صاحب نام نبودند که علیه مطالب ضداسلامی انتقاد می‌کردند، بلکه اکثر مسلمانان نیز در فضای مجازی آلمان به پخش و انتشار چنین گزارش‌هایی اعتراض داشتند. حتی در آن برهه کمپین هشتگ “گزارش مسجد من“ در شبکه‌های اجتماعی آلمان به راه افتاده بود و هر یک از مسلمانان تلاش می‌کردند تا مساجد را از منظر خود در فضای مجازی تعریف کنند.

هشتگ „گزارش مسجد من“، همزمان با پخش برنامه گزارش مسجد در تاگس‌شو ۲۴ راه‌اندازی شد. این همزمانی به دلیل گفتمان موازی موافقان و مخالفان “گزارش مسجد” در فضای مجازی آلمان بود. در واقع هشتگ “گزارش مسجد من” به نوعی پاسخ مسلمانان آلمان به رسانه‌های قدرتمند و مخالف اسلام در این کشور به شمار می‌رفت. به عبارت دیگر، وجود گفتمان موازی و همچنین فشار رسانه‌های راستگر موجب شد که مسلمانان راهی برای آگاه‌سازی عمومی پیدا کنند.

از دید آن‌ها، هشتگ گزارش مسجد من، واکنش درستی به شیوه گزارش‌دهی نادرست و غیرمستند رسانه‌های آلمانی و به خصوص گزارش و کتاب کنستانتین شرایبر بود.  شرکت‌کنندگان در این کمپین تلاش کردند که با طرح موضوعات مختلف، باور عمومی درباره مساجد را تغییر دهند. آن‌ها می‌خواستند که با گزارش‌های منفی و یک‌طرفه رسانه‌های آلمانی مقابله کنند و تصویر تحریف‌شده مسلمانان را از بین ببرند.

به طور مثال، در آن برهه، فردی با نام کاربری درینت در صفحه توییتر خود از هشتگ گزارش مسجد من استفاده کرد و نوشت:«مسجد به من آموخت تا با دوستان یهودی، مسیحی و مسلمان بیشتر ملاقات کنم و با آن‌ها درباره موضوعات مختلف به گفت‌وگو بپردازم.»

بکیر التاش، از دیگر شرکت‌کنندگان در این کمپین نیز نوشت: «مساجد باعث همبستگی و انسجام جامعه می‌شوند.»

یکی دیگر از شرکت‌کنندگان با نام کاربری المعتصم۸۱ نیز نوشت:«در دوران اشغال نازی‌ها، یهودیان متعددی به مسجد بزرگ پاریس پناه بردند.»

البته در طول راه‌اندازی هشتگ در شبکه توییتر، کاربرانی بیشتر مورد توجه قرار گرفتند که از تجربه‌های شخصی خود از مساجد نوشته بودند. به طور مثال، کاربر گون‌گونش۳۸ نوشته بود که با رفتن به مسجد، احساس می‌کند که با انسان‌های خوب نزدیک شده است. دیگو آدم نیز کاربر دیگری بود که مسجد را محلی برای رسیدن به صلح و آرامش عنوان کرده بود.

جالب است بدانید که راه‌اندازی هشتگ گزارش مسجد من، باعث شد که اخبار مربوط به حزب آلترناتیو برای آلمان در توییتر نیز کمتر دیده شود.  در روزی که هشتگ مذکور در توییتر ترند شد،  کنفرانس حزب آلترناتیو برای آلمان نیز در حال برگزاری بود. با این وجود هشتگ مربوط به این کنفرانس پس از هشتگ گزارش مسجد من قرار گرفت. حتی این هشتگ به خارج از مرزهای آلمان نیز رسید و گزارش شرایبر و همچنین راه‌اندازی هشتگ توسط مسلمانان به اخبار و شبکه‌های مجازی اکثر کشورها نیز راه یافت. بنابراین مسلمانان با وجود تمام تبعیض‌ها، نه تنها توانستند صدای خود را به گوش عموم مردم آلمان برسانند، بلکه همبستگی خود را به سایر جهانیان نیز نشان دادند.

بدین‌ترتیب، هشت سال پس از قتل مروه الشربینی(شهیده حجاب) با انگیزه اسلام هراسی در جمهوری فدرال، کمپین هشتگ گزارش مسجد من توانست بخش زیادی از جامعه آلمان را با باورهای اسلامی و کارکرد مساجد آشنا کند. این هشتگ در غیاب رسانه‌های بی‌طرف و در شرایطی که مسلمانان به حاشیه رانده شده‌اند، توانست سهم به‌سزایی در آگاه‌سازی جامعه درباره اسلام داشته باشد. هشتگ گزارش مسجد من در زمان خود توانست به گفتمان عمومی و همچنین توسعه دموکراسی در آلمان نیز کمک کند. به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی که رسانه‌های محافظه‌کار آلمانی همچنان به مسلمانان و اسلام حمله می‌کنند و حتی به پخش اذان مسجد کلن نیز انتقاد دارند، مسلمانان باید بیشتر از گذشته از شبکه‌های اجتماعی برای رساندن صدای خود به جامعه آلمان و اروپا استفاده کنند. چرا که فضای مجازی این امکان را به آن‌ها خواهد داد تا با طیف وسیع‌تری از افراد در ارتباط باشند و بتوانند در فضای وسیع‌تری به معرفی اسلام بپردازند.

لینک گزارش:

بررسی نقش جوامع مذهبی در مسئولیت‌پذیری افراد در هایلبرون

منبع:شبکه خبری جنوب غربی آلمان

نشست نمایندگان ادیان مختلف در شهر هایلبرون آلمان پس از یک‌سال وقفه با موضوع “نقش جوامع مذهبی در مسئولیت‌پذیری اعضای جامعه ” برگزار شد. این نشست با هدف توسعه گفت‌وگوی بین‌مذهبی، دوبار در سال در آلمان برگزار می‌شود. این در حالی است که نشست مذکور سال گذشته به دلیل گسترش بیماری کرونا، لغو شده بود.

برای بسیاری از شهروندان این سوال مطرح می‌شود که نمایندگان ادیان مختلف چگونه می‌توانند ارزش‌های مشترک مانند صلح و همبستگی را در در جامعه ترویج کنند؟ از این‌رو، نمایندگان ادیان مختلف آلمان در گردهمایی خود در شهر هایلبرون، این‌بار به موضوع “نقش جوامع مذهبی در مسئولیت‌پذیری اعضای جامعه ” پرداختند.

نشست نمایندگان ادیان در آلمان، ۱۵ عضو دارد که در میان آن‌ها می‌توان به نمایندگان جوامع پروتستان، کاتولیک، اسلام، یهودیت و … اشاره کرد. در این دوره، تقریباً همه اعضا به هایلبرون آمده بودند تا در مورد موضوع “نقش جوامع مذهبی در مسئولیت‌پذیری اعضای جامعه ” به گفت‌وگو بپردازند. در ابتدای این گردهمایی، فرانتیس برندل، مدیرعامل نشست نمایندگان ادیان در آلمان، شرایط جوامع مذهبی را نامناسب توصیف کرد و گفت:« در حال‌حاضر، جوامع مذهبی با مشکلات بزرگی روبرو هستند. ما هر روز شاهدکاهش تعداد اعضای جوامع مذهبی هستیم، به ویژه این امر در کلیساها بسیار دیده می‌شود. متاسفانه بسیاری از جوانان در آلمان از دین فاصله گرفته‌اند و به مسائل دینی اهمیتی نمی‌دهند.»

هر چند به گفته برندل، اقبال عمومی به جوامع مذهبی در آلمان کم شده است، اما جوامع مذهبی هنوز هم در جامعه آلمان تاثیرگذار هستند. رزیتا کایچر از واحد ادغام شهر هایلبرون معتقد است که گفت‌وگوهای بین‌مذهبی می‌تواند برای جامعه آلمان بسیار مفید باشد. او در سخنرانی خود در نشست مذکور گفت:«من خوشحالم که توانستیم جوامع مذهبی آلمان را از طریق مجمع ادیان دور هم جمع کنیم. ما در دوران اوج بحران کرونا، از طریق ارتباط با یکدیگر توانستیم به بهبود شرایط جامعه کمک کنیم. در واقع جوامع مذهبی در دوره کرونا همکاری گسترده‌ای با دولت‌های ایالتی و فدرال داشتند.»

البته شرایط همه جوامع مذهبی در آلمان نیز مانند یکدیگر نیست. سازمان‌های اسلامی در آلمان با چالش‌های بیشتری روبرو هستند. به طور مثال، در سال‌های اخیر، ساخت مسجد در شهر هایلبرون با مشکل مواجه بوده است و یا در کلن، مسلمانان مدت‌ها تلاش کردند تا صدای اذان از مسجد پخش شود. این در حالی است که در دورتموند، ساخت مسجد راحت‌تر صورت می‌گیرد و در حال‌حاضر، هفت مسجد اذان را در هنگام نماز پخش می‌کنند. به نظر می‌رسد که سیاست واحدی در این باره در شهرهای مختلف آلمان وجود ندارد. از این‌رو، احمد آیمر از شورای مرکزی مسلمانان در سخنرانی خود به مشکلات مسلمانان اشاره کرد و گفت:« برای رسیدن به شرایط ایده‌آل باید تلاش زیادی صورت گیرد. با این وجود من معتقدم که گفت‌وگوهای بین‌مذهبی می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند. البته این کار مشکلاتی نیز به همراه دارد. به طور مثال، ما در ابتدای تاسیس نشست نمایندگان ادیان با مشکلات مختلفی روبرو بودیم، اما کمی که گذشت، این نشست‌ها باعث نزدیک‌شدن جوامع مسیحیی، اسلامی، یهودی و همچنین سایر جوامع مذهبی شد. ما به کمک هم اقدامات خوبی را به خصوص در زمان بحران کرونا انجام دادیم.»

کرشتین فهرس، اسقف هامبورگ از دیگر حاضران در جلسه بود. او نیز با تاکید بر نقش ارزنده جوامع مذهبی در مسئولیت‌پذیری افراد گفت:« برای ایجاد جامعه پایدار و صلح‌آمیز در دراز مدت، باید جوان‌ها را به میدان بیاورریم. آموزش بین‌دینی باید از سنین پایین انجام شود تا برای جامعه مفید باشد. ما از دهه ۸۰ میلادی، آموزش بین‌دینی را در هامبورگ راه‌اندازی کردیم و این امر نقش مهمی در بهبود شرایط شهر هامبورگ داشته است.»

لینک گزارش:

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/heilbronn/19-tag-der-religionen-in-heilbronn-erfolg-100.html

برگزاری نشستی درباره ایران قدیم در برمن

منابع: حلقه دوستداران تاریخ باستان در برمن و انجمن برمن در حوزه ماقبل تاریخ

“ایران قدیم؛ منظر فرهنگی میان زاگرس و هندوکش” عنوان نشستی است که به تازگی در خانه دانش برمن برگزار شده است. در این نشست، پروفسور یوزف ویسهوفر، استاد تاریخ باستان در دانشگاه کیل و همچنین یکی از نویسندگان برجسته آلمانی درباره ایران قدیم به سخنرانی پرداخت.

 چندی پیش، خانه دانش برمن میزبان نشستی با عنوان “ایران قدیم؛ منظر فرهنگی میان زاگرس و هندوکش” بود. این نشست که با همت “حلقه دوستداران تاریخ باستان در برمن” و “انجمن برمن در حوزه ماقبل تاریخ” برگزار شده بود، به تاریخ ایران از زمان هخامنشیان تا دوره ظهور اسلام پرداخت. پروفسور یوزف ویسهوفر، استاد تاریخ باستان در دانشگاه کیل و همچنین یکی از نویسندگان برجسته آلمانی، سخنران این برنامه بود. او در سخنرانی خود درباره فرهنگ، حاکمیت، جامعه و اقتصاد در ایران باستان و همچنین الزامات تاریخی، جغرافیایی و قوم‌نگاری آن دوران صحبت کرد.

این استاد دانشگاه با بهره‌گیری از منابع فارسی به تجزبه و تحلیل دوران هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در ایران پرداخت. او در سال‌های اخیر نیز با استفاده از منابع فارسی، کتاب‌های زیادی درباره تاریخ ایران نوشته است که از آن جمله می‌توان به “ایران باستان” اشاره کرد. این در حالی است که اکثر مورخان غربی برای پژوهش درباره ایران از منابع رومی و یونانی استفاده می‌کنند که در بسیاری از مواقع نادرست است.

لینک‌های گزارش:

  نگاهی به سرمایه‌گذاری فرهنگی آلمان در کامرون از ساخت مدرسه در کامرون تا انتقال دانشجو به آلمان

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان،گوته، بنیاد فردریش ابرت،جامعه همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری برای بازسازی

براساس آمارهای منتشرشده توسط دولت فدرال، در حال‌حاضر، دانشجویان کامرونی، بزرگترین گروه از دانشجویان آفریقایی در آلمان را تشکیل می‌دهند. همچنین بیش از ۲۴ هزار کامرونی در آلمان زندگی می‌کنند و زبان آلمانی از جمله محبوب‌ترین زبان‌های خارجی در این کشور به شمار می‌رود. بنابراین عجیب نیست که در میان کشورهای آفریقایی، هیچ کشوری به اندازه کامرون مورد توجه جمهوری فدرال آلمان نباشد.  آلمان بودجه زیادی به توسعه همکاری‌های دو جانبه با کامرون اختصاص داده است. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است: دولت فدرال تنها در فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، بیش از ۱۰۰ میلیون یورو برای پروژه‌های مشترک میان دو کشور در نظر گرفته است. آلمان در کامرون نمایندگی‌های زیادی دارد. به عنوان مثال، موسسه گوته که بیش از ۵۰ سال در کامرون فعال بوده، بستری برای فعالیت هنرمندان جوان کامرونی فراهم کرده و دوره‌های آموزش زبان آلمانی را نیز برگزار می‌کند. همچنین موسسه تبادلات آکادمیک، جامعه همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری برای بازسازی سه موسسه مهم دیگر آلمان هستند که در راستای پیش‌برد برنامه‌های دولت فدرال در کامرون فعالیت می‌کنند.

ساخت مدرسه و مراکز پزشکی

کامرون پتانسیل بالایی برای کسب درآمد از راه کشاورزی دارد. علاوه بر این، صنعت نفت، بخش قابل توجهی از درآمد دولت را تامین می‌‌کند. با این وجود، شرایط بسیاری از بخش‌های این کشور بحرانی است. به طور مثال، اکثر بیمارستان‌ها در مناطق روستایی کامرون بدون آب و برق اداره می‌شوند و خفاش‌ها اغلب در سقف‌های کاذب مراکز درمانی لانه می‌کنند. در چنین شرایطی،  اکثر زنان کامرونی ترجیح می‌دهند در خانه و با کمک پزشکان تجربی -که فاقد دانش و تجهیزات اولیه پزشکی هستند- زایمان کنند. از این رو، تعداد زنانی که در کامرون حین زایمان جان خود را از دست می دهند از سایر کشورهای جهان بالاتر است. در کل، تنها تعداد کمی از مردم به خدمات عمومی مانند مدارس، آب آشامیدنی، امکانات بهداشتی و درمانی یا بازارها دسترسی دارند. بنابراین، دولت فدرال آلمان برای تامین آب آشامیدنی، امکانات بهداشتی و پزشکیِ ساخت مدارس و بازارها به دولت کامرون کمک می‌کند. در این راستا، موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان، تجهیزات پزشکی در ۲۰۰ مرکز مراقبت‌های بهداشتی کامرون را تامین کرده است. همچنین این موسسه به زنان باردار این امکان را می‌دهد تا با هزینه‌ای مناسب در کلینیک‌های معتبر تحت نظر باشند. این موسسه هر ساله، بودجه‌ای نبز برای ساخت مدرسه، بیمارستان و جاده در اختیار دولت کامرون قرار می‌دهد. در کنار این‌ها، موسسه اعتباری برای بازسازی آلمان در راستای حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی کامرون نیز به این کشور کمک می‌کند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه به دست آورید:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/International-financing/KfW-Development-Bank/Local-presence/Subsahara-Africa/Cameroon/

تامین مواد غذایی

دولت کامرون قصد دارد تا سال ۲۰۳۵، شرایط کشور را بهبود بخشد. با این وجود، هنوز سیستم اداری کامرون فاقدکارایی و شفافیت است و دولت در حوزه‌های کشاورزی، استفاده پایدار از منابع و مراقبت‌های بهداشتی نیز با چالش‌های زیادی روبرو است. همچنین بیش از یک پنجم خانوارهای روستایی نمی‌توانند مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین کنند. از این‌رو، سوءتغذیه در زنان و کودکان بسیار شایع است. علاوه بر این‌ها، بیکاری در این کشور آمار بالایی دارد و جوانان و زنان برای پیداکردن کار با مشکلات زیادی روبرو هستند.

در این شرایط، یکی از مهم‌ترین اقدامات آلمانی‌ها در کامرون، تاسیس جامعه همکاری‌های بین‌المللی آلمان است. این سازمان که از اوایل دهه ۶۰ میلادی در کامرون فعال بوده است. تلاش می‌کند تا در راستای توسعه روستایی، تامین مواد غذایی و مراقبت‌های بهداشتی، حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی به دولت کامرون کمک کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیارتان قرار دهد:

https://www.giz.de/de/weltweit/345.html

فعالیت بنیاد فردریش ابرت در کامرون

از دیگر موسسات آلمانی که در کامرون فعالیت دارد، می‌توان به بنیاد مشهور فردریش ابرت اشاره کرد. این بنیاد که ۴۰ سال است در حوزه آفریقا فعالیت می‌کند، نقش مهمی در توسعه صلح و امنیت، گسترش مشارکت مردمی در تصمیمات سیاسی، ایجاد فرصت‌های برابر اجتماعی و اقتصادی، اشتغال‌زایی برای جوانان و‌ آموزش برابری جنسیتی در کامرون دارد. اعضای این بنیاد تلاش می‌کنند تا با سیاست‌مداران و بازیگران جامعه مدنی کامرون ارتباط برقرار کنند و در این راستا با سیاست‌مداران، دانشجویان، فعالان حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی وارد مذاکره می‌شوند. سایت زیر اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار علاقمندان می‌گذارد:

https://www.fes.de/referat-afrika/

انتقال دانشجویان به آلمان

در سال‌های اخیر، نبودن زیرساخت‌های مناسب تحصیلی و آمار بالای بیکاری در کامرون موجب شده که متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های این کشور کاهش یابد. در نتیجه، جوانان کامرونی به تحصیل در کشورهای اروپایی از جمله آلمان علاقه زیادی دارند و اگر امکان استفاده از کمک‌هزینه‌های تحصیلی و پژوهشی را داشته باشند، به سرعت مهاجرت می‌کنند. در این شرایط، موسسه تبادلات آکادمیک، پیشنهادهای خوبی برای تحصیل و پژوهش در آلمان به جوانان مستعد و علاقمند کامرون ارائه می‌دهد. در سال‌های اخیر، دانشجویان کامرون بیش‌ترین تعداد دانشجویان آفریقایی‌تبار آلمان را تشکیل می‌دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/afrika/kamerun/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

توسعه زبان آلمانی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد؛ زبان آلمانی از جمله محبوب‌ترین زبان‌های خارجی در کامرون به شمار می‌رود و موسسه گوته در یائونده در ۵۰ سال گذشته، میزبان هزاران علاقمند به یادگیری زبان آلمانی بوده است. از فعالیت‌های مهم موسسه گوته در در یائونده می‌توان به برگزاری کلاس‌های آموزش زبان برای بزرگسالان، برپایی دوره‌های آمادگی امتحان گوته و برگزاری کلاس‌های تخصصی برای گروه‌های خاص اشاره کرد. همچنین این موسسه، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان دو کشور ایفا می‌کند.از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در کامرون به‌دست آورید:

https://www.goethe.de/ins/cm/en/index.html

  جمع‌آوری خاطرات و تجربیات شهروندان آلمان شرقی در قالب آرشیو دیجیتالی

منبع:زوددویچه

دانشگاه ارفورت قصد دارد، خاطرات و تجربیات شهروندان آلمان شرقی را در قالب یک آرشیو دیجیتال جمع‌آوری کند. به گفته رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه ارفورت، این آرشیو در آینده به صورت رایگان در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.

خاطرات و تجربیات شهروندان آلمانی به همت محققان دانشگاه ارفورت به زودی در قالب یک آرشیو دیجیتال در دسترس عمومی قرار می‌گیرد. کریستین کولر، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه ارفورت با بیان این خبر گفت:« ما در ماه اکتبر، پروژه‌ تحقیقاتی را درباره زندگی در آلمان شرقی آغاز کردیم. در این پروژه، مصاحبه‌هایی با شاهدان عینی و بازماندگان آلمان شرقی صورت گرفت که به زودی به صورت آرشیو دیجیتالی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.»

اگنس آرپ از مورخانی که در این پروژه کار می‌کند، نیز گفت:«ما تاکنون بیش از ۴۰۰ مصاحبه با اشخاص مختلف انجام داده‌ایم. جالب است که مصاحبه‌شوندگان از اینکه می‌توانند تجربیات خود را با سایر شهروندان به اشتراک بگذارند، ابراز خوشحالی می‌کنند. متاسفانه پیش از این، هیچ‌کس توجهی به تجربیات و گفته‌های این افراد نداشته است. در حالیکه در آن دوره، بسیاری از کارگران و دانشجویان قراردادی از ویتنام تا موزامبیک به جمهوری دموکراتیک آلمان آمده بودند و هرکدام تجربیات جالبی از این دوره تاریخی دارند. حال ما می‌خواهیم این تجربیات را در قالب آرشیوی دیجیتال مستند کنیم.»

پروژه دیجیتال‌سازی آلمان شرقی که به تازگی آغاز شده تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. مسئولان دانشگاه ارفورت امیدوارند که بتوانند مستندات مربوط به فروپاشی دیوار برلین را نیز در این آرشیو جمع‌آوری کنند.

لینک گزارش:

https://www.sueddeutsche.de/bildung/hochschulen-erfurt-ddr-archiv-mit-persoenlichen-erfahrungen-soll-entstehen-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-211105-99-874367

  فرانکفورت میزبان آثار هنرمندان نوظهور شد

منبع:هسن‌شو

شهر فرانکفورت، هفته گذشته، میزبان نمایشگاهی با عنوان “کشف آثار هنری” بود. در این نمایشگاه، آثار هنرمندان جوان و نوظهور از اقصی‌نقاط جهان برای فروش به نمایش درآمد.

نمایشگاه “کشف آثار هنری” با بیش از ۱۳۰ غرفه‌ در فضایی به مساجد ۹ هزار متر مربع در شهر فرانکفورت برگزار شد.  این نمایشگاه از یک‌سو، فرصت مناسبی برای هنرمندان جوان و نوظهور بود تا آثار خود را در معرض بازدید عمومی قرار دهند و از سوی دیگر به علاقمندان به هنر این امکان را داد تا مجموعه‌ای از آثار هنری را در یک مکان ببینند. یاکوب اشوردفگر، مورخ هنر در فرانکفورت درباره برگزاری این نمایشگاه گفت:«به جای رفتن به گالری‌های مختلف، به راحتی در راهروهای این نمایشگاه قدم زدم و با آثار هنرمندان جدید آشنا شدم. تنها مشکل نمایشگاه این بود که آثار هنری بدون هیچ‌گونه توضیحی عرضه می‌شدند و هیچ‌گونه کاتالوگ و یا پلاکاردی برای توصیف آن‌ها وجود نداشت.»

جرارد مارگاریتیس، گالری‌دار و از غرفه‌داران در نمایشگاه “کشف آثار هنری” نیز گفت:« در این نمایشگاه، طیف گسترده‌ای از آثار هنری وجود دارد و از این‌رو، بازدیدکنندگان می‌توانند به راحتی، کیفیت آثار را با یکدیگر مقایسه و اثر مورد نظر خود را انتخاب کنند.»

مگنوس رش، استاد رشته مدیریت فرهنگی در دانشگاه ییل آمریکا نیز که در نمایشگاه حضور داشت، گفت:« این نمایشگاه برای هنرمندان و گالری‌داران جوان فرصت مغتنمی بود. چرا که هنرمندان جوان توانستند آثار خود را به نمایش بگذارند و همچنین گالری‌داران جوان نیز توانستند آثار جدید را با قیمتی مناسب خریداری کنند. اگر چنین نمایشگاه‌هایی برگزار نشود، هنرمندان جوان نمی‌توانند در بازار هنری فعالیت کنند و به تدریج از صحنه کنار می‌روند.»

لینک گزارش:

https://www.hessenschau.de/kultur/tipps-zur-discovery-art-fair-in-frankfurt-kaufe-kunst-die-dir-spass-macht,discovery-art-fair-frankfurt-100.html

تازه های نشر در آلمان

  تاریخ اسلامی

منبع: آمازون

“تاریخ اسلامی” عنوان کتابی از سمیر مراد است که در فوریه سال ۲۰۲۱ به بازار کتاب آلمان آمد. نویسنده در این کتاب با بهره‌گیری از داستان‌های انبیا، منابع عربی، تاریخ طبری، همچنین منابع مربوط به جنگ‌های صلیبی و تاریخ زندگی مسلمانان در کشورهای مختلف، تلاش کرده تا رویدادهای تاریخی جهان را از آغاز تاکنون از دیدگاه اسلامی مورد تحلیل قرار دهد. سمیر مراد معتقد است که اگر مسلمانان از منظر اسلامی، وقایع تاریخی را مورد بررسی قرار دهد، می‌توانند در شرایط کنونی و در آینده به راحتی زندگی کنند.

Publisher ‏ : ‎ Independently published (11 Feb. 2021)
Language ‏ : ‎ German
Paperback ‏ : ‎ ۶۵۷ pages
ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۹-۸۷۰۷۶۲۴۱۵۵
Samir Mourad

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *