هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۳۹ – ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

برگزاری مراسم بزرگداشت حماسه کربلا در آلمان

سایت مرکز اسلامی هامبورگ، سایت مسلم‌مارکت، سایت جامعه اسلامی ملی‌گوروش

مراسم بزرگداشت حماسه کربلا امسال با رعایت پروتکل‌های کرونایی در شهرهای مختلف آلمان برگزار می‌شود. این مراسم که شامل برنامه‌های سخنرانی درباره حماسه حسینی، عزاداری و نوحه‌خوانی است، طبق سنت هرساله با حضور ایرانیان و شیعیان مقیم آلمان در هامبورگ، دلمنهورست و چندین شهر دیگر آلمان برگزار می‌شود.

عزاداری در مرکز اسلامی هامبورگ

وقتی صحبت از مراسم محرم در آلمان به میان می‌آید، اولین نامی که به ذهن‌ می‌رسد، مرکز اسلامی هامبورگ است. این مرکز هر سال در دهه اول محرم میزبان عزاداران امام حسین(ع) است. آنطور که سایت این موسسه گزارش داده است؛ امسال نیز مراسم با رعایت پروتکل های بهداشتی و فقط با ثبت نام اینترنتی برگزار می‌شود. در این برنامه، هر شب حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد سعید واعظی به سخنرانی می‌پردازد و پس از آن، حاضران به نوای کربلایی احمد حسینی گوش خواهند سپرد. همچنین افرادی که امکان حضور در مراسم را ندارند، می‌توانند از طریق کانال یوتیوب مرکز اسلامی هامبورگ از برنامه‌های آن استفاده کنند.

برنامه‌های دهه اول محرم در دلمنهورست

شهر دلمنهورست در ایالت نیدرزاکسن آلمان نیز امسال میزبان برنامه‌های دهه اول محرم است. در این برنامه‌ها که با رعایت پروتکل‌های کرونایی برگزار می‌شود،‌ شرکت‌کنندگان درباره واقعه کربلا و فلسفه قیام امام حسین(ع) صحبت می‌کنند. از جمله سخنرانان اصلی این برنامه می‌توان به دکتر یاووز اوزگز، اسلام‌شناس و مدیر انتشارات اسلامیکا اشاره کرد. این برنامه‌ها که به زبان آلمانی برگزار می‌شود، همچنین بر روی یوتیوب و سایت مسلم‌مارکت قرار می‌گیرد تا افرادی که امکان حضور در مراسم را ندارند نیز بتوانند از آن‌ها بهره‌مند شوند.

عاشورا در خطبه‌های نماز جمعه

خطیبان نماز جمعه در آلمان، هر هفته به بررسی مسائل اجتماعی و سیاسی روز می‌پردازند. از این رو، عجیب نیست که آنان در نماز جمعه پیش‌رو، به بررسی روز عاشورا بپردازند و درباره قیام کربلا و شهادت امام سوم شیعیان  و یاران ایشان صحبت کنند. کمتر کسی در آلمان و سایر نقاط جهان وجود دارد که نداند، شیعیان در این روز برای شهادت امام حسین (ع)  و ۷۲ تن از یاران ایشان به سوگواری می‌پردازند. جامعه اسلامی ملی گوروش، از جمله جوامع اسلامی است که این هفته، خطبه‌هایی در ارتباط با عاشورا خواهد داشت. در گزارشی که بر روی سایت این انجمن قرار گرفته، درباره خطبه‌های این هفته جامعه اسلامی ملی گوروش آمده است:« دهمین روز محرم برای شیعیان اهمیت زیادی دارد. در این روز، حسین (ع)، نوه پیامبر اسلام (ص)، همراه با ۷۲ مسلمان دیگر به شهادت رسیدند. در حال‌حاضر در سراسر جهان، جنایات وحشتناکی هنوز هم در حال انجام است. بنابراین هر ظلمی می‌تواند ما را به یاد کربلا بیندازد. در این شرایط گروه‌های بیگناه مظلوم واقع می‌شوند، در حالی که از ستمگران به عنوان افرادی صلح‌طلب تجلیل می‌شود. وظیفه مسلمانان این است که علیه ظلم و ستم در هر مکانی اعتراض کنند و به فکر کمک به آسیب‌دیدگان باشند.ما باید از قیام نوه پیامبر(ص) درس بگیریم.»

همچنین در بخش دیگری از خطبه این هفته از اهمیت روز عاشورا برای اهل سنت سخن گفته خواهد شد:«در روز عاشورا ، خداوند حضرت نوح (ع) را از سیل نجات داد و حضرت موسی (ع) و قومش نیز به یاری خدا از دریای سرخ نجات یافتند. در نتیجه این روز برای اهل سنت نیز اهمیت زیادی دارد.»

لینک‌های گزارش:

https://izhamburg.com/blog/2021/08/08/deutschsprachigen-muharram-veranstaltung-im-islamischen-zentrum-hamburg/

http://www.muslim-markt.de/

هشدار انجمن‌های اسلامی درباره افزایش خشونت علیه مسلمانان در شبکه‌های مجازی

منبع: اسلامیشه تسایتونگ

اعضای انجمن‌های اسلامی در کشورهای اروپایی از جمله آلمان معتقدند که نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان در شبکه‌های مجازی به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. نظرسنجی جدیدی که در هشت کشور اروپایی از جمله آلمان انجام شده، نشان می‌دهد که اعضای انجمن‌های اسلامی در این کشورها، ارسال پیام‌های نفرت‌انگیز را به اندازه حملات خیابانی برای مسلمانان خطرناک می‌دانند.

در همین ارتباط، دانیل هولتگن، کمیسر شورای اروپا علیه یهودستیزی و اسلام‌هراسی با اشاره به روند رو به رشد تهدیدات در فضای مجازی گفت:« از جلمه اقداماتی که گروه‌های ترویستی انجام می‌دهند، می‌توان به تهدید به مرگ، دعوت به رفتارهای‌ خشونت‌آمیز و فحاشی‌کردن اشاره کرد.»

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره افزایش حملات در فضای مجازی به مسلمانان گفت:« توهین به جامعه مسلمانان در برخی کشورها تقریباً به امری عادی بدل شده است. البته وقتی این امر در فضای مجازی رخ می‌دهد، معمولا هویت مجرمان مشخص نمی‌شود. با این وجود، براساس بررسی‌های صورت گرفته، آن‌ها اغلب از گروه‌های راست‌گرایان افراطی، نژادپرستان و مخالفان مهاجران هستند.»

کمیسر شورای اروپا علیه یهودستیزی و اسلام‌هراسی همچنین افزود:« در نظرسنجی مذکور، انجمن‌های اسلامی از هشت کشور از جمله آلمان، فرانسه و بریتانیا حضور داشتند.بسیاری از این انجمن‌ها از دولت‌های اروپایی انتقاد کرده‌اند که اقدامات کافی برای محافظت از مسلمانان را انجام نمی‌دهند و حتی حملات علیه مسلمانان را به شکل منظم ثبت نمی‌کنند. در واقع برخی از این انتقادات درست است. متاسفانه حتی سازمان های اجرای قانون و سایر نهادهای عمومی اطلاعات کافی در این زمینه ندارند. براساس یافته‌های ما، بسیاری از سیاستمداران اروپایی هنوز مایل به رسیدگی به این موضوع نیستند.»

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان ،نیز از دیگر افرادی است که از افزایش حملات در فضای مجازی به مسلمانان نگران است. او با انتقاد از اینکه، نژادپرستی علیه مسلمانان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد گفت:«رفتارهای خشونت‌آمیز علیه مسلمانان افزایش یاقته است و این امر مرا نگران می‌کند. متاسفانه سال گذشته بیش از هزار جنایت با انگیزه اسلام هراسی در آلمان ثبت شده است.»

مازیک همچنین درباره افزایش خشونت علیه مسلمانان و سایر گروه‌های اقلیت در آلمان هشدار داد:« دشمنی با مسلمانان و نفرت از سینتی و روما یا یهودیان نه تنها باید به عنوان تهدیدی جدی برای جامعه آلمان تلقی شود، بلکه باید خطری برای دموکراسی و آزادی در نظر گرفته شود.» او از شهروندان آلمان خواست که برای مقابله با افراط‌گرایی و حملات علیه گروه‌های اقلیت اقداماتی انجام دهند.

لینک گزارش:

آلمان و گرجستان؛ دو سده روابط فرهنگی و اجتماعی

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، گوته،  مدرسه آلمانی تفلیس ، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت، بنیاد فردریش نویمان، جامعه همکاری‌های بین‌المللی آلمان

بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی در آلمان و گرجستان، ۱۳ آوریل سال ۱۹۹۲ را سرآغاز روابط دو کشور می‌دانند. این تاریخ، زمانی است که سیاستمداران دو کشور به صورت رسمی، پذیرفتند که در حوزه‌های مختلف با یکدیگر همکاری نزدیکی داشته باشند. با این وجود، شواهد تاریخی نشان می‌دهد که روابط میان آلمانی‌ها و گرجی‌ها دارای قدمتی دیرینه است و به بیش از ۲۰۰ سال پیش باز می‌گردد. آنطور که مورخان دو کشور ادعا می‌کنند، در سال ۱۸۱۷، گروهی از آلمانی‌ها به منطقه‌ای مهاجرت کردند که امروزه ما به عنوان کشور گرجستان می‌شناسیم و از آن زمان، تبادلات فرهنگی،‌آموزشی و اجتماعی میان مردم دو منطقه آغاز شده است. با این وجود، به صراحت می‌توان گفت که روابط این دو کشور در دهه‌های اخیر پیشرفت محسوسی داشته است. مقامات آلمانی در سال‌های اخیر، تلاش کرده‌اند تا در حوزه‌های “محیط زیست و انرژی” ، “توسعه اقتصادی پایدار” ، “دموکراسی” و “توسعه محلی و حاکمیت قانون” به دولت گرجستان کمک کنند. علاوه بر این، آلمانی‌ها توانسته‌اند با دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و مراکز فرهنگی گرجستان ارتباط خوبی برقرار کنند و در حوزه تبادلات آکادمیک و توسعه زبان آلمانی نیز فعال باشند. همچنین بنیادهای مهم آلمانی نیز فعالیت گسترده‌ای در گرجستان دارند.

محافظت از منابع طبیعی و محیط‌زیست

گرجستان از زمان استقلال از اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ با چالش‌های بزرگی روبرو شده و دولت گرجستان در چند دهه اخیر با بحران‌های اقتصادی و اجتماعی زیادی دست‌وپنجه نرم کرده است. با وجود تلاش‌های چشمگیر دولت، هنوز یک سوم جمعیت این کشور زیر خط فقر قرار دارند. بیکاری و مشکلات اقتصادی، زندگی مردم را به ویژه در مناطق روستایی با مشکل روبرو کرده است. علاوه بر این، چالش‌هایی مانند جنگل زدایی، فرسایش خاک ناشی از آن و از بین رفتن تنوع زیستی وجود دارد. همچنین تفلیس پایتخت گرجستان با بحران آلودگی شدید هوا روبرو است. در عین‌حال، دولت گرجستان تلاش می‌کند تا به اتحادیه اروپا نزدیک شود و حتی در سال ۲۰۱۴، توافقنامه همکاری با این اتحادیه امضا کرده است. براساس توافقنامه مذکور، دولت گرجستان متعهد به اصلاحات جامع به ویژه در زمینه توسعه دموکراسی، برقراری حاکمیت قانون، حقوق بشر و آزادی‌های اساسی و توسعه پایدار است. در این راستا، دولت گرجستان برای اجرای این اصلاحات از سازمان‌های بین‌المللی مانند “جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی” کمک خواسته است. هدف اصلی این سازمان از آن زمان تاکنون، کاهش فقر از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی و درآمد پایدار و فراگیر است. علاوه بر این، “جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی” در راستای توسعه دموکراسی، برقراری حاکمیت قانون، توسعه محلی و محافظت از منابع طبیعی و محیط‌زیست گرجستان نیز فعالیت می‌کند. این سازمان با سه کشور قفقاز جنوبی همکاری دارد. این امر سبب می‌شود که سه کشور ارمنستان، گرجستان و آذربایجان درک بهتری نسبت به شرایط یکدیگر داشته باشند و می‌تواند از جنگ میان ارمنستان و آذربایجان نیز جلوگیری کند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری در این باره به‌دست آورید:

https://www.giz.de/de/weltweit/359.html

پیش‌برد گفت‌وگوهای فرهنگی

همان‌طور که پبش‌تر گفته شد، بنیادها و سازمان‌های مهم آلمانی نقش مهمی در پیش‌برد سیاست‌های فرهنگی،آموزشی و اجتماعی گرجستان دارند. بنیاد هاینریش بل، یکی از مهم‌ترین سازمان‌های آلمانی است که در حال‌حاضر در گرجستان فعالیت دارد. مدیران این بنیاد، تأکید ویژه‌ای بر حقوق برابر زنان و مردان دارند. همچنین این بنیاد از اقلیت‌های فرهنگی، قومی و سیاسی نیز حمایت می‌کند. علاوه بر این، آن‌ها در راستای پیش‌برد سیاست‌های زیست‌محیطی و توسعه پایدار به دولت گرجستان مشاوره می‌دهند. اعضای بنیاد هاینریش بل، همچنین فضایی را برای گفت‌وگوهای فرهنگی و برگزاری برنامه‌های هنری در گرجستان فراهم می‌کنند. در این راستا، آن‌ها از محققان و دانشجویان بااستعداد، پژوهشگران حوزه فرهنگ و کنشگران اجتماعی در گرجستان نیز کمک می‌گیرند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری را درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://ge.boell.org/index.php/en/who-we-are

توسعه عدالت اجتماعی

بنیاد کنراد آدناور نیز سال‌ها است که در منطقه قفقاز فعالیت می‌کند. مسئولان این بنیاد در تفلیس در راستای ترویج دموکراسی، توسعه عدالت اجتماعی و برپایی اقتصاد پایدار به دولت گرجستان کمک می‌کنند. از این‌رو، آن‌ها در تفلیس با سیاستمداران، نمایندگان رسانه‌ها، فعالان اجتماعی و دانشجویان این کشور همکاری دارند. مسئولان این موسسه با برگزاری کنفرانس‌ها، کارگاه‌های آموزشی و برگزاری میزگردهای مختلف در گرجستان، تلاش می‌کنند تا در راستای اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار علاقمندان می‌گذارد:

https://www.kas.de/de/web/suedkaukasus/ueber-uns

اشتغال‌زایی برای جوانان

بنیاد فردریش ابرت نیز در منطقه قفقاز یعنی سه کشور ارمنستان، گرجستان و آذربایجان فعالیت می‌کند. از جمله فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در این کشورها، توسعه صلح و امنیت، گسترش مشارکت مردمی در تصمیمات سیاسی، ایجاد فرصت‌های برابر اجتماعی و اقتصادی و اشتغال‌زایی برای جوانان است. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در این منطقه به‌دست آورید:

https://www.fes.de/standorte/fes-international/regionalbuero-suedkaukasus

گسترش آموزش حرفه‌ای

بنیاد فردریش نویمان از سال ۱۹۹۶ در قفقاز جنوبی فعال بوده است. این بنیاد در ابتدا کار خود را با آموزش سیاسی در کشور آذربایجان آغاز کرد و کمی بعد در سال ۲۰۰۲، مدیران بنیاد تصمیم گرفتند تا در ارمنستان و گرجستان نیز دفاتری را تاسیس کنند. بدین‌ترتیب، دفتر این بنیاد در گرجستان در تفلیس تاسیس شد. تمرکز اصلی کار این بنیاد در گرجستان، توسعه دموکراسی، حمایت از حاکمیت قانون، کمک به ثبات اجتماعی و اقتصادی، گسترش آموزش حرفه‌ای و توانمندسازی زنان است. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.freiheit.org/south-caucasus

توسعه زبان و گسترش تبادلات فرهنگی

انستیتو گوته در گرجستان، نه‌تنها در توسعه زبان آلمانی در این کشور نقش به‌سزایی دارد، بلکه در تبادلات فرهنگی میان دو کشور نیز سهم مهمی را ایفا می‌کند. موسسه گوته در تفلیس، مکانی برای برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر، ادبیات و موسیقی است. همچنین هر ساله نمایشگاه‌های مختلف هنری نیز در این مکان برپا می‌شود. این مرکز همچنین تصویری کامل و جامعی از زندگی در آلمان به جوانان گرجستانی ارائه می‌دهد که قصد مهاجرت به کشور ژرمن‌ها را دارند. از طریق سایت‌‌ زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در گرجستان به دست آورید:

https://www.goethe.de/ins/ge/de/spr/kur/gia.html

مدرسه آلمانی تفلیس نیز نقش مهمی در توسعه زبان آلمانی دارد. این مدرسه که بخشی از شبکه جهانی مدارس آلمانی به شمار می‌رود، در سال ۲۰۱۰ تاسیس شده است.در این مدرسه، دانش‌آموزان می‌توانند در کلاس‌های آموزش زبان آلمانی شرکت کنند. این مدرسه به دلیل تبادلات آموزشی که با مدارس آلمان دارد، محیط مناسبی برای تحصیل دانش‌آموزانی است که می‌خواهند در سرزمین ژرمن‌ها به تحصیل خود ادامه دهند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های مدرسه آلمانی تفلیس در اختیار علاقمندان قرار دهد:

http://deutscheschule.ge/de/uber-uns/auslandsschulen

تبادلات آکادمیک

بر اساس گزارش اداره آمار گرجستان، در مجموع ۱۴۸ هزار و ۸۰۰ دانشجو در سال تحصیلی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ در دانشگاه‌های گرجستان ثبت نام کردند که ۷۵ درصد از آن‌ها در برنامه‌های کارشناسی، تقریبا ۲۳ درصد در برنامه‌های کارشناسی ارشد و تخصص پزشکی و ۲ درصد نیز در برنامه‌های آموزش حرفه‌ای شرکت داشتند. بررسی این آمارها نشان می‌دهد که تاکنون بیشترین متقاضیان ورود به دانشگاه در گرجستان در رشته‌های علوم اجتماعی، اقتصاد و حقوق ثبت‌نام کرده‌اند. پس از آن علوم پزشکی و بهداشت، علوم طبیعی و علوم انسانی و هنر قرار دارند. هر چند مقایسه این آمارها با سال‌های گذشته نشان می‌دهد که ساختار آموزشی گرجستان در سال‌های اخیر پیشرفت خوبی داشته است، اما مسئولان دولت گرجستان همچنان تلاش می‌کنند تا با کمک موسسات و سازمان‌های بین‌المللی شرایط بهتری برای دانشجویان در داخل و خارج از کشور ایجاد کنند. به طور مثال، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در تفلیس یک دفتر مشاوره دارد. علاوه بر این، این موسسه در دانشگاه‌ دولتی ایلیا گرجستان، دانشگاه فنی گرجستان و دانشگاه ایوان جاواخیشویلی تفلیس نیز نمایندگانی دارد که به دانشجویان علاقمند به تحصیل در آلمان مشاوره می‌دهند و بورسیه‌های مناسب برای دانشجویان و پژوهشگران را معرفی می‌کنند. همچنین این مرکز به گسترش روابط میان دانشگاه‌های دو کشور کمک می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/europa/georgien/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

گردهمایی خاورشناسان جهان در آلمان

Design © Shervin Farridnejad
Design © Shervin Farridnejad

منبع:سایت دانشگاه آزاد برلین

سی‌وچهارمین دوره کنگره‌ خاورشناسان آلمانی از دوازدهم تا هفدهم سپتامبر سال ۲۰۲۲ در دانشگاه آزاد برلین، کار خود را آغاز می‌کند. بدین‌ترتیب، سال آینده،  پایتخت آلمان میزبان صدها پژوهشگر در علم خاورشناسی خواهد بود.

صد سال است که کنگره خاورشناسان آلمان هر سه سال یکبار در شهری از آلمان برگزار می‌شود و سال آینده، برلین میزبان صدها پژوهشگر و علاقمند به رشته‌ خاورشناسی خواهد بود.

جامعه‌ خاورشناسی آلمان که مبتکر برگزاری این کنگره به شمار می‌رود، برای اولین‌بار آن را در سال ۱۹۲۱ در لایپزیگ برگزار کرد. جالب است بدانید که در ابتدا تنها اعضای این جامعه می‌توانستند در کنگره مذکور شرکت کنند. اما در سال‌های اخیر، این کنگره میزبان، خاورشناسان از سراسر جهان بوده که در زمینه زبان‌ها و فرهنگ‌های خاورمیانه بخش‌هایی از آسیا و آفریقا کار می کنند. بدین‌ترتیب، در حال‌حاضر، شرکت برای همه محققان، دانشجویان و اعضای عمومی در سراسر جهان در این کنگره آزاد است و نیازی به عضویت در جامعه‌ خاورشناسی آلمان نیست. دانشمندان و پژوهشگران رشته‌های ایرانشناسی، فرهنگ و ادبیات عرب، اسلام‌شناسی، ترک‌شناسی، ژاپن شناسی، آفریقا شناسی و زبان‌های شرقی قدیم می‌توانند در این کنگره شرکت و نتایج آخرین تحقیقات خود را در گروه‌های مختلف عرضه کنند.

از این‌رو، جامعه‌ خاورشناسی آلمان از علاقمندان دعوت می‌کند تا برای شرکت در این کنگره درخواست دهند. بدین‌ منظور باید افراد چکیده‌ای از تحقیقات خود را برای این کنگره ارسال کنند تا برترین مقالات انتخاب شوند. همچنین امکان میزبانی پنل‌های بین رشته ای نیز وجود دارد.

علاوه بر این‌ها، در خلال برنامه، یک کارگاه آموزشی در زمینه علوم انسانی دیجیتال برگزار خواهد شد که در آن پروژه‌های دیجیتالی ارائه می شود. اکر مایلید درباره این کنگره اطلاعات بیشتری به‌دست آورید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.geschkult.fu-berlin.de/en/e/iranistik/DOT-34/index.html

بازگشت دانش‌آموزان به کلاس‌های درس با رعایت قوانین کرونایی

منبع:تاگس‌شو

هرچند نرخ ابتلا به کرونا در کشورهای مختلف از جمله آلمان افزایش یافته و این‌بار کودکان و نوجوانان را هدف قرار داده است، اما مقامات دولت فدرال و دولت‌های ایالتی تصمیم گرفته‌اند که مدارس را به صورت حضوری برگزار کنند. آنطور که گزارش تاگس‌شو نشان می‌دهد؛ قرار است مدارس با پروتکل‌های کرونایی بازگشایی شوند و ماسک جزوی جدانشدنی از زندگی دانش‌آموزان در مدارس آلمان باشد.

مدارس آلمان در حالی از چندی دیگر درهای خود را به سوی دانش‌آموزان باز می‌کنند که انجمن معلمان این کشور از دولت‌های ایالتی و  فدرال خواسته است که استفاده از ماسک را در مدارس برای چندین ماه اجباری کنند. اعضای این انجمن معتقدند که استفاده از ماسک در مدارس می‌تواند شانس ابتلا به بیماری کرونا را کاهش دهد. هاینز پیتر مایدینگر، رئیس انجمن با توضیح اینکه بچه‌های کم‌سن هنوز واکسینه نشده‌اند گفت:« در چند ماه اول سال تحصیلی جدید، دانش‌آموزان باید ماسک بزنند و آزمایشات مورد نیاز را به صورت منظم انجام دهند.» مایدینگر با انتقاد از شرایط موجود افزود:«برخی دولت‌های ایالتی عنوان کرده‌اند که استفاده از ماسک و آزمایش تنها در دو هفته اول سال تحصیلی انجام می‌شود که این زمان از نظر ما بسیار کم است. ما باید تلاش کنیم که موچ چهارم کرونا تا پاییز به اوج نرسد.»

در حال‌حاضر مدارس در برخی مناطق مانند برلین، براندنبورگ، مِکْلِنبورگ-فورپومِن، شلسویگ-هولشتاین و هامبورگ، کار خود را آغاز کرده‌اند. همچنین به زودی، تعطیلات تابستانی در پرجمعیت‌ترین ایالت آلمان یعنی نوردراین-وستفالن نیز به پایان خواهد رسید. چندین ایالت پیش از پایان تعطیلات اعلام کرده بودند که به دلیل بازگشت بسیاری از دانش‌آموزان از سفر، حداقل باید در دو هفته اول از ماسک در مدارس استفاده شود.  اما به نظر می‌رسد که این زمان بسیار کم است و ماسک به جزو جدانشدنی زندگی دانش‌آموزان در مدارس آلمان بدل خواهد شد.

مایدینگر همچنین در ادامه صحبت‌هایش، خواستار نصب سیستم‌های تهویه هوا در همه کلاس‌های درسی شد. به گفته او، سیستم‌های تهویه هوا، برای حفاظت بیشتر از سلامت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس اهمیت زیادی دارند. او در بخش دیگری از سخنانش از اولویت‌بندی بودجه مربوط به مدارس انتقاد کرد و گفت:« متاسفانه بسیاری از مقامات شهری و حتی مدیران مدارس تمایلی به تهیه چنین سیستم‌هایی ندارند.»

آمار مبتلایان به کرونا در آلمان همچنان رو به افزایش است. براساس گزارش موسسه روبرت کخ در هفته گذشته، اکثر موارد ابتلا به کرونا در ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، متعلق به رده سنی زیر ۵۰ سال بوده است. بیشترین میزان این شاخص که عدد ۶۰ بوده برای گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال ثبت شده است.

لینک گزارش:

https://www.tagesschau.de/inland/lehrer-schulen-maskenpflicht-101.html

بازگشت دانش‌آموزان به کلاس‌های درس با رعایت قوانین کرونایی هرتسوگ آگوست؛ کتابخانه‌ای در حوزه قرون وسطی

منبع:سایت کتابخانه هرتسوگ آگوست

کتابخانه هرتسوگ آگوست در ولفن‌بوتل یکی از قدیمی‌ترین کتابخانه‌های جهان به شمار می‌رود. کتابخانه‌ای با صدها جلد کتاب ارزشمند و کمیاب که امروزه محل مناسبی برای کار محققان و دانشجویان در زمینه مسائل قرون وسطی محسوب می‌شود. این کتابخانه تحت نظارت وزارت علوم و فرهنگ نیدرزاکس فعالیت میکند.

عنوان کتابخانه هرتسوگ آگوست از نام دوک (هرتسوگ) آگوست گرفته شده است که در فاصله‌ سال‌های ۱۵۷۹ تا ۱۶۶۶ در قید حیات بود و این کتابخانه را به مجموعه‌ای بسیار ارزشمند بدل کرد. به طوری که در قرن هفدهم، هرتسوگ آگوست بزرگ‌ترین کتابخانه در شمال کوه‌های آلپ به شمار می‌رفت. جالب است بدانید؛ با  آنکه آلمان در طی قرن‌ها، بارها دچار جنگ شده، اما کتابخانه هرتسوگ آگوست هرگز در اثر آن‌ها خسارت ندیده است.

در حال‌حاضر، منابع این کتابخانه شامل نسخه‌های خطی‌، کتاب‌های چاپ اولیه و ادبیات تحقیقاتی در مورد همه رشته‌های مربوط به قرون وسطی و اوایل دوران مدرن است. علاوه بر این، در این کتابخانه مجموعه‌های گرافیکی، نقشه‌های تاریخی، نقاشی‌ها و اشیاء تاریخی دیگری نیز وجود دارد.

همان‌طور که گفته شد در این کتابخانه، حدود ۱۲ هزار نسخه خطی از دوران قرون وسطی و سایر دوره‌های تاریخی وجود دارد که در میان‌ آن‌ها، نامه‌های اداری قدیمی، وصیت نامه‌های متعدد و … نیز وجود دارد. برای آشنایی علاقمندان با نسخه‌های خطی، توضیحاتی درباره آن‌ها نیز در کاتالوگ مربوط به نسخ خطی جمع‌آوری شده است که هنگام مراجعه به کتابخانه می‌توانید از آن استفاده کنید. علاوه بر این، اطلاعات نسخه‌های خطی به شکل دیجیتالی نیز موجود است و علاقمندان می‌توانند از طریق سایت آن‌ها را بررسی کنند.

همچنین در این کتابخانه، بیش از  ۴۰۰ هزار جلد کتاب متعلق به قرون پانزدهم تا نوزدهم وجود دارد. این مجموعه کتاب‌ها  از ارزشمندترین دارایی‌های کتابخانه هرتسوگ آگوست به شمار می‌رود. علاوه بر این‌ها، در کتابخانه مذکور بخشی نیز به آثار پژوهشی درباره ادبیات قرون وسطی اختصاص داده شده است.

اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این کتابخانه به دست آورید، می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.hab.de/en/category/library/holdings/

تازه های نشر در آلمان

گوته و قرآن

منبع: lehmanns

از میان شاعران آلمانی‌زبان، گوته درک بهتری نسبت به مشرق‌زمین و جهان اسلام داشت. گوته، مطالعات زیادی بر روی قرآن و زندگی‌نامه پیامبران انجام داد و پس از آن، اشعار بی نظیر خود را سرود. حال، پروفسور کارل ژوزف کوشل، استاد دانشگاه مونیخ در کتاب “گوته و قرآن”، آثار این شاعر آلمانی در زمینه اسلام و قرآن را جمع‌آوری کرده است.  او همچنین پس از نگارش کتاب “گوته و قرآن”، از شهید علم، خوشنویس آلمانی خواست تا آن را با خطاطی تزیین کند. کوشل در این کتاب نشان داده است که گوته نه تنها خواستار گفت‌وگو میان شرق و غرب و همچنین میان اسلام و مسیحیت بوده، بلکه خود آن را انجام داده است. بنابراین به اعتقاد این استاد دانشگاه، نتایج مطالعات و آثار گوته می‌تواند موجب شناخت بهتر اسلام و یا مشرق‌زمین شود.

نویسنده : Karl-Josef Kuschel
سال انتشار: ۲۰۲۱
تعداد صفحات:۴۳۲
زبان:آلمانی
لینک کتاب:

https://www.lehmanns.de/shop/literatur/55314671-9783843612463-goethe-und-der-koran

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *