هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۶۴ – ۱۲ اسفند ماه ۹۸

> هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین
شماره ۴۶۴ – ۱۲ اسفند ماه ۹۸

تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

وحشت آلمانی‌ها از شیوع کرونا

منبع: سایت: مگزین، دویچه‌وله، هندلزبلات،شبکه رادیویی بایرن

رویدادهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی یکی پس از دیگری در آلمان لغو می‌شوند. قفسه‌های خالی مواد غذایی و بهداشتی در بسیاری از مغازه‌ها،‌ از وحشت عمومی خبر می‌دهند. در برخی از شهرها، از شهروندان خواسته شده در خانه بمانند. حتی مهدکودک‌ها و مدارس در برخی مناطق تعطیل‌ شده‌اند. آنطور که مؤسسه‌ روبرت کخ، یکی از برجسته‌ترین نهادهای پژوهشی در حوزه ویروس‌شناسی آلمان اعلام کرده است: تاکنون ۱۱۷ نفر در آلمان به کرونا مبتلا شده‌اند.  به نظر می‌رسد، جامعه آلمان از شیوع بیماری کرونا وحشت‌زده شده است.

براساس آمارهای موسسه روبرت کخ، از ۱۶ ایالت آلمان، ۹ ایالت این کشور، درگیر ویروس کرونا شده‌اند. موارد ابتلا به ویروس در ایالت‌های بایرن در جنوب، هامبورگ در شمال،  و همچنین در ایالت‌های غربی و جنوب غربی آلمان گزارش شده‌اند. براساس آمارها بیشترین ابتلا به بیماری مربوط به ایالت‌ نوردراین-وستفالن است. در این ایالت تاکنون ۶۶ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. پس از این ایالت نیز، بایرن با ۱۹ نفر، بادن-وورتمبرگ با ۱۵ نفر و هسن با ۸ نفر بیشترین تعداد ابتلا به ویروس کرونا را دارند.

تشکیل کمیته‌ بحران در آلمان

از زمان شیوع ویروس کرونا در آلمان، دولت فدرال یک ستاد مقابله با بحران تشکیل داده است. این ستاد چندی پیش، جلسه‌ای تشکیل داد تا راه‌کارهای مواجهه و مقابله با ویروس کرونا را بررسی کند. یکی از دستورات مهم این جلسه، تعیین معیارهایی برای برگزاری گردهمایی‌ها و همایش‌های بزرگ در آلمان بود. کارشناسان حوزه‌های مختلف در این نشست معتقد بودند، ممنوعیت یا اجازه‌ برگزاری رویدادهای مختلف باید بر عهده‌ اداره‌ها و دستگاه‌های ایالتی گذاشته شود. در عین حال، به گفته آنان، مسئولان برگزاری هر رویدادی باید به شرایطی که مسئولان موسسه روبرت کخ اعلام کرده‌اند، توجه کنند. مؤسسه‌ روبرت کخ پیش‌تر اعلام کرده بود که مسئولان نمایشگاه‌ها و رویدادهای مختلف در آلمان باید با سنجش سلامت شرکت‌کنندگان، آن‌ها را غربال کنند و یا اگر چنین کاری برای مسئولان مراسم امکان‌پذیر نیست، رویداد را لغو کنند. اما از آنجا که غربال‌گری شرکت‌کنندگان در هر برنامه‌ و مراسمی امکان‌پذیر نیست، به نظر می‌رسد بسیاری از نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری، فرهنگی و ورزشی در هفته‌های آینده در آلمان لغو خواهند شد. برای مثال، در به تازگی اعلام شده که نمایشگاه گردشگری برلین ” آی تی بی” لغو خواهد شد. این نمایشگاه قرار بود از ۴ تا ۸ ماه مارس در پایتخت آلمان برگزار شود، اما آنطور که مسئولان دولت برلین اعلام کرده‌اند، این نمایشگاه دیگر برگزار نمی‌شود. در جلسه کمیته‌ بحران همچنین مقرر شد که وضعیت سلامتی تمام مسافرانی که از راه‌های دریایی یا هوایی از کشورهای کره‌ جنوبی، ژاپن و ایران قصد سفر به آلمان را دارند، ارزیابی شود. این سنجش باید پیش از سفر صورت گیرد. تاکنون این مقررات تنها شامل حال مسافرانی بود که از چین به آلمان سفر می‌کردند. همچنین اطلاعات مربوط به مسافرانی که با قطار به آلمان سفر می‌کنند نیز بررسی خواهد شد. اما این تنها تمهیدات دولت فدرال آلمان برای مقابله با کرونا نیست. زی‌هوفر، وزیر کشور آلمان نیز اعلام کرده است، تمهیدات تازه‌ای برای بررسی شرایط پناهجویان در مرزهای آلمان در نظر گرفته است. او همچنین اعلام کرده که قرنطینه‌ شهرها یا مناطقی که کرونا در آن‌ها، تهدیدی جدی به شمار می‌رود، یک گزینه است. با این وجود، او ترجیح می‌دهد که این آخرین اقدام دولت فدرال باشد. از سوی دیگر، ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان اعلام کرده است که بودجه کافی برای مقابله با این بیماری تامین شده است. به گفته او، هیچ یک از افراد مشکوک به ویروس کرونا نباید به دلیل نداشتن پول کافی از آزمایش دادن اجتناب کنند. او در این باره گفت:« اگر کسی احتمال می‌دهد که به بیماری کرونا مبتلا شده است، باید فورا به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها مراجعه کند و یا از ماموران اورژانس بخواهد که او را در خانه خود ویزیت کنند. در صورتی که پزشکان احتمال دهند که فردی مبتلا به ویروس کروناست، بلافاصله از او تست می‌گیرند. شهروندان نباید نگران هزینه‌های درمان باشند. بیمه‌های درمانی تمام هزینه‌های مربوط به آزمایش و حتی روند درمان بیماران کرونا را پرداخت خواهند کرد.»

دولت آلمان همچنین از مقامات تمام ۱۶ ایالت این کشور خواسته‌ است تا برای مقابله با همه‌گیر شدن ویروس کرونا آماده باشند.

وحشت آلمانی‌ها از کرونا

هرچند مقامات دولت فدرال در سخنرانی‌های خود به شهروندان اطمینان می‌دهند که مشکل و کمبودی برای مقابله با کرونا در این کشور وجود ندارد، اما سبدهای خرید شهروندان آلمانی نشان می‌دهد که آن‌ها وحشت‌زده شده‌اند. کریستینا شوتز، سخنگوی انجمن نظارت بر سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای آلمان در این باره گفت:« مشتریان به طرز عجیبی به سمت خرید کنسرو مواد غذایی و نوشیدنی‌های که تاریخ‌مصرف بیشتری دارند، روی آورده‌اند. قفسه‌های مربوط به مواد بهداشتی یا ضد عفونی‌کننده نیز به شکل حیرت‌انگیزی خالی شده است.»

در این میان، به نظر می‌رسد توصیه اداره فدرال “حفاظت از شهروندان و امدادرسانی در بلایای طبیعی” آلمان نیز، شهروندان این کشور را نگران‌تر کرده است. این اداره به تمام شهروندان آلمان توصیه کرده که برای مدت ده روز مواد خوراکی و نوشیدنی در خانه داشته باشند. اما آنطور که شبکه دویچه‌وله گزارش داده است؛ هیچ منطقی در رفتار آلمانی‌ها برای خرید وجود ندارد. بسیاری از شهروندان، کالاها را بدون در نظر گرفتن تاریخ مصرف و اعتبار آن‌ها خریداری می‌کنند. آن‌ها همچنین کالاهایی را انبار می‌کنند که نیازی به وجود آن ندارند.  از سوی دیگر، برخی از کارشناسان اقتصادی آلمان معتقدند که خرید بی‌وقفه خوراکی و مواد ضدعفونی کننده نشانه ترس و وحشت عمومی از همه‌گیر شدن کرونا است. مدیر انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان در این باره گفت:«خرید بی‌وقفه خوراکی و مواد ضدعفونی‌کننده از سوی مردم در آلمان غیرمنطقی و خطرناک است. چنین رفتاری نشان می‌د‌هد که مردم ترسیده‌اند و متاسفانه این ترس می‌تواند در شرایط فعلی مشکل‌ساز شود.»

در این میان، برخی از کارشناسان نیز معتقدند که شهروندان وحشت‌زده نیاز به مشاوره و آموزش دارند تا بتوانند در این شرایط بحرانی استرس خود را کنترل کنند. فرانک اوبرال، رئیس سازمان روزنامه‌نگاران آلمان نیز در این باره معتقد است:«آنچه مردم به آن نیاز دارند، آموزش و فرهنگ‌سازی است. رسانه‌ها و سیاستمداران باید اطلاعات مفیدی را درباره کرونا در اختیار شهروندان قرار دهند. اما این اطلاعات نباید باعث ایجاد امید کاذب و یا وحشت در شهروندان شود. ما باید تلاش کنیم تا با آموزش و فرهنگ‌سازی از شرایط فعلی آلمان عبور کنیم.»

لینک مطالب:

https://www.dw.com/de/wegen-coronavirus-erste-hamsterk%C3%A4ufe-in-deutschland/a-52575942

https://www.br.de/nachrichten/deutschland-welt/ticker-zum-coronavirus-virus-breitet-sich-aus,RoxMtok

https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/coronakrise-hamsterkaeufe-in-supermaerkten-oekonom-warnt-vor-herdenverhalten/25598242.html?ticket=ST-1339771-Qm72TPJCHLXaycgkKkwd-ap1

نگاهی به سیاسی‌ترین جشنواره‌ فیلم جهان

منبع: زوددویچه، شبکه برلین-براندنبورگ، سایت برلیناله، اشپیگل و شبکه دویچه‌وله

برلیناله به گواه بسیاری از کارشناسان سینما یکی از سیاسی‌ترین جشنواره‌های فیلم جهان است. هرچند پیش از آغاز هفتادمین دوره جشنواره فیلم برلین، بسیاری بر این باور بودند که مدیران جدید می‌توانند فصلی نو در تاریخ برلیناله ایجاد کنند، اما آن‌ها هم نتوانستند رویکرد سیاسی این جشنواره را تغییر دهند. نگاهی به فیلم‌های شرکت‌کننده در برلیناله ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که آثار سینمایی و مستند متعددی با مضامین سیاسی در جشنواره امسال حضور داشتند. در این گزارش درباره رویکرد سیاسی جشنواره، فیلم‌های ایرانی حاضر در این دوره و همچنین حاشیه‌های هفتادمین دوره برلیناله نوشته‌ایم که می‌خوانید:

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌های سینمایی در جهان و اروپا است که هرسال در ماه فوریه در شهر برلین آلمان برگزار می‌شود. در عین حال، این جشنواره در مقایسه با دو فستیوال سینمایی کن و ونیز، سیاسی‌تر است. چند ماه پیش که خبر برکناری دیتر کاسلیک، رئیس جشنواره فیلم برلین مطرح شد، بسیاری از کارگردانان آلمانی در نامه‌ای سرگشاده، خواستار نوآوری محتوایی در برلیناله شدند. هر چند، مدیر جشنواره بالاخره تغییر کرد و دیتر کالسلیک پس از ۱۹ سال، جای خود را به کارلو چاتریان و ماریته ریسن‌بک داد. اما این تغییرات هم نتوانست در محتوای برلیناله تغییری محسوس ایجاد کند. چاتریان که تجربه هفت سال ریاست جشنواره لوکارنو و ریسنبک را در کارنامه خود دارد، در کنفرانس مطبوعاتی ابتدای جشنواره برلین اعلام کرد که در این دوره هم، در بر همان پاشنه گذشته می‌چرخد. او گفت که ساختار و مدیریت جشنواره تغییر کرده، اما انقلابی در این جشنواره ایجاد نشده است. روزنامه‌نگاران آلمانی بعدها حرف‌های او را تفسیر کردند و گفتند که منظور چاتریان این است که فیلم‌های جشنواره هنوز محتوای سیاسی دارند.  دویچه‌وله آلمانی حتی پس از پایان جشنواره نیز در گزارشی که از فیلم‌های حاضر در جشنواره منتشر کرد، به صورت مفصل به رویکرد سیاسی جشنواره پرداخت. در آن گزارش آمده:« اگرچه فیلم‌های امسال، نسبت به سال‌های گذشته بیشتر جنبه هنری داشتند و به جای شعارهای مستقیم سیاسی، با نشان‌دادن تصاویر و نشانه‌ها، پیام سیاسی خود را منتقل کردند، اما هفتادمین دوره جشنواره فیلم برلین نیز محتوایی سیاسی داشت.» در ادامه گزارش همچنین به برنده امسال جشنواره نیز اشاره شده است.  امسال فیلم “شیطان وجود ندارد“ اثر محمد رسول‌اف توانست برنده جایزه خرس طلایی شود. این فیلم که تولید مشترک آلمان، جمهوری چک و ایران است، موضوعی سیاسی دارد، نویسنده دویچه‌وله آلمانی در گزارش خود درباره اهدای جایزه به فیلم رسول‌اف نوشته است:« فیلم “ شیطان وجود ندارد” برنده خرس طلایی، فیلمی کاملا سیاسی است که حتی در زمان کالسلیک نیز می‌توانست جایزه خرس طلایی را بگیرد. از این نظر رسول‌اف توانسته پلی میان گذشته و حال برلیناله ایجاد کند.»

نویسنده شبکه برلین-براندنبورگ نیز در گزارش کاملی که از اختتامیه جشنواره نوشته، به سیاسی بودن جشنواره فیلم برلین اشاره کرده است. او حتی در این گزارش به اهدای جوایز به برخی از فیلم‌های این دوره از جشنواره انتقاد کرده و آن‌ها را سیاسی خوانده است.

تقدیر از فیلم‌های ایرانی در بخش نسل

امسال، فیلم‌های زیادی از ایران در بخش‌های مختلف جشنواره برلین حضور داشتند. در این میان، “اسب سفید بالدار“ به کارگردانی مهیار ماندگار و  “بادبادک‌ها” از سید پیام حسینی، دو فیلم ایرانی بودند که در بخش نسل مورد تقدیر قرار گرفتند. “اسب سفید بالدار” در بخش فیلم‌های بین‌المللی بالای ۱۴ سال جشنواره برلین، مورد تقدیر ویژه هیات داوران قرار گرفت. از بازیگران این فیلم می‌توان به سپهر طهرانچی، حسن نجاریان، عسل شاکری، محمد بشیر، مهری آل آقا، آرش وزیرنظامی و هژیر مرادی اشاره کرد. همچنین در بخش فیلم‌های بین‌المللی کودکان نیز، از “ بادبادک‌ها” اثر سید پیام حسینی تقدیر شد. از دیگر فیلم‌های ایرانی که در این دوره از جشنواره حضور داشتند می‌توان به “یلدا” اثر مسعود بخشی و “نامو”، نخستین فیلم بلند نادر ساعی‌ور اشاره کرد.

حواشی

جشنواره امسال البته حاشیه‌های زیادی هم داشت. پیش از آغاز برلیناله، فاش شد که آلفرد باوئر، نخستین مدیر برلیناله، وابستگی‌هایی به حزب نازی داشته و آن را پنهان کرده است. باوئر از ۱۹۵۱ تا ۱۹۷۶ مدیر جشنواره فیلم برلین بود. پیش از آغاز جشنواره، رسانه‌های آلمانی یکی پس از دیگری با انتشار گزارشی از نقش آلفرد باوئر در اداره امور سینمایی رایش سوم پرده برداشتند. پس از آن، مسئولان جشنواره برلین نیز اعلام کردند:« مطالعه دقیق اسناد نشان می‌دهد که آلفرد باوئر نقش مهمی در مدیریت امور سینمایی رژیم نازی (۱۹۳۳ – ۱۹۴۵) داشته و به همین‌دلیل، جایزه آلفرد باوئر، از برنامه برلیناله حذف می‌شود. جایزه آلفرد باوئر پس از مرگ او در سال ۱۹۸۶ بنیاد نهاده شد و هر سال از سوی هیات داوران جشنواره به فیلمسازان برجسته اعطا می‌شد. اما این تنها حاشیه جشنواره امسال نبود. علاوه بر این، روز افتتاحیه جشنواره نیز تحت‌الشعاع حمله نژادپرستانه به دو قهوه‌خانه در شهر هاناو آلمان قرار گرفت. چندی پیش، یکی از طرفداران گروه‌های راستگرای افراطی به حاضران در دو قهوه‌خانه در شهر “هاناو” آلمان تیراندازی کرد و منجر به کشته شدن ۱۱ نفر شد. این تیراندازی مرگبار که با انگیزه بیگانه‌‌ستیزی انجام شده بود، جشنواره برلین را نیز تحت الشعاع خود قرار داد. در زمان افتتاحیه، مدیران برلیناله از حاضران خواستند به احترام قربانیان شهر هاناو یک دقیقه سکوت کنند و بایستند. آنان همچنین در سخنرانی‌های متعدد، درباره اهمیت و ضرورت جامعه مهاجرپذیر صحبت کردند.

لینک‌های گزارش:

https://www.sueddeutsche.de/panorama/berlinale-sehnsucht-nach-gestern-1.4807378

https://www.rbb24.de/kultur/berlinale/beitraege/2020/berlinale-fazit-kritik-bilanz-der-internationalen-filmfestspiele-berlin.html

https://www.berlinale.de/en/festival/awards-and-juries/international-juy.html

مسلمانان در جامعه آلمان احساس ناامنی می‌کنند

منبع:زوددویچه

هفته گذشته، رسانه‌های آلمان از بازداشت دوازده مرد ۳۱ تا ۶۰ ساله خبر دادند که متهم به برنامه‌ریزی برای حملات بسیار گسترده به مساجد این کشور بودند. بر اساس گزارش‌ها، این افراد در نظر داشتند تا هنگام برگزاری نماز جمعه، به مساجد ۱۰ ایالت مختلف در آلمان حمله کنند. نشریه زوددویچه درباره اقدامات این گروه با نصیراحمد، وبلاگ‌نویس و فعال حقوق مسلمانان گفت‌وگو کرده است. این مسلمان ۳۵ ساله در مصاحبه با زوددویچه، درباره حقوق مسلمانان و وظایف سیاستمداران و رسانه‌های آلمان در قبال گروه‌های اقلیت گفته است که در ادامه می‌خوانید:

۱۲ نفر به اتهام طراحی حملات ترورسیتی به مساجد آلمان دستگیر شدند، شنیدن چنین خبری، شما را شوکه کرد؟

اصلاً از بروز چنین اتفاقاتی در آلمان شوکه نمی‌شوم. البته وقتی گزارش را خواندم، از اینکه یک افسر پلیس در میان بازداشت‌شدگان بود، شوکه شدم. همچنین، اینکه تعداد کمی از شهروندان آلمان از چنین گزارشی اطلاع داشتند، مرا وحشت‌زده کرد. با این وجود، من فکر  می‌کنم که اکثر شهروندان این کشور، دیگر به گروه‌های راستگرای افراطی علاقه‌ای ندارند.

آیا این اتفاقات در شما احساس ناامنی ایجاد می‌کند؟

بله، همه ما نگران هستیم. وقتی تصور می‌کنم که گروه راستگرای افراطی برای حمله به مساجد برنامه‌ریزی کرده است، وحشت‌زده می‌شوم. وقتی هنگام نماز و مناجات در مسجد هستم و کسی در را باز می‌کند؛ ناخودآگاه از خودم می‌پرسم که آیا کسی است که دیر به نماز جماعت رسیده و یا تروریستی است که با اسلحه قصد کشتن نمازگزاران را دارد؟

شما در توییتر و شبکه‌های اجتماعی، بارها از بی‌توجهی رسانه‌ها در قبال حملات گروه‌های افراطی به مساجد انتقاد کرده‌اید و حتی گفته‌اید که خبر دستگیری این افراد دیر در رسانه‌ها منتشر شده است.

اگر پلیس آلمان، گروهی از تروریست‌های اسلامی را دستگیر کرده بود، گزارش و اخبار مربوط به این گروه در تمام رسانه‌ها منتشر می‌شد. اما حال که گروه راستگرای آلمانی قصد حمله به مساجد را داشته، هیچ خبری درباره آن وجود ندارد. این بی‌توجهی‌ها، باعث توسعه فعالیت گروه‌های راستگرای افراطی و موجب افزایش حملات به مساجد و مسلمانان در آلمان شده است.

وزیر کشور آلمان مدعی شده که مقامات امنیتی قبل از هر اتفاقی می‌توانند افراط‌گرایان را دستگیر کنند. آیا با این ادعا موافقید؟

مسئولان امنیتی این بار خوب عمل کردند، اما نمی‌توانیم با قاطعیت بگوییم که همه چیز تحت کنترل است. اعضای گروه‌های راست‌گرای افراطی هنوز هم در آلمان فعالیت می‌کنند، آنها در تظاهرات حضور دارند و حتی در شبکه‌های اجتماعی فعالند.

پلیس در برخی از ایالت‌ها مسئول حفاظت از مساجد شده است. به نظر شما این اقدام می‌تواند به امنیت مسلمانان کمک کند؟

این اتفاق خوبی است و می‌تواند تا حدی امنیت ما را حفظ کند، اما از نظر من محافظت از مساجد کافی نیست. مسئولان دولت باید مشکل را از ریشه حل کنند. باید تحقیقات گسترده درباره گروه‌های راستگرای افراطی انجام شود. مهم است که متوجه شویم، احساسات ضد اسلامی از کجا ناشی می‌شود و چرا چنین حملاتی علیه مسلمانان و نهادهای اسلامی در آلمان صورت می‌گیرد.

از سیاستمداران آلمان چه انتظاری دارید؟

هر بار که گروهی از تروریست‌های اسلامی به جایی در دنیا حمله می‌کنند. سیاستمداران آلمان از مسلمانان می‌خواهند که به قانون اساسی پایبند باشند. اما هیچ‌گاه سیاستمداران آلمان به ما نشان نداده‌اند که به حقوق اقلیت‌ها و مسلمانان احترام می‌گذارند. شهروندان آلمان که پیشینه مهاجرت ندارند، همواره از حقوق کافی برخوردارند. من می‌خواهم همه در جامعه یکسان باشیم و امیدوارم یک روز همه مسلمانان آلمان به عنوان شهروندان واقعی این کشور پذیرفته شوند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، مسلمانان احساس ناامنی خواهند داشت. تقسیم جامعه به خودی و غیرخودی، شکافی عظیم در جامعه ایجاد می‌کند و این شکاف تنها به سود افراط‌گرایان است.

برگزاری دوره مطالعات اباضیه در دانشگاه توبینگن

منبع:سایت مدرسه تابستانی اباضیه

گروه مطالعات شرقی و اسلامی دانشگاه توبینگن آلمان از هفتم تا دهم سپتامبر سال جاری میزبان دوره تابستانی در حوزه مطالعات اباضیه خواهد بود. 

اِباضیـه، یا اَباضیـه یکی از قدیمی‌ترین فرقه‌های اسلامی است. مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که اباضیه در جریان حرکت خوارج در هنگام خروج از سپاه حضرت علی (ع) پدید آمدند و سپس راهی مستقل در پیش گرفتند. نام این فرقه از نام عبدالله بن اباض تمیمی، نخستین پیشوای آن گرفته شده ‌است. اباضیان در قرون گذشته در مناطق مختلفی از جهان ساکن بودند، اما اکنون تنها در عمان، زنگبار و شمال آفریقا سکونت دارند.

با این که فرقه اباضیه در برابر اکثریت عظیم امت اسلامی (اهل سنت و تشیع) گروه کوچکی به‌شمار می‌آیند، اما از لحاظ تاریخی و شناخت فرقه‌ها و مذاهب اسلامی، اهمیت زیادی دارند. از این رو، گروه مطالعات شرقی و اسلامی دانشگاه توبینگن از تمام دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد که در حوزه مطالعات اباضیه یا موضوعات مرتبط با آن پژوهش می‌کنند، دعوت کرده است تا در ماه سپتامبر در دوره‌ کوتاه مطالعات اباضیه شرکت کنند. دانشجویان شرکت‌کننده در این دوره، باید خلاصه‌ای از تحقیقات خود را در طول دوره برای سایر دانشجویان و محققان ارائه دهند. در کنار این دوره، کارگاه آموزشی یک روزه با عنوان “ ارزیابی مطالعات ابتدایی در حوزه اباضیه؛ روش‌شناسی، تحولات و چشم‌انداز‌ها” نیز برپا خواهد شد. این کارگاه به پاس تلاش‌های پروفسور فن اس برگزار می‌شود که تحقیقات گسترده‌ای در حوزه مطالعات اباضیه در دانشگاه توبینگن انجام داده است. دانشجویانی که می‌خواهند در این دوره شرکت کنند، باید مدارک خود را (شامل خلاصه‌ای از تحقیقات، رزومه و نامه انگیزشی) تا نوزدهم ماه مه به دانشگاه توبینگن ارائه دهند. شایان ذکر است که کلیه مباحث این دوره به زبان انگلیسی است و انتظار می‌رود که دانشجویان به این زبان تسلط کافی داشته باشند. همچنین دانستن زبان عربی نیز برای متقاضیان امتیاز محسوب می‌شود. آنطور که سایت دانشگاه گزارش داده؛ تمام هزینه‌های اقامت، خوراک و رفت‌وآمد دانشجویان منتخب از سوی مسئولان دوره پرداخت می‌شود. همچنین هزینه‌ای برای شرکت در این دوره از دانشجویان دریافت نخواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه کنید:

https://ibadistudies.org/index.php/summer-school/37-application-details-for-the-2nd-summer-school

کمیسیون آموزش سنا برلین اعلام کرد: افزایش بی‌سابقه تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های معارف اسلامی در پایتخت آلمان

منبع: سایت اسلامیک

کمیسیون آموزش سنا برلین اعلام کرده است که تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های معارف اسلامی در سال جاری افزایش داشته است. براساس آماری که این کمیسیون منتشر کرده، تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های معارف اسلامی برلین از ۳۴۲ نفر به ۵۶۳۷ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌های مذهبی دیگر مانند کاتولیک و پروتستان کاهش داشته است.

براساس آمار کمیسیون آموزش سنا برلین، تقریبا نیمی از دانش‌آموزان برلین(در حدود ۴۸.۷ درصد) در کلاس‌های معارف دینی و اعتقادی شرکت می‌کنند. در عین‌حال، تعداد این دانش‌آموزان نسبت به سال تحصیلی گذشته، ۱.۱ درصد کاهش داشته است. همچنین براساس این آمارها، تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های معارف اسلامی برلین از ۳۴۲ نفر به ۵۶۳۷ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزش مذهبی در کلیساها کاهش داشته است. در سال جاری، ۷۶۹۷۸ نفر از دانش‌آموزان برلین در کلاس‌های آموزش پروتستان شرکت کردند که این تعداد در حدود ۲۱.۲ درصد کل دانش‌آموزان برلین را تشکیل می‌دهد. با این وجود، مقایسه این آمار با سال گذشته نشان می‌دهد که تعداد دانش‌آموزان شرکت‌کننده در دوره‌های آموزشی پروتستان در سال جاری، ۲۹۴ نفر کم‌تر از سال گذشته بوده است. همچنین ۲۳۱۹۰ نفر از دانش‌آموزان در پایتخت آلمان در دوره‌های آموزش کاتولیک شرکت کردند که این تعداد ۶.۴ درصد از کل دانش‌آموزان برلین را تشکیل می‌دهد. با این وجود، آمار شرکت‌کنندگان در دوره‌های کاتولیک نیز ۷۰۴ نفر کمتر از سال گذشته بوده است. در دوره‌های آموزشی یهودیان نیز، امسال ۱۰۱۴ دانش‌آموز حضور داشتند که البته نسبت به سال گذشته تنها یک نفر کمتر بوده است. جالب است بدانید، هرچند در آلمان، تعداد شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزش کلیسا هر سال کاهش می‌یابد، اما بر تعداد طرفداران دوره‌های علوم زندگی در انجمن‌ انسان‌گرا(اومانیسم) افزوده می‌شود. امسال ۶۶۲۴۴ دانش‌آموز در دوره‌های آموزش زندگی در انجمن‌ انسان‌گرای برلین شرکت داشتند که این تعداد ۱۸.۲ درصد کل دانش‌آموزان برلین را تشکیل می‌دهد. مقایسه آمار امسال این انجمن ‌با سال گذشته نیز نشان می‌دهد که در سال جاری ۱۰۶۲ نفر بیشتر از سال گذشته در کلاس‌های این انجمن شرکت کرده‌اند. این در حالی است که دوره‌های این انجمن یک واحد درسی محسوب نمی‌شود و دوره‌ای اختیاری و داوطلبانه است. شایان ذکر است که امسال مقامات وزارت آموزش برلین، مبلغ ۶۶.۲ میلیون یورو برای آموزش در مدارس اختصاص داده‌اند. بخشی از این بودجه به آموزش معارف اسلامی تعلق گرفته است که از سال ۲۰۰۱ در مدارس برلین آغاز شده و وظیفه آن بر عهده فدراسیون اسلامی برلین است.

لینک خبر:

سفری کوتاه به دنیای نابینایان

منبع: سایت موزه گفت‌وگو در تاریکی

«در اینجا برعکس همه موزه‌های جهان، هیچ‌چیزی برای دیدن وجود ندارد.» این شعار موزه‌ای عجیب و حیرت‌انگیز در هامبورگ است. موزه‌ای با عنوان “گفت‌وگو در تاریکی” که ۱۵ سال پیش تاسیس شده و هدفش آشناکردن گردشگران و علاقمندان با دنیای شهروندان نابینا است.

آنطور که بر روی سایت موزه “گفت‌وگو در تاریکی” آمده است؛ در این موزه می شنوید، می‌بوئید، می‌چشید و لمس می‌کنید. اما هرچه چشم‌هایتان را بیش‌تر باز کنید، کمتر می‌بینید. هنگام ورود به موزه، به بازدیدکنندگان عصای سفید داده می‌شود و هر فرد در گروهی کوچک قرار می‌گیرد، سپس، راهنمایان موزه که افراد نابینا هستند، با صحبت‌های خود، گروه را به فضاهای مختلف هدایت می‌کنند. در واقع، در این موزه فرصتی فراهم می شود تا بازدیدکنندگان برای چند ساعت به جای افراد نابینا زندگی کنند، در شرایط مشابه آن‌ها راه بروند و از حواس دیگر خود برای شناخت جهان پیرامون استفاده کنند.

جالب است بدانید که در کنار این موزه، رستورانی با نام “طعم تاریکی” نیز وجود دارد. کارکنان اصلی این رستوران نیز نابینایان هستند. آن‌ها غذاها را آماده می‌کنند و در فضایی در تاریکی مطلق آن را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. این رستوران تنها در روزهای خاصی از هفته باز است. علاوه بر این‌ها، در این موزه، اتاق بازی نیز وجود دارد تا بازدیدکنندگان از موزه با هم تیمی‌های خود بازی‌های جذاب را انجام دهند. در این اتاق نیز افراد باید بدون استفاده از حس بینایی خود به بازی و حل معماها بپردازند.

موزه “گفت‌وگو در تاریکی” در سال ۲۰۰۵، توسط آندریاس هاینکه در شهر هامبورگ تاسیس شد. هاینکه که برای انجمن نابینایان فرانکفورت کار می‌کرد، پیش‌تر و در سال ۱۹۸۸، نمایشگاهی با عنوان “گفت‌وگو در تاریکی” در آلمان برگزار کرده بود. این نمایشگاه در تاریکی مطلق و با به‌کارگیری عناصری نظیر بو‌، صدا ‌و بافت‌های مختلف برگزار شد. او می‌خواست بازدیدکنندگان برای ساعاتی هرچند کوتاه‌، با دنیای نابینایان آشنا شوند و حواس دیگر خود به غیر از بینایی را تقویت کنند. نمایشگاه هاینکه به بازدیدکنندگان این امکان را می‌داد تا در فضاهایی همچون پارک‌، خیابان ‌و رستوران قرار گیرند. با این ایده‌ جالب، افراد در گروه‌های کوچک چند نفره به جهان تاریک قدم می‌گذاشتند و تلاش می‌کردند با قوه تخیل، دنیای پیرامون خود را کشف کنند. پس از استقبال گسترده مردم از این نمایشگاه و تکرار آن در شهرها و کشورهای مختلف‌، آندریاس هاینکه در سال ۲۰۰۵ موزه‌ای با عنوانی مشابه در شهر فرانکفورت تاسیس کرد. حالا سال‌هاست که موزه “گفت‌وگو در تاریکی” پذیرای هزاران گردشگر آلمانی و بین‌المللی است.

 برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موزه می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

تازه های نشر در آلمان

قرآن و ترجمه تقریبی آن به زبان آلمانی

منبع:آمازون

کتاب “قرآن و ترجمه تقریبی آن به زبان آلمانی” در سال ۲۰۱۹ توسط کتابخانه اسلامی در آلمان منتشر شده است. در این کتاب، محمد رسول، محقق و متخصص علوم فقه، با تسلطی که بر دانش عربی، زبان آلمانی و علوم فقهی داشت، آیات قرآن را به آلمانی ترجمه کرد. محمد رسول که به ابورضا محمد ابن احمد ابن رسول نیز معروف است، نویسنده و مترجم مصری-آلمانی بود که در حوزه ادبیات اسلامی، کتاب‌های زیادی را به آلمانی ترجمه و منتشر کرد.

 او همچنین ده‌ها کتاب در حوزه مطالعات اسلامی به زبان آلمانی نوشته است. در توضیح کتاب “قرآن و ترجمه تقریبی آن به زبان آلمانی” آمده است: قرآن برای مسلمانان، به معنای کلام مستقیم خداوند متعال است. این کتاب آسمانی از سال ۶۱۰ میلادی از سوی جبرئیل به حضرت محمد(ص)، آخرین پیامبر الهی نازل شد. نزول قرآن تا زمان فوت پیامبر اکرم(ص) نیز ادامه داشت. در قرآن آمده است که کتاب‌های سه دین توحیدی یهودیت، مسیحیت و اسلام از سوی خداوند بر پیامبران نازل شده است. مسلمانان معتقدند که خداوند متعال، انجیل را بر حضرت عیسی(ع) و تورات را بر حضرت موسی(ع) نازل کرده است. در آیه ۳ سوره آل‌عمران آمده است:« این کتاب(قرآن) را در حالى که مؤید کتاب‌های آسمانی پیش از خود است به حق بر تو(حضرت محمد) نازل کرد و تورات و انجیل را پیش از آن برای رهنمود مردم فرستاد.»

با این وجود، مسلمانان معتقدند که همه کتاب‌های مقدس به جز قرآن از سوی انسا‌ن‌ها تحریف شده است. خداوند در آیه ۷۵ سوره بقره می‌فرمایند:« آیا شما( مسلمانان) انتظار دارید که (یهودیان) به (دین) شما روی آورند، در صورتی که گروهی از آنان کلام خدا را شنیده و به دلخواه خود تحریف می‌کنند با آنکه در کلام خود تعقل کرده و معنی آن را دریافته‌اند.»

Taschenbuch: 554 Seiten

Verlag: Independently published (1. März 2019)

Sprache: Deutsch

ISBN-13: 978-1709547881 Abu-r-Rida Muhammad Ibn Ahmad Ibn Rassoul

لینک:

https://www.amazon.de/Koran-ungef%C3%A4hr-Bedeutung-deutscher-Sprache/dp/170954788X/ref=sr_1_41_sspa?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=Der+Islam&qid=1582443069&sr=8-41-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyRVFRWDAxWFhFTUlHJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMTcyMTcxOURET0pFTExLT01QJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA5MzI0ODIxQVNWMUJETlRJMkozJndpZGdldE5hbWU9c3BfbXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com . info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *