هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۴۷ – ۲۰ مهر ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

پخش اذان از مسجد بزرگ کلن امکان‌پذیر شد

Minarette der Kölner Zentralmoschee © shutterstock, bearbeitet by iQ.

منبع: اسلامیک

مسلمانان کلن پس از سال‌ها انتظار حالا می‌توانند پیش از حضور در مراسم نماز جمعه، صدای اذان را بشنوند. پخش اذان از مسجد بزرگ کلن در روزهای جمعه، به عنوان پروژه‌ای آزمایشی آغاز شده و قرار است در دو ساله آینده در این شهر اجرا شود. آنطور که مسئولان شهرداری کلن می‌گویند اگر این پروژه با موفقیت انجام شود، مساجد این شهر در آینده می‌توانند اذان را با صدای بلند پخش کنند.

مسئولان شهرداری کلن هفته گذشته اعلام کردند که پخش اذان در بزرگ‌ترین مسجد این شهر امکان‌پذیر شده است. مسجد کلن که توسط اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب اداره می‌شود، در محله اهرنفلد کلن قرار دارد. براساس اعلام مسئولان شهرداری کلن، این مسجد طی یک پروژه آزمایشی از این پس می‌تواند در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ حداکثر به مدت پنج دقیقه اذان را با صدای بلند پخش کند.

هنریته ریکر، شهردار کلن گفت:«من خوشحالم که با اجرای این پروژه، خواسته مشروع بسیاری از مسلمانان برآورده می‌شود. این اقدامِ نشانه پذیرش ادیان مختلف و تعهد به آزادی مذهب است که در قانون اساسی آلمان نیز به آن تاکید شده است.»

به گفته او، قرار است پس از دو سال، مقامات شهر کلن در جلساتی با اعضای مساجد، تجارب خود را از این پروژه آزمایشی ارزیابی کنند و درباره پخش اذان از مساجد شهر کلن تصمیم بگیرند.

همان‌طور که گفته شد؛ مسجد کلن توسط اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب اداره می‌شود و اعضای این اتحادیه از پخش اذان به شدت استقبال کرده‌اند. جالب است بدانید که تاکنون اذان تنها در نمازخانه و یا در محوطه مسجد شنیده می‌شد.

عبدالرحمان آتاسوی، دبیرکل اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب در این باره گفت:« این پروژه گامی مهم در جهت تضمین حقوق مسلمانان و آزادی مذهبی به شمار می‌رود و من امیدوارم که پس از دو سال ادامه یابد.»

انجمن اسلامی ملی گوروش کلن نیز از جمله سازمان‌های اسلامی به شمار می‌رود که از این تصمیم استقبال کرده است. متین آیدین، ​​رئیس ارتباطات این سازمان در کلن گفت:« پروژه پخش اذان نشانه این است که مسلمانان و اسلام متعلق به آلمان هستند. اذان، دعوت گروهی مسلمانان برای نماز است و مسلمانان باید بتوانند آن را با صدای بلند از بلندگوهای مساجد بشوند. من خوشحالم که این پروژه آغاز شده و امیدوارم در تمام مساجد اجرا شود.»

هر چند در قانون اساسی آلمان به حق آزادی مذهب تاکید شده است، اما در اکثر ایالت‌های این کشور، پخش اذان از مساجد امکان‌پذیر نیست. از این روی، به نظر می‌رسد؛ پروژه پخش اذان از مسجد کلن می‌تواند اتفاق مثبتی برای مسلمانان این شهر باشد. بسیاری از انجمن‌های اسلامی در کلن امیدوارند که این پروژه پس از دو سال نیز ادامه یابد و تمام مساجد بتوانند از حق خود برای پخش اذان استفاده کنند.

لینک گزارش:

شهر لینداو میزبان کنفرانس “ادیان برای صلح” شد

منابع: سایت قنطره و فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ

شهر لینداو در بخش شرقی دریاچه کنستانس آلمان چندی پیش، میزبان کنفرانس چهار روزه “ادیان برای صلح” بود. در این کنفرانس، نمایندگان ادیان مختلف از اقصی‌نقاط جهان حضور داشتند و درباره چگونگی گفت‌وگو با نسل‌های جدید در گروه‌های مختلف مذهبی، شرایط آن‌ها در افغانستان و سایر نقاط جهان با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند.

دهه‌ها است که افراط‌گرایی به یکی از چالش‌های اصلی در سراسر جهان بدل شده و فاصله زیادی میان پیروان ادیان مختلف ایجاد کرده است. از این‌رو، سازمان غیردولتی “ادیان برای صلح” از دهه ۷۰ میلادی تصمیم گرفت که کنفرانسی در حوزه گفت‌وگوی میان ادیان برگزار کند. این سازمان که از سال ۱۹۷۳ در ایالات متحده امریکا تاسیس شده است، در حال حاضر در ۹۰ کشور جهان فعالیت می‌کند. اعضای سازمان ادیان برای صلح از همان آغاز کار خود، اولین کنفرانس جهانی را در کیوتو برگزار کردند و پس از آن نیز هر ۵ سال یکبار این کنفرانس در نقاط مختلف جهان برگزار شد.  تا اینکه در سال ۲۰۱۹، این کنفرانس در شهر لینداو آلمان برگزار شد. در آن زمان، حدود ۹۰۰ نماینده از ۶۰ کشور جهان در کنفرانس ادیان برای صلح شرکت کردند و فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال نیز در ابتدای آن به سخنرانی پرداخت. پس از آن، مسئولان سازمان غیردولتی “ادیان برای صلح” تصمیم گرفتند که هر سال کنفرانس را در شهر لینداو برگزار کنند. با این وجود، دومین کنفرانس با موضوع “زنان ، ایمان و دیپلماسی” در پاییز سال ۲۰۲۰، به دلیل شیوع کرونا در سراسر جهان، تنها به طور مجازی از لینداو برگزار شد. جالب است بدانید که این بار، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان یکی از سخنرانان نشست بود.

امسال نیز مانند دو سال گذشته، شهر لینداو در بخش شرقی دریاچه کنستانس آلمان، میزبان کنفرانس چهار روزه “ادیان برای صلح” بود. در این دوره که به صورت حضوری برگزار شد، ۱۵۰ نماینده از گروه‌های مذهبی مختلف حضور داشتند. جالب است بدانید که بخش اصلی کنفرانس امسال به گفت‌وگو با جوانان اختصاص داشت. در این ارتباط، وب‌سایتی راه‌اندازی و از جوانان علاقمند در سراسر جهان خواسته شده بود که به سوالاتی درباره ادیان پاسخ دهند، علاوه بر این، برخورد گروه‌های مختلف مذهبی با جوانان در کشورهای مختلف از جمله افغانستان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

پرامیلا پاتن که از سال ۲۰۱۷ به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در کشورهای در توسعه‌نیافته و در حال ‌توسعه فعالیت داشته، از جمله سخنرانان این دوره از کنفرانس بود. او در این زمینه گفت:« از زمانی که طالبان در افغانستان روی کار آمده، شرایط به ویژه برای زنان و جوانان بسیار نگران‌کننده شده است.البته برای اینکه بتوانیم به مردم در این منطقه کمک کنیم، باید بتوانیم با طالبان ارتباط برقرار کنیم. علاوه بر این، ما نباید از شرایط سایر کشورها مانند سوریه، میانمار، سودان جنوبی و اتیوپی نیز غافل شویم. متاسفانه در این کشورها نیز ما شاهد خشونت افراط‌گرایان‌ علیه زنان و جوانان هستیم.»

 علاوه بر این، “صلح و امنیت”، “حفاظت از محیط زیست” و “کار بشردوستانه” از دیگر موضوعاتی است که در این دوره مورد توجه قرار داشت و نمایندگان ادیان مختلف درباره آن‌ها با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند.

لینک‌های گزارش‌:

https://de.qantara.de/inhalt/religions-for-peace-religionskonferenz-in-lindau-religionen-im-dialog-und-gemeinsam-gegen

https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/die-konferenz-des-council-of-religious-leaders-in-lindau-17578356-p2.html

ممانعت از رای‌دادن زنی محجبه در انتخابات بوندستاگ آلمان

منبع:شبکه خبری غرب آلمان

ممانعت از رای‌دادن زنی محجبه در یکی از شعب رای‌گیری در انتخابات بوندستاگ آلمان، موجب اعتراض انجمن‌های اسلامی در این کشور شد. در این ارتباط، شورای مرکزی مسلمانان از متخلفان به دادگاه شکایت کرد.

انتخابات بوندستاگ آلمان در حالی به پایان رسیده است که به گفته اعضای شورای مرکزی مسلمانان، در یکی از شعب رای‌گیری از حضور زنان محجبه جلوگیری شده است.

به گفته اعضای شورای مرکزی مسلمانان، در شعبه‌ رای‌گیری در شهر برگهایم در ایالت بایرن، از حضور و رای‌دادن زنی محجبه جلوگیری شده است. مسئولان شعبه به این زن ۲۱ ساله گفته‌اند که به دلیل پوشیدن روسری از رای‌دادن محروم است. آن‌ها تاکید کرده‌اند که باید چهره افرادی که برای رای‌گیری مراجعه می‌کنند، مشخص باشد و ادعا کرده‌اند که چهره این زن جوان به دلیل پوشیدن روسری و ماسک قابل شناسایی نیست!

البته زن جوان نیز ساکت نماند و از وضعیت پیش‌آمده به مسئولان شعبه رای‌گیری شکایت کرد. پس از اعتراضات فراوان و دخالت پلیس و مسئولان انتخاباتی در شهر برگهایم، این فرد مسلمان توانست رای دهد. مسئولان شهر برگهایم نیز از “قضاوت نادرست” اعضای شعبه عذرخواهی کردند. بر اساس ادعای آن‌ها، اعضای شعبه تصور می‌کردند که حجاب اسلامی برای رای‌دادن قابل قبول نیست. مسئولان شهر معدقند که هیچ‌گونه انگبزه اسلام‌هراسی، نژادپرستی یا تبعیض در این میان دخیل نبوده است.

با این وجود، شرایط پیش‌آمده باعث اعتراض جوامع اسلامی در آلمان شد. آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان از جمله کسانی بود که به این امر اعتراض کرد. او این حادثه را رسوایی برای آلمان خواند و تاکید کرد که باید همه جزییات از طریق مراجع قانونی مورد بررسی قرار گیرد. به گفته رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان حتی کوچکترین تردید در این باره نیز نباید باقی بماند:« مسئولان شورای شهر برگهایم باید توضیح دهند که چگونه این رفتار تبعیض آمیز و نژادپرستانه صورت گرفته است.»

آنطور که دادستان کلن گزارش داده است: پیش‌تر نیز شخص دیگری در این ارتباط به دادگاه شکایت کرده است. بر اساس گفته این مقام قضایی، در حال‌حاضر دادگاه در حال تحقیقات اولیه است. او در این باره گفت:«تنها در عرض چند هفته مشخص خواهد شد که این امر با چه اهدافی انجام شده است و آیا نیاز به تحقیقات بیشتری داریم یا خیر.»

لینک گزارش:

https://www1.wdr.de/nachrichten/rheinland/zentralrat-muslime-anzeige-wahlbehinderung-kopftuch-bergheim-100.html

آلمان و ایرلند؛روابطی به قدمت ۳۰ سال

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان،گوته، مدرسه آلمانی در دوبلین، سایت اطلاع‌رسانی گردشگری ایرلند

بسیاری از کارشناسان مسائل بین‌الملل در اروپا معتقدند که اوایل دهه ۹۰ میلادی را باید سرآغاز روابط نزدیک ایرلند و آلمان دانست. در آن دوران، ایرلند ریاست شورای اتحادیه اروپا را بر عهده داشت و در وحدت آلمان سهیم بود. از آن زمان، دو کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی روابط گسترده‌ای با یکدیگر دارند. همچنین روابط فرهنگی ایرلند و آلمان نیز از آن دوران توسعه زیادی پیدا کرده است. انستیتو گوته و موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در گسترش روابط فرهنگی دو کشور سهم بسزایی ایفا می‌کنند. همچنین مدرسه آلمانی سنت کیلیان در دوبلین نیز کوشش می‌کند تا پلی میان مهاجران آلمانی ایرلند با کشور مبداشان باشد.

تبادلات آکادمیک

مراکز آموزش عالی ایرلند و آلمان با یکدیگر روابط نزدیکی دارند و پروژه‌های مشترک زیادی را اجرا می‌کنند. علاوه بر این، تبادل دانشجو و محقق میان این دو کشور زیاد اتفاق می‌افتد. به خصوص دانشجویان و محققان ایرلندی برای ادامه تحصیل و کار در آلمان رغبت زیادی دارند. چرا که این کشور در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی، از شرایط اقتصادی بهتری برخوردار است. از اینرو، مرکز شایستگی تبادلات آکادمیک آلمان برای همکاری‌های بین المللی در ایرلند، فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی را برای آگاه‌سازی دانشجویان و محققان ایرلندی ارائه می‌دهد و آن‌ها را در این راه راهنمایی می‌کند. از سوی دیگر اعضای این مرکز تلاش می‌کنند تا به دانشجویان آلمانی که قصد ادامه تحصیل در ایرلند را دارند نیز مشاوره دهند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/europa/irland/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

توسعه زبان آلمانی

شکی نیست که آلمانی‌ها در ایرلند نیز مانند سایر کشورهای جهان به دنبال توسعه زبان و فرهنگ آلمانی هستند. از این‌رو، موسسه گوته در دوبلین، پایتخت ایرلند، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان دارد. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در دوبلین، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان دو کشور ایفا می‌کند و هر هفته برنامههای فرهنگی و هنری متنوعی برای علاقمندان ارائه می‌دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های این موسسه در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.goethe.de/ins/ie/en/spr/kur.html

تاسیس مدرسه آلمانی در دوبلین

مدرسه آلمانی سنت کیلیان نیز در توسعه زبان آلمانی نقش به سزایی دارد. این مدرسه در سال ۱۹۵۲ با هدف برگزاری کلاس‌های درس به زبان آلمانی برای کودکان مهاجر آلمانی در دوبلین تاسیس شد. دو سال بعد این مرکز به عنوان مدرسه سنت کیلیان نامگذاری شد و به تدریج کار و فضای آن گسترش یافت. مدرسه آلمانی سنت کیلیان در حال‌حاضر دانش‌آموزان با هر ملیت، فرهنگ و مذهبی را از مقطع کودکستان تا دبیرستان ثبت‌نام می‌کند. برنامه درسی این مدرسه براساس سیستم ایرلند ارائه می‌شود و در کنار آن تاکید زیادی بر یادگیری زبان آلمانی وجود دارد. مدرک این مدرسه در سراسر اروپا قابل قبول است و دانش‌آموزان به راحتی می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی در هر کدام از دانشگاه‌های قاره سبز به تحصیل بپردازند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این مدرسه به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

راه‌اندازی سایت گردشگری ایرلند به زبان آلمانی

ایرلند دهه‌ها است که در میان گردشگران اروپایی به خصوص آلمان و اتریش، طرفداران زیادی دارد. به همین‌دلیل، مسئولان دولت ایرلند، سایت اطلا‌ع‌رسانی گردشگری این کشور را در سال ۱۹۹۸ به بیش از ۱۰ زبان دنیا از جمله آلمانی راه‌اندازی کردند. در واقع، این سایت با هدف آشنایی شهروندان آلمان و سایر کشورهای جهان با شهرهای مختلف ایرلند، آثار باستانی و گردشگری این کشور و طبیعت زیبای آن راه‌اندازی شده است. در این وب‌سایت، اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های هنری و فرهنگی، گردش در طبیعت، گشت‌وگذارهای خانوادگی و ورزش‌های هیجان‌انگیز در دوبلین و سایر شهرهای ایرلند وجود دارد. برای آشنایی با این وب‌سایت، می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.ireland.com/de-de/

در انتظار برلیناله

Bild: dpa/Michael Kappeler

منبع:شبکه خبری برلین-براندنبورگ

طرفداران جشنواره‌های فیلم و علاقمندان به هنر سینما، منتظر برگزاری برلیناله در سال ۲۰۲۲ هستند. جشنواره‌ای که قرار است در ماه فوریه کاملا به صورت حضوری برگزار شود و میهمانان ویژه‌ای از اقصی‌نقاط جهان داشته باشد.

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین قرار است؛ سال آینده میلادی از دهم تا بیستم ماه فوریه به‌صورت حضوری برگزار شود. این در حالی است که در سال گذشته به دلیل بحران کرونا تغییرات زیادی در برگزاری این جشنواره ایجاد شده بود و مسئولان آن تصمیم گرفتند تا فیلم‌های راه‌یافته به مرحله رقابت‌های جشنواره به صورت آنلاین در ماه مارس به نمایش گذاشته شود و اکران عمومی آن در ابتدای ماه ژوئن صورت گیرد.

اما حالا مسئولان جشنواره اعلام کرده‌اند که این فستیوال در سال ۲۰۲۲ به صورت حضوری و با شرکت فیلمسازان و هنرمندان از کشورهای مختلف جهان برگزار خواهد شد.

ماریت ریسنبیک و کارلو چاتریان از مدیران جشنواره فیلم برلین معتقدند که امسال نسبت به سال گذشته، شاهد جشنواره پربارتری خواهیم بود: «بسیار خوشحالیم که در ماه فوریه دوباره شاهد نمایش فیلم‌های جذاب، برگزاری فرش قرمز و حضور ستاره‌ها و عاشقان سینما در برلین خواهیم بود. پس از اتفاقات سال گذشته، این جشنواره قرار است به شکلی متفاوت برگزار شود و محلی برای ملاقات سینماگران و مردم باشد.»

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین یا برلیناله یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین جشنواره‌های سینمایی در جهان است که هرساله در ماه فوریه به مدت ۱۰ روز در پاییتخت آلمان برگزار می‌شود. جشنواره فیلم برلین در کنار جشنواره فیلم ونیز و جشنواره فیلم کن، مهمترین رویداد سینمایی اروپا به‌شمار می‌رود. این جشنواره هر ساله جایزه خرس طلایی و خرس نقره‌ای را به‌برگزیدگان بخش اصلی اهدا می‌کند.

در سال ۲۰۲۰ و پیش از شیوع بیماری کرونا در تمام جهان، جشنواره برلیناله، آخرین فستیوال هنری بود که به شکل عادی برگزار شد. در آن دوره، ۴۸۰ هزار نفر در برلین برای تماشای فیلم‌های جشنواره به سینماها رفتند. مسئولان جشنواره فیلم برلین امید داشتند تا در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ نیز برگزاری  این فستیولب به صورت حضوری امکان‌پذیر باشد، اما همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، به دلیل شیوع دوباره بیماری کرونا در آلمان، این امر امکان‌پذیر نشد.

لینک گزارش:

https://www.rbb24.de/kultur/beitrag/2021/10/berlin-berlinale-2022-praesenzveranstaltung-filmfestival.html

نمایشگاهی درباره رویدادهای فرهنگی و تاریخی ۷۵ سال اخیر شمال آلمان

منبع: شبکه خبری شمال آلمان

موزه ایالت نیدرزاکسن در هانوفر این روزها میزبان نمایشگاهی درباره گنجینه‌های فرهنگی جمع‌آوری شده از ۷۵ سال اخیر در شمال آلمان است. این نمایشگاه که با استقبال بی‌نظیری مواجه شده، رویدادهای فرهنگی و تاریخی دوران معاصر در منطقه شمال آلمان را روایت می‌کند.

گنجینه‌های فرهنگی جمع‌آوری‌شده مربوط به ۷۵ سال اخیر تاریخ شمال آلمان به تازگی در موزه ایالت نیدرزاکسن در هانوفر به نمایش گذاشته شده است و آنطور که مسئولان مربوطه می‌گویند؛ توانسته بازدیدکنندگان بی‌شماری را به خود جذب کند.

اشتفان وایل، نخست‌وزیر ایالت نیدرزاکسن که به‌نظر می‌رسد از برگزاری نمایشگاه در شهر هانوفر بسیار شادمان است، در این باره گفت: «من خوشحالم که نمایشگاهی درباره تاریخ و فرهنگ ایالت ما و سایر مناطق شمالی آلمان برگزار شده است و می‌تواند در شناساندن این منطقه به شهروندان نقش به‌سزایی داشته باشد.»

 آندره‌آ لوتکه، مدیر شرکت پخش رادیویی و تلویزیونی ایالت نیدرزاکسن نیز که در برگزاری نمایشگاه نقش داشته است، در این باره گفت:«ما از طریق رادیو و تلویزیون از شهروندان در سراسر ایالت نیدرزاکسن خواستیم که اگر وسیله‌ای تاریخی و قدیمی مربوط به تاریخ و فرهنگ نیدرزاکسن در ۷۵ سال گذشته دارند، برای برگزاری نمایشگاه در اختیار ما قرار دهند. بسیاری از شهروندان در این ارتباط با ما همکاری کردند. هدف ما از این کار، بیان داستان‌های شخصی و عمومی از رویدادهای فرهنگی و تاریخی منطقه شمال آلمان است. من فکر می‌کنم که از این طریق می‌توانیم تاریخ آلمان را زنده نگه داریم.»

او درباره آثار جمع‌آوری شده نیز گفت:« در میان وسایل جمع‌آوری‌شده، اشیای جالبی وجود دارد. به عنوان مثال،  مدارک و اسناد شخصی مربوط به دوران پس از جنگ جهانی دوم و همچنین لباس اولین زن آتش‌نشان در میان این وسایل وجود داشت که در حال‌حاضردر سالن گنبدی شکل موزه قابل مشاهده است. همچنین در بخشی از موزه نیز وسایل مربوط به جست‌وجوگران گنج در نیدرزاکسن وجود دارد که همواره با شکست مواجه شده‌اند. علاوه بر این‌ها، بازدیدکنندگان در این نمایشگاه می‌توانند سیر تحول وسایل ارتباط جمعی در ۷۵ سال گذشته و همچنین تاریخچه‌ای از رادیو و تلویزیون در نیدرزاکسن را نیز مشاهده کنند.»

آندره‌آ لوتکه با اشاره به نواقص نمایشگاه گفت:« ما در روایت بسیاری از رویدادهای تاریخی و فرهنگی مرتبط با ۷۵ سال گذشته در این نمایشگاه ناکام بوده‌ایم و به هیچ‌وجه ادعا نمی‌کنیم که نمایشگاه کاملی برگزار کرده‌ایم. با این وجود، من معتقدم که بازدید از این نمایشگاه برای همه کسانی که به تاریخ و فرهنگ آلمان علاقه دارند،‌ جذاب و مفید خواهد بود و می‌تواند اطلاعات مفیدی در این باره در اختیارشان قرار دهد.»

نمایشگاه گنجینه‌های فرهنگی شمال آلمان که از هشتم اکتبر سال جاری آغاز شده تا دوم ژانویه ۲۰۲۲ در موزه نیدرزاکسن در هانوفر پابرجاست.

لینک گزارش:

https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/unserschatz/Unser-Schatz-Ausstellung-zu-75-Jahre-Niedersachsen-eroeffnet,unserschatz330.html

باغ انگلیسی در قلب شهر مونیخ

منبع: سایت شهر مونیخ

باغ انگلیسی در قلب شهر مونیخ یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های ایالت بایرن به شمار می‌رود. درختان و گیاهان طبیعی این باغ در کنار دریاچه مصنوعی و مسیرهای مارپیچی، ترکیبی دیدنی و چشم‌اندازی طبیعی در آن ایجاد کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، وجود چای‌خانه باغ ژاپنی، برج چینی و معبد مونوپتروس در  این باغ، بر جذابیت آن افزوده است.

همه چیز از  سال ۱۷۸۹ میلادی آغاز شد. زمانی که چارلز تئودور، حاکم بایرن دستور داد؛ در همه شهرها، باغ‌هایی نظامی ایجاد شود تا سربازان ارتش در زمان صلح در آن به کشاورزی و باغداری بپردازند و عموم مردم نیز بتوانند در زمان فراغت خود از آن‌ها استفاده کنند. از نگاه او، این اقدام می‌توانست به مدرن شدن شهرهای بایرن نیز کمک کند.

فرمان حاکم بایرن به سرعت در مونیخ نیز اجرا شد. مکان در نظر گرفته شده برای باغ‌های مونیخ، منطقه‌ای در شمال دروازه‌ شهر شوابینگر بود که از زمان قرون وسطی به عنوان شکارگاه حاکمان استفاده می‌شد. هرچند در همان ابتدا مکانی از باغ به عنوان زمین کشاورزی در نظر گرفته شد، اما خیلی زود باغ نظامی به تفرجگاهی عمومی بدل شد و تنها بخش کوچکی از آن، برای کار نظامیان باقی ماند. حتی چارلز تئودور دستور داد تا برای مشاوره، فردریش لودویگ اِسکِل که در انگلستان در رشته‌ باغبانی مناظر تحصیل کرده بود، به مونیخ احضار شود.  بدین ترتیب باغ انگلیسی طراحی، ساخته و در سال ۱۷۹۲ برای اولین‌بار با حضور ۴۰ هزار نفر از شهروندان مونیخ افتتاح شد.

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته شد؛ این باغ دارای دریاچه مصنوعی و  جاذبه‌های تاریخی زیادی است. دریاچه مصنوعی کلِینهِسِلوهر که  در حدود سال ۱۸۰۰ میلادی ساخته شده، دارای سه جزیره است. همچنین قایقرانی در این دریاچه امکان‌پذیر است و امروزه گردشگران بسیاری را به خصوص در روزهای آفتابی به سوی خود می‌کشاند.

یکی دیگر از جاذبه‌های این باغ، وجود چایخانه ژاپنی است. در این چایخانه به صورت منظم، مراسم سنتی تهیه چای ژاپنی برگزار می‌شود. همچنین رستوران ژاپنی نیز در کنار این چایخانه قرار دارد.

برج چینی نیز از دیگر جاذبه‌های باغ انگلیسی است. این برج یک سازه‌ چوبی به طول ۲۵ متر و دارای پنج طبقه است. جالب است بدانید که برج اصلی در طول جنگ جهانی دوم آسبب زیادی دید، اما بعدها در سال ۱۹۱ مورد بازسازی کامل قرار گرفت و در حال‌حاضر پذیرای گردشگران است.

از دیگر جاذبه‌های باغ انگلیسی می‌توان به معبد مونوپتروس نیز اشاره کرد.اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این باغ به دست آورید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.muenchen.de/int/en/sights/parks/english-garden.html

تازه های نشر در آلمان

ظهور و نابودی

منبع: آمازون

اگرچه جمهوری وایمار به دوره‌ای از تاریخ آلمان اشاره دارد که یک جمهوری پارلمانی فدرال در فاصله سال‌های ۱۹۱۸ و ۱۹۳۳ میلادی بر این کشور حاکم شده است، اما این حکومت تنها باعث تحولات و تغییرات سیاسی در آلمان نشده، بلکه تحولات فرهنگی و اجتماعی زیادی را نیز در این کشور به وجود آوره است. حال پس از صدسال از این زمان روی کار آمدن این حکومت در آلمان، دو نویسنده آلمانی با نام‌های رابینه رازول و بنیامین تسیمان در کتابی با عنوان “ ظهور و نابودی” به تحولات و تغییرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آلمان در فاصله سال‌های ۱۹۱۸ تا ۱۹۳۳ پرداخته‌اند. این اثر تصویری چند لایه از جمهوری وایمار آلمان به خوانده ارائه می‌دهد و روشن می‌سازد که چرا این بخش از تاریخ آلمان هنوز هم در این کشور اهمیت زیادی دارد.

Publisher ‏ : ‎ wbg Academic in Wissenschaftliche Buchgesellschaft (WBG) (27 Sept. 2021)
Language ‏ : ‎ German
Hardcover ‏ : ‎ ۱۰۰۸ pages
ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۸-۳۵۳۴۲۷۳۷۵۱
by Nadine Rossol, Benjamin Ziemann


هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *