هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۱۸ – ۲۶ اسفند ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

واکنش آلمانی‌ها به محدودیت‌های کرونایی: از زخمی کردن نیروهای پلیس تا حمله به خبرنگاران

منابع: تاگس‌شو، دویچه‌وله، شبکه جنوب غربی آلمان، شبکه مرکز آلمان

بیش از یکسال از آغاز همه‌گیری کرونا در سراسر جهان می‌گذرد، اما هنوز هم در اکثر کشورها، مقررات سختی برای کنترل بحران کرونا وجود دارد. با این وجود، در بسیاری از کشورهای جهان مانند آلمان، معترضان به مقررات کرونایی هر روز افزایش می‌یابند و با رفتار و اعمال خود، باعث هرج و مرج در کشور می‌شوند. به ظور مثال، در روزهای اخیر، ده‌ها هزار نفر در ایالت‌های مختلف آلمان با شعار “یکسال گذشت، دیگر بس است” به خیابان‌ها آمدند و بارها با ماموران پلیس و رسانه‌ها درگیر شدند. آنطور که رسانه‌های آلمان گزارش داده‌اند، در درسدن ۱۲ مامور پلیس زخمی شده‌اند و در اشتوتگارت، خبرنگاران و فیلمبرداران تلویزیون از سوی تظاهرکنندگان مورد هجوم و هتاکی قرار گرفته‌اند.

زخمی‌شدن ۱۲ نیروی پلیس

با آنکه دادگاه عالی ایالت زاکسن هر نوع گردهمایی در دوران کرونا را ممنوع کرده است، اما در روزهای اخیر، هزار نفر از معترضان به مقررات کرونایی، بدون ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در خیابان‌های شهر درسدن به راه‌پیمایی پرداختند. تظاهرکنندگان درسدن به سمت یکی از مراکز تزریق واکسن حمله کردند. در نتیجه نیروهای پلیس مجبور شدند با استفاده از ماشین‌های آب پاش مانع هجوم آن‌ها شود. آن‌ها همچنین با ماموران پلیس درگیر شدند و ۱۲ نیروی پلیس را زخمی کردند. حتی یکی از آن‌ها نیروهای پلیس را تهدید کرد که دفعه بعد با اسلحه به سمت آن‌ها خواهد آمد. حتی در چند روز گذشته، فیلم‌های درگیری شهروندان درسدن با نیروهای پلیس در شبکه‌های اجتماعی آلمانی زبان نیز منتشر شده‌اند. آنطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند، گروهی از مجرمان دستگیر شده‌اند. با این وجود، نمایندگان احزاب چپ و سبز در بوندستاگ معتقدند که پلیس و نیروهای امنیتی در این زمینه کوناهی کرده‌اند. توماس گاینتر، سخنگوی پلیس درسدن در این باره گفت:« با آنکه دادگاه عالی ایالتی هرنوع تظاهراتی را ممنوع کرده بود، اما بسیاری از منکران کرونا در درسدن به تظاهرات پرداختند. ما تمام تلاش‌مان را کردیم که امنیت شهر را حفظ کنیم، اما متاسفانه ۱۲ نفر از نیروهای پلیس زخمی شدند..»

مارتین دولیگ، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان در ایالت زاکسن نیز از این اتفاقات به شدت ابراز نگرانی کرد. او گفت: «هرکسی که در این تظاهرات غیرقانونی سهیم است، خود را شریک جرایمی می‌کند که اتفاق می‌افتند. کرونا با تظاهرات از بین نمی‌رود! بلکه با تجمعات غیرضروری فقط سلامت همه ما بیشتر به خطر می‌افتد.»

اعتراض در پایتخت

تظاهرات علیه محدودیت‌های کرونایی، تنها به شهر درسدن ختم نمی‌شود. در برلین، پایتخت آلمان نیز هزار نفر در اعتراض به محدودیت‌های کرونایی مقابل ساختمان وزارت کشور تجمع کردند که از این میان  ۵۰ نفر به دلیل نقض قوانین کرونایی و مقررات بهداشتی، دستگیر شدند. علاوه بر این، معترضان به نشانه اعتراض، با ماشین‌هایشان، خیابان‌های شهر را بستند. البته جالب است بدانید؛ در حالی که صدها نفر به محدودیت‌ها اعتراض داشتند، گروهی دیگر در مخالفت با آنها فریاد می‌زدند: «ما همه شما را واکسینه می‌کنیم.»

حمله به چادر خبرنگاران

در اشتوتگارت نیز تظاهراتی گسترده علیه ممنوعیت‌های کرونا برپا شد. در این میان، عده‌ای از معترضان به محدودیت‌های کرونایی، به چادرهای خبرنگاران حمله ور شدند که مقابل مهم‌ترین مراکز رای‌گیری انتخابات ایالتی برپا کرده بودند. مهاجمان همچنین علیه خبرنگاران و رسانه‌ها شعار می‌دادند. پیش‌تر اعلام شده بود که ۷۵٠ نفر در تظاهرات شرکت می‌کنند، اما تعداد آن‌ها افزایش یافت و به هزاران نفر رسید. ، اما آنطور که رسانه‌ها گزارش داده‌اند، در این درگیری، کسی زخمی نشده است.

تظاهرات ۲ هزار نفری

در دوسلدورف نیز تجمع معترضان مقابل ساختمان پارلمان ایالتی، مشکل‌ساز شد. براساس آمارهای اعلام شده از سوی پلیس شهر دوسلدورف، ۲ هزار نفر در این تظاهرات شرکت داشتند. آن‌ها با نیروهای پلیس درگیر شدند و بخشی از اموال نیروهای پلیس را نیز تخریب کردند.  مقامات پلیس نتواسنتد حریف این گروه از مخالفان شوند و از نیروهای دیگر در شهرهای اطراف کمک خواستند. در این میان، بسیاری از تظاهرکنندگان نیز که بدون ماسک و رعایت مقررات بهداشتی در تظاهرات شرکت کرده بودند، دستگیر شدند. علاوه بر این، صدها گروه معترض در حرکتی اعتراضی خیابان‌های اصلی شهر را مسدود کردند.

اعتراضات در ارفورت

بیش از ۵۰۰ نفر نیز در شهر ارفورت علیه محدودیت‌های کرونایی دست به تظاهرات زدند. در این میان دو نفر از معترضان به جرم توهین به افسران پلیس به صورت موقت دستگیر شدند. همچنین پلیس تعداد زیادی از معترضان را به دلیل نداشتن ماسک و رعایت نکردن فاصله اجتماعی جریمه کرد. علاوه بر این، ۷۵ اتومبیل نیز در اعتراض به سیاست‌های دولت ایالتی و فدرال، خیابان‌های شهر ارفورت را مسدود کردند. نیروهای پلیس، مشخصات کلیه ماشین‌ها را یادداشت کردند تا بعدها برای مقابله با این گروه‌ها اقدام کنند.

اعتراضات مرز نشینان

در شهر زاربروکن در مرز فرانسه نیز صدها نفر در اعتراض به ادامه محدودیت‌های کرونا به خیابان‌ها تحصن کردند. به گزارش پلیس اندکی پیش از برگزاری تظاهرات سازمان دهندگان خبر از لغو آن داده بودند.

پیش‌تر به خاطر بسته شدن مرز آلمان و فرانسه در منطقه زاربروکن، مرزنشینان فرانسوی نیز چندین بار دست به تظاهرات اعتراضی زده اند. آن ها یا در آلمان کار می کنند و یا برای خرید نیازمندی های روزمره خود به آلمان سفر می‌کنند. به همین دلیل، بسته شدن مرز، مشکلات آنها را تشدید کرده است. علاوه بر این‌ها، رسانه‌های آلمان از تظاهرات اعتراضی در شهرهای دیگر این کشور از جمله کیل، هانوفر، کوتبوس و پتسدام نیز گزارش داده‌اند.

چه باید کرد؟

به نظر می‌رسد که در اکثر ایالت‌های این کشور، موجی منفی علیه محدودیت‌های کرونا به راه افتاده است. در این میان، نباید نقش گروه‌های راست افراطی در ترغیب شهروندان به رعایت نکردن نکات بهداشتی را نادیده گرفت. پیش‌تر مقامات امنیتی آلمان اعلام کرده بودند که آن‌ها مترصد فرصتی هستند تا بتوانند به مهاجران و مسلمانان ضربه بزنند و موجی از نفاق را در جامعه راه بندازند.

مقامات دولت آلمان باید با دقت فعالیت‌های گروه‌های راست‌افراطی در جذب مخالفان محدودیت‌های کرونایی را دنبال کنند و مانع فعالیت‌های گسترده آن‌ها شوند.

لینک‌های گزارش:

https://www.dw.com/en/germany-protests-against-coronavirus-restrictions-leave-12-dresden-officers-injured/a-56866499

https://www.mdr.de/thueringen/corona-news-schnelltest-zentrum-gotha-ilm-kreis-demo-suhl-erfurt100.html

https://www.mdr.de/sachsen/dresden/dresden-radebeul/corona-querdenken-demo-verstoesse-polizisten-verletzt-100.html

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/proteste-gegen-corona-politik-100.html

https://www.tagesschau.de/regional/nordrheinwestfalen/wdr-story-39323.html

https://www.mdr.de/sachsen/dresden/dresden-radebeul/corona-demonstration-querdenken-dresden-protest-lockdown-100.html

https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/mitte-thueringen/erfurt/corona-demo-erfurt-domplatz-suhl-autokorso-100.html

تعداد نامه‌های توهین‌آمیز علیه مسلمانان افزایش یافته است

منبع: سایت اسلام

روسای شورای مرکزی مسلمانان در آلمان اعلام کرده‌اند که مسلمانان و یهودیان در یکسال اخیر، نامه‌های تهدیدآمیز زیادی از سوی گروه‌های راست افراطی دریافت کرده‌اند. به گفته آن‌ها از زمان شیوع کرونا در آلمان، فشارها برجوامع مسلمانان و یهودیان در آلمان افزایش یافته است.

آیمان مازیک، رئیس شورای مسلمانان آلمان در این باره گفت:« متاسفانه، مسلمانان در یکسال اخیر نامه‌های تهدیدآمیز زیادی دریافت کرده‌اند که بسیاری از این نامه‌ها به اسم اشخاص خاص نوشته و به آدرس آن‌ها ارسال شده است. یعنی گروه‌های راست افراطی، مشخصات و آدرس اعضای شورای مسلمانان را نیز پیدا کرده‌اند و این می‌تواند بسیار خطرناک باشد. علاوه بر این، بسیاری از این افراد نام خود را پایین نامه‌ها می‌نویسند. این در حالی است که هیچ اراده‌ای برای مقابله با این گروه‌ها در دولت فدرال وجود ندارد. مجرمان به راحتی در جامعه رفت‌وآمد دارند و مسلمانان را تهدید می‌کنند. در این میان، بسیاری حتی به مرگ تهدید می‌شوند و جان‌شان در خطر است.»

مازیک درباره واکنش مقامات آلمانی به نامه‌های تهدیدآمیز نیز گفت:«دادستان کشور بارها جلوی تحقیقات علیه این نامه‌ها را گرفته است. این امر، اعضای شورای مسلمانان آلمان را بسیار ناامید کرده است. من فکر می‌کنم که مقامات آلمان باید چاره‌ای برای مقابله با گروه‌های افراطی پیدا کنند. ما همه پرونده‌ها را به پلیس ارجاع می‌دهیم و آن‌ها وظیفه دارند که به این امر رسیدگی کنند. اما متاسفانه هنوز این امر صورت نگرفته است.»

او همچنین با اشاره به اینکه نامه‌های تهدیدآمیز می‌تواند برای همه اقوام و اقلیت‌های مذهبی در آلمان ارسال شود، افزود:«همه شهروندان آلمان باید به این تهدیدات واکنش نشان دهند. چرا که چنین تهدیداتی تنها شامل حال مسلمانان نخواهد شد. اقوام مختلف و اقلیت‌های مذهبی نیز می‌توانند با چنین تهدیداتی مواجه شوند. همچنین گروه‌های راست افراطی با تهدیدات خود، آرامش و صلح در جامعه را از بین خواهند برد.»

علاوه بر مسلمانان، به‌نظر می‌رسد که اعضای شورای مرکزی یهودیان آلمان نیز نامه‌های تهدیدآمیز زیادی در یکسال گذشته دریافت کرده‌اند. دانیال بوتمان، مدیرعامل شورای مرکزی یهودیان آلمان در این باره گفت:« گروه‌های راست افراطی در یک سال اخیر روش جدیدی برای تحریک جوامع مذهبی پیدا کرده‌اند. متأسفانه، ما هر روز از سوی این گروه‌ها، نامه‌های تهدیدآمیز دریافت می‌کنیم. این نامه‌ها از زمان شیوع کرونا افزایش یافته و متاسفانه این امر موجب نگرانی و ترس جامعه یهودی در آلمان شده است.»

لینک گزارش:

http://islam.de/33025

نگاهی به تبادلات فرهنگی و آموزشی میان آلمان و بزریل

منابع: موسسه گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، بنیاد کنراد آدناور، ، بنیاد فردریش ابرت، مدرسه آلمانی برزیل

هر چند از زمان روی کار آمدن ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور راست‌گرای برزیل، روابط این کشور با آلمان و سایر کشورهای اروپایی رو به وخامت گذاشته است و حتی در سال ۲۰۱۹، دولت فدرال آلمان اعلام کرد که کمک‌های خود به دولت برزیل(برای حفاظت از جنگل‌های آمازون) را قطع خواهد کرد، اما هنوز هم برزیل جزو معدود کشورهای آمریکای لاتین است که مورد توجه مقامات آلمانی قرار دارد. آلمانی‌ها در سال‌های اخیر در حوزه‌های آموزش زبان آلمانی، علوم و تحقیقات، محیط زیست و بحران‌های آب و هوایی، اقتصاد و همچنین امور اجتماعی در برزیل سرمایه‌گذاری‌های عظیمی انجام داده‌اند.

تبادلات آکادمیک

بر اساس آخرین نظرسنجی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۷، برزیل دارای ۲ هزار و ۴۰۷ دانشگاه و مرکز آموزشی است که  از این میان، تنها ۲۹۶ دانشگاه آن به صورت دولتی اداره می‌شود. در نتیجه بخش زیادی از دانشجویان این کشور در دانشگاه‌های خصوصی به تحصیل می‌پردازند. شهریه برخی از دانشگاه‌های این کشور سالانه ۳۰ هزار دلار امریکا است. به همین‌دلیل، گروه زیادی از دانشجویان برزیلی دانشگاه‌های شبانه را برای تحصیل خود انتخاب می‌کنند تا بتوانند در طول روز کار کنند. از سوی دیگر، کمبود امکانات علمی و پژوهشی در این کشور، موجب شده که بخش زیادی از پژوهشگران و دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. در این میان کشورهای اروپایی مانند آلمان که شهریه‌های دانشگاه‌های آن‌ها کمتر است، بیشتر مورد توجه دانشجویان برزیلی قرار دارد. از این‌رو، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان تلاش می‌کند تا اطلاعات کاملی را درباره دانشگاه‌ها و هزینه زندگی در آلمان در اختیار دانشجویان برزیلی قرار دارد. علاوه بر این، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، هر سال، فهرستی از فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی این کشور را برای پژوهشگران و دانشجویان برزیلی منتشر می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره این باره در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/amerika/brasilien/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

توسعه زبان آلمانی در شهرهای مختلف برزیل

بی‌شک توسعه زبان آلمانی در بزریل یکی از مهم‌‌ترین اهداف فرهنگی دولت آلمان است. از این‌رو، تشکیل موسسه گوته در پنج شهر کوریتیبا، پورتو آلگری، ریودوژانیرو، سالوادور و سائو پائولو در راستای اهداف دولت فدرال برای توسعه زبان آلمانی صورت گرفته است. موسسه گوته در این شهرها دوره‌هایی در جهت آموزش زبان آلمانی برای بزرگسالان، کودکان و نوجوانان برگزار می‌کند. همچنین این موسسات دوره‌هایی برای آمادگی آزمون زبان آلمانی دارند. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در این شهرها، دوره‌های زبان تخصصی نیز برگزار می‌کند. در کنار این‌ها، برنامه‌های فرهنگی و هنری بسیاری در شهرهای مختلف برزیل برگزار می‌کند. به‌طور مثال، موسسه گوته در شهرهای مختلف از ژانویه تا ماه دسامبر سال جاری، هر شنبه، کلوپ بازی‌های دیجیتال راه‌اندازی کرده است. این بازی‌های دیجیتال به علاقمندان به زبان آلمانی کمک می‌کنند تا بهتر به این زبان تسلط یابند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://www.goethe.de/ins/br/de/index.html

تاسیس مدرسه آلمانی در سائوپائولو نیز از دیگر راه‌های توسعه زبان آلمانی در کشور بزریل است. این مدرسه در سال ۱۹۱۶ تاسیس شد. زمانی که گروهی از آلمانی‌های ساکن برزیل تصمیم گرفتند برای تحصیل فرزندان‌شان به زبان آلمانی، یک مدرسه تاسیس کنند و بدین‌ترتیب انجمن مدرسه آلمانی را در سائوپائولو شکل دادند. این مدرسه به سرعت توسعه یافت و توانست شاگردان زیادی از کشورهای مختلف را به خود جذب کند. دانش‌آموزانی که در این مدرسه به تحصیل مشغولند، در آینده به‌راحتی می‌توانند در دانشگاه‌های معتبر آلمان به ادامه تحصیل بپردازند. این مدرسه همچنین کودکستانی با فضای بازی و ورزش در اختیار دارد که کودکان را پیش از مدرسه آموزش می‌دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های مدرسه بین‌المللی آلمانی در سائوپائولو در اختیارتان قرار دهد:

https://www.humboldt.com.br/

کمک به توسعه گفت‌وگوهای بین‌فرهنگی

علاوه بر تبادلات آکادمیک و توسعه زبان آلمانی، تعدادی از بنیادهای مهم آلمانی نیز در کشور بزریل در حوزه‌های محیط زیست و بحران‌های آب و هوایی، اقتصاد، امور اجتماعی و همچنین حقوق بشر فعالیت می‌کنند. یکی از مهم‌ترین موسسات آلمانی که در حال‌حاضر در برزیل به فعالیت می‌پردازد، بنیاد کونراد آدناور است. این بنیاد در سال ۱۹۶۸ فعالیت خود را در بزریل آغاز کرده است. اعضای این بنیاد در برزیل در راستای حمایت از جامعه مدنی، توسعه اجتماعی و اقتصادی، کمک به پیشرفت گفت‌وگوهای بین‌فرهنگی و پیشگیری از درگیری‌های داخلی فعالیت می‌کند. علاوه بر این‌ها، روابط گسترده‌ای با دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و اتاق‌های فکر در احزاب و موسسات دولتی دارد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیارتان بگذارد:

https://www.kas.de/de/web/brasilien/ueber-uns

مقابله با تبعیض نژادی و قومی

از دیگر موسسات آلمانی که در حال‌حاضر در برزیل فعالیت می‌کند، می‌توان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد.

این بنیاد فعالیت خود را از سال ۱۹۸۵ در شهر سائو پائولو آغاز کرد. هدف از تاسیس این بنیاد در برزیل، مقابله با تبعیض‌های نژادی، قوی و جنسیتی، توسعه عدالت اجتماعی، محافظت از محیط‌زیست، توانمندسازی زنان، حمایت از جوانان مستعد و تحکیم ساختارهای دموکراتیک در برزیل است. اعضای این بنیاد در سائو پوئولو تلاش می‌کنند تا با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های مختلف، در جهت اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در برزیل در اختیارتان قرار دهد:

https://brasil.fes.de/quem-somos/fes-brasil

برگزاری مهم‌ترین نمایشگاه صنعت گردشگری جهان به روش دیجیتال

منابع: HOTELRAVO، شبکه جنوب غربی آلمان

بحران کرونا، صنعت گردشگری در کشورهای مختلف را بیش از هر صنعت دیگری تحت تاثیر خود قرار داده است. حالا نه  تنها در شهرهای تاریخی، خبری از سیل گردشگران نیست، بلکه جاذبه‌های طبیعی نیز نمی‌توانند جمعیت زیادی را به سوی خود جذب ‌کنند. در این میان، حتی قرار بود که نمایشگاه صنعت گردشگری برلین نیز به دلیل شیوع دوباره بیماری کرونا،‌ برای دومین سال پیاپی لغو ‌شود. اما مدیران این جشنواره تصمیم گرفتند تا شیوه جدیدی برای برگزاری نمایشگاه درنظر بگیرند. آن‌ها نمایشگاه امسال را به صورت مجازی برگزار کردند تا دست‌اندرکاران حوزه گردشگری از اقصی‌نقاط جهان بتوانند حتی در دوران کرونا نیز با یکدیگر در ارتباط باشند.

نمایشگاه صنعت گردشگری برلین که در سال ۱۹۶۶ میلادی راه‌اندازی شده است، از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی گردشگری در سطح جهان به شمار می‌آید. این نمایشگاه با هدف افزایش دیدار و گفت‌وگوی مجازی میان مسئولان گردشگری، برگزارکنندگان تورهای گردشگری، هتل‌داران و …هر سال در ماه مارس برگزار می‌شود. آنطور که گزارش اداره آمار فدرال نشان می‌دهد؛ در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۶۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کرده بودند، همچنین انتظار می‌رفت که این نمایشگاه در سال ۲۰۲۰ نیز حدود ۷ بیلیون یورو درآمد کسب کند.  این در حالی است که سال گذشته، به دلیل بحران کرونا،‌ نمایشگاه گردشگری برلین لغو شد. امسال نیز گفته می‌شد که نمایشگاه به دلیل شیوع دوباره کرونا در آلمان منحل می‌شود، اما مسئولان نمایشگاه تصمیم گرفتند که آن را به صورت مجازی برگزار کنند. تا دست‌اندرکاران حوزه گردشگری از سراسر جهان در دوران کرونا،‌ نیز با یکدیگر در ارتباط باشند. از این رو، نمایشگاه صنعت گردشگری برلین از نهم تا دوازدهم ماه مارس سال جاری به صورت مجازی برگزار شد. در این دوره از نمایشگاه ۳۵۱۳ غرفه‌دار از ۱۲۰ کشور جهان به صورت مجازی حضور داشتند.

بنابراین، نمایشگاه مجازی فرصت خوبی برای دست‌اندرکاران عرصه گردشگری فراهم کرد تا بتوانند از نقاط محتلف جهان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، اطلاعات بیشتری درباره تحولات جدید به‌دست آورند و از فرصت‌های تجاری استفاده کنند. مارتین اکنیگ، رئیس هیئت مدیره صنعت گردشگری برلین در این باره گفت:«من متقاعد شده‌ام که در شرایط فعلی، استفاده از ​​فضای مجازی برای ارتقای صنعت گردشگری ضروری است و حتی از این روش در سال‌های بدون کرونا نیز باید استفاده شود.»

 جالب است بدانید که در این دوره از نمایشگاه صنعت گردشگری برلین، ۱۸۰ رویداد در قالب گفت‌وگو، میزگرد و مصاحبه در حوزه گردشگری برگزار شد و ۲۸۰ سخنران نیز درباره تاثیر بیماری کرونا بر صنعت گردشگری به صحبت پرداختند. در این میان، محتوای همه رویدادها نیز تا ۳۱ ماه مه سال جاری بر روی سایت باقی خواهند ماند. در نتیجه شرکت‌کنندگان می‌توانند حتی پس از پایان جشنواره نیز از محتوای ایجاد شده استفاده کنند.

لینک گزارش:

https://www.htr.ch/story/digitale-itb-reisemesse-gestartet-30732.html

https://www.swr.de/swraktuell/radio/nachhaltig-reisen-106.html

۲۰ هزار یورو برای پروژه‌ه برگزیده فرهنگی

منبع:شبکه مرکزی آلمان

اولین‌ دوره جایزه “چراغ‌های فرهنگی” آلمان به پروژه فاب‌موبیل(کارگاه آموزش سیار برای مناطق روستایی) رسید. این جایزه که ارزشی معادل ۲۰ هزار یورو دارد، به پروژه‌های فرهنگی اهدا می‌شود که انسجام اجتماعی را تقویت می‌کنند. جالب است بدانید که این جایزه از سوی وزارت امور خانواده، سالمندان، زنان و جوانان آلمان پرداخت می‌شود.

پروژه فاب‌موبیل از درسدن به عنوان نخستین برنده جایزه “چراغ‌های فرهنگی” آلمان شناخته شد. فاب‌موبیل که از سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شده است، یک کارگاه آموزش سیار برای مناطق روستایی است. در واقع مدیران این پروژه، با کمک یک اتوبوس دو طبقه، کارگاه آموزشی در حوزه دیجیتال و هنر راه‌اندازی کرده‌اند که به مناطق روستایی و دورافتاده آلمان سفر می‌کند و با کمک مدارس و موسسات مختلف، دوره‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌کند. درون این اتوبوس دو طبقه، علاوه بر وسایل آموزشی، جدیدترین دستگاه‌های دیجیتال(دوربین‌های مختلف، وسایل بازی، چاپگر سه بعدی و …) وجود دارد و نوجوانان و جوانان می‌توانند با نحوه کار با این وسایل دیجیتال آشنا شوند. بخش دیگری از این اتوبوس به آزمایشگاهی برای آشنایی با موبایل بدل شده است. همچنین بخشی نیز به فعالیت‌های هنری اختصاص یافته است.

البته جایزه ‌“چراغ‌های فرهنگی” آلمان در سه بخش، جایزه اصلی، جایزه مخاطبان و جایزه فدرال اهدا می‌شود. آنطور که شبکه مرکزی آلمان گزارش داده: جایزه بخش مخاطبان این دوره به پروژه “یک روز پیاده‌روی در فضا” از شهر کمنیتس تعلق گرفته است. این پروژه نیز در واقع اجرای تئاتر به شکل دیجیتال است که براساس آن، دانش‌آموزان به همراه یک دانشمند به فضا سفر خواهند کرد و از درون فضا، زمین را کشف می‌کنند.

همچنین جایزه فدرال نیز به پروژه “سکوی یادگیری مکان‌های یهودی” تعلق گرفت. این جوایز از سوی وزارت امور خانواده، سالمندان، زنان و جوانان آلمان پرداخت می‌شود.

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/kultur/ausstellungen/kulturlichter-auszeichnung-fabmobil-dresden-100.html

موزه‌ای برای آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم آلمانی

منبع:سایت موزه “فولکلور روشایدر هوف”

موزه “فولکلور روشایدر هوف” بر فراز تپه‌های موزلتال یکی از بزرگترین موزه‌های مردم‌شناسی آلمان به‌شمار می‌رود. در این موزه، مجموعه مجسمه‌های از جنس قلع و اسباب بازی‌های گردآوری شده از سراسر دنیا وجود دارد. همچنین مجموعه بزرگی از لوح‌های سنگی و اجاق‌های سنگی نیز در این موزه دیده می‌شود.

قدمت موزه “فولکلور روشایدر هوف”  به بیش از ۵۰ سال می‌رسد. این موزه در سال ۱۹۷۳ تأسیس شد و سه سال پس از آن درهای خود را به روی علاقمندان باز کرد. رولف روبیشون، آرشیتکت و استاد مدرسه ترییر، موسس این مجموعه بود.

امروزه در بخش مرکزی موزه “فولکلور روشایدر هوف” بخش‌هایی برای معرفی آداب و رسوم و فرهنگ آلمان وجود دارد.  اتاق‌های استراحت، حمام، نانوایی، نمایشگاهی در ارتباط با اعتقادات کاتولیک، مغازه‌های قدیمی، مطب‌های پزشکی، یک مدرسه و یک بانک در این مکان ساخته شده است که در معرفی فرهنگ آلمان به بازدیدکنندگان نقش مهمی ایفا می‌کنند. اما مهم‌ترین بخش این موزه، به مجسمه‌های از جنس قلع و مجموعه‌ای از اسباب بازی‌های گردآوری شده از سراسر دنیا تعلق دارد. همچنین می‌توان به مجموعه بزرگی از لوح‌های سنگی و اجاق‌های سنگی در این مکان اشاره کرد که طرفداران زیادی دارند.

بخش دیگری از موزه نیز به دهکده هونسروک اختصاص یافته است. این دهکده شامل خانه‌های چوبی بسیار قدیمی است. در این میان، ساختمانی به چشم می‌خورد که اسرای جنگی در آنجا نگهداری می‌شدند. علاوه بر این‌ها، می‌توان به باغ میوه، باغ گل‌های رز و باغ گیاه‌های خاص اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر با این مجموعه می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.roscheiderhof.de/index.php/de

تازه های نشر در آلمان

مشکلات جنسی جوانان

منبع: اسلامیکا

کتاب مشکلات جنسی جوانان از تالیفات حضرت آیت الله مکارم شیرازی، مرجع عالیقدر شیعه است که به تازگی با حمایت رایزنی فرهنگی، توسط انتشارات اسلامیکا به زبان آلمانی ترجمه و منتشر شده است. این کتاب به صورت مفصل، نیازها و مشکلات جنسی جوانان را از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار داده است و همچنین برای بهبود انحرافات جنسی، راه‌حل‌هایی را به صورت گام به گام توضیح داده است.

کتاب حاضر نه تنها راهنمای خوبی برای جوانان است، بلکه می‌تواند در آگاه‌سازی والدین نیز نقش مهمی ایفا کند.

Format: 13,5 x 21 cm, Softcover
Seiten: 95
Ort, Jahr:  Bremen, 2021
ISBN 978-3-946179-27-6

لینک کتاب:

https://www.eslamica.de/sexuelle-probleme-der-jugend?c=117

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *