هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۷۹ – ۲۶ خرداد ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

ایجاد بخش جست‌وجوی قرآنی در بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی ‌

http://www.islamicpaintedpage.com/

منبع: بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی

مدیران بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی در دانشگاه هامبورگ به تازگی بخشی را برای پژوهش در حوزه قرآن راه‌اندازی کرده‌اند. در این بخش، تصاویر و اطلاعات مربوط به ۴۷ هزار و ۵۰۰  نسخه خطی و آثار مصور قرآنی به صورت آنلاین در دسترس محققان و علاقمندان حوزه‌های علوم قرآنی و مطالعات اسلامی قرار گرفته است.  

دانشگاه هامبورگ در سال جاری، امکان ویژه‌ای را برای محققان حوزه قرآنی فراهم کرده است. مسئولان این دانشگاه به تازگی بخش جست‌وجوی آثار قرآنی را به بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی اضافه کرده‌اند. این اقدام، دسترسی پژوهشگران و علاقمندان را به تصاویر و اطلاعات مربوط به ۴۷ هزار و ۵۰۰ نسخه خطی و مجموعه‌ مصور در حوزه قرآنی امکان‌پذیر کرده است.

بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی در دانشگاه هامبورگ در سال ۲۰۱۳ با هدف نمایش تصاویر و اطلاعات مربوط به آثار مصور جهان اسلام شکل گرفت. در این بانک اطلاعاتی، تصاویر و اطلاعات مربوط به آثار مصور فارسی، عربی، عثمانی و مغولی از سال‌های ۷۰۰ تا ۱۹۰۰ میلادی در دسترس عموم قرار گرفته است. از جمله این آثار می‌توان به نقاشی‌ها، مینیاتورها، نسخ خطی، نمونه‌هایی از تذهیب و کتب مهم اشاره کرد که از موزه‌ها و کتابخانه‌های معروف جهان جمع‌آوری شده‌اند.

مدیران بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی، روش‌های متفاوتی برای جست‌وجوی آثار ایجاد کرده‌اند. محققان می‌توانند از طریق وارد کردن نام یک اثر، عنوان مجموعه‌های هنری، تاریخ ثبت و مکان نگهداری اثر، مبدا پیدایش و همچنین زمان انتشار آثار مکتوب، اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند. برای استفاده از این بانک اطلاعاتی نیاز به ثبت‌نام در سایت نیست و هر فردی به راحتی می‌تواند در حوزه مورد نظر خود به جست‌وجو بپردازد. در عین‌حال، کسانی که در سایت ثبت‌نام می‌کنند، از امکانات بیشتری بهره‌مند می‌شوند و حتی می‌توانند نتایج جست‌وجوهایشان را در صفحه خود، ذخیره کنند.

اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره بانک اطلاعاتی آثار مصور اسلامی دانشگاه هامبورگ و بخش جست‌وجوی آثار قرآنی به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

http://www.islamicpaintedpage.com/

نگرانی مردم و سیاستمداران آلمان از تکرار حادثه قتل جورج فلوید در این کشور ‌

Bildquelle: OMER MESSINGER/EPA-EFE/Shutterst

منبع: نشریه تسایت، زوددویچه و تاگس‌شو

آلمان در این روزها به صحنه تظاهرات گسترده علیه نژادپرستی بدل شده است. مردم آلمان در هفته‌های اخیر، بارها در اعتراض به کشته‌شدن خشونت‌آمیز جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکا، به خیابان‌ها آمده‌اند و علیه خشونت پلیس و گروه‌های راست افراطی شعار داده‌اند. این در حالی است که براساس آمارها، نژادپرستی در آلمان نیز افزایش داشته و به‌نظر می‌رسد که حادثه مرگ‌بار مینیاپولیس آمریکا بسیاری از شهروندان و سیاستمداران آلمانی را نگران کرده است. در هفته‌های اخیر بسیاری از سیاستمداران آلمانی درباره افزایش نژادپرستی در آلمان هشدار داده‌اند. در این میان، حزب سبزهای آلمان خواستار حذف واژه “نژاد” از قانون اساسی شده و رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز پیشنهاد تاسیس اداره‌ای برای رسیدگی به نژادپرستی در میان نیروهای پلیس آلمان را داده است.

 اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف

انتشار فیلمی از بازداشت و قتل وحشیانه یک مرد سیاه‌پوست توسط ماموران پلیس آمریکا موجی از اعتراضات را در سراسر جهان برانگیخته است. در این فیلم دیده می‌شود که یک مامور پلیس، زانویش را بر روی گردن یک مرد سیاه‌پوست به نام جورج فلوید فشار می‌دهد و او را به قتل می‌رساند. در این میان، صدای مرد شنیده می‌شود که می‌گوید: «نمی‌توانم نفس بکشم.»

انتشار این فیلم، مدت‌ها است که احساسات مردم در سراسر جهان را جریحه‌دار کرده و حتی قوانین مربوط به منع تجمعات برای مقابله با بحران کرونا در کشورهای مختلف را نیز برهم زده است. براساس اعلام پلیس فدرال آلمان، در روزهای اخیر، ۱۴ هزار نفر در هامبورگ، ۱۵ هزار نفر در برلین و ۲۵ هزار نفر در مونیخ برای اعتراض به کشته‌شدن خشونت‌آمیز جورج فلوید یه خیابان‌ها آمدند. علاوه بر این‌ها، مردم در شهرهای فرانکفورت، مانهایم و اشتوتگارت نیز دست به تظاهرات گسترده زدند. آن‌طور که گزارش‌های پلیس فدرال نشان می‌دهد، این اعتراضات حداقل در ۱۹ شهر آلمان صورت گرفته است.

در این میان، حتی ماموران پلیس نیز در برخی شهرها با معترضان اعلام همبستگی کرده‌اند. آنطور که نشریه تسایت گزارش داده است؛ پلیس هامبورگ پیش از تظاهرات در این شهر، با انتشار توییتی همبستگی خود را با معترضان اعلام کرد. در این توییت آمده بود؛«ما در کنار شما هستیم! نژادپرستی نباید جایی در جامعه ما داشته باشد. ما تلاش می‌کنیم تا همه گروه‌ها در هامبورگ احساس امنیت کنند.»

هرچند، نیروهای پلیس آلمان در بسیاری از ایالت‌ها سعی کردند که با تظاهرکنندگان همکاری کنند اما در برخی از شهرها نیز به دلیل ازدحام جمعیت و ترس از شیوع بیشتر بیماری کرونا، نیروهای پلیس مجبور شدند تا خیابان‌ها را مسدود کنند. به طور مثال در برلین، نزدیک به ۱۰ هزار نفر در میدان الکساندر جمع شده بودند و پلیس برای حمایت از تظاهرکنندگان، خیابان‌های اطراف میدان را بست. همچنین نیروهای پلیس از تظاهرکنندگان در سایر خیابان‌های برلین نیز خواستند که برای حفظ سلامت خود، فاصله ایمنی را رعایت کنند. مونیخ نیز شاهد بزرگ‌ترین تجمع اعتراضی آلمان بود. در این شهر، ۲۵ هزار نفر در اعتراض به خشونت پلیس آمریکا و افزایش نژادپرستی دست به تظاهرات زدند. جمعیت به حدی زیاد بود که ماموران پلیس مجبور شدند، محل بزرگ‌تری را به تظاهرکنندگان اختصاص دهند.

برخورد مقامات آلمانی با نژادپرستی

 به نظر می‌رسد که مردم آلمان تنها از اقدام خشونت‌امیز پلیس آمریکا عصبانی نیستند، بلکه گزارش‌ جدید اداره آمار فدرال در ارتباط با فعالیت‌های نژادپرستانه گروه‌های راست افراطی در آلمان نیز بسیاری را نگران کرده است. براساس این گزارش، شمار موارد تبعیض‌های نژادی و قومی در آلمان که در سال ۲۰۱۹ میلادی ثبت شده است، نسبت به سال پیش از آن، ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۱۱۷۶ مورد رسیده است. در این میان، ۳۳ درصد از شکایت‌های مطرح شده، تنها مربوط به تبعیض‌های ناشی از رنگ پوست و نژاد است. مقایسه این آمار با موارد مطرح شده در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که میزان شکایت افراد از تبعیض‌های نژادی در آلمان، دو برابر شده است. در این میان، نه تنها شهروندان آلمان، بلکه بسیاری از سیاستمداران این کشور نگرانند که حادثه مرگ‌بار مینیاپولیس آمریکا در آلمان نیز تکرار شود. مالو دریر، نخست وزیر ایالت راینالند-فالتس در این باره گفت:«نژادپرستی تنها در آمریکا باعث مرگ‌ انسان‌ها نمی‌شود. ما در آلمان نیز بارها با حملات و ترورهای گروه‌های راست افراطی مواجه شده‌ایم. در حال‌حاضر گروه‌های زیادی برای مقابله با این گروه‌ها فعالیت می‌کنند و من خوشحالم که مردم آلمان نسبت به نژادپرستی سکوت نمی‌کنند.»

به‌نظر می‌رسد احزاب مختلف نیز به دنبال راهی برای کاهش نژادپرستی در آلمان هستند. در این راستا، حزب سبزهای آلمان خواستار حذف واژه نژاد از قانون اساسی این کشور شده است. علاوه بر این، اعضای حزب سبزهای آلمان از نمایندگان بوندستاگ و دولت فدرال خواسته‌اند که جلوی تعرض به کرامت افراد به دلیل وابستگی به گروهی خاص را بگیرد و برای حذف تبعیض‌های موجود اقدام کند. تاکنون صدراعظم، وزیر کشور و وزیر دادگستری آلمان برای بحث و تبادل نظر درباره پیشنهاد اعضای حزب سبزها، اعلام آمادگی کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، ساسکیا اسکن، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز پیشنهاد تاسیس اداره‌ای برای رسیدگی به نژادپرستی در میان نیروهای پلیس آلمان را مطرح کرده است. او در این باره گفت:« نژادپرستی در میان نیروهای پلیس آلمان نیز وجود دارد. متاسفانه بسیاری از ماموران پلیس تمایلات نژادپرستانه دارند و باید با آن مقابله کرد. ما باید دفتری برای ثبت شکایت درباره خشونت نیروهای پلیس تاسیس کنیم.» زی‌هوفر، وزیر کشور آلمان نیز با آنکه با گفته‌های رهبر حزب سوسیال دموکرات موافق نیست، اما خواهان مقابله با نژادپرستی شد. او گفت:« اتهام نژادپرستی به نیروهای پلیس آلمان برای من غیرقابل فهم است. با این وجود، هر شکایتی در این زمینه بررسی خواهد شد و ما به هیچ‌وجه نژادپرستی در آلمان را تحمل نمی‌کنیم.»

اهمیت آموزش

هرچند که برخی از احزاب آلمان تلاش می‌کنند با طرح پیشنهادات مختلف با افزایش نژادپرستی در این کشور مقابله کنند، اما کارشناسان معتقدند که هیچ اقدامی به اندازه آموزش در مدارس در این زمینه موثر نیست. طاهر دلا از اعضای انجمن سیاه‌پوستان آلمان در این باره گفت:« نژادپرستی در آلمان نهادینه شده است و باید برای مقابله با آن راه‌حل دائمی پیدا کرد. اخیرا کمیته‌ای برای مقابله با اندیشه‌های راست افراطی و نژادپرستی در دولت فدرال شکل گرفته است. این کمیته وظیفه دارد تا از قربانیان و حملات نژادپرستانه در آلمان حمایت کند. به نظر من این یک گام به جلو است، اما نمی‌تواند باعث ریشه‌کن شدن نژادپرستی در جامعه آلمان شود.»

او آموزش در مدارس را یکی از بهترین راه‌های مقابله با نژادپرستی می‌داند:« کودکان آلمانی باید با تاریخ آلمان و به‌ویژه دوران استعمار آلمانی‌ها آشنا شوند. این‌کار باعث می‌شود تا آن‌ها عواقب نژادپرستی و ظلم را ببیند و تلاش کنند تا تغییراتی در رفتار و افکار خود ایجاد کنند. انجمن سیاه‌پوستان آلمان سه دهه است که از دولت فدرال خواسته تا درس تاریخ را برای تمام دانش‌آموزان آلمانی اجباری کند. با این وجود، هنوز وزارت آموزش و پرورش در این زمینه حرکتی انجام نداده است. در عین‌حال، ما خواهان آموزش‌های لازم در مدارس هستیم. دانش‌آموزان باید با انواع نژادپرستی و اهمیت مقابله با آن‌ها آشنا شوند.»

لینک‌های گزارش:

https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2020-06/demonstration-anti-rassismus-polizeigewalt-deutschland-protest-black-lives-matter

https://www.sueddeutsche.de/panorama/black-lives-matter-george-floyd-rassismus-all-lives-matter-1.4932258

https://www.sueddeutsche.de/politik/rassismus-polizei-seehofer-1.4932721

https://www.tagesschau.de/inland/spahn-demos-deutschland-101.html

سرمایه‌گذاری دولت آلمان بر روی جوانان مستعد پاکستانی ‌

منبع: منبع:موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، گوته، بنیاد هانس زایدل، بنیاد فردریش نویمان، بنیاد فردریش ابرت

بیش از یک قرن از تحصیل اقبال لاهوری، شاعر و متفکر مشهور پاکستانی در دانشگاه مونیخ آلمان می‌گذرد و حالا سال‌ها است که دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آلمان به مقصد محبوب دانشجویان و پژوهشگران پاکستانی بدل شده است. البته علاقه شدید جوانان پاکستانی به کشور ژرمن‌ها، تنها به تحصیل و پژوهش در آلمان ختم نمی‌شود. آن‌ها از برگزاری دوره‌های موسسات آلمانی در شهرهای مختلف پاکستان نیز استقبال می‌کنند. مجموعه این عوامل باعث شده که مسئولان فرهنگی وزرات خارجه آلمان نیز به سرمایه‌گذاری‌ در بخش فرهنگی و آموزشی پاکستان ترغیب شوند. از این رو، دولت فدرال هر ساله بودجه زیادی را برای آموزش جوانان مستعد پاکستانی اختصاص می‌دهند.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی بخش فرهنگی وزارت خارجه آلمان، در حال حاضر نزدیک به ۴ هزار دانشجو پاکستانی در آلمان مشغول به تحصیل هستند. علاوه بر این، هر ساله، صدها پژوهشگر پاکستانی برای کار در مراکز تحقیقاتی آلمان، راهی این کشور می‌شوند. این علاقه شدید جوانان پاکستانی به تحصیل و تحقیق در آلمان موجب شده تا دولت فدرال سالانه بودجه زیادی را برای حمایت از جوانان مستعد و برگزاری برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در کشور پاکستان اختصاص ‌‌دهد.

آموزش زبان و ترویج فرهنگ آلمانی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، دانشجویان و پژوهشگران پاکستانی علاقه زیادی به مراکز تحقیقاتی و آموزشی آلمان دارند. اما اولین و مهم‌ترین قدم برای تحصیل و پژوهش در هر کشوری، یادگیری زبان است. در این راستا، مسئولان موسسه گوته سال‌ها است که برای آموزش زبان و ترویج فرهنگ آلمانی، شعبه‌ای را در کراچی راه‌اندازی کرده‌اند. موسسه گوته در کراچی، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. سایت‌ زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری به علاقمندان ارائه دهد:

https://www.goethe.de/ins/pk/de/spr/kur/gia.html:

انتقال ۶۵۶ دانشجو و محقق پاکستانی به آلمان

در پاکستان ۱۰۸ دانشگاه دولتی و ۷۶ دانشگاه خصوصی فعالیت می‌کنند. برخی از این دانشگاه‌ها مانند دانشگاه پزشکی کراچی، دانشگاه مهندسی و فناوری لاهور و دانشگاه علوم و فناوری اسلام‌آباد در سطح جهان نیز شناخته شده هستند. همچنین در سال‌های اخیر، مراکز تحقیقاتی زیادی در این کشور تاسیس شده است. اما دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی این کشور، بیشتر در حوزه علوم پزشکی و مهندسی فعالیت دارند و در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی کمتر کار می‌کنند. شاید به همین دلیل است که اکثر دانشجویان رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی در پاکستان، تمایل دارند برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنند. حتما از خود می‌پرسید که چرا در این میان، موسسات آموزشی و تحقیقاتی آلمان در میان دانشجویان و پژوهشگران پاکستانی محبوبیت پیدا کرده‌اند؟ بسیاری معتقدند که تحصیل اقبال لاهوری در دانشگاه مونیخ، الهام‌بخش بسیاری از جوانان پاکستانی برای ادامه تحصیل در آلمان است، اما به نظر می‌رسد که هزینه پایین تحصیل در دانشگاه‌های آلمان نیز در تصمیم جوانان پاکستانی بی‌تاثیر نیست. آنطور که آمارها نشان می‌دهد هزینه تحصیل در آلمان به نسبت کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان و استرالیا برای پاکستانی‌ها مناسب‌تر است. در این میان، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نیز نقش مهمی در انتقال دانشجو از پاکستان به آلمان ایفا می‌کند. براساس آمارهایی که به تازگی منتشر شده، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در سال ۲۰۱۸، امکان انتقال ۶۵۶ دانشجو و محقق پاکستانی به آلمان را فراهم کرده است. البته این موسسه هر سال، کمک‌هزینه‌های زیادی به دانشجویان پاکستانی که مایل به ادامه تحصیل در آلمان هستند، اهدا می‌کند. در سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در اسلام‌آباد، اطلاعات زیادی درباره آلمان، زندگی در این کشور، دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و بورسیه‌های تحصیلی وجود دارد. همچنین در بخش دیگری از سایت، اطلاعات مفیدی درباره تبادل دانشجو با پاکستان و فرصت‌های تحصیلی و تحقیقاتی در این کشور دیده می‌شود. اگر مایلید اطلاعاتی بیشتری در این باره به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/pakistan/

تقویت نهادهای دموکراتیک و حقوق بشری

علاوه بر موسسات آموزشی، برخی از بنیادها و انجمن‌های سیاسی و اجتماعی آلمان نیز در کشور پاکستان فعالیت می‌کنند. بنیاد هانس زایدل، اولین سازمان سیاسی آلمانی است که در پاکستان تاسیس شده است. فعالیت اصلی این بنیاد در پاکستان، همکاری با سازمان‌های محلی، اهدای بورسیه‌های تحصیلی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، کنفرانس‌ها و برنامه‌های متنوع برای جوانان است. برای آشنایی با فعالیت‌های این موسسه می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://pakistan.hss.de/

بنیاد فردریش ابرت نیز از دیگر سازمان‌های معروف آلمان است که در کشور پاکستان شعبه دارد. این بنیاد یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های آلمانی است که در حوزه آموزش سیاسی، اهدای بورسیه به دانشجویان و پژوهشگران و همچنین حمایت از تحقیقات در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت می‌کند. دفتر این بنیاد در سال ۱۹۹۰ در اسلام‌آباد تاسیس شد. این در حالی است که همکاری میان مسئولان این بنیاد و سازمان‌های پاکستانی یک‌دهه پیش از آن شروع شده بود. بنیاد فردریش ابرت در اسلام‌آباد با هدف ترویج گفت‌وگو میان نهادهای دولتی، احزاب سیاسی، بازیگران جامعه مدنی و مردم عادی تاسیس شده است. اگر مایلید که اطلاعات بیشتری درباره این سازمان به دست آورید، به لینک زیر مراجعه کنید:

http://fes-pakistan.org/pages/pakistan-office.php

از دیگر سازمان‌های آلمانی که در پاکستان فعالیت دارد، می‌توان به بنیاد فردریش نویمان اشاره کرد. این بنیاد بیش از ۴۰ سال است که در کشورهای جنوب آسیا مانند پاکستان، بنگلادش و هند فعالیت می‌کند. از جمله فعالیت‌های بنیاد فردریش نویمان در کشورهای جنوب آسیا می‌توان به تقویت حاکمیت قانون، حمایت از حقوق بشر، شبکه‌سازی میان انجمن‌های اجتماعی، همکاری با سازمان‌های مدنی، حمایت از حق اطلاع‌رسانی و اصلاح رفتار نیروهای پلیس اشاره کرد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.freiheit.org/buero/suedasien

برگزاری بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان در دوران کرونا‌

منبع: هسن‌شو

ماه‌‌هاست که رویدادهای مهم فرهنگی جهان به دلیل شیوع بیماری کرونا، یکی پس از دیگری لغو می‌شوند. در این میان، به‌نظر می‌رسد که نمایشگاه کتاب فرانکفورت سرگذشت متفاوتی خواهد داشت. آنطور که مسئولان برگزاری نمایشگاه به تازگی اعلام کرده‌اند: این رویداد مهم فرهنگی از چهاردهم تا هجدهم ماه اکتبر سال جاری به شیوه‌ای جدید برگزار خواهد شد.

 علاقمندان به فرهنگ در هیچ‌کجای جهان نمی‌خواهند که به شیوع بیماری کرونا دامن بزنند، اما لغو بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان نیز غیرممکن به نظر می‌رسد. در این راستا، مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعلام کرده‌اند که این نمایشگاه در سال جاری به شیوه‌ای جدید برگزار خواهد شد. یورگن بوس، مدیر برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت در این باره گفت:« اگرچه هنوز نمی‌توان گفت که هفتاد و دومین نمایشگاه کتاب فرانکفورت دقیقا به چه شکلی برگزار خواهد شد، اما اولویت اصلی ما، حفظ سلامت غرفه‌داران، بازدیدکنندگان و عموم مردم خواهد بود. بر اساس رایزنی‌های انجام شده، نمایشگاه کتاب فرانکفورت در روزهای چهاردهم تا هجدهم اکتبر سال جاری برگزار می‌شود و ما انتظار داریم که شاهد رویداد ویژه‌ای باشیم. »

هرچند که هنوز همه قوانین مربوط به برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت مشخص نشده است، اما آنطور که مسئولان برگزاری نمایشگاه اعلام‌ کرده‌اند: امسال غرفه‌ها و راهروهای نمایشگاه بزرگ‌تر از سال گذشته خواهد بود. همچنین قرار است که میزگردها و جلسات پرسش‌و‌پاسخ با نویسندگان و ناشران از طریق اینترنت انجام شود. در کنار این‌ها، هر روز تعداد محدودی از افراد امکان بازدید از نمایشگاه را دارند و بازدیدکنندگان پیش از حضور در نمایشگاه، از نظر پزشکی بررسی می‌شوند. حتی به نظر می‌رسد که تعداد ناشران بین‌المللی نیز در این دوره از نمایشگاه کمتر باشد. ظاهرا ناشران کانادایی که به عنوان مهمانان ویژه امسال دعوت شده‌اند نیز هنوز برای شرکت در نمایشگاه اعلام آمادگی نکرده‌اند. پیش از این، مسئولان صنعت نشر کانادا تصمیم داشتند تا درباره ادبیات چندزبانه این کشور در نمایشگاه فرانکفورت صحبت کنند. با این وجود، هنوز مشخص نیست که ناشران کانادایی در این دوره حضور داشته باشند. با همه این اوصاف، مسئولان برگزاری نمایشگاه فرانکفورت معتقدند که امسال شاهد رویدادی ویژه‌ خواهیم بود. الکساندر اسکیپیس، مدیرکل برگزاری نمایشگاه‌ فرانکفورت در این باره گفت:« تلاش می‌کنیم که با وجود همه مشکلات، بهترین دوره نمایشگاه کتاب فرانکفورت را برای علاقمندان برگزار کنیم.»

پیتر فلدمان، شهردار فرانکفورت نیز در این باره گفت:« این یک سیگنال مهم برای علاقمندان به ادبیات است و همچنین برگزاری چنین رویدادی برای شهر فرانکفورت نیز اهمیت زیادی دارد.»

اینا هارتویگ از مدیران فرهنگی شهر فرانکفورت نیز گفت:«امسال نمایشگاه فرانکفورت به گستردگی سال‌های گذشته برگزار نخواهد شد، اما برگزاری این رویداد در مقیاس کوچک نیز از نظر اقتصادی و فرهنگی اهمیت زیادی دارد. در این نمایشگاه، کتاب‌های مختلف ارائه می‌شوند و مباحثات فرهنگی نیز شکل می‌گیرند.»

به گفته مسئولان نمایشگاه فرانکفورت، امسال همچنین قرار است، مراسم جایزه صلح اتحادیه ناشران آلمان و جایزه کتاب آلمان نیز در خلال نمایشگاه کتاب برگزار شود.

لینک گزارش:

https://www.hessenschau.de/kultur/frankfurter-buchmesse-findet-im-herbst-trotz-corona-statt,buchmesse-corona-100.html

آشنایی با فرهنگ‌های جهان در موزه‌ای در فرانکفورتا‌

منبع: سایت موزه فرهنگ‌های جهان

یک قرن پیش که موزه “فرهنگ‌های جهان” در فرانکفورت تاسیس شد، هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که روزی این موزه به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا بدل ‌شود. اما حالا موزه فرهنگ‌های جهان هر ساله میزبان گردشگران زیادی است که برای آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، به فرانکفورت سفر می‌کنند.

شهر فرانکفورت با آثار تاریخی و مناطق تفریحی بی‌شمار، یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری اروپا به شمار می‌رود. از جذاب‌ترین مکان‌های دیدنی در شهر فرانکفورت، می‌توان به موزه فرهنگ‌های جهان اشاره کرد. موزه‌ای که در سال ۱۹۰۴ با هدف جمع‌آوری مجموعه‌های مردم‌شناسی در شهر فرانکفورت تاسیس شد. این موزه‌ در طول تاریخ با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو شده است. به طور مثال، بخش‌های قابل توجهی از موزه در جنگ جهانی دوم از بین رفت. با این وجود، مسئولان موزه توانستند بخشی از آثار موزه را از بمباران جنگ نجات دهند و در ویلایی قدیمی در ساحل رودخانه ماین به نمایش بگذارند. بعدها، مسئولان فرهنگی شهر، این مرکز فرهنگی را گسترش دادند و آثار بین‌المللی را از اقصی‌نقاط جهان برای نمایش عمومی در این مکان جمع‌آوری کردند.

در حال‌حاضر، در این موزه، بیش از ۶۵ هزار شی از سراسر جهان و ۱۰۰ هزار عکس و فیلم در زمینه مردم‌شناسی نگهداری می‌شود. همچنین کتابخانه موزه ۵۰ هزار کتاب و مجله تخصصی در ارتباط با فرهنگ‌های مختلف جهان دارد که مرجعی مهم در حوزه مطالعات فرهنگی به شمار می‌آید.

علاوه بر این، موزه فرهنگ‌های جهان فرانکفورت، هر سال میزبان نمایشگاه‌های موقت با موضوع مردم‌شناسی است. همچنین در این موزه، جلسات سخنرانی و سمینار در حوزه تنوع فرهنگی و قومی برگزار می‌شود. بخش دیگر موزه نیز به تحقیقات در حوزه مطالعات فرهنگی و بین‌فرهنگی اختصاص داده شده است. همچنین در این موزه، فضایی برای اقامت هنرمندان و محققان مهمان در نظر گرفته شده است تا بتوانند در طول مدت برگزاری نمایشگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، اقامت راحتی در این شهر داشته باشند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره موزه فرهنگ‌های جهان به‌دست آورید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.weltkulturenmuseum.de/de/

اکثر آلمانی‌ها به روزه گرفتن اعتقاد دارندا‌

Symbolbild: Fasten © Shutterstock, bearbeitet by iQ.

منبع: سایت اسلامیک

نتایج مطالعات جدید دانشگاه هاگن نشان می‌دهد که اکثر افراد در جامعه آلمان به روزه‌داری اعتقاد دارند و بیش از نیمی از شهروندان این کشور، چندین بار در طول زندگی خود روزه گرفته‌اند.   

براساس مطالعاتی که در دانشگاه هاگن آلمان انجام شده است، بیشتر افراد در این کشور به روزه گرفتن اعتقاد دارند. این مطالعات که در سراسر آلمان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیش از نیمی از آلمانی‌ها( ۵۸.۷ درصد) بارها در طول زندگی خود روزه گرفته‌اند. این در حالی است که ۱۰ درصد آلمانی‌ها اعلام کرده‌اند که هرگز تمایلی به گرفتن روزه ندارند. همچنین بیش از ۱۶ درصد افراد گفته‌اند هنوز روزه‌داری را تجربه نکرده‌اند، اما به روزه گرفتن علاقه دارند.

پاتریک هایزر، جامعه‌شناس دینی و مدیر گروه مطالعات روزه‌داری در دانشگاه هاگن گفت:« افراد انگیزه‌های متفاوتی از روزه‌گرفتن دارند. به طور مثال، بیش از نیمی از افراد (۵۵.۷ درصد) عنوان کرده‌اند که برای کنار گذاشتن نوشیدنی‌های الکلی روزه گرفته‌اند. همچنین مطالعات ما نشان می‌دهد که ۲۰.۷ درصد از افراد نیز برای کنار گذاشتن رایانه، اینترنت و تلویزیون روزه می‌گیرند. در واقع، بیشتر افراد برای کنار گذاشتن عادت‌های بد و مصرف بی‌رویه از روزه‌ استفاده می‌کنند.»

علاوه بر این‌ها، مطالعات دانشگاه هاگن نشان می‌دهد که افراد زیادی در آلمان به دلیل اعتقادات مذهبی روزه می‌گیرند. هایزر در این باره گفت:« برای بسیاری از افراد در آلمان، روزه گرفتن یک وظیفه دینی است. این افراد برای نزدیک شدن به خداوند به دعا و نیایش می‌پردازند. برای این گروه، روزه‌داری نیز بخشی از عبادت به شمار می‌آید. مسلمانان از جمله گروه‌های مذهبی هستند که به روزه‌داری می‌پردازند. همچنین پیروان مذهب کاتولیک‌ و پروتستان‌ نیز از دیگر گروه‌های دینی هستند که به روزه‌داری اعتقاد دارند.»

لینک خبر:

تازه های نشر در آلمان

تاریخ جده

شهر جده که به عنوان “دروازه مکه” و  “عروس دریای سرخ” شهرت دارد، در قرون اخیر دروازه ورود بسیاری از زائران حرمین شرفین به مکه و مدینه بوده است. این شهر همچنین یکی از کانون‌های مهم بازرگانی در عربستان سعودی به شمار می‌رود. پروفسور اولریک فرایتاگ، مورخ خاورمیانه و مدیر مرکز مدرن لایبنیتس در شهر برلین آلمان در اثر جدید خود “تاریخ جده” به تحولات تاریخی این شهر در قرون نوزدهم و بیستم پرداخته است. او برای نوشتن این کتاب، ۱۵ سال در زمینه تحولات تاریخی و اجتماعی شهر جده، مطالعه کرده است. به اعتقاد این مورخ، شهر جده با سایر شهرهای عربستان سعودی تفاوت دارد و به دلیل حضور زائران و بازرگانانی از کشورهای هند، مصر، ایران، مراکش و سایر مناطق جهان، از تنوع فرهنگی زیادی برخوردار است.

Gebundene Ausgabe: 404 Seiten
19. März 2020
Sprache: Englisch
ISBN-13: 978-1108478793
Ulrike Freitag

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *