هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۶۸ – ۱۱ فروردین ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

شکایت از مجری مشهور زد.دی.اف به دلیل طرح ادعای دروغین درباره ایران

منبع: سایت اوفن کوندیگز

چندی پیش هارالد لش، استاد فیزیک و ستاره‌شناسی دانشگاه مونیخ در برنامه‌ ترا ایکس در تلویزیون دوم آلمان(زد.دی.اف)، ایران را متهم کرد که در زمان اوباما، توافق هسته‌ای را نقض کرده است. این ادعا باعث شد که محمود آیاد، یکی از نویسندگان جوان آلمانی از هارالد لش به زد.دی.اف شکایت کند. آیاد معتقد است که صحبت‌های لش هیچ اساسی ندارد و تنها موحب تشویش اذهان عمومی شده است. این نویسنده می‌گوید:« لش چهره شناخته‌شده‌ای در آلمان و جهان است و ادعای بی‌اساس او، بر روی گروه‌های زیادی تاثیر می‌گذارد.» او در گزارشی که برای سایت اوفن‌کوندیگز نوشته، درباره شکایت از لش و تلویزیون دوم آلمان و پاسخ آن‌ها توضیح داده است که در ادامه‌ می‌خوانید:

© offenkundiges.de

چندی پیش، مقاله‌ای با عنوان “دروغ‌هایی که مانند طلا و نقره ارزشمند هستند” نوشتم. در این مقاله ذکر کردم که اگر افراد مطرح در جامعه، دورغ بگویند، دروغ آن‌ها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. انگیزه اصلی من از نوشتن آن مقاله، ادعاهای دروغین هارالد لش درباره ایران بود.

هارالد لش یکی از مطرح‌ترین مجریان برنامه‌های تلویزیونی آلمان است. او به عنوان استاد فیزیک و ستاره‌شناسی در دانشگاه مونیخ مشغول به کار است و در فلسفه طبیعی نیز تبحر دارد. لش همچنین از اعضای هیات روزنامه‌نگاران حوزه علمی در جرائد و تلویزیون رسمی آلمان است. بسیاری از کسانی که برنامه‌های لش را می‌بینند، معتقدند که او یکی از بهترین مجریان آلمان است. او موضوعات پیچیده علمی را برای عموم جامعه به نحوی بسیار ساده توضیح می‌دهد.  صحبت‌های او به عنوان پروفسور دانشگاه، اعتبار زیادی بری مخاطبانش دارد.

شاید بپرسید پس چرا من از چنین شخصی به تلویزیون دوم آلمان(زد.دی.اف) شکایت کرده‌ام؟ واقعیت این است که او چندی پیش در برنامه ترا ایکس (در تلویزیون دوم آلمان)، ایران را متهم کرد که در زمان اوباما، توافق هسته‌ای را نقض کرده است. در آن برنامه، لش درباره ساختن بمب اتم توسط ایران صحبت کرد. هر چند، بسیاری از رسانه‌ها بارها چنین اتهاماتی را علیه ایران مطرح کرده‌اند، اما من انتظار داشتم که او به عنوان یک استاد دانشگاه، درباره ایران منصفانه صحبت کند. متاسفانه اینگونه نبود. در آن برنامه، لش مدعی شد که ایران توافق هسته‌ای را در زمان اوباما شکسته است. او گفت که ایران در سال ۲۰۱۶، آزمایش موشکی داشته، در حالیکه این امر در توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱ ممنوع بوده است. به گفته این مجری تلویزیون، اوباما نقض برجام را پذیرفت و ترامپ حاضر نشد چنین امری را بپذیرد!

اگر توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱ را دنبال کرده باشید، می‌دانید که چنین ادعایی دروغ است. در متن توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱، هیچ اشاره‌ای به ممنوعیت آزمایش موشکی نشده است. از نظر من، در شرایطی که آمریکا به دنبال بهانه برای حمله به ایران است، چنین سخنانی می‌تواند تنش را بیشتر کند. لش، ایران را به عنوان ناقض توافق هسته‌ای معرفی کرده، در حالیکه دونالد ترامپ باعث نقض یک‌طرفه توافق‌نامه هسته‌ای شده است.

هرالد لش به عنوان یک فیلسوف و پروفسور دانشگاه در جامعه آلمان اعتبار زیادی دارد. بنابراین وقتی او یک ادعای دروغین را مطرح می‌کند، می‌تواند باعث تشویش اذهان عمومی شود. از نظر من تخلف او از بسیاری از نویسندگان گمنام ضدایران بیشتر است. وقتی لش، در ابتدای برنامه‌اش این سوال را مطرح کرد که آیا ایران به بمب اتم دست یافته است؟ بسیاری از بینندگان برنامه که به او اعتماد زیادی دارند، این پیش‌فرض را پیدا کردند که ایران بمب اتم دارد. به همین دلیل، من از او به زد.دی.اف شکایت کردم و از مسئولان تلویزیون دوم آلمان خواستم که نسبت به طرح این ادعای دروغین واکنش نشان دهند.

براساس قانون، مسئولان شبکه زد.دی.اف یکماه فرصت داشتند به درخواست شکایت من پاسخ دهند. در این میان، پاسخ توماس بلوت، کارگردان تلویزیون دوم آلمان مرا شوکه کرد. پاسخ او باعث شد تا اعتبار زد.دی.اف بیشتر زیر سوال رود. او در پاسخ به من نوشت:« همه می‌دانیم که در توافق‌نامه هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۵+۱، ممنوعیتی برای آزمایش‌های موشکی ایران وجود ندارد. لش نیز در برنامه خود به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت اشاره کرده است. در این قطعنامه، ایران از تولید و آزمایش موشک‌های بالستیکی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی شده باشند، منع شده است.»

جالب است که بدانید، این کارگردان نیز کاملا دروغ می‌گوید. لش در برنامه خود تنها درباره توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱ صحبت کرد و هیچ اشاره‌ای به قطعنامه شورای امنیت نداشت. او به طور مشخص گفت:« ایران در سال ۲۰۱۶، آزمایش موشکی انجام داده و این کار براساس توافق هسته‌ای ایران و کشورهای ۵+۱ ممنوع بوده است.»

در عین حال، این کارگردان نمی‌داند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل الزام‌آور نیست. اگر این قطعنامه الزام‌آور بود، قطعا دولتمردان آمریکا و اروپا( که امام خامنه‌ای نیز بارها گفته‌اند؛ قابل اعتماد نیستند.) در همان زمان، شرایط سخت‌تری را برای ایران ایجاد می‌کردند.

بنابراین در بهترین شرایط، به نظر می‌رسد که لش توسط مشاوران ناآگاهی مانند بلوت گمراه شده است و در بدترین حالت او، آگاهانه به مخاطبانش دروغ گفته است. البته به اعتقاد من مورد دوم درباره لش صدق نمی‌کند. متاسفانه ادعای دروغین او با هر نیتی که باشد، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر افکار عمومی جهان بگذارد. بسیاری از رسانه‌های جهان می‌توانند با استفاده از صحبت‌های لش، جنگ نرم علیه ایران راه بیندازند و سیاستمداران جنگ‌طلب برای ایجاد جنگ به حرف‌های او متوسل ‌شوند.

همه می‌دانیم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هشتم ژانویه سال ۲۰۲۰ با پرتاب شماری موشک‌های بالستیک، پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار عراق و پایگاهی در اربیل را که محل استقرار نیروهای آمریکایی بودند، هدف قرار داد. جمهوری اسلامی ایران این حمله موشکی را در پاسخ به حمله آمریکا به فرودگاه بغداد و ترور سردار قاسم سلیمانی و همراهانش انجام داد. ایران اولین کشوری است که از زمان جنگ جهانی دوم، یک پایگاه آمریکایی را هدف قرار داده است. در حقیقت، پرتاب موشک‌های بالستیک درست‌ترین واکنش به قرن‌ها تجاوز آمریکایی‌ها در خاورمیانه بود. بنابراین عجیب نیست که آمریکایی‌ها سال‌ها است که سعی دارند تا جلوی پیشرفت نظامی کشوری مثل ایران را بگیرند. آن‌ها نمی‌خواهند کشوری در مقابل تجاوز و ظلم آن‌ها ایستادگی کند. این در حالی است که برای بسیاری از رسانه‌های مطرح جهان مانند زد.دی.اف، تنها امنیت آمریکا و کشورهای متحد او مانند اسرائیل اهمیت دارد.

لینک گزارش:

https://offenkundiges.de/irans-raketen-ein-professor-und-seine-schwerwiegende-luge/

لغو برنامه‌های مذهبی آلمان در دوران کورونا

منبع: سایت اسلامیک،  شبکه رادیو و تلویزیون غرب آلمان، نشریه یودیشه آلگماینه

بحران کورونا روز به روز در آلمان ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کند. براساس قوانین سراسری در آلمان، هنوز محدودیت‌های زیادی برای ارتباطات اجتماعی وجود دارد، مدارس تعطیل شده‌اند و تمام فعالیت‌های فرهنگی به حالت تعلیق درآمده‌اند. علاوه بر این‌ها، مدتی است که ورود مومنان به کنیسه‌ها، کلیساها و مساجد نیز ممنوع شده است. مدیران مراکز مذهبی و موسسات دینی در سراسر آلمان به دستور مسئولان دولت فدرال، از ورود مومنان به عبادتگاه‌ها جلوگیری می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند که در خانه‌های خود به دعا و نیایش بپردازند.

DITIB-Zentralmoschee Köln © shutterstock, bearbeitet by iQ.

دو کلیسای بزرگ آلمان در چند دهه اخیر همواره یکشنبه‌های شلوغی را از سر گذارنده است، با این حال مسئولان این دو کلیسا برای جلوگیری از شیوع کورونا، از مومنان خواسته‌اند در خانه‌های خود بمانند. هر چند شهروندان اجازه شرکت در این مراسم را ندارند، اما اسقف‌ها و کشیشان، مراسم دعا در روزهای یکشنبه را برگزار می‌کنند و اعضای کلیساهای کاتولیک و پروتستان می‌توانند این مراسم دعا را از طریق رادیو، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی دنبال کنند.

تعطیلی نماز جمعه

البته این محدودیت‌ها تنها شامل حال مسیحیان نمی‌شود، جوامع اسلامی در سراسر آلمان نیز برنامه‌های دعا و نماز جمعه را لغو کرده‌اند. آن‌ها از اعضای جامعه خود خواسته‌اند که در خانه نماز بخوانند. شورای مرکزی مسلمانان برای جلوگیری از شیوع بیماری از مساجد خواسته است تا برنامه‌های مذهبی را لغو کنند. جامعه اسلامی ملی گوروش نیز برگزاری نماز جمعه در مساجد را تا سوم آوریل ممنوع کرده است. همچنین شورای هماهنگی مسلمانان نیز در بیانیه‌ای مطبوعاتی محافظت از افراد را از اولویت‌های اصلی دین اسلام دانسته و از مسلمانان خواسته است که در خانه به دعا و نیایش بپردازند. اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب نیز اعلام کرده که مساجد برای جلوگیری از شیوع کرونا بسته است. ایوپ کالیون از اعضای اتحادیه ترکی-اسلامی در مسجد کلن در این باره گفت:« بسته شدن مساجد در شرایط کنونی از شیوه کورونا جلوگیری می‌کند. مسلمانان عادت دارند که پس از نماز جماعت با یکدیگر دست ‌دهند و همدیگر را در آغوش بگیرند. این کار خطر شیوع بیماری کورونا را افزایش می‌دهد.»

ارتباط از طریق شبکه‌های اجتماعی

علاوه بر مراکز مسیحی و اسلامی، کنیسه‌ها نیز در آلمان تعطیل شده‌اند. جامعه یهودی آلمان در بیانیه‌ای از یهودیان خواسته است که برای خواندن دعا در خانه بمانند. در این شرایط، خاخام‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی با یهودیان در ارتباط هستند و به سوالات دینی آن‌‌ها پاسخ می‌دهند. مسئولان برخی از کنیسه‌ها نیز گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی ساخته‌اند و به صورت روزانه برای اعضای خود متن دعا و نیایش ارسال می‌کنند.

لینک‌های گزارش:

https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coronavirus/coronavirus-gottesdienste-kirchen-glaeubige-100.html https://www.juedische-allgemeine.de/religion/nicht-allein-zu-haus/

مسلمانان آلمان در شبکه‌های اجتماعی از دلتنگی برای مساجد می‌گویند

منبع: سایت اسلامیک 

مسلمان آلمان این روزها با هشتگ “دلتنگ مسجدم هستم” در شبکه‌های‌ اجتماعی، از اهمیت مساجد در این کشور می‌نویسند. بحران کرونا باعث شده تا نماز جماعت و نماز جمعه در آلمان لغو شوند و برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در مساجد، فعلا به حالت تعلیق درآیند. از این رو، سایت اسلامیک از مسلمانان آلمان خواسته است تا با هشتگ “دلتنگ مسجدم هستم” درباره اهمیت مساجد برای غیرمسلمانان توضیح دهند.

Hashtag-Aktion #MissMyMosque © islamiq.de

بحران کرونا اکنون جهان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. براساس قوانین جدید در بسیاری از ایالت‌های آلمان، جوامع اسلامی، برنامه‌های خود را تعطیل کرده‌اند. اکنون سه هفته است که نماز جمعه در شهرهای مختلف آلمان برگزار نمی‌شود. از این رو،  به پیشنهاد سایت اسلامیک هشتگی جدید با عنوان “دلتنگ مسجدم هستم” در شبکه‌های‌ اجتماعی آلمانی‌زبان داغ شده است. هدف از راه‌اندازی این هشتگ، آگاهی غیرمسلمانان با اهمیت کارکرد مساجد در آلمان است.  تاکنون بیش از هزار نفر از مسلمانان،  تجربیات شخصی، برداشت و خاطرات مثبت خود را درباره مساجد در توییتر، اینستاگرام و فیس‌بوک به اشتراک گذاشته‌اند. ییلماز گوموش از جمله کسانی است که احساس خود را درباره تعطیلی مساجد در شبکه توییتر به اشتراک گذاشته است:« این اتفاق بسیار غم‌انگیز است. در چهل سال گذشته،  این اولین‌بار است که مسجد محل زندگی‌ام خالی شده است. هیچ برنامه‌ای در آن برگزار نمی‌شود و این در حالی است که همواره تعداد زیادی از افراد در این مسجد حضور داشته‌اند.»

بلال ارکین که از طراحان و موسسان یک استارتاپ در آلمان است نیز در توییتر نوشته:« از وقتی مسجد تعطیل شده و من نمی‌توانم نمازگزاران را ببینم، احساس می‌کنم شخصی از خانواده‌ام را از دست داده‌ام.» او در توییتی دیگر از دلتنگی برای امام مسجد و همچنین اعضای جامعه اسلامی گفته است. بلال ارکین همچنین مسجد بدون مومنان را به مدرسه بدون دانش‌آموزان تشبیه کرده است.

 امینه اوگوز از دیگر کاربران توییتر در آلمان نیز درباره اهمیت مساجد نوشته است:« مساجد تنها برای برگزاری نماز نیستند، بلکه هدف از ایجاد آن‌ها، کمک به همزیستی مسالمت‌آمیز و انسجام جامعه است. مساجد مراکزی برای آموزش‌های دینی و فرهنگی هستند.»

سلجوک جیجک از اعضای جامعه اسلامی ملی گوروش نیز نظر خود را درباره اهمیت کارکرد مساجد در توییتر به اشتراک گذاشته است:« مساجد مراکز اجتماع، آموزش و همبستگی هستند. مسلمانان نه تنها در هنگام نماز، شانه به شانه هم می‌ایستند، بلکه در هنگام جشن و در ایام سوگواری نیز در کنار یکدیگر حضور دارند. بدون وجود مساجد، ارتباط میان مسلمان کمرنگ می‌شود.»

همچنین مهمت آلب چلبی، نایب رئیس شورای مسلمانان آلمان درباره تعطیلی مساجد در توییتر نوشته است:«دلم برای کار با جوانان مسلمان تنگ شده است. دلتنگ آرامش پس از نماز جمعه هستم و دلم می‌خواهد شانه به شانه سایر مسلمانان در صف نماز بایستم.  علاوه بر این‌ها، برای ارتباط با اعضای قدیمی شورای مسلمانان آلمان دل‌تنگ شده‌ام. متاسفانه باید چیزی را از دست بدهیم تا ارزش آن را متوجه شویم.»

حمزه چیمن از دیگر کاربران توییتر نیز ابراز کرده که برای گفت‌وگوهای هفتگی در مساجد دل تنگ است. فورکان اونال دانشجوی الهیات اسلامی در هامبورگ نیز در توییتر نوشته است:« کرونا و تعطیلی مساجد برای من یک پیامد دارند. هر دو نفس مرا می‌گیرند. مساجد منبع زندگی هستند و انشالله ما به زودی به مساجد خود باز می‌گردیم تا بتوانیم نفس بکشیم.»

همچنین بسیاری از کاربران آلمانی در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و فیس‌بوک با هشتگ “دلتنگ مسجدم هستم” عکس‌ها و مطالبی را به اشتراک گذاشته‌اند.

لینک گزارش:

درخواست از پزشکان و پرستاران مسلمان برای حضور در بیمارستا‌ن‌ها و مراکز درمانی آلمان

منبع:سایت اسلام

شورای مرکزی مسلمانان آلمان در فراخوانی از همه پزشکان و پرستاران بازنشسته و همچنین دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی مسلمان خواسته است تا در بحران کورونا به بیمارستان‌های آلمان کمک کنند.

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در این باره گفت:« بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی آلمان، اکنون به دلیل شیوع سریع ویروس کورونا و افزایش عفونت‌ها به شدت نیازمند کادر پزشکی داوطلب هستند. ما می‌خواهیم در این بحران اجتماعی به دولت و مردم آلمان کمک کنیم. از این رو از پزشکان و پرستاران مسلمان که بازنشسته شده‌اند و همچنین دانشجویان مسلمان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی، خواسته‌ایم تا برای کمک به جامعه آلمان اعلام آمادگی کنند. خوشبختانه در این مدت کم، بازخوردهای خوبی از جامعه مسلمانان داشته‌ایم.»

به گفته مازیک، تمام افرادی که داوطلب کار در بیمارستان‌های آلمان هستند، می‌توانند با ارسال ایمیل به شورای مرکزی مسلمانان، آمادگی خود را برای کار در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اعلام کنند. سپس این افراد به مسئولان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در ایالت‌های مختلف معرفی می‌شوند و به تدریج در مناطق مختلف به کار گرفته خواهند شد.

رئیس شورای مسلمانان آلمان در این باره گفت:« ما می‌خواهیم که کادر درمانی آلمان تقویت شود تا بتوانیم از این بحران خارج شویم. ما مسلمانان دعا می‌کنیم که خداوند متعال پشتیبان کشور و کادر درمان آن باشد.»

لینک خبر:

http://islam.de/32079

سرزمین عجایب در دل هامبورگ

منبع: سایت موزه سرزمین عجایب مینیاتوری

“سرزمین عجایب مینیاتوری” نام یکی از عجیب‌ترین و جذاب‌ترین موزه‌های آلمان است. موزه‌ای دیدنی در دل شهر هامبورگ که در آن می توان به مناطق جذاب آلمان و کشورهای مختلف سفر کرد.

  سرزمین عجایب مینیاتوری، الگویی از سامانه بزرگ راه آهن است که از میان شهرها، مزارع و قله‌های برفی برخی از کشورهای اروپایی و آمریکا عبور می‌کند و حتی قرار است در ده سال آینده به مناطق جذاب و دیدنی آفریقا و آسیا نیز برسد. این موزه به همت فردریک و گریت بران، برادران آلمانی و همچنین اشتفان هرتس در سال ۲۰۰۱ میلادی تاسیس و به سرعت به یکی از قطب‌های بزرگ گردشگری آلمان بدل شد. آمارها نشان می‌دهد که “سرزمین عجایب مینیاتوری” در سال ۲۰۱۳ در حدود ۱٫۲ میلیون نفر بازدیدکننده داشته است.

براساس اطلاعاتی که بر روی سایت موزه قرار دارد؛ از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۶ در این موزه، ماکت‌هایی از تپه‌های سبز، دهکده‌های زیبا و مسیرهای خیره‌کننده راه‌آهن در مرکز آلمان، اتریش، کشورهای اسکاندیناوی، آمریکا، سوئیس و ایتالیا ساخته شد. جالب است بدانید که ماکت‌ها بسیار ظریف و با بیشترین جزییات ممکن طراحی شده‌اند و در آن‌ها می‌توان ساختمان‌ها، قطارها، خودروها و انسان‌ها را مشاهده کرد. آنطور که گزارش سایت نشان می‌دهد؛ در اکتبر سال ۲۰۱۶، در این موزه ۱۵۴۰۰ متر مسیر راه‌آهن وجود داشت. با این وجود،‌ مسئولان موزه تصمیم گرفتند که موزه را تا پایان سال ۲۰۲۰ کسترش دهند. بدین ترتیب قرار است تا اکتبر سال جاری، ماکت‌هایی از فانفار، موناکو و پروانس(در فرانسه) در سرزمین عجایب هامبورگ ساخته ‌شود. این در حالی است که به دلیل بحران کرونا در حال حاضر موزه به طور کلی تعطیل شده و مشخص نیست بخش جدید موزه به موقع حاضر شود.

علاوه بر این، مسئولان موزه وعده داده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۸، ماکت‌هایی از آمریکای جنوبی(در سال ۲۰۲۱)، انگلستان(در سال ۲۰۲۲)، فرانسه( در سال ۲۰۲۴)، اتحادیه بِنِلوکس(در سال ۲۰۲۶) و آفریقا، شرق آسیا و هند (در سال ۲۰۲۸) به سرزمین عجایب هامبورگ اضافه خواهد شد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این موزه جالب و دیدنی کسب کنید، می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.miniatur-wunderland.de/

اشتغال دانشجویان و پناهجویان به جای کارگران فصلی

منبع: تلویزیون شمال آلمان

دولت آلمان قصد دارد تا دانشجویان و پناهجویان را به جای کارگران فصلی در بخش کشاورزی به کار گیرد. این تصمیم در پی کاهش تعداد کارگران فصلی در زمان بحران کورونا گرفته شده است.

 یولیا کروکنر، وزیر کشاورزی آلمان معتقد است که بخش کشاورزی در آلمان شرایط وخیمی دارد. او در این باره گفت:« پناهجویان باید در کاشت و برداشت به کشاورزان کمک کنند. البته باید شرایط این امر نیز مهیا شود.»

دولت فدرال با توجه به کمبود کارگران در بخش کشاورزی، تصمیم گرفته است تا محدودیت‌های موجود برای کار پناهجویان را برطرف کند. یولیا کروکنر، وزیر کشاورزی در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره شرایط کار پناهجویان گفت: «من با هورست زی‌هوفر، وزیر کشور فدرال صحبت کرده‌ام. او به زودی بررسی خواهد کرد که آیا می‌توان ممنوعیت کار برای پناهجویان را لغو کرد یا خیر.»

در شرایطی که بحران کورونا در آلمان شیوع پیدا کرده است، کارگران فصلی از کشورهای مختلف اروپایی امکان حضور در آلمان را ندارند. کروکنر در این باره گفت:« «در این بخش با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم. در حال حاضر برای برداشت برخی محصولات نیاز به ۳۰ هزار کارگر جدید داریم. در ماه مه که فصل کاشت است، نیاز ما به ۸۰ هزار نیرو، افزایش خواهد یافت. از این رو، تصمیم گرفته‌ایم تا از دانشجویان و پناهجویان داوطلب استفاده کنیم.»

او افزود:« در شرایط خاص مجبوریم تصمیمات متفاوتی بگیریم. اگر ممنوعیت کار برای پناهجویان از میان برداشته شود، این برای هر دو طرف خوب خواهد بود. بسیاری از پناهجویان به دنبال کار هستند و قوانین به آن‌ها اجازه کار نمی‌دهد. ما نیز به نیروی کار در بخش کشاورزی نیاز داریم. بدین ترتیب، می‌توانیم موقعیت برد-برد داشته باشیم.»

او همچنین درباره دانشجویان گفت:«در صورتی که دانشجویان در بخش کشاورزی مشغول به کار شوند، کمک هزینه دانشجویی آنها قطع نخواهد شد.»

به نظر می‌رسد که این پیشنهاد با استقبال سایر اعضای کابینه دولت فدرال مواجه شده است. آندریاس شویر، وزیر راه و ترابری آلمان نیز در این باره گفت:« ما درهای کشور را به روی پناهجویان باز کردیم. آن‌ها مدتی مهمان ما بوده‌اند و خوب است که حالا بتوانند برای کمک به آلمان قدمی بردارند.»

آلمان تولیدکننده مواد کشاورزی مثل غلات، گوشت، سبزیجات و لبنیات است و این مواد را به کشورهای دیگر صادر می‌کند. این در حالی است که به دلیل بحران کورونا، ممنوعیت رفت و آمد و مسدود شدن راه‌ها، مشکلاتی در این حوزه ایجاد شده است.

لینک گزارش:

https://www.n-tv.de/politik/Kloeckner-will-Fluechtlinge-fuer-Landwirtschaft-article21671569.html

تازه های نشر در آلمان

حیات الانبیا( جلد یکم تا سوم)

منبع: آمازون

“حیات الانبیا” بر مبنای کتاب آسمانی مسلمانان نوشته شده است. اردن کارسلی در این کتاب، تاریخ نبوت را از منظر قرآن مورد بررسی قرار داده است. تاکنون، چنین اثری به زبان آلمانی منتشر نشده است.

براساس آنچه در مقدمه کتاب آمده؛ خداوند در دوره‌های مختلف تاریخ، پیامبرانی را برای راهنمایی مردم فرستاد. آن‌ها تلاش کردند تا بشر را از گمراهی و بندگی شیطان نجات دهند. انبیا سال‌ها در برابر ظلم ایستادگی کردند و با وجود همه سختی‌ها، شکنجه‌ها، تحریم‌ها و آوارگی‌ها تسلیم ظالمان و ستمگران نشدند. آن‌ها تا آخرین لحظه زندگی خود تلاش کردند تا انسان‌ها را به راه راست هدایت کنند. هر چند در طول تاریخ، انسان‌های زیادی بودند که به پند انبیا گوش ندادند و تسلیم شیطان شدند.

Hayatul Anbiya Band 1/3 – Prophetengeschichten aus dem Quran

ISBN-13: 978-3944537375

لینک :

https://www.amazon.de/Hayatul-Anbiya-Band-Prophetengeschichten-Quran/dp/3944537378/ref=sr_1_154?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=islam&qid=1585516374&s=books&sr=1-154

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com . info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *