هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۶۷ – ۵ فروردین ماه ۹۹

تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

مقابله با کرونا؛ بزرگ‌ترین چالش دولت آلمان در ۷۰سال گذشته

منبع: مرکور، ولت، زوددویچه، شبکه رادیو و تلویزیون بایرن، اشپیگل

این روزها، ویروس کرونا به مهم‌ترین موضوع مورد بحث در جهان بدل شده است. حالا کمتر کشوری را می‌توان یافت که از گزند این بیماری در امان مانده باشد. در این شرایط، اکثر کشورها به فکر تمهیدات مختلف برای مقابله با این بیماری هستند. آلمان نیز از این امر مستثنی نیست. آنگلا مرکل، صدر اعظم گفته است که مقابله با کرونا به بزرگ‌ترین چالش این کشور از زمان جنگ جهانی دوم تبدیل شده است. آنطور که موسسه ویروس‌شناسی روبرت کخ اعلام کرده است تا بیست و سوم ماه جاری میلادی، نزدیک به ۲۷ هزار نفر در آلمان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این میان، بالغ بر ۱۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در این شرایط، دولت فدرال سعی دارد تا با تمهیدات ویژه و وضع مقررات جدید، از یک سو، جلوی شیوع هر چه بیشتر این بیماری را بگیرد و از سوی دیگر، به اقشار کم‌ درآمد و صاحبان مشاغل که به خاطر بیماری کرونا، با مشکلات مالی روبرو شده‌اند، کمک کند.

مقابله با کرونا؛ بزرگ‌ترین چالش دولت آلمان در ۷۰سال گذشته

موسسه ویروس‌شناسی روبرت کخ آلمان چندی پیش هشدار داد که آلمان ممکن است تا دو سال دیگر، درگیر ویروس کرونا باشد. این بیماری در هفته‌های اخیر، باعث هجوم مردم به فروشگاه‌ها، گسترش بیکاری، تعطیلی اماکن عمومی و توقف کار بسیاری از شرکت‌های بزرگ وکوچک آلمان شده است. در این شرایط، هنوز برخی از آلمانی‌ها به توصیه مسئولان برای ماندن در خانه بی‌اعتنا هستند و با حضور در خیابان‌ها و مراکز عمومی، باعث شیوع بیشتر این بیماری می‌شوند. از این رو، مسئولان دولت آلمان، مقررات جدیدی برای حضور شهروندان در خیابان‌ها وضع کرده است. براساس گزارش شبکه رادیو و تلویزیون شمال آلمان، دولت فدرال از مردم خواسته است تا از تجمع بیش از دو نفر در خیابان‌ها پرهیز کنند. ‌همچنین به همه شهروندان توصیه شده است تا از دیدارهای خانوادگی نیز اجتناب کنند. علاوه بر این‌ها، تمام کافه‌ها، رستوران‌ها، آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی در ایالت‌های مختلف آلمان تعطیل شده‌اند. آنطور که خبرگزاری‌ها گزارش می‌دهند، نیروهای پلیس بر اجرای مقررات جدید نظارت خواهند کرد و متخلفان را جریمه می‌کنند. پیش‌تر، مسئولان دولت‌ بایرن مقررات شدیدتری برای تردد در اماکن عمومی وضع کرده بودند، اما به‌نظر می‌رسد که قوانین جدید دولت فدرال به تایید مسئولان تمام ایالت‌ها رسیده است. مرکل در این ارتباط به رسانه‌ها گفت: «ما خواستار کاهش تماس‌های اجتماعی هستیم و می‌خواهیم این قوانین در سراسر آلمان به صورت یکسان اعمال شود.»

حمایت از کادر درمان

یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی مسئولان دولت فدرال در شرایط کنونی، کمبود تخت‌های بیمارستانی و کادر درمانی است. در هفته‌های اخیر، مسئولان مراکز درمانی در ایالت‌های مختلف آلمان به شدت، نسبت به کمبود تخت‌های بیمارستانی و کادر درمانی اعتراض کردند. بالاخره هفته گذشته، اعتراض آن‌ها نتیجه داد و ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان اعلام کرد که دولت فدرال برای حمایت از کادر درمانی در بحران کرونا، بودجه مناسبی اختصاص داده است. بر این اساس، مراکز درمانی که با کمبود تخت روبرو هستند، ۵۶۰ یورو بابت هر تختی که در اختیار بیماران کرونایی می‌گذارند، دریافت خواهند کرد. علاوه بر این، به گفته وزیر بهداشت فدرال، کلینیک‌ها نیز در صورت ایجاد مراکز مجهز به تجهیزات تنفسی، ۵۰ هزار یورو دریافت می‌کنند. در کنار این‌ها، مقرر شده است تا تجیهزات بیشتری نیز برای کادر درمانی در نظر گرفته ‌شود. این تجهیزات توسط مسئولان ایالت‌ها تهیه و در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد. همچنین وزارت بهداشت از پزشکان بازنشسته خواسته است تا در صورت امکان به کار بازگردند.

اختصاص بودجه میلیاردی برای جبران خسارت

البته تمهیدات دولت فدرال به همین جا ختم نمی‌شود. بیماری کرونا، خسارات‌های مالی زیادی به شهروندان و شرکت‌های مختلف در آلمان وارد کرده است. آمارها نشان می‌دهد که به دلیل شیوع گسترده کرونا در آلمان، بسیاری از کسب‌وکارها  تعطیل شده‌اند و افراد زیادی با مشکلات مالی روبرو هستند. برخی از کارشناسان اقتصادی آلمان معتقدند که این بیماری می‌تواند ۲۵۵ تا ۷۲۹ میلیارد یورو به اقتصاد آلمان ضرر برساند. اولاف شولتس، وزیر اقتصاد فدرال نیز اعلام کرده است که این بیماری، بیش از هر بلایای طبیعی به آلمان صدمه مالی وارد خواهد کرد. از این رو، کابینه دولت ائتلافی به ریاست آنگلا مرکل در هفته اخیر، برای کاهش پیامدهای بحران کرونا و کمک به واحدهایی تولیدی و خدماتی زیان‌دیده یک بسته حمایتی را در قالب متمم بودجه به میزان ۱۵۶ میلیارد دلار به تصویب رساند. این در حالی است که این بودجه، بالاتر از مرز وامی است که در قانون اساسی آلمان مشخص شده است. با این وجود، بسیاری معتقدند که این بودجه در هفته اخیر در بوندستاگ و شورای فدرال نیز به تصویب خواهد رسید.

کمک به کمک به خانواده‌ها

از سوی دیگر، دولت اعلام کرده است؛ از شهروندان آلمانی که از عهده اجاره خانه و خرج اعضای خانواده برنمی‌آیند نیز حمایت می‌کند. هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان در این شرایط یک بسته کمکی بزرگ مهیا کرده است. در این بسته، تسهیلاتی برای کم‌درآمدترین اقشار جامعه در نظر گرفته شده است. حتی قرار است؛ مراحل اداری دست‌وپاگیر برای اعطای تسهیلات حذف می‌شود تا هیچ کس به دلیل نیاز مالی آسیب نبیند. هایل در این باره گفت: «ما مردم را تنها نمی‌گذاریم. دولت آلمان مراقب شهروندان خواهد بود.»

علاوه بر این، وزیر خانواده آلمان به خانواده‌هایی که در شرایط کنونی نمی‌توانند مایحتاج کودکان خود را تهیه کنند، وعده کمک داده است. فرانسیسکا گیفی در این باره گفت:« سعی می‌کنیم به خانواده‌هایی که با مشکلات مالی روبرو شده‌اند، کمک کنیم. براساس تصمیمات جدید، هر خانواده نیازمند می‌تواند حداکثر ۱۸۵ یورو اضافی برای هر بچه در ماه دریافت کند.»

از سوی دیگر، دولت فدرال سعی دارد تا به والدین شاغلی که به دلیل تعطیلی مدارس، امکان نگهداری از کودکان خود را ندارند، کمک کند. مسئولان دولت آلمان از یک سو، می‌خواهند والدین هنگام مرخصی نگران دستمزد خود نباشند و از سوی دیگر نگران شرایط مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها هستند. آن‌ها می‌خواهند بودجه‌ای برای رفع این مشکلات در نظر بگیرند، اما هنوز دولت مرکل تصمیم قطعی خود را در این باره اعلام نکرده است.

لینک‌های گزارش:

https://www.ndr.de/nachrichten/info/So-sieht-das-Kontaktverbot-fuer-den-Norden-aus,coronavirus762.html

https://www.merkur.de/politik/corona-krise-union-soeder-gruene-handeln-massnahmen-scholz-wirtschaft-schutzschrim-handy-ortung-demokratie-fdp-zr-13604045.html

https://www.welt.de/vermischtes/article206504969/Coronavirus-26-000-Faelle-in-Deutschland-Daten-Karten-Grafiken.html

https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus-bundeskabinett-schulden-rekordsumme-1.4853992

https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/corona-versorgung-in-krankenhaeusern-das-problem-sind-zu-wenig-pflegekraefte-a-23fec5f7-1dcc-4728-bcbd-0adb35622e3f

اطلاعات مفید درباره بیماری کرونا به زبان فارسی

منبع: سایت اداره فدرال آلمان برای مهاجرت، پناهجویان و ادغام

سایت اداره فدرال آلمان برای مهاجرت، پناهجویان و ادغام، اطلاعات مفیدی درباره بیماری کرونا به چندین زبان‌ مختلف از جمله فارسی منتشر کرده است.

  هدف از این کار، مقابله با شایعات و اخبار دروغین درباره بیماری کرونا و آگاهی‌دهی به پناهجویان و مهاجران بوده است.

بر روی این سایت، اطلاعات عمومی درباره کرونا، مطالب مورد نیاز مسافران و همچنین سوالات متداول درباره این بیماری به زبان‌های انگلیسی، عربی، فارسی، آلمانی، چینی، کروات، فرانسوی، ایتالیایی، یونانی، لهستانی، رومانیایی و بلغاری وجود دارد.

در بخش فارسی سایت آمده است:« ویروس کرونا که سازمان جهانی بهداشت، آن را “پاندمی” اعلام کرده است، زندگی عادی را در بسیاری کشورها با مشکل مواجه کرده است. برای جلوگیری از گسترش این ویروس در آلمان، تلاش می‌شود تا اطلاع‌رسانی انجام شود و سیستم سلامت این کشور بهبود یابد.»

در بخش دیگری از سایت، درباره خطر ابتلا به بیماری کرونا در آلمان نوشته شده است:« براساس ارزیابی‌های موسسه روبرت کخ، خطر مبتلا شدن به ویروس کرونا برای ساکنان آلمان، در حد متوسط است. موسسه روبرت کخ، مرجع اصلی آلمان برای نظارت و پیشگیری از بیماری‌ها است. در عین‌حال، محققان این موسسه معتقدند که انتقال سریع این ویروس امکان‌پذیر است. از این رو، مسئولان بخش خدمات بهداشت عمومی تلاش می‌کنند تا با شناسایی هرچه سریع‌تر افراد بیمار در آلمان، سرعت گسترش بیماری را تا حد ممکن به تعویق بیندازند.»

در قسمت دیگری از سایت از مسافران خواسته شده تا به محض رسیدن به مقصد به مدت ۱۴ روز در قرنطینه خانگی بمانند و از ارتباط با دیگر افراد جلوگیری کنند. همچنین در این سایت بر شستن دست‌ها با آب و صابون تاکید زیادی شده است. براساس آنچه بر روی سایت قرار گرفته، اطلاعات آن به تدریج کامل‌تر خواهد شد.

 در حال‌حاضر، افراد می‌توانند برای کسب اطلاعات عمومی درباره بیماری کرونا، راه‌های ابتلا و کنترل این بیماری می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنند:

https://www.integrationsbeauftragte.de/ib-de/service/fragen-und-antworten/1731242-1731242?index=1731460

سفر مجازی به ده موزه آلمان

منبع: سایت Google Arts & Culture 

ویروس کرونا در اقصی نقاط جهان، مردم را خانه‌نشین کرده است. سفرها و رویدادهای فرهنگی و هنری متوقف شده‌اند و گردهمایی در بسیاری از شهرهای جهان، ممنوع است. در این شرایط‌، سایت  Google Arts & Culture  ، امکان بازدید مجازی از ۲۰۰۰ موزه و گالری در سراسر جهان را فراهم کرده است. در گزارش پیش‌رو، تلاش کرده‌ایم تا موزه‌های مهم آلمان را که در شرایط کنونی امکان بازدید مجازی آن‌ها فراهم شده، معرفی کنیم:

 جزیره موزه‌ها

جزیره موزه‌ها که هر سال از محبوب‌ترین مقاصد گردشگران در آلمان به شمار می‌رود،‌ در حال‌حاضر به صورت مجازی میزبان علاقمندان است. این مجموعه دیدنی که تاریخ هنر چندین هزار ساله را روایت می‌کند، شهرتی جهانی دارد. جزیره موزه‌ها که از سال ۱۹۹۹ میلادی در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده، از موزه قدیم، موزه جدید، موزه بُده، گالری ملی قدیم و موزه پرگامون تشکیل شده‌ است:

موزه پرگامون برلین برای علاقمندان به تاریخ نامی آشنا است. هر سال بیش از یک میلیون نفر از سراسر جهان از موزه پرگامون برلین دیدن می‌کنند. در موزه پرگامون، مجموعه‌های نفیسی از آثار هنری مربوط به دوره یونان باستان تا منطقه جنوب غربی و مرکز آسیای میانه، آثاری از عصر هلنیسم، مصر باستان، آسوریان، بابل و ایران باستان نگهداری می‌شود. همچنین مجموعه منحصر به فردی از آثار حفاری‌شده در منطقه تیسفون و طاق کسری در موزه پرگامون نگه‌داری می‌شود. علاوه بر این، مجموعه هنر اسلامی بخش ویژه‌ای را در این موزه به خود اختصاص داده است. برای بازدید مجازی از این موزه، می‌توانید از طریق سایت زیر اقدام کنید:

https://artsandculture.google.com/streetview/pergamonmuseum-staatliche-museen-zu-berlin/0QEALap3qf0s1g?sv_lng=13.3966497&sv_lat=52.5206272&sv_h=0&sv_p=0&sv_pid=rTzlWY-F4hP2acX_uQhcFA&sv_z=0.5381992096877051&sv_lid=9073433258708332870&hl=en

موزه قدیم یکی دیگر از بخش‌های جزیره موزه‌ها است. در این موزه، کلکسیونی از عتیقه‌های دولتی نگهداری می‌شود. موزه قدیم توسط کارل فریدریش شینکل، معمار آلمانی در فاصله سال‌های ۱۸۲۳ تا ۱۸۳۰ ساخته شد تا میزبان کلکسیون هنری خانواده سلطنتی پروس باشد. این بنای تاریخی و حفاظت‌شده در سال ۱۹۹۹ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره موزه قدیم، می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://artsandculture.google.com/streetview/altes-museum-staatliche-museen-zu-berlin/vwEwIppdqNeEFg?hl=en&sv_lng=13.3988327&sv_lat=52.519474&sv_h=325&sv_p=0&sv_pid=AntJbb1CbexXb_Mg5X0q3Q&sv_z=1.0000000000000002

موزه دیگری که در جزیره موزه‌ها قرار دارد، موزه “بده” است که در آن مجموعه‌ای از مجسمه‌ها، کلکسیون سکه و پول و آثار هنری به نمایش گذاشته شده است. آثار این موزه را می‌توانید از طریق سایت زیر ببینید:

https://artsandculture.google.com/partner/bode-museum-staatliche-museen-zu-berlin?hl=en

آثار گالری ملی قدیم را نیز می‌توانید به صورت آنلاین ببینید. این موزه، آثار هنری دوران نئوکلاسیک، دوره امپرسیونیسم و اوایل مدرنیسم را در خود جای داده است.

https://artsandculture.google.com/partner/alte-nationalgalerie-staatliche-museen-zu-berlin?hl=en

موزه جدید نیز بخش دیگری از جزیره موزه‌هاست که بازدید آن به صورت آنلاین امکان‌پذیر شده است. در این موزه، آثاری از تاریخ مصر و همچنین آثار مربوط به دوران ماقبل تاریخ وجود دارد:

https://artsandculture.google.com/partner/neues-museum-staatliche-museen-zu-berlin?hl=en

موزه تاریخ طبیعی برلین

موزه تاریخ طبیعی برلین با ۷۰۰ هزار بازدیدکننده در سال، یکی دیگر از محبوب‌ترین موزه‌های آلمان است که امکان بازدید مجازی آن فراهم شده است. تماشای بزرگ‌ترین اسکلت دایناسور دنیا، قدیمی‌ترین پرنده‌ جهان، ببر تاسمانی، بزرگترین شهاب سنگ جمع‌آوری شده و … سالانه علاقمندان به تاریخ طبیعی جهان را به این موزه می‌کشاند. علاوه بر این، وجود بیش از ۳۰ میلیون اثر باعث شده تا موزه تاریخ طبیعی برلین به عنوان یک مرکز تحقیقاتی و موسسه‌ای برای بحث و پژوهش علمی شناخته ‌شود. آثار موزه تاریخ طبیعی برلین، شامل اشیایی از سه حوزه فسیل‌شناسی‌، کانی‌شناسی و جانورشناسی است و مهم‌ترین بخش موزه به نمایشگاه مواد معدنی اختصاص دارد. حال شما می‌توانید از طریق سایت زیر، از آثار این موزه دیدن کنید:

https://artsandculture.google.com/streetview/museum-f%C3%BCr-naturkunde-berlin-google-cultural-institute/tQHZAc-lZC8M3Q?hl=en

باهاوس در دسائو

نزدیک به یک قرن از تاسیس مدرسه هنری باوهاوس می‌گذرد و در این سال‌ها آموزه‌ها و ایده‌های این مدرسه، به یک جنبش هنری مهم و تاثیرگذار تبدیل شده است. بسیاری معتقدند که مدرسه معماری باوهاوس در دوران فعالیت خود، نه‌تنها در معماری آلمان، بلکه در هنر جهان انقلابی عظیم ایجاد کرده است. این مدرسه ابتدا از سال ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۵ در شهر وایمار، سپس از سال ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۲ در دسائو و بالاخره از سال ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۳ در برلین فعالیت می‌کرد. حال امکان بازدید مجازی از ساختمان این مدرسه در شهر دسائو امکان‌پذیر شده است. ساختمانی که بازدید آن، برای علاقمندان به معماری بسیار مهم و جذاب خواهد بود:

https://artsandculture.google.com/partner/stiftung-bauhaus-dessau?hl=en

موزه آلمان

برای علاقمندان به علوم و فناوری، بازدید مجازی از موزه آلمان باید جذاب باشد. این موزه در سال ۱۹۰۳ میلادی در شهر مونیخ تاسیس شده و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های علوم و فناوری جهان، هر ساله میزبان گردشگران و بازدیدکنندگان زیادی از نقاط مختلف جهان است. در این موزه که در فضایی به وسعت ۶۶ هزار متر مربع ساخته شده، نزدیک به صد هزار اثر از حوزه‌های‌ مختلف علوم و فناوری به نمایش گذاشته شده است. این آثار به حوزه‌ یا زمانی خاص محدود نیستند، بلکه در این موزه، مجموعه‌های متنوعی، شامل اشیای استخراج‌شده از معدن تا فیزیک هسته‌ای، اولین هواپیمای موتوردار ساخته شده توسط برادران رایت تا زیردریایی U1 و همچنین آثار باقی مانده از عصر حجر تا دوره کنونی دیده می‌شود. همچنین از ویژگی‌های دیگر موزه آلمان این است که بسیاری از اشیائی را که قابل انتقال به موزه نیستند، شبیه‌سازی کرده‌اند. به طور مثال در این موزه، نمونه‌ شبیه‌سازی‌شده‌ غار آلتامیرا در اسپانیا وجود دارد. جالب است بدانید که حتی در دیوارها و سقف‌های این غار شبیه‌سازی‌شده، تصاویر حیوانات نقاشی شده که مربوط به عصر حجر است، دیده می‌شود. از دیگر آثار قابل توجه موزه آلمان می‌توان به نمونه‌های واقعی از هواپیماهای جانکرز ۱۳ اشاره کرد که در جنگ جهانی از آن‌ها استفاده می‌شد و اکنون برای بازدید عموم در موزه قرار گرفته‌اند.

https://digital.deutsches-museum.de/virtuell/

موزه لم‌بروک

موزه لم‌بروک در دویسبورگ نیز از دیگر موزه‌هایی است که امکان بازدید مجازی آن فراهم شده است. این موزه مرکزی  برای نگهداری مجسمه‌ها است. در این موزه آثار ارزشمند ویلهلم لم‌بروک، هنرمند آلمانی و سایر مجسمه‌سازان آلمان وجود دارد. سایت زیر می‌تواند شما را با محیط این موزه آشنا کند:

https://artsandculture.google.com/partner/lehmbruck-museum?hl=en

موزه اشتادل

موزه اشتادل در شهر فرانکفورت، یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های هنری آلمان به‌حساب می‌آید. این موزه مالک ۲ هزار و ۷۰۰ اثر نقاشی ، ۱۰۰ هزار اثر طراحی و ۶۰۰ مجسمه است. برای بازدید مجازی از این موزه، می‌توانید از طریق سایت زیر اقدام کنید:

https://artsandculture.google.com/partner/stadel-museum?hl=en

هشدار مورخ آلمانی درباره بروز هولوکاستی جدید

منبع:رادیو آلمان

ولفگانگ بنتس، مورخ آلمانی معتقد است که نژادپرستی علیه مسلمانان در جهان می‌تواند منجر به هولوکاستی دیگر شود. او به تازگی در گفت‌وگویی با رادیو آلمان اعلام کرده است؛ اسلام‌هراسی که پس از ۱۱ سپتامبر در سطح جهان به وجود آمده است، همانند احساسات نژادپرستانه‌ای است که در زمان نازی‌ها علیه یهودیان ایجاد شده بود. او نگران است که هولوکاستی دیگر جهان اتفاق بیفتد. این مورخ آلمانی ده سال پیش نیز نسبت به افزایش اسلام‌هراسی در اروپا و آلمان هشدار داد، اما مورد انتقاد گروه‌های مختلف قرار گرفت.

ولفگانگ بنتس

شما ده سال پیش نسبت به اسلام‌هراسی در جامعه آلمان هشدار دادید. فکر می‌کنید، در حال‌حاضر شرایط بهتر شده است؟

شرایط شبیه به ده سال گذشته است. هنوز هم، نفرت زیادی از مسلمانان و یهودیان در جامعه آلمان وجود دارد، فقط سیاستمداران آلمان نسبت به ده سال قبل آگاه‌تر شده‌اند. آن‌ها تلاش می‌کنند شرایط را تغییر دهند. زی‌هوفر، وزیر کشور می‌خواهد کارگروهی تشکیل دهد تا راه‌های مقابله با اسلام‌هراسی در آلمان را بررسی کنند.

به اعتقاد شما، یهودی‌ستیزی در زمان نازی‌ها شباهتی به اسلام‌هراسی در زمان حاضر دارد؟

من قبلا هم گفته‌ام که یهودی‌ستیزی در زمان نازی‌ها از نظر تبعیض، محرومیت و ظلم علیه اقلیت‌ها، با اسلام‌هراسی امروز قابل مقایسه است. ده ساله پیش، بسیاری از این حرف من ناراحت شدند و گفتند که من هولوکاست را کوچک شمرده‌ام. من به خوبی می‌دانم که هولوکاست بسیار هولناک بوده است. اما همان‌طور که نژادپرستی و نفرت‌پراکنی علیه یهودیان، منجر به هولوکاست شد، نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان که از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شده نیز می‌تواند در چند سال آینده به اتفاقات وحشتناکی منجر شود. جنایت هاناو نشان می‌دهد که اسلام‌هراسی تا چه اندازه در جامعه ریشه دوانده است. این مسئله تنها به جامعه آلمان هم محدود نیست و در کل جهان وجود دارد.

فکر می‌کنید علت این تبعیض‌ها چیست؟

خارجی‌‌ستیزی از دیرباز در آلمان و اروپا وجود داشته است. گروه‌های افراطی در گذشته، علیه یهودیان شایعه‌پراکنی می‌کردند و در حال‌حاضر ادعا می‌کنند که مسلمانان، خشونت را آلمان و اروپا رواج می‌دهند. حتی برخی از نویسندگان امروزی، ادعای اسلامی‌شدن اروپا را مطرح کرده‌اند. آن‌ها می‌خواهند اروپاییان را علیه مسلمانان تهییج کنند. اواخر قرن هجدهم برخی مدعی شده بودند که دین یهود پیروان خود را ترغیب می‌کند تا علیه غیریهودیان رفتاری شرورانه داشته باشند. در حال‌حاضر نیز برخی با ادعای دروغین سعی دارند به مردم بگویند که قرآن ترویج‌کننده خشونت است.

به نظر می‌رسد از نگاه شما، یهودی‌ستیزی متعلق به دوران گذشته بوده و اسلام‌هراسی پدیده‌ای جدید است؟

اسلام‌هراسی و یهودی‌ستیزی، هیچ‌کدام پدیده جدیدی نیست، اما استدلال اکثر اروپاییان برای توجیه اسلام‌هراسی، پدیده جدیدی است. امروزه بسیاری از سیاستمداران ادعا می‌کنند که یهودیان در گذشته برای گروه اکثریت خطرناک نبوده‌اند، اما مسلمانان خطرآفرین هستند. آن‌ها اقدامات “دولت اسلامی” و “القاعده” را به پای همه مسلمانان می‌نویسند. هیچ‌کس نمی‌تواند جنایات هولناک گروه‌های اسلام‌گرا را کتمان کند. اما این استدلال برای توجیه اسلام‌هراسی در اروپا درست نیست.

اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان چندی پیش درباره نژادپرستی علیه مسلمانان سخنرانی کرد. به نظر شما این نشان می‌دهد که آلمان یک قدم فراتر از ده سال پیش است؟

اگر گفته‌های او تنها در حد حرف باقی بماند، دشمنی با مسلمانان ادامه یابد و مشکلی حل نخواهد شد. در واقع تا زمانی که اقدامی صورت نگیرد، پیشرفتی هم حاصل نمی‌شود. اما من اطمینان دارم که سخنان رئیس‌جمهور فدرال نتیجه خوبی خواهد داشت.

لینک مصاحبه:

https://www.deutschlandfunk.de/historiker-wolfgang-benz-antisemitismus-und-grassierender.691.de.html?dram:article_id=471989

مسلمانان اجازه ندهند، جنایت هاناو به فراموشی سپرده شود

منبع: سایت اسلامیک

نزدیک به یک‌ماه از تیراندازی مرگ‌بار در شهر هاناو آلمان می‌گذرد، اما هنوز مسلمانان و مهاجران در این شهر و اکثر ایالت‌های فدرال از شوک این حمله خارج نشده‌اند. یک‌ماه پیش، یکی از طرفداران گروه‌های راست‌گرای افراطی، ۹ نفر از مهاجران را در شهر هاناو به قتل رساند. او پیش‌تر نفرت خود را از مهاجران و به خصوص مسلمانان در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بود. از این رو، اقدامات او با نگرانی‌های زیادی در میان مهاجران مسلمان روبرو شد. حال پس از یک‌ماه از این حادثه، سایت اسلامیک به سراغ امام بوزکورت، روحانی مسلمان این شهر رفته است. او که از روز اول حادثه، در کنار خانواده قربانیان بوده، معتقد است که مسلمانان نباید اجازه دهند این جنایت و قربانیان آن به فراموشی سپرده شوند. 

یک‌ماه از تیراندازی مرگ‌بار در شهر هاناو می‌گذارد، اکنون احساس شما و جامعه اسلامی هاناو نسبت به این حادثه چیست؟

پاسخ این سوال بسیار دشوار است. پیدا کردن کلمات صحیح برای توصیف این حمله تروریستی و نژادپرستانه آسان نیست. جامعه اسلامی هاناو، هنوز سعی دارد تا بفهمد چه اتفاقی افتاده است.پس از این حادثه، ۱۹ فوریه سال ۲۰۲۰ ، به عنوان روز سیاه در تاریخ شهر زیبای هانائو ثبت شده است. جامعه اسلامی شهر هاناو از این حادثه عصبانی و ناراحت است. بسیاری از مسلمانان از این اتفاق ترسیده‌اند. در این حادثه، ۹ نفر کشته‌ شده‌اند. قربانیان، خواهر، برادر، همکار، دوست و عضوی از جامعه ما بوده‌اند. آن‌ها دیگر نمی‌توانند برای شرکت در جلسات مختلف به مسجد بیایند و یا در کنار ما نماز بخوانند. اکنون همه ما از اتفاقی که افتاده، رنج می‌بریم. ما همچنان از نفرت‌پراکنی و افزایش نژادپرستی علیه مسلمانان عصبانی هستیم. این نژادپرستی حتی در رسانه‌های اجتماعی نیز وجود دارد و هیچ‌کس در آلمان با آن مقابله نمی‌کند. در عین‌حال، همه ما می‌ترسیم و نگران امنیت کودکان و خانواده‌های خود هستیم.

شما پیش از این حادثه، در مصاحبه‌ای از وجود امنیت و امید در این شهر هاناو گفته بودید.

ما هنوز هم به زندگی در این شهر امیدواریم. هاناو نزدیک به ۴۰۰ سال است که میزبان مهاجران شده است. این شهر تا پیش از وقوع این حادثه برای مهاجران و مسلمانان بسیار امن بود.

شهروندان هاناو که مسلمان و مهاجر نیستند، درباره این حادثه چه اعتقادی دارند؟

شما می‌توانید حتی یک ماه پس از این حمله نیز عبارات‌هایی مانند “قربانیان غریبه نبودند”، “ما بی‌شماریم” ، “ما در کنار هم ایستاده‌ایم” ، “ما شهروندان شهر هاناو هستیم” و “به نژادپرستی و نفرت‌پراکنی امکان رشد ندهید” را در گوشه‌‌های مختلف شهر ببینید. در این سال‌ها، من متوجه شده‌ام که اکثریت جامعه هاناو مخالف نژادپرستی و خشونت هستند. این را می توان از تعداد زیاد شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع جنازه و بزرگداشت قربانیان متوجه شد. ما از حضور شهروندان در مراسم قربانیان بسیار سپاسگزاریم. البته هنوز هم افراد معدودی در شهر هستند که از بروز چنین حادثه‌ای احساس خوشحالی می‌کنند.

این حادثه چه تاثیری بر روند برنامه‌ها و زندگی مسلمانان هاناو داشته است؟

 ما برای حمایت از اعضای جامعه مسلمانان، مجبور شدیم بسیاری از برنامه‌های مسجد را لغو کنیم. به طور مثال بسیاری از برنامه‌های آموزشی برای کودکان و نوجوانان در مسجد تعطیل شد. خانواده‌های مسلمان نگران امنیت کودکان خود بودند و ما نمی‌توانستیم به تنهایی امنیت آن‌ها را تامین کنیم. حتی هنگام برگزاری نماز جماعت نیز استرس زیادی وجود دارد. من بارها به عنوان امام جماعت فکر کرده‌ام که هنگام نماز، در مسجد را قفل کنم و یا سخنرانی‌ها را کوتاه برگزار کنم تا اعضا برای مدت طولانی در مسجد نمانند. در عین‌حال، جوانان زیادی برای اولین‌بار به مسجد آمدند. آن‌ها می‌خواستند برای قربانیان دعا بخوانند و برای تامین امنیت مسجد به ما کمک کنند. صحبت‌های زیادی در این ارتباط با آن‌ها و سایر اعضا داشتیم. ما باید مراقب جوانان باشیم و آن‌ها را از گزند هر حادثه‌ای دور نگه داریم.

در این مدت، مقامات امنیتی، کاری برای محافظت از مسجد و مسلمانان انجام داده‌اند؟        

‌‌آن‌ها نه‌تنها تلاش کردند تا امنیت مسلمانان و مسجد را افزایش دهند، بلکه امنیت کل شهر بیشتر شده است. پیش از این اتفاق، این تعداد مامور امنیتی در شهر هاناو دیده نمی‌شد. حضور پلیس در اطراف مسجد و به خصوص در زمان نماز جمعه افزایش زیادی داشته است.

شما پس از این حادثه،‌ همواره کنار خانواده قربانیان بودید و اعلام کردید که جامعه اسلامی همراه آن‌ها خواهد ماند.

من همواره سعی می‌کنم خودم را در موقعیت خانواده قربانیان قرار دهم و فکر می‌کنم که اگر خواهر و یا برادر من در این حادثه کشته شده بود، چه حسی داشتم. به همین دلیل نگران بستگان قربانیان هستم و تلاش کردم تا هنگام خاکسپاری قربانیان و برگزاری مراسم در کنار خانواده‌ها باشم. هیچ‌کدام از ما(مسلمانان) نباید اجازه دهیم که این جنایت و قربانیان آن فراموش شوند. گرچه هیچ کلامی نمی‌تواند درد و رنج والدین یا نزدیکان آن‌ها را تسکین دهد، اما من معتقدم جامعه اسلامی باید کنار این خانواده‌ها باشد و به آن‌ها کمک کند که به کار و زندگی خود بازگردند. دین اسلام در هر شرایطی انسان‌ها را به ادامه زندگی ترغیب می‌کند. از نگاه ما، مرگ پایان زندگی نیست، بلکه شروع زندگی ابدی است. به همین‌دلیل ما معتقدیم که خداوند به بازماندگان صبر اعطا می‌کند.

شهردار و رئیس‌ شورای شهر هاناو نیز با جامعه مسلمانان اعلام همبستگی کرده‌اند. این برای مسلمانان چه معنایی دارد؟

این همبستگی برای مسلمانان اهمیت زیادی دارد. من از هردو آن‌ها تشکر می‌کنم. این دو نفر کنار خانواده قربانیان بودند و با آنها سوگواری کردند. علاوه بر این، سایر اعضای شهر نیز تلاش کردند تا با مسلمانان و مهاجران شهر همراهی کنند.

به نظر شما چه اقداماتی باید انجام شود که این حوادث ناراحت‌کننده تکرار نشود؟

همه ما باید خطر نژادپرستی و نفرت‌پراکنی در جامعه را جدی بگیریم و با گسترش این رفتارها به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی مبارزه کنیم. باید همه بدانیم که تنوع و تکثر، دارایی بزرگی برای جامعه ما است و این را به جوانان نیز آموزش دهیم. ما (مهاجران و مسلمانان) می‌خواهیم به زندگی در شهر هاناو ادامه دهیم. این شهر متعلق به همه ما است و فارغ از نژاد، قومیت و مذهب باید در کنار یکدیگر بایستیم.

لینک مصاحبه:

http://www.islamiq.de/2020/03/21/wir-duerfen-den-anschlag-und-die-opfer-niemals-vergessen/

تازه های نشر در آلمان

رِکُونکیستا

رِکُونکیستا عنوان اثر جدید نیکولاس یاسپرت، مورخ آلمانی است که اواخر سال گذشته توسط انتشارات chbeck  منتشر شد. این کتاب همان‌طور که از نامش پیدا است، به بازپس‌گیری سرزمین آندلس توسط مسیحیان در قرون وسطی، پرداخته است. مسلمانان نزدیک به ۸۰۰ سال بر سرزمین آندلس حکومت کردند و در این مدت، بار‌ها مورد تاخت و تاز مسیحیان اسپانیا و پرتغال قرار گرفتند.

یاسپرت در اثر جدیدش نه‌تنها به جنگ‌های خونین میان مسیحیان و مسلمانان در قرون وسطی اشاره کرده، بلکه روابط فرهنگی و دیپلماتیک آن‌ها را نیز مورد بررسی قرار داده است.

 

128 Seiten

 (19. September 2019)

Sprache: Deutsch

978-3-406-74007-7

https://www.chbeck.de/jaspert-reconquista/product/27671846

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com . info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *