هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۵۰ – ۱۱ آبان ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

پخش آیات قرآن در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

منبع: اسلامیشه تسایتونگ

نمایشگاه کتاب فرانکفورت در حالی امسال با حضور هزاران علاقمند به ادبیات برگزار شد که برای اولین‌بار، آیاتی از قرآن کریم در سال نمایشگاه طنین‌انداز شد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت که سال گذشته به‌خاطر بحران کرونا در سطحی محدود برگزار شد، امسال درهایش را به روی هزاران نفر از علاقمندان به ادبیات باز کرد. البته در سال جاری، به دلیل ادامه بحران کرونا، تنها ۱۷۰۰ غرفه در نمایشگاه فرانکفورت دائر بود. این در حالی است که در سال ۲۰۱۹، ۷۵۰۰ غرفه‌ در نمایشگاه وجود داشت. با این وجود، تفاوت اصلی نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته، پخش آیات قرآنی در سالن نمایشگاه بود.

این کار به ابتکار عبدالاحمد رشید، اسلام‌شناس و یکی از مجریان میزگردهای نمایشگاه فرانکفورت انجام شد. او از بنیامین ادریس، امام جماعت مسجد پنزبرگ خواست تا در ابتدای میزگرد گروه انتشاراتی پنگوئن رندوم هاوس و روزنامه اشترن، ۱۲آیه نخست سوره رحمن را تلاوت کند. پخش این آیات از بلندگو نمایشگاه باعث تعجب بسیاری از شرکت‌کنندگان شد. در ادامه این میزگرد، امام جمعه مسجد پنزبرگ عمل به قرآن را راه نجات بشر عنوان کرد و گفت:« قرآن کتاب مقدس مسلمانان است و در هر سوره آن به رحمت خداوند اشاره شده است. خداوند در قرآن، انسان‌ها را به مدارا، صلح و پرهیز از خشونت دعوت می‌کند. از این‌رو، قرآن نباید برای اهداف سیاسی مورد سوء استفاده قرار گیرد و از آن تفسیر نادرست شود. »

او احترام و محبت به دیگران را از مفاهیم اصلی قرآن عنوان کرد.

ادریس همچنین درباره پخش اذان از مسجد کلن نیز گفت:« در کشوری دموکراتیک مانند آلمان، آزادی مذهبی از ارزش بالایی برخوردار است. از این‌رو، مسلمانان باید اجازه یابند تا صدای اذان را از مساجد بشنوند.»

لینک گزارش:

به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس کنفرانس اسلامی جوانان

منابع:سایت کنفرانس اسلامی جوانان، پرس‌پورتال

اعضای کنفرانس اسلامی جوانان در آلمان، امسال، دهمین سالگرد تاسیس آن را جشن می‌گیرند.. این کنفرانس در واقع انجمنی است که با هدف ترویج گفت‌وگوی میان جوانان مسلمان در آلمان تشکیل شده است. در هر یک از برنامه‌های این انجمن، اعضا و شرکت‌کنندگان درباره جایگاه اسلام و مسلمانان در آلمان به گفت‌وگو می‌پردازند و شرایط جامعه‌ای متنوع و متکثر را مورد بررسی قرار می‌دهند.

کنفرانس اسلامی جوانان آلمان یک سال پس از انتشار کتاب جنجالی و ضداسلامی “ آلمان خود را از بین می‌برد” اثر تیلو سارازین تشکیل شد. سارازین، سیاستمدار و نویسنده اسلام‌ستیز آلمانی با نوشتن کتاب فوق تلاش کرد تا روحیه‌ ضداسلامی را فضای جامعه آلمان ترویج کند. از این‌رو، یکسال پس از چاپ کتاب “آلمان خود را از بین می‌برد” جوانان مسلمان از اقصی‌نقاط آلمان گرد یکدیگر جمع شدند تا انجمنی را پدید آورند که اساس فعالیت‌های آن بر آلمانی متنوع،  متمرکز شده است. تا آن زمان، هیچ انجمن جوانی در آلمان تلاش نکرده بود تا دغدغه‌های اسلام و جامعه مسلمانان را مورد بررسی قرار دهد. این در حالی است که در هر جامعه‌ای، مهاجران و پناهجویان باید به عنوان شهروندانی با حقوق و فرصت‌های برابر مورد توجه قرار گیرند و خواسته‌هایشان مطرح شود.

پروفسور نایکا فروتن، مدیر موسسه تحقیقات ادغام و مهاجرت در برلین و از اعضای کنفرانس اسلامی جوانان در این باره گفت:«مهاجران باید مطالبه‌گر باشند و نیازها و خواسته‌هایشان را مطرح کنند. معمولا نسل سوم مهاجران بهتر در این زمینه عمل می‌کنند. وقتی به سیاستمداران و دولت فشار وارد شود، آن‌ها تلاش می‌کنند تا شرایط را تغییر دهند.»

دکتر اسماء سلیمان، رئیس کنفرانس اسلامی جوانان نیز درباره شرایط این انجمن گفت: «با گذشت ۱۰ سال از تاسیس این انجمن در آلمان، حالا ما می‌توانیم صدای خود را به گوش بسیاری از شهروندان و سیاستمداران برسانیم و خواسته‌هایمان را بیان کنیم. با این وجود، ما هنوز تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم. در حال‌حاضر، اعضای انجمن، جوانانی با پیشینه‌ فرهنگی و نگرش متفاوت هستند،  اما هدف همه آن‌ها کمک به انسجام اجتماعی و همزیستی مسالمت آمیز در آلمان است.

زهره یاری، از اعضای اصلی و جوان کنفرانس اسلامی جوانان نیز در این باره گفت:«ما برای شنیدن نظرات یکدیگر و پذیرش دیدگاه‌های مختلف دور هم جمع می‌شویم و معتقدیم که شهروندان و سیاستمداران آلمان باید مسلمانان را به عنوان بخشی از جامعه بپذیرند.  در این راستا ما هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهیم داد. کنفرانس اسلامی جوانان آلمان مانند پلی است که مسیر رسیدن به جامعه‌ای متنوع و متکثر را هموار می‌کند و از این‌رو، سیاستمداران آلمانی باید توجه بیشتری به این انجمن داشته باشند.»

لینک‌های گزارش:

https://www.presseportal.de/pm/148941/5054662

موزه هنرهای اسلامی برلین میزبان آثار ایرانی می‌شود

در موزه‌ پرگامون برلین، موزه هنرهای اسلامی، از ماه آینده نمایشگاهی با عنوان “ایران؛ پنج هزاره فرهنگ و هنر” برگزار خواهد شد. این نمایشگاه شامل آثار هنری از  قرون پانزدهم تا هجدهم است. در این نمایشگاه، ۲۰ اثر هنری نفیس از مجموعه ساریخانی در لندن و موزه‌های دولتی برلین به نمایش گذاشته شده که بیانگر تاریخ پنج هزار ساله میراث فرهنگی ایران است. همچنین ۳۶۰ قطعه متعلق به دوره‌های اولین تمدن‌های پیشرفته هزاره سوم قبل از میلاد تا پایان دوره امپراتوری صفویه در اوایل قرن هیجدهم در این نمایشگاه وجود دارد که نشان دهنده اهمیت برجسته ایران به عنوان مرکز تبادلات بین فرهنگی است.

از دیگر نکات برجسته این نمایشگاه می‌توان به نمایش یادگارهایی از امپراتوری‌های قبل از اسلام، دوره‌های هخامنشیان و ساسانیان، فرهنگ ایرانی- اسلامی، شاهکارهای هنری سده‌های نهم و پانزدهم میلادی و دوران شکوفایی صفویه اشاره داشت.

پیش از این، قرار بود این نمایشگاه بزرگ که با همکاری گالری ساروخانی در لندن برگزار می شود، از روز سی ام اکتبر سال جاری افتتاح و آغاز بکار کند که به دلیل پاره ای محدودیتها به تاخیر افتاد.

لینک گزارش:

https://www.smb.museum/ausstellungen/detail/sehnsuchtsort-garten/

سرمایه‌گذاری فرهنگی و علمی آلمان در تایوان

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان،گوته، مدرسه اروپایی تایوان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید؛ آلمان و تایوان، هیچ رابطه دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند، اما پروژه‌های مشترک زیادی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و علمی با کمک یکدیگر اجرا می‌کنند. آلمان از طریق موسسه گوته، دفتر موسسه تبادلات آکادمیک آلمان و همچنین مدرسه اروپایی تایوان، برنامه‌های فرهنگی و علمی خود را در این کشور پیش می‌برد. ژرمن‌ها همچنین از طریق دفتر تجارت و سرمایه‌گذاری آلمان در تایوان، منافع اقتصادی خود را در این کشور تامین می‌کنند. آلمان مهمترین شریک تجاری تایوان در اتحادیه اروپا به شمار می‌رود و حدود ۳۰۰ شرکت آلمانی در این کشور مستقر هستند. همچنین در سال‌های اخیر، پروژه‌های مشترک علمی نیز میان دو کشور اجرا شده است. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است؛ در حال‌حاضر بیش از ۲۰۰ پروژه علمی و پژوهشی میان دانشگاه‌‌ها و موسسات تحقیقاتی دو کشور وجود دارد.

تبادلات آموزشی

سیستم آموزش عالی در تایوان به طور قابل توجهی در فاصله سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ گسترش یافت. این امر عمدتاً از طریق تأسیس دانشگاه‌های خصوصی روی داد که تعداد آن‌ها در حال‌حاضر از دانشگاه‌های دولتی بیشتر است. بنابراین، بخش خصوصی، بیش از ۸۰ درصد بودجه مراکز آموزشی و تحقیقاتی را تامین می‌کند. تمرکز این بخش بیشتر بر روی حوزه‌های بیوتکنولوژی، الکترونیک، انرژی و نانوتکنولوژی است. علاوه بر این، حوزه بهداشت و درمان تایوان نیز در سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است. از این‌رو، در این سال‌ها، دانشجویان و پژوهشگران خارجی بیشتری به تایوان سفر می‌کنند که در میان آن‌ها دانشجویان و محققان آلمانی نیز دیده می‌شوند. البته هنوز سیستم آموزشی و پژوهشی تایوان تا رسیدن به مرحله ایده‌آل راه درازی در پیش دارد و از این‌رو، برخی از محققان و دانشجویان این کشور ترجیح می‌دهند که برای ادامه کار و تحصیل به کشورهای پیشرفته‌تر مانند آلمان سفر کنند. علاوه بر این‌ها، دانشگاه‌های آلمان و تایوان نیز پروژه‌های مشترک زیادی با یکدیگر دارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره تبادلات آکادمیک میان دو کشور در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/taiwan/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

موسسه گوته

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد؛ آلمانی‌ها در تایوان، موسسه گوته را برای آموزش زبان آلمانی و ترویج فرهنگ و ارزش‌های آلمانی راه‌اندازی کرده‌اند. موسسه گوته در تایوان، طیف گسترده‌ای از رویدادهای فرهنگی را برای معرفی فرهنگ آلمانی به شهروندان این منطقه ارائه می‌دهد. همچنین در این موسسه، اطلاعات گسترده‌ای درباره شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آلمان در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در تایوان، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. برای آنکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در تایوان به‌دست آورید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.goethe.de/ins/tw/de/spr/kur/gia.html

مدرسه اروپایی تایوان

مدرسه اروپایی تایوان نیز از دیگر موسسات آلمانی است که به ترویج زبان و فرهنگ ژرمن‌ها در تایپه کمک می‌کند. دانش‌آموزان در این مدرسه با فرهنگ، زبان و ادبیات، دین، تاریخ و فلسفه، هنر و موسیقی، علم و فناوری آلمان آشنا می‌شوند. همچنین آن‌ها، اطلاعات کاملی از تاریخ، فرهنگ، زبان و زندگی روزمره در تایپه پیدا خواهند کرد. در کنار این‌ها، آن‌ها زبان فرانسه را نیز یاد می‌گیرند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این مدرسه به علاقمندان ارائه دهد:

https://www.tes.tp.edu.tw/about

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/taiwan-node/bilateral/200904?openAccordionId=item-200890-0-panel

کرونا در مراکز فرهنگی و هنری

منبع:شبکه رادیویی شمال آلمان

نزدیک به دو سال از آغاز بحران کرونا در سراسر جهان می‌گذرد، اما هنوز هم این بیماری در راس خبرهای مهم در کشورهای مختلف قرار دارد. در عین‌حال، بیماری کرونا در دو سال گذشته به سوژه جذابی برای هنرمندان و مراکز فرهنگی و هنری جهان نیز بدل شده است. در آلمان نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان، موزه‌ها و بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری میزبان نمایشگاه‌هایی درباره کرونا شده‌اند. در این گزارش تلاش کرده‌ایم تا به برنامه‌های فرهنگی و هنری بپردازیم که با موضوع کرونا در آلمان برگزار شده‌اند و یا قرار است برگزار شوند:

یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی آلمان که در چند ماه اخیر مشغول جمع‌آوری مستنداتی درباره کرونا بوده، موزه تاریخ هامبورگ است. مسئولان این موزه، چندین ماه است که عکس‌ها و اشیایی را درباره زندگی روزمره در همه‌گیری کرونا در هامبورگ جمع‌آوری می‌کنند. از جمله اشیایی که در حال حاضر در این موزه نگهداری می‌شود، می‌توان به انواع ماسک‌ها و وسایل ضدعفونی‌کننده و … اشاره کرد. این اشیا در آینده نشان خواهند داد که شهروندان هامبورگ چطور با بحران کرونا برخورد می‌کردند.

همچنین در موزه تاریخ براونشوایگ نیز کمپینی برای برگزاری نمایشگاه دائمی کرونا آغاز شده است. مسئولان این موزه معتقدند که آیندگان باید از بحران کرونا و شرایطی که در جهان ایجاد کرده است، باخبر باشند. علاوه بر این‌ها، مسئولان کتابخانه ایالتی شلسویگ-هولشتاین نیز در حال جمع‌آوری اسناد مراکز تحقیقاتی و همچنین بیمارستان‌ها در حوزه کرونا هستند.

مرکز نمایشگاهی نوردآرت در بودلزدورف نیز نمایشگاهی از آثار هنرهای تجسمی درباره کرونا را برای سال آینده آماده می‌کند. در این نمایشگاه، قرار است که مجمسه‌ها و تابلوهای نقاشی با موضوع کرونا به نمایش گذاشته شوند.

سالن معروف تئاتر کیل نیز در یک سال گذشته میزبان دو نمایش‌ درباره کرونا بوده است. با این وجود، گفته می‌شود که هنرمندان در شهر کیل نسبت به سایر شهرهای آلمان رغبت کمتری دارند که به موضوع کرونا بپردازند. مردم این شهر از بحران کرونا و شرایط پیش‌آمده بسیار خسته شده‌اند و از این‌رو، هنرمندان و صاحبان مراکز هنری و فرهنگی ترجیح می‌دهند که به موضوعات دیگری بپردازند.

در کونست‌هاله شهر برمن نیز سال گذشته نمایشگاهی با موضوع آلمان در دوران قرنطینه برپا بود که با استقبال زیادی مواجه شد. با این وجود، امسال هنوز برنامه هنری یا فرهنگی با موضوع کرونا برگزار نشده است.

لینک گزارش:

https://www.ndr.de/kultur/kunst/Corona-Pandemie-als-Thema-in-Kunst-und-Kultur,coronakunst100.html

از سوی کتابخانه دیجیتال آلمان صورت گرفت؛ دیجیتال‌سازی روزنامه‌های آلمانی چهار قرن گذشته

منبع:تسایت

علاقمندان به تاریخ و محققان حوزه‌های مختلف می‌توانند از این پس، روزنامه‌های آلمانی مربوط به سال‌های ۱۶۷۱ تا ۱۹۵۰ را در پورتال اینترنتی با عنوان “پورتال اینترنتی روزنامه‌های آلمان“ پیدا کنند. کار دیجیتال‌سازی روزنامه‌های آلمانی توسط مسئولان کتابخانه دیجیتال آلمان صورت گرفته است و دسترسی به آن برای همه افراد به صورت رایگان امکان‌پذیر است.

پورتال اینترنتی روزنامه‌های آلمان، وب‌سایتی است که به تازگی راه‌اندازی شده است و در آن، ۲۴۷  روزنامه آلمانی متعلق به سال‌های ۱۶۷۱ تا ۱۹۵۰ در دسترس علاقمندان قرار گرفته است. “کوریر اوردیناریو ۲ “قدیمی‌ترین روزنامه آلمانی است که در این پورتال وجود دارد. این روزنامه در سال ۱۶۷۱ منتشر می‌شد. “بادیشه نویستن ناخریشتن” نیز آخرین روزنامه این پورتال اینترنتی به شمار می‌رود که در ۳۰ دسامبر ۱۹۵۰ منتشر شده است.

مونیکا گروترز، وزیر فرهنگ آلمان درباره راه‌اندازی این پورتال اینترنتی گفت:« با این پورتال، دسترسی به روزنامه‌های قدیمی و در عین حال بخشی از تاریخ و میراث فرهنگی آلمان فراهم می‌شود. حالا همه محققان به راحتی می‌توانند به گزارش رویدادها و تحولات تاریخی قرن هفدهم نیز دسترسی داشته باشند»

آنطور که مسئولان کتابخانه دیجیتال آلمان می‌گویند؛ دیجیتالی‌شدن روزنامه‌ها به طور مداوم توسعه خواهد یافت و در درازمدت، نسخه تمام روزنامه‌هایی که وقایع تاریخی را پوشش داده‌اند، دیجیتالی خواهد شد. جالب است بدانید که این پورتال دارای موتور جست‌وجوگر قوی است و بنابراین کاربران به راحتی می‌توانند، روزنامه‌ها را بر اساس عنوان، محل توزیع یا تاریخ انتشار آن‌ها پیدا کنند.

لینک گزارش:

https://www.zeit.de/kultur/2021-10/deutsches-zeitungsportal-historische-zeitungen-online-zugang-kostenfrei

قلعه هزار ساله هوهنزولرن در دامنه کوه آلپ

منبع: سایت قلعه هوهنزولرن

قلعه هوهنزولرن در دامنه کوه آلپ یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی آلمان به شمار می‌رود. این قلعه که در قرن نوزدهم ساخته شده است، چشم‌انداز بسیار زیبایی دارد و دیوارهای آن با نقاشی‌های دیواری تزئین شده‌اند. همچنین در قسمت خزانه‌داری این قلعه، جواهرات خانوادگی و آثار هنری را هم می‌توان دید.

قلعه هوهنزولرن که در فاصله ۵۰ کیلومتری از جنوب اشتوتگارت قرار دارد، بیش از ده قرن، میزبان افراد سرشناس و شاهزادگان آلمانی بوده است. از این‌رو، بخشی از وسایل آن‌ها در موزه این قلعه باقی مانده و اکنون در معرض بازدید عمومی قرار دارد. قلعه هوهنزولرن در قرن هفدهم به تصرف خانواده هابسبورگ درآمد که از قدرتمندترین خاندان‌ها در تاریخ آلمان و اروپا هستند. این قلعه سپس در جنگ‌های سی‌ساله (۱۶۱۸-۱۶۴۸ میلادی)، به پناهگاه مهاجرین کاتولیکی بدل شد که به این منطقه فرار می‌کردند. یک قرن بعد، فرانسوی‌ها قلعه را اشغال کردند. اما مدتی بعد دوباره خانواده هابسبورگ کنترل منطقه را در دست گرفتند. با این اوصاف، پس از آغاز دوران مدرن در آلمان، قلعه هوهنزولرن اهمیت استراتژیکش را از دست داد. از آن زمان تاکنون هیچکدام از خاندان سلطنتی پروس و یا دیگر قدرتمندان آلمانی در این قلعه زندگی نکرده‌اند.

قلعه هوهنزولرن در حال‌حاضر، شامل بخش‌های متفاوتی از جمله برج عقاب، اتاق‌های مجلل، کلیسا و باغ‌های زیبا است. علاوه بر این، تالار جواهرات قلعه نیز از دیگر بخش‌های جذاب این قلعه است. در این تالار، زره‌های براق و درخشنده شوالیه‌ها، تاج سلطنتی پروس و … نگهداری می‌شوند.

همچنین در رستوران قلعه هوهنزولرن، کیک‌های تازه و غذاهای لذیذ آلمانی به میهمانان ارائه می‌شود. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در این باره به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.burg-hohenzollern.com/startpage.html

تازه های نشر در آلمان

اسلام‌هراسی

منبع: آمازون

بحث بر سر اعتقادات مذهبی به خصوص باورهای اسلامی به یک موضوع جدی در کشورهای اروپایی بدل شده است. در حال‌حاضر، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، مملو از کلیشه‌ها و اطلاعات نادرست درباره برخی از ادیان به ویژه اسلام است. حتی گروه‌های راست افراطی در اروپا تلاش می‌کنند تا ذهن کودکان و نوجوانان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند و در این راه از هر روشی استفاده می‌کنند. در مقابل مسلمانان نیز تلاش می‌کنند به تمام گروه‌های سنی در اروپا نشان دهند که تا چه اندازه اسلام‌هراسی باعث نفاق در این قاره خواهد شد. صفیه صالح از جمله نویسندگانی است که با انتشار کتاب “اسلام‌هراسی” در سال ۲۰۲۱ تلاش کرد تا دید نوجوانان و خانواده‌های آنان را نسبت به اسلام‌هراسی در جامعه اروپا باز کند. این کتاب که به تازگی وارد آلمان شده استبه خوبی نشان می‌دهد که گسترش تفکرات ضداسلامی در اروپا در میان نوجوانان می‌تواند چه عواقبی در بر داشته باشد.

Publisher ‏ : ‎ Lorimer Children & Teens (1 Jan. 2021)
Language ‏ : ‎ English
Hardcover ‏ : ‎ ۳۲ pages
ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۸-۱۴۵۹۴۱۵۳۸۶
Safia Saleh

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *