هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۲۱ – ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

متاسفانه نابرابری در جامعه آلمان افزایش یافته است ‌

منبع: سایت اسلامیک

طارق اوس، پناهنده سوری که برای ورود به پارلمان مرکزی آلمان(بوندستاگ) نامزد شده بود با موجی از تهدیدهای نژادپرستانه روبرو شد و از نامزدی در انتخابات استعفا داد. او با انتقاد از نابرابری موجود در جامعه آلمان، از مردم این کشور خواست که در برابر رفتارهای نژادپرستانه و تبعیض بایستند.

این پناهنده سوری که به‌نظر می‌رسد در شرایط بسیار سختی قرار گرفته است، از گفت‌وگو با رسانه‌های جمعی خودداری کرد. با این وجود او در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد:« تهدیدهای نژادپرستانه علیه من و نزدیکانم، به حدی جدی و وحشتناک است که تصمیم گرفتم از نامزدی در انتخابات استعفا دهم.»

او همچنین در بیانیه خود، در انتقاد‌ از وضعیت سیاسی آلمان و اروپا گفت: «واکنش‌ها نسبت به نامزدی من، نشان داد که پناهجویان در وضعیت بسیار بدی زندگی می‌کنند. متأسفانه نابرابری در تمام عرصه‌های جامعه افزایش یافته است. در این شرایط، همه ما وظیفه داریم که به این مشکل بپردازیم و وضعیت را تغییر دهیم»

آنطور که گزارش‌ها نشان می‌دهد؛ این جوان ۳۱ ساله قصد دارد تا مدتی از هیاهو دور بماند و وقتش را با خانواده خود سپری کند. همچنین در این مدت، قرار است که تحت محافظت یک تیم قرار بگیرد.

یکی از سخنگویان حزب سبزها نیز در این باره گفت؛« اگر او استعفا ندهد، تمام اعضای خانواده‌اش در خطر قرار می‌گیرند. او می‌توانست نخستین شهروند سوریه باشد که وارد پارلمان مرکزی آلمان شده است. اوس همچنین می‌توانست به عنوان یکی از فعال‌ترین اعضای حزب سبزها در پارلمان این کشور، در حوزه مرتبط با پناهجویان و مهاجران  به فعالیت بپردازد. اما متاسفانه در حال‌حاضر شرایط برای او مهیا نیست.»

هایکو ماس، وزیر امور خارجه فدرال نیز در صفحه توئیتر خود نوشت:« این موضوع ضربه بدی برای سیستم سیاسی، اجتماعی و … ما داشت. من متاسفم که یک پناهنده از سوریه به دلیل تهدیدها و نژادپرستی، مجبور می‌شود از نامزدی در انتخابات پارلمان کناره‌گیری کند.»

کاترین گورینگ-اکاردت، رئیس فراکسیون سبزها در بوندستاگ نیز از شرایط پیش آمده به شدت عصبانی است. او در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت:« من بسیار شرمنده هستم که طارق اوس، به خاطر حفظ امنیت خانواده اش، مجبور است که از نامزدی در انتخابات کناره‌گیری کند. ما باید با چنین سیستم بیماری هر چه زودتر مقابله کنیم.»

اوس پنج سال پیش وارد آلمان شد و تنها چند ماه پس از ورود، فعالیت خود را در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی آغاز کرد‌. او در سوریه در رشته حقوق تحصیل کرده بود و می‌خواست به عنوان اولین پناهجوی سوریه‌ای وارد پارلمان آلمان شود، اما با بدترین تهدیدها و رفتارهای نژادپرستانه مواجه شد.

هر چند انصراف او از نامزدی انتخابات مجلس فدرال، بسیاری را شوکه و عصبی کرده است، اما واقعیت این است که تهدید مسلمانان و رفتارهای تبعیض‌آمیز با آن‌ها به معضل جدی در آلمان بدل شده است. در سال‌های اخیر، مسلمانان بیش از گذشته با رفتارهای نژادپرستانه و تبعیض روبرو شده‌اند. حتی اکثر رسانه‌های آلمانی، موضعی خصمانه نسبت به اسلام و مسلمانان دارند آن‌ها تلاش می‌کنند با انتشار اخبار و گزارش‌های جهت‌دار، چهره‌ای غیرواقعی از مسلمانان به جامعه آلمان نشان دهند. در این شرایط، دولت فدرال و تک تک شهروندان آلمان وظیفه دارند، بیش از پیش با خصومت‌ها و تهدیدهای نژادپرستانه‌ای مقابله کنند، زیرا این رفتارها نه تنها قربانیان، بلکه کل کشور را به خطر خواهد انداخت.

لینک گزارش:

بررسی نقش رنگ‌‌ در هنر و فرهنگ اسلامی‌

منبع:سایت دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ

مرکز مطالعات پیشرفته در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ یک کارگاه آموزشی درباره نقش رنگ‌‌ها در تاریخ هنر و فرهنگ اسلامی برگزار می‌کند. این کارگاه آموزشی در روزهای بیست‌ودوم تا بیست‌وسوم اکتبر سال جاری برگزار خواهد شد.

  رنگ‌ها می‌توانند بیانگر ویژگی یک شی، ایده، احساس، یک نماد سیاسی و … باشند. جالب است که یکی از ویژگی‌های خاص هنرهای اسلامی در رشته‌های مختلف هنری مانند معماری، نگارگری و صنایع دستی، رنگارنگ بودن آن است. رنگ‌ها در هنر و فرهنگ اسلامی، معانی مختلفی پیدا می‌کنند. این در حالی است که در مطالعات اسلامی، تاریخ هنر و سایر رشته‌های مشابه، کمتر به بحث رنگ‌ها پرداخته شده است. در این میان، برای بسیاری از پژوهشگران حوزه تاریخ هنر اسلامی این سوال مطرح می‌شود که رنگ‌ها چگونه در هنر و فرهنگ اسلامی به‌کار می‌روند و چه نقشی دارند؟

حال مسئولان مرکز مطالعات پیشرفته در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، تصمیم گرفته‌اند برای پیدا کردن پاسخ این سوالات، کارگاهی آموزشی برگزار کنند. هدف از برگزاری این کارگاه، بررسی نقش رنگ‌ها در هنر و فرهنگ اسلامی است. در همین ارتباط، آن‌ها از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و همچنین محققان حوزه مطالعات اسلامی، تاریخ هنر و رشته‌های مشابه آن در سراسر جهان، خواسته‌اند تا مقالات خود را برای شرکت در این کارگاه آموزشی ارسال کنند. آنطور که سایت دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ گزارش داده است؛ موضوع مقالات باید درباره نقش رنگ در هنر و فرهنگ اسلامی و نحوه و میزان استفاده از رنگ‌ها در هنرهای مختلف و … باشد. براساس فراخوان دانشگاه مونیخ، این کارگاه آموزشی در روزهای بیست‌ودوم تا بیست‌وسوم اکتبر سال جاری برگزار خواهد شد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره شرایط حضور در کارگاه آموزشی دانشگاه مونیخ به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.cas.uni-muenchen.de/veranstaltungen/tagungen/ws_bernheimer_troelenberg/call_colourinislam.pdf

سرمایه‌گذاری آلمان در قزاقستان؛ از انتشار روزنامه تا تبادلات گسترده آکادمیک

منابع: گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، بنیاد کنراد آدناور، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، بنیاد فردریش ابرت، انجمن  تولد دوباره، روزنامه دویچه آلگماینه

شاید کمتر کسی در ایران و سایر نقاط جهان بداند که روزنامه دویچه آلگماینه به عنوان تنها نشریه آلمانی در آسیای میانه، در کشور قزاقستان منتشر می‌شود. این نشریه که در دهه ۶۰ میلادی در بخشی از شوروی سابق( قزاقستان امروزی) شکل گرفت، هنوز نیز به عنوان تنها نشریه آلمانی در قزاقستان به چاپ می‌رسد. هرچند انتشار این روزنامه یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت آلمان در خاک قزاقستان به شمار می‌رود، اما بسیاری از کارشناسان مسائل سیاسی در دو کشور، اوایل دهه ۹۰ میلادی را سرآغاز روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان قزاقستان و آلمان می‌دانند. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است؛ تاسیس موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، موسسه گوته و ۱۵ مدرسه آلمانی در آلماتی و سایر شهرهای قزاقستان موجب شده که زبان و فرهنگ آلمانی به خوبی در این کشور توسعه یابد. جالب است بدانید که موسسه تبادلات آکادمیک آلمان هر سال، به ۹۰ دانشجوی قزاقستانی کمک می‌کند تا برای ادامه تحصیل و کار در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی آلمان اقدام کنند. همچنین در دهه‌های اخیر، بنیادهای آلمانی مانند آدناور، فردریش ابرت و رزا لوکزابورگ نیز با دولت قزاقستان در حوزه‌های محیط‌زیست، حقوق بشر، توانمندسازی زنان و جوانان، پیشگیری از بلایای طبیعی و بهره‌وری انرژی همکاری می‌کنند.

تاسیس روزنامه دویچه آلگماینه

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی آلمان در قزاقستان، تاسیس نشریه دویچه آلگماینه است. این نشریه در سال ۱۹۶۶ و با هدف تاثیرگذاری بر اقلیت آلمانی در بخشی از شوروی سابق(قزاقستان امروزی) تاسیس شد و هنوز، هر هفته به زبان‌های آلمانی و روسی در قزاقستان منتشر می‌شود. تیراژ نشریه دویچه آلگماینه، حداکثر ۲ هزار نسخه است و خوانندگان ثابتی دارد. امروزه دویچه آلگماینه به عنوان تنها روزنامه آلمانی در آسیای میانه منتشر می‌شود و سهم ویژه‌ای در گسترش اندیشه‌های دولت آلمان در این منطقه دارد. این نشریه می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره کشورهای آسیای میانه، در اختیار مدیران، گردشگران، پژوهشگران و دانشجویان آلمانی قرار دهد. در عین حال، مطالعه دویچه آلگماینه برای دانشجویان و شهروندان قزاقستانی که می خواهند در مورد آلمان اطلاعات بیشتری کسب کنند، مفید است. تمرکز اصلی نشریه دویچه آلگماینه بر موضوعاتی مانند روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میان قزاقستان و آلمان قرار گرفته است. همچنین مسئولان این نشریه تلاش می‌کنند تا چشم‌اندازها و فرصت‌های آموزشی را برای جوانان در قزاقستان و آلمان نشان دهند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این نشریه در اختیارتان قرار دهد:

https://daz.asia/ueber-die-daz/

حفظ و انتقال میراث فرهنگی، تاریخی و سنتی

از دیگر اقدامات فرهنگی آلمان در قزاقستان می‌توان به تاسیس انجمن “تولد دوباره” اشاره کرد. در ماه مارس ۱۹۸۹، انجمن اتحاد آلمانی‌های مقیم شوروی با عنوان “تولد دوباره” با هدف حفظ هویت شهروندان آلمانی مقیم شوروی، حمایت از حقوق آن‌ها و همچنین حفظ و ترویج فرهنگ و زبان آلمانی در مسکو تاسیس شد و به تدریج در کل شوروی توسعه یافت. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این اتحادیه به انجمن‌های مستقل در کشورهای مختلف بدل گشت. در ژوئن سال ۱۹۸۹، انجمن “ تولد دوباره” در شهرهای مختلف قزاقستان از جمله آلماتی نیز تاسیس شد و توانست همه شرکت‌های قزاقستان را گرد یکدیگر جمع کند. بعدها در ۲۵ ماه اوت سال ۱۹۹۴، با حمایت دولت وقت آلمان، مرکز “فرهنگی و جامعه مدنی آلمان” نیز در شهر آلماتی قزاقستان تاسیس شد که زیرنظر انجمن تولدی دوباره فعالیت می‌کرد. این مرکز به آموزش زبان آلمانی و برگزاری برنامه‌های فرهنگی می‌پرداخت. امروزه انجمن‌ “تولد دوباره” در قزاقستان در راستای حفظ و انتقال میراث فرهنگی، تاریخی و سنتی آلمان و همچنین آموزش زبان آلمانی فعالیت می‌کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار علاقمندان قرار دهد:

http://wiedergeburt-kasachstan.de/istoriya-fonda-nem/?lang=de

مقابله با خشونت خانگی  و تقویت عدالت اجتماعی

از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جامعه مدنی قزاقستان خواستار اقدامات بیشتر در راستای توسعه دموکراسی و تقویت عدالت اجتماعی است. در این راستا برخی سازمان‌های خارجی نیز با جامعه مدنی، سازمان‌های مردم‌نهاد و همچنین دولت قزاقستان همکاری می‌کنند. از جمله این سازمان‌ها می‌توان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد که از سال ۱۹۹۳، فعالیت خود را در آلماتی آغاز کرده است. همچنین این سازمان در  سال ۲۰۰۷، دفتر دیگری در نور سلطان بنا کرده است. اعضای بنیاد فردریش ابرت در قزاقستان در راستای مقابله با خشونت خانگی، توانمندسازی جوانان، تقویت نهادهای قانونی و جامعه مدنی و همچنین حمایت از اتحادیه کارگاری فعالیت می‌کنند. همچنین این گروه به دولت قزاقستان کمک می‌کنند تا مواضع خود در سطح جهانی را دنبال کنند. این مواضع شامل خلع سلاح، منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و روابط با کشورهای منطقه است. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.fes.de/referat-mittel-und-osteuropa/regionen/zentralasien

آموزش حرفه‌ای

جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی نیز از جمله سازمان‌های مهم آلمانی است که در قزاقستان فعالیت می‌کند. این سازمان در سال ۱۹۹۶ افتتاح شد. جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی در راستای آموزش حرفه‌ای، توسعه اقتصادی، محیط‌زیست و پیشگیری از بلایای طبیعی به دولت قزاقستان کمک می‌کند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری به دست آورید:

https://www.giz.de/en/worldwide/350.html

بورسیه تحصیلی برای نخبگان جوان

از دیگر سازمان‌های مهم آلمانی که در حال‌حاضر در قزاقستان فعالیت می‌کند، می‌توان به بنیاد کونراد آدناور اشاره کرد. این بنیاد در راستای حمایت از رسانه‌های آزاد، آموزش سیاسی و استقلال در کشور قزاقستان فعالیت می‌کند.. اعضای بنیاد کونراد آدناور در قزاقستان با برگزاری کنفرانس‌ها و کارگاه‌های آموزشی تلاش می‌کنند تا در راستای اهداف خود قدم بردارند. این بنیاد همچنین با راه‌اندازی بورسیه تحصیلی Sur-Place از سال ۲۰۰۷، از نخبگان جوان قزاقستان حمایت می‌کند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این بنیاد به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kas.de/de/web/zentralasien/ueber-uns

تبادلات آکادمیک

در کشور قزاقستان، ۱۲۶ دانشگاه وجود دارد که رشته‌های مختلفی را در سه مقطع کارشناسی (چهار سال تحصیل )، کارشناسی ارشد(دو سال ) و دکتری (پنج سال ) به دانشجویان ارائه می‌دهند. دانشگاه Al-Farabi، دانشگاه ملی قزاقستان(KazNU)، و دانشگاه ایالت جنوب قزاقستان از جمله معروف‌ترین و معتبرترین موسسات آموزش عالی قزاقستان به شمار می‌آیند. همچنین این دانشگاه‌ها، پروژه‌های پژوهشی زیادی در دستور کار دارند. تحصیل در دانشگاه‌های قزاقستان رایگان نیست و شهریه تحصیل در این کشور براساس نوع رشته و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است. آمارها نشان می‌دهد که رشته‌های تاریخ، جغرافیا، فلسفه و ریاضیات شهریه‌های کمتری نسبت به سایر رشته‌ها در دانشگاه‌های قزاقستان دارند. برای تحصیل در این رشته‌ها، دانشجویان معمولا باید سالانه، مبلغی در حدود ۲۰۰هزار تا ۵۰۰ هزار تنگه قزاقستان بپردازند. بیشترین شهریه نیز متعلق به رشته پزشکی است که سالانه در حدود ۸۷۶ هزار تنگه قزاقستان می‌شود. این‌ها در حالی است که کیفیت سیستم آموزش عالی در این کشور چندان خوب نیست. همچنین سیستم سخت پذیرش در دانشگاه‌ها نیز  بسیاری از دانشجویان را از ادامه تحصیل در قزاقستان پشیمان می‌کند. بسیاری از دانشجویان و محققان قزاقستانی ترجیح می‌دهند که کشورهایی مانند آلمان را که دارای سیستم پذیرش آسان، کیفیت آموزشی بالا و همچنین شهریه پایین است، انتخاب کنند. در این میان، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نقش ارزنده‌ای در تبادلات آکادمیک میان دو کشور آلمان و قزاقستان ایفا می‌کند. همچنین این موسسه در تبادلات دانشگاه‌های آلمان و قزاقستان نیز فعالیت می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/kasachstan/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

دانشگاه آلمانی- قزاقستانی

دانشگاه آلمانی-قزاقستانی نیز در چارچوب توافقنامه میان دولت قزاقستان و آلمان شکل گرفته است. این دانشگاه سهم بسزایی در تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی میان دو کشور ایفا می‌کند. آموزش در دانشگاه آلمانی-قزاقستانی به دو زبان آلمانی و قزاقستانی انجمن می‌شود. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری کسب کنید:

https://dku.kz/de/content/view/?slug=uber-die-universitat&tab=0

توسعه زبان آلمانی

گزارش‌ سایت وزارت خارجه آلمان نشان می‌دهد که شهروندان کشور قزاقستان به یادگیری زبان آلمانی علاقه زیادی دارند. موسسه گوته در این کشور، سال‌ها است که در راستای توسعه زبان و فرهنگ آلمانی در این کشور فعالیت می‌کند. این مرکز، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در آلماتی، اطلاعات کاملی درباره تحصیل و پژوهش در آلمان به علاقمندان ارائه می‌دهد و با انجمن‌ها و سازمان‌های فرهنگی و هنری در قزاقستان نیز همکاری می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://www.goethe.de/ins/kz/de/spr/kur/gia.html

طرح “مدارس؛ شرکای آینده” نیز نقش پررنگی در ترویج زبان آلمانی در سراسر جهان دارد. این ابتکار، در حال‌حاضر در ۱۰۰ کشور دوره زبان آلمانی برگزار می‌کند و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز از سراسر جهان، در دوره‌های آن شرکت می‌کنند. آلمانی‌ها ۱۵ مدرسه در قزاقستان را نیز به طرح آلمانی “مدارس: شرکای آینده” اضافه کرده‌اند. در این مدارس، دانش‌آموزان با زبان و فرهنگ آلمانی آشنا می‌شوند و در پایان تحصیلات خود، دیپلم آلمانی دریافت می‌کنند. همچنین دانش‌آموزان در این مدارس در فعالیت‌های اجتماعی، ورزشی و فرهنگی نیز مشارکت زیادی دارند.  علاقمندان از طریق سایت زیر می‌توانند، اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌هایی این مدارس به‌دست آورند:

https://www.goethe.de/ins/kz/de/spr/eng/pas.html

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/kasachstan-node/bilaterale-beziehungen/206348?openAccordionId=item-206352-0-panel

ثبت ۳۸ هزار درخواست برای خرید نسخه دیجیتال تقویم بین‌مذهبی

منبع:رادیو کلیسا کلن

وزارت ادغام ایالت نوردراین-وستفالن به تازگی اعلام کرده است که در سال جاری، ۳۸ هزار درخواست برای خرید نسخه دیجیتال تقویم بین‌مذهبی در این ایالت ثبت شده است. تقویم بین‌مذهبی که از سال ۲۰۰۸ منتشر می‌شود، در سال‌های اخیر به شدت در کانون توجه شهروندان آلمان قرار گرفته است.

سراپ گولر، معاون وزارت ادغام در ایالات نوردراین-وستفالن با اشاره به استقبال زیاد شهروندان این ایالت از خرید تقویم بین‌مذهبی،‌ گفت:«علاقه شدید شهروندان به تقویم بین‌مذهبی، نشان‌دهنده تنوع و تکثر مذهبی در آلمان است. این تقویم بین‌مذهبی بیانگر تاریخ مهاجرت و آیین‌های مذهبی گروه‌های مختلف در آلمان است. در واقع ما تلاش کرده‌ایم تا از طریق اطلاع‌رسانی در مورد جشنواره‌ها و آداب و رسوم آ‌‌ ها، همبستگی و درک متقابل در جامعه را تقویت کنیم.»

تقویم بین‌مذهبی در سال ۲۰۰۸ با حمایت مالی وزارت ادغام ایالت نوردراین-وستفالن و همچنین با همکاری جوامع مسیحی و اسلامی و سایر گروه‌های مذهبی شکل گرفت. براساس آمارهای دولت نوردراین-وستفالن، این تقویم تا سال ۲۰۱۵،  در ۱۰ هزار نسخه منتشر می‌شد و کمی پس از آن، به ۱۶ هزار نسخه نیز رسید. بعدها در سال ۲۰۱۷، تقویم بین‌مذهبی به صورت دیجیتال نیز منتشر شد. این تقویم همان‌طور که گفته شد، اطلاعات مفیدی درباره جشنواره‌ها و باورهای پیروان ادیان مختلف از جمله یهودیت، مسیحیت و اسلام ارائه می‌دهد. شاید به همین دلیل است که تقویم بین‌مذهبی در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه شهروندان آلمان قرار گرفته است.

لینک گزارش:

https://www.domradio.de/themen/interreligi%C3%B6ser-dialog/2021-03-29/foerderung-des-miteinanders-fast-40000-nutzungen-von-interreligioesem-kalender-fuer-nrw

موزه قرن بیستم برلین در سال ۲۰۲۶ افتتاح می‌شود

منبع:شبکه خبر برلین-براندنبورگ

اگرچه عملیات ساخت موزه “قرن بیستم” در شهر برلین به زودی آغاز شده است، اما براساس خبرهای منتشرشده، این موزه در سال ۲۰۲۶ افتتاح خواهد شد. موزه “قرن بیستم” برلین قرار است؛ محلی برای نگهداری ۱۰ هزار اثر ارزشمند از هنرمندان قرن بیستم باشد و تحولات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی در این دوره را برای علاقمندان روایت کند. شبکه خبر برلین- براندنبورگ، گزارشی از روند ساخت و عملکرد این موزه منتشر کرده است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانید:

ساخت موزه “قرن بیستم” در کولتورفوروم برلین آغاز شده است، اما شهروندان پایتخت، باید پنج سال منتظر بمانند تا این موزه افتتاح شود. کولتورفوروم برلین سال‌ها است که با در اختیار داشتن موزه‌ها، سالن‌های کنسرت، کتابخانه‌ها و کلیسای زیبای سنت متیوس به مقصد جذابی برای بسیاری از گردشگران خارجی بدل شده است. حال قرار است که موزه‌ای نیز برای نمایش آثار هنرمندان قرن بیستم در این مکان ساخته شود. پیش از آغاز عملیات ساخت، این موزه با عنوان موزه “مدرن” شناخته می‌شد، اما مسئولان پروژه به یکباره تصمیم گرفته‌اند که موزه را به عنوان “قرن بیستم” نامگذاری کنند.

یوآخیم یگر، مدیر گالری ملی در این باره گفت:« آثاری که در موزه به نمایش گذاشته خواهد شد، تنها مربوط به دوران مدرن و پیشرفت‌های ساختاری در غرب نیست. بلکه بخشی از این آثار متعلق به هنرمندان آلمان شرقی است که با آثار مدرن تفاوت زیادی دارد. از این رو، تصمیم گرفتیم تا نام موزه را به “قرن بیستم” تغییر دهیم.»

آنطور که گفته می‌شود، موزه “قرن بیستم” قرار است، میزبان ۱۰ هزار اثر ارزشمند از هنرمندان قرن بیستم میلادی شود. بخشی از آثار موزه از گالری ملی به موزه فرستاده می‌شوند و برخی دیگر از مجموعه‌های شخصی وارد موزه خواهند شد. این آثار در چهار بخش “هنر سیاسی شرق و غرب”، “معماری”، “جنگ و عواقب آن ”و همچنین “الگوها” ارائه می‌شوند. آثار هنرمندان قرن بیستم در اتاق‌های متصل به هم به نمایش گذاشته خواهد شد. هر کدام از این اتاق‌ها به شکلی متفاوت طراحی می‌شوند. از این‌رو، در فضای داخلی ساختمان و اتاق‌ها، بتون، آجر و چوب به کار خواهد رفت. همچنین قرار است که در نمای ساختمان از آجر استفاده شود و برای آنکه نور بیشتری وارد ساختمان شود، پنجره‌های بزرگی برای آن درنظر گرفته خواهد شد. ژاک هرتسوک، از معماران این مرکز معقتد است که پنجره‌های بزرگ می‌توانند زیبایی بیشتری در فضای داخل و نمای بیرونی ساختمان موزه ایجاد کنند.

لینک گزارش:

https://www.rbb24.de/kultur/beitrag/2021/03/berlin-museum-moderne-20-jahrhundert-kulturforum-architektur.html

نمایشگاه مجازی درباره وقایع تاریخی دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی

منابع:ر انجمن هلموت اشمیت، شبکه خبر شمال آلمان

نمایشگاه مجازی “ اشمیت، دموکراسی زنده” که از اول ماه مارس به صورت مجازی آغاز شده، سفری هیجان‌انگیز در تاریخ معاصر جهان است.  هدف از ایجاد این نمایشگاه مجازی، بررسی زندگی و عملکرد هلموت اشمیت، صدراعظم آلمان غربی و همچنین وقایع دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی در آلمان و سایر نقاط جهان است.

در حالی‌که بسیاری از موزه‌ها و نمایشگاه‌های هنری در ماه‌های اخیر به دلیل شیوع دوباره بیماری کرونا در آلمان بسته شده‌اند، انجمن هلموت اشمیت، نمایشگاهی با عنوان “ اشمیت، دموکراسی زنده” برگزار کرده است. این نمایشگاه که به صورت آنلاین برگزار می‌شود، دیدگاه‌های هلموت اشمیت، صدراعظم آلمان غربی و وقایع تاریخی، اجتماعی و سیاسی پس از جنگ جهانی دوم را به علاقمندان نشان داده می‌شود.

هلموت اشمیت، سیاست‌مدار، اقتصاددان و نظریه‌پرداز آلمانی از حزب سوسیال دموکرات آلمان بود. او در فاصله سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۲ میلادی، صدراعظم آلمان غربی بود. اشمیت همچنین سابقه وزارت دفاع، وزارت دارایی، وزارت اقتصاد و وزارت خارجه را نیز داشت. او در سال ۲۰۱۵، در سن ۹۶ سالگی در هامبورگ درگذشت. براساس نظرسنجی‌های برگزار شده، اشمیت، محبوب‌ترین سیاستمدار آلمان پس از جنگ جهانی دوم در میان شهروندان آلمان است.

از این رو، مسئولان نمایشگاه “ اشمیت، دموکراسی زنده” فکر می‌کنند که این نمایشگاه مورد استقبال قرار خواهد گرفت. در این نمایشگاه ۶۰ دقیقه‌ای، برخی از وسایل شخصی هلموت اشمیت و همچنین اطلاعاتی درباره وقایع تاریخی آن زمان به نمایش گذاشته می‌شود. اگر می‌خواهید درباره این نمایشگاه اطلاعات بیشتری کسب کنید، به سایت‌های زیر مراجعه کنید:

https://www.ndr.de/kultur/kunst/hamburg/Neue-Ausstellung-ueber-Helmut-Schmidt-in-Hamburg,demokratieleben102.html

https://www.helmut-schmidt.de/aktuelles/nachrichten/detail/artikel/virtuell-durch-arbeit-und-leben-von-helmut-schmidt/

تازه های نشر در آلمان

درس تعلیمات اسلامی

منبع: lit-verlag

احمد الشهاوی از اعضای اصلی سمینار الهیات اسلامی در دانشگاه پادربورن در اثر جدید خود “ درس تعلیمات اسلامی” نشان می‌دهد که تعالیم دین اسلام می‌تواند سهم زیادی در ایجاد همزیستی مسالمت‌آمیز در جامعه داشته باشد. الشهاوی در این اثر همچنین خاطرنشان می‌کند که چگونه یادگیری تعلیمات دینی در یک جامعه می‌تواند موجب پیشرفت آن شود. او همچنین بر آموزش تعلیمات اسلامی در مدارس تاکید می‌کند و این درس را برای محافظت از دانش‌آموزان مسلمان در برابر افراط‌گرایان ضروری می‌داند.

ISBN: 978-3-643-14837-7
Jahr: 2021
Seiten: 112
Ahmed Elshahawy

لینک کتاب:

https://www.lit-verlag.de/isbn/978-3-643-14837-7?c=7083

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *