هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۸۹ – ۲۱ مرداد ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

هشدار شورای اسلامی هامبورگ درباره عواقب حمله به مسجد امام علی(ع)

منبع: سایت اسلام، مرکز اسلامی هامبورگ

اعضای شورای اسلامی هامبورگ با صدور بیانیه‌ای، درباره عواقب حمله به مسجد امام علی(ع) به مقامات آلمانی هشدار دادند. هفته گذشته، در حالیکه مسجد امام علی در شهر هامبورگ، میزبان عزاداران حسینی بود، گروهی با حضور مقابل مسجد، صفحات قرآن کریم را پاره کردند و این کتاب آسمانی را سوزاندند. این گروه همچنین به عزاداران ابا عبدالله‌ الحسین (ع)  نیز توهین کردند. حال، اعضای شورای اسلامی هامبورگ در بیانیه‌ای خطاب به مقامات آلمانی، درباره عواقب چنین اقداماتی هشدار داده‌اند.  به گفته آن‌ها، چنین حرکات مذبوحانه‌ای موجب جریجه‌دار شدن احساسات مسلمانان و برهم خوردن صلح اجتماعی در آلمان خواهد شد.

پلیس شهر هامبورگ، هفته پیش اعلام کرد که مسجد امام علی(ع) و مرکز اسلامی هامبورگ مورد حمله گروهی ناشناس قرار گرفته است. این مسجد که متعلق به شیعیان است، در هامبورگ به نام مسجد آبی نیز شناخته می‌شود. ویدئوهایی که از حمله به مسجد آبی منتشر شده، نشان می‌دهد که گروهی ناشناس در مقابل مرکز اسلامی هامبورگ، صفحات قرآن را پاره می‌کنند و این کتاب آسمانی را می‌سوزانند. آن‌ها همچنین به افرادی که برای شرکت در مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله ‌الحسین (ع) آمده بودند نیز توهین کردند.

از این‌رو، مسئولان شورای شهر هامبورگ در بیانیه‌ای درباره عواقب این حرکات مذبوحانه به مقامات آلمان هشدار داده‌اند. در بخشی از بیانیه شورا، آمده است: «ما این نوع رفتار تحقیرآمیز با مقدسات مذهبی را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم و معتقدیم که مجرمان باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند. این اقدامات مذبوحانه نه تنها احساسات مذهبی مسلمانان را جریحه‌دار می‌کند، بلکه صلح و امنیت در جامعه آلمان را نیز از بین خواهد برد. برای مسلمانان، کتاب قرآن، وحی از جانب خداوند است و به همین دلیل، مقدس شمرده می‌شود.»

همچنین مسئولان مرکز اسلامی هامبورگ نیز در بیانیه‌ای خواستار برخورد با توهین‌کنندگان به ساحت مقدس قرآن کریم شدند. در این بیانیه آمده است:«روز شنبه ششم ماه اوت سال ۲۰۲۲، تعداد انگشت شماری از افراد در مقابل مسجد امام علی(ع) در هامبورگ تجمع کردند. در این مراسم، در کنار توهین‌ها به اسلام، پیامبر اسلام(ص)، نوه‌اش امام حسین (ع) و مسلمانان، قرآن کریم پاره، سوزانده و پایمال شد که این امر در جمهوری فدرال آلمان تازگی دارد و باید به شدیدترین وجه ممکن محکوم شود. این گروه سال‌هاست در مقابل عبادت‌گاه دست به تظاهرات و توهین می‌زنند. اکنون آنها به شکلی بی‌سابقه نقاب خود را کنار زده‌اند. با وجود آنکه پلیس در محل حاضر شد، اما آن‌ها بزرگترین حرم مسلمانان، یعنی کلام منتشرشده خداوند را به آتش کشیدند. در آن زمان، بیش از هزار بازدیدکننده در مسجد امام علی (ع) حضور داشتند و درگیری‌ها بیشتر شد. با توجه به سوزاندن قرآن در اسکاندیناوی، ما اکنون با مشکل بزرگ‌تری روبرو هستیم. با واکنش عاقلانه مدیریت مرکز اسلامی هامبورگ  و بازدیدکنندگان، ما از اغتشاشات جلوگیری کردیم. اما اذهان مسلمانان در سراسر آلمان و در سطح بین‌المللی متزلزل و آرامش عمومی مختل شده است. بسیاری از مسلمانان و غیرمسلمانان با ما ابراز همبستگی کرده‌اند. سیاستمداران نیز باید در مقابل این اقدامات موضع بگیرند. حمله‌کنندگان باید از نظر قانونی پاسخگو باشند. همانطور که اگر کتاب مقدس در مقابل کلیسا یا کنیسه سوزانده شود، محکوم است. سوزاندن قرآن نیز باید محکوم شود. به خصوص با توجه به تاریخ آلمان، کتاب سوزی عنصر اعتراض نیست. این نماد یهود ستیزانه است و در جامعه ما جایی ندارد. حداکثر در این مرحله انتظار داشتیم حساسیت بیشتری ایجاد شود. در این مرحله، ما خواستار شفاف‌سازی و بررسی کتبی از پارلمان هامبورگ هستیم. ما همچنین تأکید می‌کنیم که برای صلح در هامبورگ و آلمان و مقابله با اسلام‌هراسی و یهودی‌ستیزی باید در کنار هم باشیم. به قول هاینریش هاینه، جایی که کتاب‌ها را می‌سوزانید، در نهایت مردم را می‌سوزانید.»

شورای مرکزی مسلمانان نیز در این باره اعلام کرد: «نفرت‌پراکنی و حمله به جوامع مذهبی وسیله مشروعی برای ابراز عقیده و انتقاد نیست، بلکه این اقدامات بسیار خطرناک است و می‌تواند به شدت آرامش و انسجام جامعه را برهم بزند. این عمل باید قاطعانه و مستمر توسط مقامات مسئول پیگیری شود.»

هرچند یک هفته از بروز این اقدامات مذبوحانه در مقابل مسجد امام علی(ع) در هامبورگ می‌گذرد اما تاکنون نمایندگان مجلس سنا، احزاب و کلیساها در هامبورگ در مورد این پرونده سکوت کرده‌اند. این در حالی است که وزارت خارجه ایران در تهران اعلام کرد که معاون سفیر آلمان به دلیل این حمله به وزارت خارجه احضار شده است.

لینک‌های گزارش:

https://islam.de/34097

بحران کمبود معلم در سیستم آموزش آلمان

منبع: سپکتروم اسلام-تاگس‌شو

مدارس آلمان با کمبود شدید معلم روبه‌رو شده‌اند. در حالیکه، تعداد زیادی از معلمان در این کشور هر سال بازنشسته می‌شوند، اما خبری از استخدام معلمان جوان نیست. به نظر می‌رسد که جوانان آلمانی تمایلی به کار در مدارس ندارند و ترجیح می‌دهند که مشاغلی جز معلمی را برای خود انتخاب کنند. در این میان، بررسی‌های مجمع وزیران آموزش و پرورش ایالت‌های آلمان نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۲۵-۲۰۲۶، این کشور با کمبود ۳۵ هزار معلم مواجه خواهد شد. در صورت بروز چنین شرایطی، سیستم آموزش آلمان قطعا با مشکلی بسیار بزرگ مواجه می‌شود.

براساس آمارهای منتشرشده از سوی مجمع وزیران آموزش و پرورش ایالت‌های آلمان، مدارس این کشور در سال ۲۰۲۵-۲۰۲۶، با کمبود ۳۵ هزار معلم روبه‌رو می‌شوند و پنج سال پس از آن نیز با کمبود ۶۸ هزار معلم مواجه خواهند شد. اگر این آمارها واقعی شوند، خطر بسیار بزرگی در انتظار سیستم آموزشی آلمان خواهد بود. در سال‌های اخیر، تعداد زیادی از معلمان مدارس در آلمان بازنشسته شده‌اند، اما در مقابل جوانان آلمانی تمایلی برای فعالیت در این حوزه از خود نشان نداده‌اند. گزارش مجمع وزرای آموزش و پرورش آلمان همچنین نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، تعداد متقاضیان شغل معلمی در آلمان، ۱۳ درصد کاهش یافته است. براساس گزارش مذکور، حتی کسانی که در این رشته ثبت‌نام می‌کنند، به ندرت فارغ التحصیل می‌شوند. در این میان، تعداد دانشجویان رشته تربیت مدرس که ترک تحصیل می‌کنند یا تغییر رشته می‌دهند بیشتر از سایر رشته‌ها است. اولریک بتلیج، مشاور امور آموزشی در این باره می‌گوید:« جوانانی که ۱۲ سال در مدارس درس می‌خوانند، می‌دانند که سیستم کار معلمان چگونه است و تا چه اندازه تحت فشار مالی و کاری قرار دارند. از این‌رو، اکثر آن‌ها ترجیح می‌دهند، مشاغلی به جز معلمی را برای خود انتخاب کنند.»

بسیاری از کارشناسان حوزه آموزش در آلمان معتقدند که با توجه به افزایش تعداد دانش آموزان و کمبود معلم در بازار کار موجود، دانش آموزان باید منتظر لغو گسترده کلاس‌ها در آینده نزدیک باشند. اگر چنین شرایطی رخ دهد، کیفیت آموزش در آلمان، به شدت افت خواهد کرد. علاوه بر این، چنین شرایطی می‌تواند انگیزه دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل را کاهش دهد.

مقامات آلمانی نگران شرایط موجود هستند. به اعتقاد آنان، اگر این روند کمبود معلم ادامه پیدا کند، در درازمدت، سیستم آموزشی آلمان با معضل بزرگی مواجه خواهد شد. در این میان، بسیاری از دست‌اندرکاران سیستم آموزشی آلمان معتقدند که باید اصلاحاتی در این سیستم ایجاد شود.

 اولریک بتلیج، مشاور امور آموزشی با اشاره به اینکه شرایط کار معلمان باید تغییر کند، اضافه می‌کند:«باید در سیستم آموزشی آلمان و شرایط کار معلمان این کشور، اصلاحاتی صورت گیرد. از یک سو باید دستمزدهای معلمان افزایش پیدا کند و از سوی دیگر باید به کسانی که در رشته‌های مرتبط تحصیل کرده‌اند، اجازه داده شود که در مدارس کار کنند. علاوه بر این، می‌توانیم دوره‌های کوتاه‌مدت برای آموزش معلمان در دانشگاه‌ها برگزار کنیم. البته باید توجه داشته باشیم که تایید صلاحیت معلمان از نظر روحی و فکری بسیار اهمیت دارد.»

لینک‌های گزارش:

https://spektrum-islam.de/gesellschaft/lehrermangel-in-deutschland-kein-geld-fuer-bildung/

https://www.tagesschau.de/inland/lehrermangel-schulen-101.html

بح سرمایه‌گذاری گسترده آلمان در حوزه فرهنگی و آموزشی مقدونیه شمالی

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک، گوته، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی

از زمان استقلال مقدونیه شمالی از یوگسلاوی، دولت آلمان تلاش کرد تا روابط خود را با دولت تازه تاسیس مقدونیه گسترش دهد. در آن زمان، هدف دولت آلمان در مقدونیه، گسترش اصلاحات در حوزه‌های مختلف این کشور به ویژه در زمینه حاکمیت قانون بود. کمی بعد، تعداد زیادی از جوانان و دانشجویان مقدونیه به آلمان مهاجرت کردند و به تدریج نزدیک به ۱۰ هزار شهروند مقدونیه در کشور ژرمن‌ها ساکن شدند. از این‌رو، دولتمردان آلمانی تصمیم گرفتند تا از یک سو، روابط خود را با جامعه مدنی و سازمان‌های اجتماعی و آموزشی مقدونیه گسترش دهند و از سوی دیگر، به توسعه زبان و فرهنگ آلمانی در این کشور بپردازند. در این راستا، سازمان‌هایی مانند جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت و موسسه گوته به صورت گسترده در مقدونیه فعالیت می‌کنند. همچنین موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نیز به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی دو کشور کمک می‌کند تا پروژه‌های مشترکی را اجرا کنند. علاوه بر این‌ها، سفارت آلمان در اسکوپیه، سال‌ها است که جشنواره فیلم برگزار می‌کند و تولیدات جدید آلمان را در مقدونیه به نمایش می‌گذارد. همچنین کارمندان سفارت آلمان در مقدونیه با هماهنگی انستیتو گوته، نمایشگاه‌ها و کنسرت‌های متعددی را سازماندهی می‌کند.

توسعه بخش آموزشی

مقدونیه شمالی در میان کشورهای استقلال یافته از یوگسلاوی سابق، کمترین توسعه اقتصادی را دارد. این کشور در سال ۱۹۹۱ بدون درگیری مسلحانه، استقلال خود را اعلام کرد، اما دولت آلمان، ۶ سال پس از آن تصمیم گرفت که با این کشور در حوزه‌های مختلف، همکاری کند. از این‌رو، موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی به نمایندگی از دولت آلمان، اصلاح زیرساخت‌های بیمار و نیمه تخریب شده در مقدونیه شمالی را آغاز کرد. فعالیت اصلی این سازمان در مقدونیه شمالی بعدها توسعه یافت و به ایجاد زیرساخت‌های آموزشی، توسعه شهری، حفاظت از محیط‌زیست، گسترش کشاورزی، بهره‌ورزی انرژی و اشتغال‌زایی برای جوانان رسید. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی، توسعه بخش آموزشی و ایجاد شرایط تحصیل برای همه مردم این کشور است. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این سازمان در مقدونیه شمالی در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/Internationale-Finanzierung/KfW-Entwicklungsbank/Weltweite-Pr%C3%A4senz/Europa/Mazedonien/

ترویج فعالیت‌های اجتماعی

مقدونیه شمالی تاکنون در زمینه توسعه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار، پیشرفت خوبی داشته است، اما جایگاه این کشور در میان سایر کشورهای اروپایی چندان خوب نیست. هنوز هم اختلافات داخلی، فساد دولتی و سیستم قضایی ضعیف در این کشور منجر به ایجاد مشکلات عمده می‌شود. از سوی دیگر، حقوق کم و درصد بالای بیکاری در مناطق روستایی مقدونیه شمالی، زندگی روستاییان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. به همین دلیل، در سال‌های اخیر، گروه زیادی از روستاییان به شهرها مهاجرت کرده‌اند. علاوه بر این‌ها، دولت مقدونیه شمالی، با مشکلات زیست محیطی جدی مواجه است. در اسکوپیه، پایتخت مقدونیه شمالی، هوا به شدت آلوده است. همچنین در این کشور، خشکسالی و سیل تأثیر منفی بر کشاورزی دارد. در این شرایط، دولت مقدونیه تلاش می‌کند تا با کمک سازمان‌های بین‌المللی بخشی از مشکلات را حل کند. جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی از جمله سازمان‌هایی است که به دولت مقدونیه شمالی کمک می‌کند. این سازمان، از سال ۱۹۹۲ فعالیت خود را در مقدونیه شمالی آغازکرد و اعضای آن از سال ۲۰۰۸ در دفتری در اسکوپیه مستقر شدند. جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی، گسترش دموکراسی و ایجاد زیرساخت‌های پایدار فعالیت می‌کند. این سازمان همچنین در ترویج فعالیت‌های اجتماعی، ارائه خدمات شهری، مبارزه با جرم و جنایت، تقویت همکاری با کشورهای همسایه، حفاظت از محیطزیست و استفاده بهینه از منابع آبی به دولت مقدونیه شمالی کمک می‌کند. اگر مایلید با فعالیت‌های این موسسه بیشتر آشنا شوید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.giz.de/de/weltweit/301.html

توسعه صلح

یکی دیگر از موسسات آلمانی که در مقدونیه شمالی فعالیت می‌کند، بنیاد کنراد آدناور است. از فعالیت‌های اصلی این بنیاد در مقدونیه شمالی می‌توان به توسعه صلح و ثبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در مقدونیه شمالی و همچنین کمک به این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا اشاره کرد. اعضای این بنیاد با برگزاری کنفرانس‌ها، کارگاه‌های آموزشی، برگزاری میزگردهای مختلف و همکاری با موسسات تحقیقاتی و آموزشی تلاش می‌کنند تا در راستای اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره بنیاد آدناور در مقدونیه شمالی در اختیارتان قرار دهد:

https://www.kas.de/de/home

توسعه گفت‌وگو بین‌دینی و بین‌فرهنگی

بنیاد فردریش ابرت از دیگر سازمان‌های معروف آلمان است که در مقدونیه شمالی فعالیت دارد. کارکنان این بنیاد با همکاری اساتید، دانشجویان و پژوهشگران مقدونیه شمالی، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برگزار می‌کنند. این بنیاد همچنین تلاش می‌کند تا روابط میان سیاستمداران و  سازمان‌های مردم‌نهاد را ارتقا دهند. از دیگر اهداف این بنیاد می‌توان به ترویج دمکراسی، ترغیب گروه‌های مختلف مذهبی، سیاسی و اجتماعی به گفت‌وگو با یکدیگر و همچنین حمایت از برابری جنسی و عدالت اجتماعی در مقدونیه شمالی اشاره کرد. اگر مایلید که اطلاعات بیشتری درباره این سازمان به دست آورید، به لینک زیر مراجعه کنید:

https://skopje.fes.de/

تبادلات آکادمیک

اقتصاد مقدونیه شمالی در چند دهه اخیر، وضعیت مناسبی نداشته‌ است و از این‌رو، تعداد کمی از خانواده‌ها حاضر به فرزندآوری شده‌اند. به همین‌دلیل ، تعداد دانش‌آموزان و دانشجویان این کشور، نسبت به سایر کشورهای اروپایی پایین است. از سوی دیگر، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مقدونیه، امکانات مناسبی در اختیار ندارند و نخبگان این کشور ترجیح می‌دهند که به کشورهای پیشرفته اروپایی مهاجرت کنند. علاوه بر این‌ها، آمارها نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در این کشور بالا است و ۴۶ درصد از جوانان در حال‌حاضر بیکارند. بنابراین حتی تعداد معدود دانشجویان فارغ‌التحصیل نیز برای پیدا کردن شغل مناسب مجبور به ترک کشور خود هستند.  در این میان، آلمان مقصد جذاب و خوبی برای نخبگان و دانشجویان مقدونیه شمالی است. اما از آنجا که هزینه تحصیل در آلمان برای جوانان مقدونیه شمالی بالا است، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان به دانشجویان و پژوهشگران مقدونیه شمالی مشاوره می‌دهند و کمک‌هزینه‌های تحصیلی و تحقیقاتی در آلمان را به آن‌ها معرفی می‌کنند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره تبادل دانشجو و پژوهشگر میان آلمان و مقدونیه شمالی به دست آورید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/europa/nordmazedonien/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

گسترش زبان آلمانی

براساس گزارش‌های سایت وزارت خارجه آلمان، در مقدونیه شمالی مانند بسیاری از کشورهای اروپایی، زبان آلمانی پس از انگلیسی به عنوان زبان دوم تدریس می‌شود. از مهم‌ترین موسساتی که در راستای آموزش زبان آلمانی در این کشور فعالیت دارند، می‌توان به موسسه گوته اشاره کرد که محبوبیت زیادی میان دانش‌آموزان و دانشجویان پیدا کرده است. موسسه گوته در مقدونیه شمالی، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در اسکوپیه، با انجمن‌ها و سازمان‌های فرهنگی و هنری مقدونیه شمالی همکاری دارد. این موسسه، پروژه‌های فرهنگی و اجتماعی زیادی در شهرهای مختلف این کشور اجرا می‌کند. لینک زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در مقدونیه شمالی به علاقمندان ارائه دهد:

https://www.goethe.de/ins/mk/de/

نمایشگاهی درباره سبک زندگی مسلمانان

منبع:موزه فرهنگ دینی وستفالن

موزه فرهنگ دینی وستفالن میزبان نمایشگاهی درباره سبک زندگی مسلمانان است. هدف از برگزاری این نمایشگاه کمک به انسجام اجتماعی در آلمان است.

از اواخر قرن بیستم، بحث‌های زیادی درباره مهاجرت و ادغام در جامعه آلمان شکل گرفت که اغلب اساس درستی نداشت و برپایه تعصبات و کلیشه‌های موجود بود. از آن زمان تاکنون، مسلمان و مهاجران برای زندگی در آلمان با چالش‌های زیادی مواجه هستند و حتی حمایت از اسلام می‌تواند برای افراد مشکل‌ساز شود. به نظر می‌رسد؛ در چند دهه اخیر، مسائل امنیتی به ترس‌ها و نگرانی‌های شهروندان آلمانی دامن زده و موجب شده است که نگرشی نادرست و کلیشه‌ای از اسلام و مسلمانان در جامعه آلمان شکل بگیرد.

از این‌رو، موزه فرهنگ دینی وستفالن از چندی پیش میزبان نمایشگاهی درباره سبک زندگی مسلمانان شده است. این نمایشگاه با عنوان “او متعلق به من است – سبک‌های زندگی مسلمان در آلمان”، فرصتی برای مسلمانان ایجاد کرده است تا با دیدگاهی متفاوت و بدون تعصب، نسبت به اسلام و باورهای خود صحبت کنند. هدف از برگزاری این نمایشگاه، کمک به انسجام اجتماعی در آلمان است.

در این نمایشگاه که تا ششم سپتامبر سال جاری برپاست؛ دوازده زن و مرد مسلمان که با پیشینه و عقاید مختلف به آلمان  مهاجرت کرده‌اند، درباره باورهای مذهبی، سبک زندگی و آرزوهای خود صحبت می‌کنند. در نتیجه، بازدیدکنندگان در ابتدا با ارزش‌های بنیادین اسلام و زندگی مسلمانان در آلمان آشنا می‌شوند. سپس دیدگاه‌های اسلامی درباره موضوعات مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرند و در پایان به سوالات و همچنین بحث‌های انتقادی پاسخ داده می‌شود. همچنین یک جدول زمانی در نمایشگاه وجود دارد که وابستگی متقابل میان “غرب مسیحی” و “شرق اسلامی” را در طول قرن‌ها نشان می‌دهد. جالب است بدانید که راهنمای صوتی برای نمایشگاه تهیه شده است که به زبان ترکی و عربی قابل شنیدن است. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این نمایشگاه به دست آورید، به سایت موزه مراجعه کنید:

https://museum-telgte.de/die-ausstellungen/sonderausstellungen/

برگزاری نمایشگاه کتاب لایپزیگ پس از سه سال انتظار

Bildrechte: dpa

منبع: شبکه خبری مرکز آلمان

مسئولان نمایشگاه کتاب لایپزیگ به تازگی اعلام کرده‌اند که این فستیوال فرهنگی پس از سه سال انتظار در ماه آوریل سال ۲۰۲۳ برگزار خواهد می‌شود. به گفته آنان، نمایشگاه کتاب لایپزیگ در سال جدید با تغییرات زیادی همراه خواهد بود.

نمایشگاه کتاب لایپزیگ، دومین نمایشگاه کتاب بزرگ آلمان و یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های کتاب در جهان محسوب می‌شود. این نمایشگاه، در سه سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا، لغو شد. حال مسئولان نمایشگاه اعلام کرده‌اند که این جشنواره کتاب در ماه آوریل سال ۲۰۲۳ با تغییرات زیادی برگزار می‌شود. به گفته آنان، ممکن است نمایشگاه در سالن‌های بزرگ برگزار شود تا هم نویسندگان و ناشران بتوانند با مخاطبان خود به راحتی ارتباط بگیرند و هم امکان عرضه کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف وجود داشته باشد.

همچنین مسئولان نمایشگاه کتاب لایپزیگ در نظر دارند تا ادبیات کودک و نوجوان را به شکل ویژه در نمایشگاه جدید ارائه دهند. از سوی دیگر، کارگاه‌های آموزشی با فرمت‌های جدید در این دوره از نمایشگاه وجود خواهد داشت. الیور زیله، مدیر نمایشگاه کتاب لایپزیگ در این باره گفت:«با تغییراتی که در دور جدید نمایشگاه ایجاد می‌کنیم، نویسندگان و ناشران زیادی از اقصی‌نقاط جهان می‌توانند آثار جدید خود را ارائه کنند و از مخاطبان خود برای خلق آثار بعدی الهام بگیرند.»

رامونا وندت از مدیران نشر مرکز آلمان نیز، تغییر در نمایشگاه کتاب لایپزیگ را به نفع ناشران و نویسندگان می‌داند. او در این باره گفت:« ما کتاب‌های زیادی در حوزه‌های متفاوت داریم که در سال‌های اخیر نتوانسته‌ایم در نمایشگاه فرانکفورت ارائه دهیم. به همین دلیل، ما به حضور در نمایشگاه لایپزیگ خوش‌بین هستیم. به طور کلی، نمایشگاه لایپزیگ به عنوان یک “جشنواره کتابخوانی” با مشارکت گسترده مخاطبان شناخته می‌شود، در حالی که جشنواره فرانکفورت بر فروش بین‌المللی کتاب‌ها تمرکز دارد. بنابراین، از نظر تجاری، حضور در نمایشگاه فرانکفورت برای ناشران در اولویت است. اما با توجه به اینکه قرار است؛ تغییراتی در سبک نمایشگاه لایپزیگ ایجاد شود، فکر می‌کنم ناشران و نویسندگان راحت‌تر از گذشته می‌توانند آثار خود را در نمایشگاه لایپزیگ به مخاطبان ارائه دهند.»

آخرین بار نمایشگاه کتاب لایپزیک در ماه مارس سال ۲۰۱۹ برگزار شد. در آن زمان بیش از ۲۵۰۰ غرفه در نمایشگاه وجود داشت. نمایشگاه بعدی کتاب لایپزیگ قرار است از بیست‌وهفتم تا سی‌ام ماه آوریل سال ۲۰۲۳ برگزار شود.

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/kultur/buchmesse/leipziger-buchmesse-neues-konzept-106.html

گشت و‌گذار در قدیمی‌ترین بنای متعلق به امپراطوری پروس در برلین

منبع: بنیاد پروس

کاخ شارلوتنبورگ، قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بنای متعلق به امپراطوری پروس در برلین به‌شمار می‌رود. این کاخ در دهه‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری آلمان بدل شده است.

همه چیز از سال ۱۶۹۵ میلادی آغاز شد. در آن زمان، فردریش سوم، پادشاه پروس به یوهان آرنولد نیرینگ، معمار آلمانی دستور داد تا یک عمارت تابستانی برای او و خانواده‌اش طراحی کند. بدین‌ترتیب، طراحی آغاز شد، اما نیرینگ پیش از اتمام ساختمان درگذشت و دو معمار دیگر به نام‌های مارتین گرونبرگ و یوهان اوساندر گوت، کار را ادامه دادند. از این‌رو، طراحی و ساخت کاخ شارلوتنبورگ تا اواخر قرن هفدهم میلادی ادامه یافت. معماران برای این بنا، گنبدی به ارتفاع ۵۰ متر در نظر گرفتند تا شکوه بیشتری به کاخ تابستانی ببخشند. همچنین دو بخش جانبی به ساختمان اضافه کردند تا محل اقامت مهمانان و خدمه باشد. بعدها نارنجستان، سالن تئاتر و همچنین ساختمان چایخانه نیز به کاخ تابستانی اضافه شد. این کاخ در برلین برای دهه‌ها مهم‌ترین اقامتگاه خانواده‌ سلطنتی آلمان و محل مناسبی برای برگزاری میهمانی‌های بزرگ و جشن‌های باشکوه آنان به شمار می‌آمد. نمای این کاخ قدیمی در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید و مرمت آن سال‌ها به طول انجامید.

کاخ شارلوتنبرگ و باغ آن در حال‌حاضر یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری آلمان محسوب می‌شود. هر کدام از ساختمان‌های این کاخ ورودی جداگانه‌ای دارد. قدیمی‌ترین و مهم‌ترین بخش کاخ شارلوتنبرگ، کاخ کهن است. در این قسمت تعدادی اتاق‌ با معماری باروک وجود دارند که مهم‌ترین آثار چینی آلمان را در خود جای داده‌اند. تاج‌های جواهر، نقره‌های سلطنتی و نمونه‌های عالی از ظروف غذاخوری چینی هم در این بخش نمایش داده شده‌اند. در بخش دیگری از کاخ شارلوتنبرگ تلاش شده تا محل زندگی فردریش سوم و همسرش مانند گذشته حفظ شود. از این‌رو، اتاق خواب، اتاق مطالعه، اتاق نشیمن، سرسرا و سالن سخنرانی برای بازدید عمومی باز هستند. در این اتاق‌ها، مبلمان‌های لاکی به همراه دیگر وسایل منبت کاری و حکاکی شده‌ از قرن هجدهم به چشم می‌خورند. همچنین علاقمندان در این کاخ می‌توانند از محل ازدواج فردریش ویلیام دوم هم دیدن کنند. بخشی نیز به عنوان گالری بلوط در کاخ شناخته می‌شود که هنوز هم برای اجرای موسیقی مجلسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره این کاخ به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.spsg.de/schloesser-gaerten/objekt/schloss-charlottenburg-altes-schloss/

تازه های نشر در آلمان

پرسش و پاسخ درباره اسلام

منبع: آمازون

کتاب “ پرسش و پاسخ درباره اسلام” که امسال در آلمان منتشر شده است، شامل بیش از ۲۵۰ سوال درباره آداب و باورهای اسلامی است. بخش مهمی از این سوالات مربوط به دانش عمومی اسلام، نظر اسلام درباره پیامبران، آداب مربوط به نماز و روزه، شناخت آیات قرآن، درک اخلاق اسلامی، آشنایی با رسوم حج و سبک زندگی اسلامی است. خواندن این کتاب به افرادی که دانش کافی درباره اسلام ندارند، کمک می‌کند تا درک درستی از این دین الهی پیدا کنند.

Publisher ‏ : ‎ Independently published (6 May 2022)
Language ‏ : ‎ German
Paperback ‏ : ‎ ۷۴ pages
ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۹-۸۸۱۹۱۲۴۹۹۴

‎ منبع:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *