هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۵۹ – ۱۴ دی ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

گزارش مجله اشپیگل از زیبایی خیره‌کننده دریاچه مهارلو

بخش علمی مجله اشپیگل، گزارشی درباره زبیایی عجیب و خیره‌کننده دریاچه مهارلو منتشر کرده که جالب توجه است. در این گزارش، با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، علت رنگ صورتی و قرمز دریاچه و همچنین شرایط اقلیمی مهارلو به زبان ساده توضیح داده شده است. همچنین بخش‌هایی از این گزارش نیز در کتابی با عنوان “ از بالا” که توسط اشپیگل در سال ۲۰۲۱ به چاپ رسیده، آورده شده است. در ادامه ترجمه بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانید:

شهر شیراز در ایران به خاطر باغ‌های سرسبز و گل‌های زیبایش شهرت دارد. به عنوان مثال، باغ نارنجستان به دلیل وفور درختان نارنج در آن، شناخته شده است. همچنین باغ ارم که قدمت آن به هزار سال پیش می‌رسد، از جاذبه‌های مهم گردشگری شیراز به شمار می‌رود. با این وجود، اگر گردشگران چند کیلومتر از شهر شیراز خارج شوند، با طبیعت شگفت‌انگیزتری روبرو خواهند شد. در واقع در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز، دریاچه صورتی و قرمزرنگی به نام مهارلو وجود دارد که بازدید از آن، هر گردشگری را شگفت‌زده خواهد کرد.

مهارلو دریاچه‌ای فصلی است که در فصل تابستان، بخش عمده آن خشک و دوباره با بارش باران در فصل پاییز و زمستان آبگیری می‌شود. آب این دریاچه از طریق بارش‌های جوی و رودخانه خشک شیراز، چناراه و سلطان آباد تأمین می‌شود. علاوه بر این، در حوزه آبریز دریاچه مهارلو، چشمه‌های متعددی وجود دارد که به دریاچه می‌ریزند.

جالب است بدانید که به‌دلیل حجم زیاد نمک در آب دریاچه مهارلو و نور فراوان در اطراف آن، نوعی جلبک در این دریاچه رشد می‌کند که موجب تغییر رنگ آب دریاچه می‌شود. به زبان ساده‌تر، در پایان تابستان به دلیل افزایش دما، تبخیر بالای آب دریاچه مهارلو، پایین آمدن سطح آب دریاچه، افزایش شوری و غلظت نمک، جلبک‌هایی در آن رشد می‌کنند که موجب صورتی یا قرمز شدن آب دریاچه مهارلو شیراز می‌شوند. از سوی دیگر، در فصل‌هایی که تبخیر آب زیاد است، بخشی از دریاچه از نمک پوشیده می‌شود. از این‌رو، دریاچه مهارلو از مهم‌ترین منابع تأمین‌کننده نمک خوراکی و صنعتی استان فارس به شمار می‌رود.

جالب است بدانید که به دلیل شوری بیش از حد آب و همچنین تکثیر بیش از حد جلبک در آن، هیچ‌گونه ماهی در این دریاچه زندگی نمی‌کند. اما در گوشه و کنار محیط این دریاچه، می‌توان گونه‌های مختلفی از پرندگان مهاجر و غیر مهاجر مانند فلامینگو را مشاهده کرد.

لینک گزارش:

https://www.spiegel.de/wissenschaft/weltall/iran-maharloo-salzsee-erstrahlt-orange-a-ad0ed425-c3e3-4782-9b22-6ed35166c55e

رویدادهایی که در سال ۲۰۲۱ بر زندگی مسلمانان آلمان تاثیر گذاشت

Symbolbild: Rückblick © Shutterstock, bearbeitet by iQ.

سال ۲۰۲۱ برای مسلمانان آلمان پر از اتفاقات متعدد بود. بحث بر سر ممنوعیت حجاب، چالش مسلمانان در دوران کرونا و پخش اذان از مسجد کلن تنها چند نمونه از اتفاقاتی است که مسلمانان آلمان در سال گذشته تجربه کرده‌اند. سایت اسلامیک به مناسبت سال جدید میلادی، گزارشی درباره اتفاقات سال ۲۰۲۱ منتشر کرده است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

ممنوعیت حجاب

پارلمان ایالت نوردراین وستفالن در ماه مارس سال ۲۰۲۱، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، قضات، دادستان‌های عمومی و سایر کارمندان قضایی از پوشیدن لباس مذهبی منع می‌شوند. در آن زمان، فراکسیون‌های دولتی اتحادیه دموکرات مسیحی و حزب دموکرات آزاد، پیش‌نویس این قانون را تصویب کردند و آنطور که انتظار می‌رفت، حزب آلترناتیو برای آلمان نیز از تصویب این قانون، استقبال کرد. تنها اعضای حزب سبزها بودند که در پارلمان ایالتی نوردراین وستفالن با ممنوعیت لباس‌های مذهبی مخالفت کردند. حتی حزب سوسیال دموکرات نیز به تصویب این قانون رای ممتنع داد. علاوه بر این، در آن زمان، بحث بر سر راه‌اندازی قانون خدمات کشوری نیز باب شده بود که می‌توانست زنان مسلمان را از پوشیدن روسری منع کند. از‌ این‌رو، بسیاری از فعالان مسلمان، طوماری را در سایت change.org علیه لایحه جدید منتشر کردند. شورای هماهنگی مسلمانان آلمان نیز در نامه‌ای سرگشاده از احزاب خواست تا با ممنوعیت حجاب مخالفت کنند. در این نامه سرگشاده آمده بود: « قانون ممنوعیت استفاده از لباس مذهبی حق آزادی مذهبی را زیر سوال می‌برد و با رای دادگاه قانون اساسی فدرال نیز تناقض دارد.» اما با وجود اعتراضات فعالان مسلمان، قانون جدید خدمات کشوری نیز به تصویب بوندستاگ و بوندس‌رات رسید. اما این پایان ماجرا نبود. چندی بعد، دیوان دادگستری اروپا نیز اعلام کرد که کارفرمایان اروپایی می‌توانند استفاده از نمادهای سیاسی، فسلفی یا مذهبی را برای کارکنانشان ممنوع کنند. بدین‌ترتیب، شرکت‌ها و کارفرمایان اروپایی مجازند تا کارمندان زن را از پوشیدن روسری منع کنند. صدور این حکم در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، انتقاد بسیاری از مسلمانان را در پی داشت؛ آنها معتقد بودند که این کار می‌تواند، مانع از فعالیت بسیاری از زنان مسلمان در محیط کار و در سطح جامعه شود.

انتخابات آلمان

۲۶ سپتامبر سال ۲۰۲۱، انتخابات بوندستاگ آلمان برگزار و دولت جدید جایگزین دولت فدرال فعلی شد. همان‌طور که حتما در اخبار خوانده‌اید، احزاب مختلف پیش از انتخابات آلمان، بیانیه‌هایی چند صد صفحه‌ای منتشر کردند و نظرات خود را درباره مسائل مختلف ابراز داشتند. با این وجود، در اکثر بیانیه‌ها به مسائل مربوط به مسلمانان به صورت حاشیه‌ای پرداخته شده بود. این در حالی است که حدود ۵.۵ میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند. آن‌ها بخشی از این کشور هستند و می‌خواهند نیازها و مشکلاتشان مانند دیگر گروه‌ها جدی گرفته شود. بی‌توجهی احزاب نسبت به مسلمانان، موجب نارضایتی آن‌ها شد. مسلمانان از دولت جدید خواستند که به خواسته‌های مسلمانان توجه بیشتری کند.

روز درهای باز مساجد

اعضای انجمن‌های اسلامی در آلمان برای ۲۵امین سال پیاپی، برنامه “روز درهای باز مساجد” را در سراسر این کشور برگزار کردند. سوم اکتبر هر سال، برای مسلمانان و جامعه اسلامی آلمان از دو جنبه اهمیت دارد. روزی که به عنوان روز وحدت آلمان شهرت دارد و در عین‌حال، روز درهای باز مساجد در آلمان نامگذاری شده است. در این روز، هزار مسجد در آلمان، درهای خود را به روی همه شهروندان با هر عقیده و تفکری باز می‌کنند تا با دین مبین اسلام بیشتر آشنا شوند. مراسم روز درهای باز مساجد برای نخستین بار در سال ۱۹۹۷ میلادی و به پیشنهاد شورای هماهنگی مسلمانان برگزار شد. هدف از برگزاری این مراسم، مقابله با اقدامات اسلام‌هراسانه گروه‌های افراطی بود. در سال ۲۰۲۱، شعار مراسم “مساجد دیروز و امروز” بود و بیش از هزار جامعه مسجدی در این مراسم شرکت کردند. اعضای مساجد تلاش کردند تا با برگزاری برنامه‌هایی مانند سخنرانی، معرفی غذاهای اسلامی و نمایشگاه‌های مختلف، چهره واقعی اسلام را به شهروندان غیر مسلمان نشان دهند.

پخش اذان از مسجد بزرگ کلن

در سال ۲۰۲۱ همچنین پخش اذان از مسجد بزرگ کلن در روزهای جمعه، به عنوان پروژه‌ای آزمایشی آغاز شد. این پروژه قرار است در دو ساله آینده در این شهر اجرا شود. براساس اعلام مسئولان شهرداری کلن، این مسجد طی یک پروژه آزمایشی می‌تواند در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ حداکثر به مدت پنج دقیقه اذان را با صدای بلند پخش کند. این امر بر اساس اصل آزادی مذهبی که در قانون اساسی آلمان به اشاره شده است، انجام می‌شود. پروژه پخش اذان از مسجد کلن می‌تواند اتفاق مثبتی برای مسلمانان این شهر باشد. بسیاری از انجمن‌های اسلامی در کلن امیدوارند که این پروژه پس از دو سال نیز ادامه یابد و تمام مساجد بتوانند از حق خود برای پخش اذان استفاده کنند.

لینک گزارش:

تولید برنامه‌های دیجیتال به زبان اشاره برای مسلمانان ناشنوا

منبع:اسلام

یک موسسه بین‌فرهنگی در آلمان برای آشنایی افراد ناشنوا با اسلام، برنامه‌های دیجیتال به زبان اشاره تولید می‌کند.

مؤسسه بین فرهنگی برای فراگیری همگانی تصمیم گرفته است تا برای آگاه‌سازی افراد ناشنوا درباره اسلام، برنامه‌های دیجیتال به زبان اشاره تولید کند. این برنامه‌ها شامل روایت داستان‌های الهام بخش و حکایت‌های جذاب و همچنین توصیف رویدادها به زبان اشاره خواهد بود.

ده‌ها هزار ناشنوای مسلمان در آلمان از دسترسی به آموزه‌های اسلامی محروم هستند. بسیاری از آن‌ها نمی‌توانند هیچ منبع مکتوبی از اسلام را بخوانند یا بفهمند. از این‌رو، درک کامل اسلام برای آن‌ها، فقط از طریق آموزش زبان اشاره آلمانی امکان‌پذیر خواهد بود. برای رفع این محرومیت، اعضای موسسه بین‌فرهنگی برای فراگیری همگانی، پروژه‌ای را آغاز کرده‌اند که براساس آن، ناشنوایان این امکان را خواهند داشت که با مفاهیم دین اسلام به خوبی آشنا شوند.

به اعتقاد اعضای این انجمن، کسب دانش مذهبی باید برای کل جامعه امکان‌پذیر باشد. انس اردوغان، کارشناس حوزه الهیات در دانشگاه اسنابروک، اولین و تنها مترجم مسلمان زبان اشاره است که در این موسسه کار می‌کند. او در زمینه ترجمه مفاهیم اصلی به زبان اشاره فعالیت می‌کند. همچنین در حال‌حاضر، برخی از امامان جماعت دوره تفسیر زبان اشاره را می‌گذرانند و آداب و دانش اولیه را در مورد اقلیت ناشنوا کسب می‌کنند.

شایان ذکر است که با تأسیس انجمن “اسلام ناشنوایان” در سال ۲۰۱۰، اولین سنگ بنای مهم دسترسی ناشنوایان به دانش اسلامی در زبان اشاره گذاشته شد. در آن زمان، هیچ انجمنی در این ارتباط در آلمان فعالیت نمی‌کرد. از سال ۲۰۱۸ نیز موسسه بین‌فرهنگی برای فراگیری همگانی، فعالیت خود را در حوزه آموزش مذهبی افراد ناشنوا و کم‌شنوا شروع کرد. این موسسه از زمان تاسیس، فعالیت‌های زیادی در راستای آگاه‌سازی ناشنوایان انجام می‌دهد. حال مسئولان این موسسه تصمیم گرفته‌اند تا برای آگاه‌سازی افراد ناشنوا درباره اسلام، برنامه‌های دیجیتال به زبان اشاره تولید کنند. اعضای این انجمن تلاش می‌کنند تا مفاهیم اساسی اسلامی را به مسلمانان ناشنوا آموزش دهند.

لینک گزارش:

http://islam.de/33637

فعالیت‌های فرهنگی آلمان در اتیوپی

منبع: گوته، موسسه تبادلات آکادمیک، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی و بنیاد هاینریش بل

آغاز روابط سیاسی و اقتصادی آلمان و اتیوپی به سال ۱۹۰۵ برمی‌گردد. از آن زمان، آلمان یکی از بزرگترین خریداران کالاهای اتیوپی به ویژه قهوه و منسوجات به شمار می‌رود. همچنین صادرات آلمان به اتیوپی نیز عمدتاً شامل محصولاتی مانند ماشین‌آلات، وسایل نقلیه موتوری و همچنین مواد شیمیایی و دارو است. اما در سال‌های اخیر، روابط دو کشور در حوزه فرهنگی نیز گسترش زیادی یافته است. آلمانی‌ها در این سال‌ها، مراکز تحقیقات خود را در اتیوپی گسترش داده‌اند. همچنین موسساتی مانند گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، مدرسه سفارت آلمان در آدیس‌آبابا و مؤسسه باستان‌شناسی آلمان نیز نقش مهمی در توسعه زبان و ارزش‌های آلمانی در اتیوپی ایفا می‌کنند. کانال دویچه‌وله به زبان آمهری نیز یک رسانه مهم برای گسترش روابط فرهنگی به شمار می‌رود.

توسعه آموزش حرفه‌ای

جمهوری فدرال دموکراتیک اتیوپی حدود ۱۰۲ میلیون نفر جمعیت دارد و وسعت آن سه برابر آلمان است. با وجود رشد اقتصادی، اما هنوز حدود ۳۰ درصد از جمعیت اتیوپی زیر خط فقر زندگی می‌کنند. شهروندان اتیوپی چندین دهه است که تحت تأثیرناامنی غذایی قرار گرفته‌اند. این نتیجه رشد شدید جمعیت، افزایش جنگل زدایی و روش‌های اشتباه تولید در کشاورزی است. در این شرایط، برخی از سازمان‌های بین‌المللی مانند “جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی” به دولت اتیوپی کمک می‌کنند تا شرایط بهتری برای شهروندان خود ایجاد کنند. “جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی” از سال ۱۹۶۴ در اتیوپی کار خود را آغاز کرده است و از آن زمان، در راستای توسعه اقتصادی و آموزش حرفه‌ای، حمایت از کشاورزی و امنیت غذایی و حفاظت از منابع طبیعی به دولت اتیوپی یاری می‌رساند. علاوه بر این‌ها، “ جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی” در حوزه مبارزه با فقر و اشتغال برای جوانان و در اتیوپی فعالیت می‌کند. زمینه‌های دیگر فعالیت این سازمان در اتیوپی شامل حمایت از پناهجویان و ارتقای استانداردهای اجتماعی و زیست محیطی در صنعت، بهداشت و انرژی‌‌های تجدیدپذیر است. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌ این سازمان به‌دست آورید، به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.giz.de/de/weltweit/336.html

پشتیبانی از طرح‌های کارآفرینی

از دیگر سازمان‌های آلمانی که در راستای توسعه اتیوپی به دولت این کشور کمک می‌کنند، می‌توان به موسسه اعتباری آلمان

برای بازسازی اشاره کرد. یکی از وظایف این سازمان، توسعه اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی، ایجاد مشاغل جدید و پشتیبانی از طرح‌های کارآفرینی است. همچنین، اتیوپی به متخصصان و کارشناسان فنی نیاز دارد، این در حالی است که مؤسسات و دانشگاه‌های اتیوپی تاکنون نتوانسته‌اند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و شرکت‌ها اغلب مجبورند که متخصصان خارجی گران قیمت را استخدام کنند. از این‌رو، موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی در حوزه آموزش حرفه‌ای به دولت اتیوپی کمک می‌کند. این سازمان، دوره‌های آموزشی در حوزه فنی و کشاورزی را برای جوانان و زنان و همچنین پناهندگان برگزار می‌کند. علاوه بر این، موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی در حال حاضر به تجهیز کارگاه‌های آموزشی و تعلیم معلمان می‌پردازد. علاوه بر این‌ها، سازمان مذکور از توسعه پایدار کشاورزی، محیط‌زیست و تنوع زیستی و همچنین مقابله با خشکسالی در اتیوپی نیز حمایت می‌کند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت این سازمان در اتیوپی به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/Internationale-Finanzierung/KfW-Entwicklungsbank/Weltweite-Pr%C3%A4senz/Subsahara-Afrika/%C3%84thiopien/

شبکه‌سازی سازمان‌های اجتماعی

بنیاد هاینریش بل نیز به مدت ۶ سال در توسعه اتیوپی نقش داشت. این بنیاد از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲، از شبکه‌سازی سازمان‌های اجتماعی و جامعه مدنی اتیوپی در زمینه‌ سیاست‌های زیست‌محیطی و پیشرفت زنان حمایت کرد. همچنین، بنیاد هاینریش بل در راستای توسعه دموکراسی در اتیوپی نیز فعالیت می‌کرد و ارتباط خوبی با گروه‌های سیاسی اتیوپی داشت. با این وجود دفتر بنیاد هاینریش بل در اتیوپی در سال ۲۰۱۲ بسته شد.

https://www.boell.de/de/navigation/afrika-1749.html

تبادلات آکادمیک

در دو دهه گذشته، اتیوپی شاهد گسترش چشم‌انداز آموزش عالی خود بوده است. در حالی که در سال ۱۹۹۵، فقط دو دانشگاه دولتی در اتیوپی وجود داشت، این تعداد به ۳۶ دانشگاه افزایش یافته است. همچنین، تعداد دانشجویان این کشور نیز چندین برابر شده است. در حال‌حاضر، سیاست آموزشی دولت اتیوپی بر مبنای توسعه رشته‌های مهندسی، فنی و علوم طبیعی شکل گرفته است، چرا که این رشته‌ها برای توسعه اتیوپی ​​تا سال ۲۰۲۵ اهمیت زیادی دارد. علاوه بر دانشگاه‌های دولتی، ۹۸ موسسه آموزش عالی خصوصی نیز از سال ۲۰۱۵ در این کشور شکل گرفته‌اند. با این وجود، اتیوپی هنوز هم یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و دولت آن با مشکلات مالی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند. این مشکلات در حوزه آموزش نیز به طور محسوس دیده می‌شود. از این‌رو، توسعه آموزش عالی در این کشور بدون کمک‌های کشورهای پیشرفته امکان‌پذیر نیست. به طور مثال، دولت اتیوپی تلاش می‌کند تا بورسیه‌های تحصیلی و تحقیقاتی را با کمک مراکز و کشورهای خارجی تامین کند. همچنین دانشگاه‌های این کشور پروژه‌های مشترکی را همراه با دانشگاه‌های مهم و پیشرفته جهان اجرا می‌کنند. یکی از کشورهایی که با اتیوپی روابط نزدیکی در حوزه آموزشی و تحقیقاتی دارد، آلمان است. این کشور از طریق موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، بورسیه‌های تحصیلی و پژوهشی را در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد و همچنین تلاش می‌کند تا از نخبگان اتیوپی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، حمایت کند. علاوه بر این، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در اتیوپی تلاش می‌کند تا تبادلات دانشگاه‌های دو کشور را نیز توسعه دهد. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره روابط آموزشی و پژوهشی این دو کشور به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/afrika/aethiopien/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

توسعه زبان آلمانی

آموزش زبان آلمانی از دیگر اقدامات مهم دولت فدرال در اتیوپی است. موسسه گوته در شهر آدیس‌آبابا، مدت‌ها است که پذیرای زبان‌آموزان اتیوپی است. این مرکز در پایتخت اتیوپی، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌کند. همچنین در این مراکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در آدیس‌‌آبابا، پروژه‌های فرهنگی زیادی در راستای توسعه زبان و ارزش‌های آلمانی اجرا می‌کند. لینک زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری به علاقمندان ارائه دهد:

https://www.goethe.de/ins/et/en/spr/kur.html

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/aethiopien-node/-/209510?openAccordionId=item-209516-1-panel

راه‌اندازی کمپین واکسیناسیون کرونا در مساجد

منبع:رادیو کلیسا کلن

شورای مرکزی مسلمانان آلمان مدتی است که کمپینی برای تشویق افراد به واکسیناسیون راه‌اندازی و امکان واکسیناسیون در بسیاری از مساجد را فراهم کرده است. اعضای این انجمن با توجه به شیوع دوباره کرونا و تاکید نمایندگان بوندستاگ بر واکسیناسیون اجباری در آلمان می‌خواهند که مشارکت گسترده‌ای در واکسیناسیون عمومی و همچنین مقابله با شیوع کرونا در جامعه داشته باشند.

شورای مرکزی مسلمانان آلمان کمپینی راه‌اندازی کرده است که براساس آن در خطبه‌های نمازجمعه و همچنین رویدادهای مذهبی در مساجد، درباره اهمیت واکسیناسیون و همچنین راه‌های مقابله با بیماری کرونا صحبت شود. علاوه بر این، در بسیاری از مساجد، امکان واکسیناسیون عمومی فراهم شده است. اعضای شورای مرکزی مسلمانان آلمان معتقدند که براساس تفکرات اسلامی، سلامتی افراد اهمیت زیادی دارد و همه باید برای حفظ سلامت عمومی جامعه تلاش کنند.

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در این ارتباط گفت:«من معتقدم که در شرایط کنونی، همه باید برای حفظ سلامت عمومی تلاش کنیم. متاسفانه بسیاری از واکسیناسیون سر باز می‌زنند و این امر برای همه جامعه ضرر خواهد داشت. واکسیناسیون جان انسان‌ها را نجات می‌دهد.»

مازیک با اشاره به اینکه میزان واکسیناسیون در میان شهروندان مسلمان کمی بالاتر از میانگین عمومی است، گفت:« براساس بررسی‌های ما، در برخی ایالت‌ها، ۹۰ درصد از شهروندان مسلمان واکسینه شده‌اند. با این وجود، ما باید تبلیغات بیشتری داشته باشیم و مساجد بیشتری را برای شرکت در این کمپین بسیج کنیم.»

مازیک درباره آگاه‌سازی مسلمانان درباره واکسیناسیون نیز گفت:« بسیاری از مساجد به مدت شش ماه، برنامه منظم هفتگی واکسیناسیون دارند و این برنامه عمدتاً در تمام روز پا برجاست. این را هم باید بگویم که این واکسیناسیون تنها شامل اعضای مساجد نمی‌شود و به طور گسترده و برای همه شهروندان فراهم است.»

لینک گزارش:

https://www.domradio.de/themen/corona/2022-01-03/impfen-rettet-leben-und-bedeutet-solidaritaet-zentralrat-der-muslime-spricht-sich-fuer-impfpflicht

گردش در مهد موسیقی

منبع:سایت شهر لایپزیگ

بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی آلمان، شهر لایپزیگ را به عنوان مهد موسیقی می‌شناسند. این شهر، هنرمندان مشهوری چون یوهان سباستین باخ، ریچارد واگنر و فلیکس مندلسون را پرورش داده است. اما این تنها دلیل محبوبیت لایپزیگ در میان گردشگران نیست. شهر لایپزیگ با داشتن بناهای باشکوه و مناظر طبیعی بی‌نظیر در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد محبوب گردشگری جهان بدل شده است. از این‌رو، در گزارش پیش‌رو سعی کرده‌ایم تا بناهای مهم شهر لایپزیگ را معرفی کنیم:

قدمت شهر لایپزیگ به قرن یازدهم میلادی می‌رسد. آنطور که شواهد تاریخی نشان می‌دهد؛ در سال ۱۱۶۵ میلادی این شهر در شکوفا شدن تاریخ منطقه زاکسن و آلمان نقش مهمی داشته است. حتما می‌دانید که شهر لایپزیگ در زمان جنگ جهانی دوم مانند اکثر شهرهای آلمان هدف بمباران قرار گرفت. از این‌رو، پس از پایان جنگ جهانی دوم، بسیاری تصور می‌کردند که به دلیل ویرانی‌های ناشی از جنگ و همچنین تصمیمات غلط دولت آلمان شرقی شهر لایپزیگ دیگر به دوران اوج خود نمی‌رسد. اما این شهر به سرعت به جایگاه قبلی خود بازگشت و به‌ عنوان کانون بازرگانی موفق شناخته شد. علاوه بر این، لایپزیگ توانست به سرعت به یکی از قطب‌های گردشگری آلمان بدل شود. در سال‌های اخیر، بناهای تاریخی و فرهنگی این شهر محبوبیت زیادی میان گردشگران خارجی و داخلی پیدا کرده است.

شاید هیچ یک از بناهای شهر لایپزیگ به اندازه موزه گراسی برای گردشگران جذابیت نداشته باشد. در موزه گراسی لایپزیگ، می‌توان هم‌زمان از سه موزه مردم‌شناسی، آلات موسیقی و هنرهای کاربردی آلمان بازدید کرد و جالب است بدانید که در بخش هنرهای کاربردی، آثار تاریخی ایرانی نیز به نمایش گذاشته شده است.

بنای یادبود نبرد ملت‌ها در لایپزیگ نیز یکی دیگر از مهم‌ترین آثار تاریخی آلمان به شمار می‌رود. این بنای تاریخی که در سال ۱۹۱۳ ساخته شده است، یادبودی از بزرگترین نبرد پیش از جنگ جهانی اول است.

همچنین تالار شهر قدیم لایپزیگ نیز از بهترین جاذبه های گردشگری در این شهر محسوب می‌شود. قدمت ساخت این به سال ۱۹۰۵ می‌رسد.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری در لایپزیگ آلمان، سالن کنسرت گواندهاوس است که در سال ۱۷۸۱ میلادی توسط معماری به نام یوهان کارل فریدریش ساخته شده است و از آن به عنوان اولین سالن کنسرت در این شهر یاد می‌شود.

علاوه بر این‌ها، موزه کتاب و نوشتار آلمان در قلب شهر لایپزیگ از قدیمی‌ترین موزه‌های تخصصی جهان شمار می‌رود و مجموعه منحصر به فردی از آثار ادبی و تحقیقی درباره کتاب و تاریخ شکل‌گیری آن را در خود جای داده است. بنابراین عجیب نیست که این موزه تخصصی مورد توجه گردشگران بین‌المللی در آلمان قرار دارد.

لینک گزارش:

https://english.leipzig.de/

تازه های نشر در آلمان

پارس

پارس، در جنوب‌غرب فلات ایران، منطقه‌ای بود که خاندان هخامنشی در آن پا گرفت. پس از چند سده حکومت بر این منطقه، یکی از اعضای این خاندان به نام کوروش دوم، شاهنشاهی ماد، پادشاهی لیدی و امپراتوری بابل‌نو را فتح کرد و شاهنشاهی هخامنشی را بنیان گذاشت. دولتی که او بنیان نهاد، بیش از دو سده بر بخش زیادی از جهان آن روز حکومت می‌کرد تا اینکه در نهایت توسط اسکندر مقدونی در سال ۳۳۰ پیش از میلاد فتح شد. حال تیمی از نویسندگان بین‌المللی در کتاب” پارس” به بررسی شرایط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دوران هخامنشیان پرداخته‌اند و وضعیت تخت‌جمشید، پاسارگاد و شوش در آن زمان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. در این کتاب، فرهنگ ایرانی در دوران امپراتوری هخامنشی ترسیم شده است.

Language ‏ : ‎ German

Hardcover ‏ : ‎ ۱۳۶ pages

ISBN-10 ‏ : ‎ ۳۸۰۵۳۵۲۷۶X

ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۸-۳۸۰۵۳۵۲۷۶۵

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *