هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۱۵ – ۴ اسفند ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

بی‌تفاوتی مقامات آلمانی نسبت به محافظت از مسلمانان

منبع: اسلامیک

یکسال از تیراندازی مرگ‌بار در شهر هاناو آلمان می‌گذرد، اما هنوز هم مقامات آلمانی برای محافظت از مسلمانان و جوامع اسلامی هیچ اقدامی انجام نداده‌اند. یکسال پیش، یکی از طرفداران گروه‌های راست‌ افراطی، ۹ نفر از مهاجران مسلمان را در شهر هاناو به قتل رساند. او پیش‌تر نفرت خود را از مهاجران و به خصوص مسلمانان در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بود. حال در سالگرد این حادثه خونین، مسلمانان و اعضای جوامع اسلامی از بی‌تفاوتی مقامات آلمان نسبت به مسلمانان اظهار نارضایتی کرده‌اند. آنها از مقامات آلمان خواسته‌اند که با تبعیض و نژادپرستی در جامعه آلمان مقابله کنند.

بکیر آلتاش، دبیر کل مجمع اسلامی ملی گروش از جمله افرادی است که از بی‌تفاوتی مقامات آلمانی نسبت به جوامع اسلامی اظهار نارضایتی کرده است. در بیانیه‌ای که هفته گذشته توسط او منتشر شد، آمده است:« سیاستمداران و مقامات امنیتی تلاش کردند تا در حادثه هاناو، خود را بی‌تقصیر نشان دهند، آن‌ها حتی مسئولیت این حادثه مرگ‌بار را نپذیرفتند و تنها با فشار روزنامه‌نگاران قبول کردند که در تامین امنیت مسلمانان کوتاهی کرده‌اند. ما هنوز هم عزادار حادثه هاناو هستیم و هر روز برای قربانیان آن دعا می‌خوانیم. خداوند به خانواده‌هایشان صبر دهد.»

مسئولان اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب نیز در اولین سالگرد عملیات تروریستی هانائو، از قربانیان و بازماندگان آن‌ها یاد کردند. در بیانیه این اتحادیه آمده است:« همه ما، قربانیان ترور نژادپرستانه هاناو را به یاد می‌آوریم. متاسفانه توطئه گروه‌های افراطی، اقدامات رسانه‌های راستگرا و بی‌تفاوتی جامعه مدنی، شرایط را برای تروریست‌ها و محالفان اسلام در آلمان هموار کرده است. بعلاوه، نباید ضعف مقامات امنیتی را در راستای محافظت از مسلمانان نادیده گرفت. مقامات امنیتی، نمایندگان پارلمان و مسئولان دولت موظفند که تحقیقات کاملی را درباره اسلام‌هراسی در جامعه آلمان انجام دهند و نتیجه آن را با شهروندان در میان بگذارند.»

شورای جوامع اسلامی در شهر هامبورگ نیز در بیانیه‌ای تأکید کرد که خطر نژادپرستی در ایالت‌های مختلف آلمان هنوز هم وجود دارد. در بیانیه این گروه آمده است:«افزایش نژادپرستی علیه مسلمان، گرایش گفتمان اجتماعی به سمت راست و ظهور دوباره تفکرات نژادپرستانه در میان مقامات و نیروهای پلیس باعث چنین وقایع غم‌انگیزی می‌شود.»

فاتح ییلدیز، رئیس شورای جوامع اسلامی شهر هامبورگ نیز گفت: « راستگرایان هوشیارانه، ترس، نفرت و تبعیض را در جامعه آلمان توسعه می‌دهند. عواقب این اقدامات در حملات لفظی و فیزیکی به مسلمانان و سایر مهاجران دیده می‌شود. ما از سیاستمداران آلمان می‌خواهیم که با نژادپرستان مقابله کنند تا همه مردم آلمان بتوانند آزادانه و بدون ترس به زندگی بپردازند.»

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان نیز در سالگرد حملات مرگ‌بار هاناو از مسئولان کشور، خواست که از مسلمانان محافظت کنند:« در گفتمان عمومی و همچنین در گزارش‌های رسانه‌ای باید این نکته را یادآور شویم که قربانیان حادثه هاناو شهروندان آلمان بودند. مسلمانان بخشی از جامعه آلمان هستند که هر روز مورد حمله قرار می‌گیرند. مقامات فدرال و مسئولان دولت‌های ایالتی باید راهی برای مقابله با این حملات پیدا کنند.»

همان‌طور که گفته‌های مسئولان جوامع اسلامی نشان می‌دهد؛ اکثر آن‌ها از رفتار مقامات آلمانی نسبت به مسلمانان و مراکز اسلامی ناراضی و عصبانی هستند. مسلمانان هر روز در خیابان، ادارات و حتی مراکز آموزشی با حملات لفظی و فیزیکی مواجه می‌شوند و این امر آن‌ها را نگران و وحشت‌زده کرده است. در این شرایط، مقامات آلمانی باید هر گونه نژادپرستی و نفرت‌پراکنی در جامعه را جدی بگیرند و با گسترش این رفتارها به ‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی مبارزه کنند. آن‌ها باید بدانند که همه شهروندان آلمان فارغ از نژاد، قومیت و مذهب، حق دارند که در آرامش زندگی کنند.

لینک گزارش:

نگاهی به تبادلات فرهنگی و آموزشی آلمان با پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی

منابع: موسسه مطالعات آسیا (گیگا)، موسسه گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، بنیاد فردریش نویمان ، بنیاد کنراد آدناور ، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، بنیاد فردریش ابرت، بنیاد هانس زایدل

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در اولین سفر خود در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۲ به اندونزی اعلام کرده بود که این کشور می‌تواند مدلی برای اروپا باشد. مرکل در آن زمان، برای تایید اظهارات خود، نمونه‌های از موفقیت‌های اقتصادی اندونزی را مثال آورده بود. البته علت اصلی سفر صدراعظم آلمان به اندونزی تنها ستایش پیشرفت اقتصادی این کشور نبود. همه می‌دانند که اندونزی بزرگ‌ترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جای داده است و از این لحاظ برای آلمان و سایر کشورهای اروپایی اهمیت زیادی دارد. آلمانی‌ها سال‌ها است که در حوزه آموزش و تحقیقات در اندونزی فعالیت می‌کنند. علاوه بر این‌ها، زبان آلمانی در میان شهروندان اندونزی از محبوبیت زیادی برخوردار است. در حال‌حاضر ۱۵۰ هزار شهروند اندونزی در حال‌ یادگیری زبان آلمانی هستند و به همین دلیل موسسات گوته در این کشور راه‌اندازی شده‌اند. همچنین ژرمن‌ها در حوزه محیط‌زیست در اندونزی کار می‌کنند. در ادامه تلاش کرده‌ایم تا مهم‌ترین سازمان‌ها و انجمن‌های آلمانی فعال در اندونزی را معرفی کنیم.

آموزش و تحقیقات

 اندونزی با در اختبار داشتن ۴۶۳۷ موسسه آموزشی دولتی و خصوصی، یکی از بزرگ‌ترین سیستم‌های آموزش عالی در جهان را دارد.در این میان، تنها ۴۱۸ دانشگاه به صورت دولتی اداره می‌شوند. بخش زیادی از این موسسات که به عنوان دانشگاه شناخته می‌شوند، زیر نظر وزارت آموزش، تحقیقات و فناوری اندونزی کار می‌کنند و تعداد دیگری از موسسات که به آموزش دینی می‌پردازند، زیر نظر وزارت ادیان به فعالیت می‌پردازند. این موسسات به بسیاری از دانشجویان برتر کشور بورسیه تحصیلی می‌دهند. براساس آمارهایی که منتشر شده است؛ از سال ۲۰۱۲، بیش از ۱۸ هزار بورسیه تحصیلی به دانشجویان و محققان برتر اندونزی اعطا شده است. دانشگاه  ایرلانجا، دانشگاه کشاورزی بوگو و دانشگاه دیپونگورو از جمله بهترین دانشگاه‌های اندونزی به شمار می‌روند. در بسیاری از دانشگاه‌های اندونزی، به ویژه برای دانشجویان بین المللی، برنامه‌هایی به زبان انگلیسی وجود دارد. البته بیشتر دوره‌های انگلیسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می‌شوند. در حوزه تحقیقات نیز، اندونزی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته است. چندین موسسه تحقیقاتی و نشریه پژوهشی در حال‌حاضر در این کشور فعالیت می‌کنند. با این وجود، هنوز هم این کشور تا رسیدن به شرایط ایده‌آل در حوزه آموزش و تحقیقات فاصله زیادی دارد. به همین‌دلیل است که بسیاری از دانشجویان و محققان اندونزیایی برای حضور در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی آمریکا، استرالیا، انگلستان و آلمان اقدام می‌کنند. در این میان، آلمانی‌ها تلاش می‌کنند تا از طریق موسسه تبادلات آکادمیک، تعداد بیشتری از دانشجویان و محققان اندونزی را به سوی کشور خود جلب کنند. این موسسه هر ساله، فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در آلمان را برای دانشجویان اندونزی منتشر می‌کند. در مقابل اگر ژرمن‌ها نیز بخواهند که در یکی از موسسات آموزشی و یا تحقیقاتی اندونزی به تحصیل و کار بپردازند، به آن‌ها کمک می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/indonesien/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

اهمیت فعالیت موسسه مطالعات آسیا (گیگا)

یکی از اقدامات مهم دولت آلمان در آسیا، تاسیس موسسه مطالعات آسیا(گیگا) است. این موسسه به ابتکار مجلس فدرال آلمان و وزارت امور خارجه این کشور در سال ۱۹۵۶ تاسیس شد و از آن زمان، تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کشورهای شرق آسیا و همچنین استرالیا را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. هرچند بخش عمده فعالیت‌های این موسسه به مطالعات در هند و چین برمی‌گردد، اما همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، این موسسه تحقیقات گسترده‌ای را در تمام کشورهای شرق آسیا از جمله اندونزی انجام می‌دهد.

محققان موسسه مطالعات آسیا(گیگا) در تمام کشورهای این منطقه از جمله اندونزی حضور دارند و با دانشجویان، محققان، سیاسیتمداران و اعضای سازمان‌های محلی ارتباط مستقیم برقرار می‌کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه در اندونزی و سایر کشورهای شرق آسیا در اختیارتان قرار دهد:

https://www.giga-hamburg.de/de/institute/giga-institut-f%c3%bcr-asien-studien/

 توسعه زبان آلمانی

همان‌طور که در ابتدا گفته شد؛ زبان آلمانی در اندونزی طرفداران زیادی دارد. به همین‌دلیل موسسه گوته در دو شهر جاکارتا و باندوگ، شعبه‌هایی را برای آموزش زبان آلمانی تاسیس کرده است. این مراکز، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این دو موسسه، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسات گوته در اندونزی، طیف گسترده‌ای از رویدادهای فرهنگی را برای معرفی فرهنگ آلمانی ارائه می‌دهد. همچنین در این مراکز، اطلاعات گسترده‌ای درباره شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آلمان در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد. برای آنکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در اندونزی به‌دست آورید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.goethe.de/ins/id/de/spr/kur/gia.html

فعالیت جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی در جاکارتا

آلمانی‌ها علاوه بر توسعه آموزشی و تحقیقاتی در اندونزی، سازمان‌ها و بنیادهایی را نیز برای توسعه اجتماعی و فرهنگی راه‌اندازی کرده‌اند. یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های آلمانی که در حال‌حاضر در اندونزی فعالیت دارد، می‌توان به جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی اشاره کرد. مسئولان این سازمان در سال ۱۹۷۵ دفتری را در شهر جاکارتا، پایتخت اندونزی تاسیس کردند. هدف این سازمان، کمک به ثبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در اندونزی است. این موسسه در زمینه‌‌های آموزش حرفه‌ای، توسعه اقتصادی، حاکمیت قانون، بهره‌وری انرژی و حفاظت از محیط‌زیست در اندونزی فعالیت می‌کند. برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.giz.de/de/weltweit/352.html

حفاظت از محیط‌زیست و مبارزه با فساد

بنیاد هانس زایدل از دیگر نهادهای آلمانی به شمار می‌رود که در حال‌حاضر در اندونزی فعالیت می‌کند. این بنیاد که از سال ۱۹۹۳ فعالیت خود را در اندونزی آغاز کرده است، در راستای آموزش حفاظت از محیط‌زیست، مبارزه با فساد و کمک به تعلیم نیروهای پلیس قانون‌مدار در اندونزی قدم برمی‌دارد. دفتر بنیاد هانس زایدل در اندونزی، تیمی از متخصصان خبره را در اختیار دارد که برنامه‌ها و پروژه‌های خاص با همکاری سازمان‌ها و انجمن‌های محلی اجرا می‌کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیارتان قرار دهد:

https://www.hss.de/weltweit-aktiv/asien/indonesien/

حل اختلافات قومی و فرهنگی

بنیاد کنراد آدناور نیز از نهادهای آلمانی است که در اندونزی تاسیس شده است. این بنیاد با هدف تقویت دموکراسی، ترویج حقوق بشر، حمایت از حاکمیت قانون و توسعه اقتصادی در جاکارتا شکل گرفت. علاوه بر این، اعضای این بنیاد در اندونزی تلاش می‌کنند تا اختلافات قومی و فرهنگی در این کشور را با کمک فعالان محلی حل کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره عملکرد بنیاد کنراد آدناور در جاکارتا در اختیارتان قرار دهد:

https://www.kas.de/de/web/indonesien/home

برگزاری کارگاه‌های آموزشی

بنیاد فردریش نویمان نیز از دیگر سازمان‌های آلمانی است که از سال ۱۹۶۹ در جاکارتا فعالیت خود را آغاز کرده است. مسئولان این بنیاد با همکاری سازمان‌ها و انجمن‌های محلی، کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برگزار می‌کنند. برگزاری جلسات بحث و گفت‌وگو میان اندیشمندان و جوانان اندونزی نیز از دیگر فعایت‌های این سازمان است. از طریق سایت زیر می‌توانید با فعالیت‌های بنیاد فردریش نویمان در اندونزی بیشتر آشنا شوید:

https://www.freiheit.org/

توانمندسازی زنان و حمایت از جوانان مستعد

از دیگر نهادهای مهم آلمانی که در حال‌حاضر در اندونزی فعالیت می‌کند، می‌توان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد. این بنیاد در سال ۱۹۶۸ در جاکارتا فعالیت خود را آغاز کرد. بنیاد فردریش ابرت با هدف، توسعه شهری، تامین رفاه شهروندان، توانمندسازی زنان، حمایت از جوانان مستعد و تحکیم ساختارهای دموکراتیک در اندونزی شکل گرفته است. اعضای این بنیاد در جاکارتا تلاش می‌کنند تا با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های مختلف، در جهت اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در اندونزی در اختیارتان قرار دهد:https://www.fes-indonesia.org/about-us/fes-indonesia/

توهین و تحقیر دانشجویان مسلمان دریافت‌کننده بورس تحصیلی در آلمان

منبع:سایت قنطره

نشست مجازی رئیس کمیته امور خارجه پارلمان آلمان و وزیر سابق “محیط زیست، حفاظت از طبیعت و ایمنی هسته‌ای” این کشور با دانشجویان مسلمان مناقشه‌برانگیز شد. هفته گذشته، نوربرت راتگ، سیاستمدار شناخته‌شده آلمانی در جلسه‌ای اینترنتی با دانشجویان مسلمانی که از موسسه ابن‌سینا بورسیه دریافت کرده بودند، دیدار کرد. خبر و عکس این دیدار در توییتر منتشر شد و ناگهان موجی از حملات به جوانان مسلمان در شبکه‌های اجتماعی آلمانی‌زبان شکل گرفت و باعث ناراحتی بسیاری از مسلمانان شد.

۲۵ دانشجوی مسلمان آلمان که بورسیه موسسه ابن‌سینا را دریافت کرده‌اند، هفته گذشته در نشستی مجازی با نوربرت راتگ، سیاستمدار شناخته‌شده آلمان شرکت کردند. نوربرت راتگ در میان شهروندان آلمانی به خوبی شناخته شده است. او از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ وزیر محیط زیست، حفاظت از طبیعت و ایمنی هسته‌ای آلمان بود و اقدامات موثری در جهت حفاظت از محیط‌زیست در دوران خود انجام داد. با این وجود، شکست او به عنوان نامزد اصلی اتحادیه دموکرات مسیحی در انتخابات مهم ایالت نوردراین-وستفالن، باعث شد که مرکل، صدراعظم آلمان او را از کار خود برکنار کند. نوربرت راتگ اکنون رئیس کمیته امور خارجه پارلمان آلمان است. دانشجویان مسلمان نیز در جلسه مجازی با او، درباره سیاست‌های محیط‌زیستی آلمان، آینده اتحادیه دموکرات مسیحی پس از مرکل و همچنین بحران کرونا به گفت‌وگو پرداختند. در همان زمان، خبر دیدار این سیاستمدار آلمانی با دانشجویان مسلمان در توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و موجی از توهین‌ها و تحقیرها را برای مسلمانان در برداشت.  بی‌شک هیچ یک از دارندگان بورسیه تحصیلی ابن‌سینا فکر نمی‌کرد که جلسه آن‌ها با یک سیاستمدار آلمانی تا این اندازه باعث توهین و تحقیرشان شود.

نادا خانی، دانشجوی ۲۲ ساله که بورسیه موسسه ابن‌سینا را دریافت کرده است، درباره اتفاقات پس از جلسه می‌گوید:« وقتی نوربرت راتگ تصویر جلسه را در توییتر منتشر کرد، بلافاصله، گروهی از افراطیان، شروع به انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه دانشجویان مسلمان کردند. ما می‌دانستیم که گروه‌های راست افراطی مسئول چنین اتفاقی هستند. متاسفانه توهین‌ها تا جایی پیش رفت که ما از راتگ خواستیم که اسامی دانشجویان را از توییتر حذف کند.»

او ادامه می‌دهد:« در کشورهای اروپایی مهم نیست که یک مسلمان تا چه اندازه تحصیلات دارد و یا در چه حوزه‌ای مشغول به فعالیت است. مسلمانان در هر شرایطی به دلیل اعتقادات خود مورد بازخواست قرار می‌گیرند. حتی برخی زنان مسلمان را تنها به دلیل حجاب اسلامی مورد نقد قرار می‌دهند.»

رئیس کمیته امور خارجه پارلمان آلمان نیز با تایید صحبت‌های نادا خانی می‌گوید:« برایم قابل هضم نیست که جوانان موفق به دلیل اعتقاداتشان مورد حمله قرار گرفتند. جلسه به خوبی برگزار شد و تبادل نظر خوبی میان ما صورت گرفت.»

چندی پیش، نتایج تحقیق بنیاد برتلزمان در سال ۲۰۱۹ نشان داد که اسلام‌هراسی در آلمان، بیش از گذشته افزایش یافته است. براساس گزارش این بنیاد، بیش از نیمی از شهروندان آلمان، به اسلام به عنوان یک خطر جدی نگاه می‌کنند.

یاسمین المنار، کارشناس امور دینی از بنیاد برتلزمان در این باره می‌گوید:« ما بارها شاهد بوده‌ایم که زنان مسلمان تنها به دلیل پوشیدن روسری مورد حمله لفظی و فیزیکی قرار می‌گیرند. متاسفانه بسیاری از مسلمانان از سنین کودکی در چنین شرایطی رشد می‌کنند. با این وجود، تحقیقات ما نشان می‌دهد که اینترنت شرایط بهتری برای توهین‌کنندگان ایجاد کرده است. چرا که اصول اخلاقی و قوانین اجتماعی در اینترنت نادیده گرفته می‌شوند.»

به گفته یاسمین المنار، بسیاری از گروه‌های افراطی از اینترنت برای ترویج عقاید خود استفاده می‌کنند. او معتقد است که گروه‌های تروریستی نیز از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی اعضای خود را جذب می‌کنند و بدین صورت فعالیت‌های خود را گسترش می‌دهند. به گفته او حمله تروریستی هاناو نیز از اینترنت آغاز شد. این حمله مرگ‌بار در فوریه ۲۰۲۰ روی داد و طی آن ۹ نفر به دلیل داشتن پیشینه مهاجرت به قتل رسیدند. اما پیش از وقوع حادثه، مجرم نظرات خود را در اینترنت منتشر کرده بود. با این وجود، بی‌توجهی مقامات امنیتی به چنین نظراتی در اینترنت موجب وقوع حادثه تروریستی هاناو شد.

انِته ویدمان ماوتس، مسئول امور ادغام در حکومت آلمان نیز از دیگر کسانی است که از برخورد بد با دانشجویان مسلمان ناراحت شده است. او در این باره می‌گوید:« ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که هیچ‌گونه توهین در شبکه‌های اجتماعی و فضای وب را نمی‌پذیریم. مهم نیست که آسیب‌دیدگان شخصا به دادگاه مراجعه کنند، اما چنین شکایت‌هایی باعث خواهد شد: کسانی که نفرت را ترویج می‌دهند، تحت فشار قرار گیرند.» او ادامه می‌دهد:« ما باید با حمله و توهین به مسلمانان به روشی درست مبارزه کنیم.»

هاکان تسونر، مدیرعامل موسسه ابن‌سینا نیز درباره این اتفاق می‌گوید:« این شرایط نشان می‌دهد که اسلام‌هراسی در جامعه آلمان به شدت افزایش یافته است. متاسفانه افراط‌گرایان حتی به جوانان مستعدی که بورسیه تحصیلی دریافت کرده بودند، حمله کردند و آن‌ها را به خاطر عقاید و نوع پوشش‌شان مورد توهین و تحقیر قرار دادند. این در حالی بود که در این جلسه افراد درباره محیط‌زیست و مسائل روز آلمان با یکدیگر به گفت‌وگو پرداختند. متاسفانه این گفت‌وگوی سازنده عواقب بدی داشت. این برخوردها حتی موجب می‌شود که مسلمانان در حاشبه قرار گیرند و کمتر به فعالیت بپردازند.»

هر چند به گفته مدیرعامل موسسه ابن‌سینا حملات لفظی و فیزیکی به مسلمانان می‌تواند موجب کناره‌گیری آن‌ها از فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی شود، اما مسلمانان باید در مقابل چنین برخوردهایی بایستند. آن‌ها باید فعالیت خود را در سطح جامعه و حتی فضای مجازی گسترش دهند و اسلام واقعی را به شهروندان کشورهای اروپایی از جمله آلمان معرفی کنند. مسلمانان به هیچ وجه نباید از موضع ترس با توهین‌ها و تحقیرها برخورد کنند. آن‌ها باید بدانند که در کنار هم قدرت زیادی دارند و می‌توانند به راحتی با چنین برخوردهایی مقابله کنند. در مقابل، مقامات امنیتی در آلمان نیز باید با هرگونه توهین، تحقیر و تبعیض در شبکه‌های اجتماعی و دنیای واقعی مقابله کنند. بی‌شک مسلمانان بخشی از جامعه آلمان هستند و حفاظت از آنان وظیفه همه مقامات آلمانی است.

لینک گزارش:

https://de.qantara.de/inhalt/hassrede-in-deutschlands-sozialen-medien-muslimische-stipendiaten-als-zielscheibe-von

ضرر ۳۰ میلیاردی صنایع فرهنگی آلمان به دلیل بحران کرونا

منبع: مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی

نتایج تحقیقات جدید مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی نشان می‌دهد که بیماری کرونا در سال جاری می‌تواند ۳۰ میلیارد یورو به صنایع فرهنگی آلمان ضرر برساند.

همه به خوبی می‌دانیم که در سال گذشته تا چه اندازه فرهنگ و هنر آلمان و سایر کشورهای جهان تحت تاثیر بیماری کرونا قرار داشته است. در آلمان، موزه‌ها، سالن‌های نمایش، سینماها و گالری‌های هنری برای هفته‌ها و ماه‌ها تعطیل شدند و مشکلات مالی شدیدی برای اهالی فرهنگ و هنر این کشور به وجود آمد. براساس برآوردهای انجام شده، ضرر بخش فرهنگی در  سال گذشته در آلمان، ۲۴.۴ میلیارد یورو بوده است. البته بحران کرونا که در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی در جهان آغاز شد، در سال ۲۰۲۱ نیز پایان نیافت. بسیاری معتقدند که این بیماری می‌تواند در سال جاری مشکلات بیشتری در بخش‌های مختلف از جمله حوزه فرهنگ و هنر ایجاد کند. حال، اعضای مرکز صلاحیت فدرال برای صنایع خلاقانه و فرهنگی آلمان، تحقیقاتی را درباره ضرر و زیان احتمالی صنایع فرهنگی در سال جاری انجام داده‌اند. براساس نتایج این تحقیقات، ضرر و زیان صنایع خلاقانه و فرهنگی آلمان در سال ۲۰۲۱ می‌تواند ۱۱.۵ تا ۳۱.۸ میلیارد یورو باشد. پژوهشگران مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی با توجه به محدودیت‌های کرونا و قرنطینه در سال جاری، چنین برآوردهایی را انجام داده‌اند. البته به نظر می‌رسد که ضرر و زیان مربوط به هر بخش فرهنگی و هنری متفاوت است. به طور مثال، مجققان مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی معتقدند که امسال در بخش هنرهای نمایشی شاهد ۶۹ درصد و در حوزه موسیقی ۵۹ درصد زیان خواهیم داشت که این آمار نسبت به سال ۲۰۱۹( سال پیش از شیوع کرونا) بسیار قابل توجه است. در مقابل بازار بازی‌های کامپیوتری هیچ تغییری نخواهد داشت و در عرصه معماری نیز تنها شاهد ۱۰ درصد زیان هستیم.

البته تحقیقات مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی تنها شامل ارقام و اعداد نیست. در گزارش منتشر شده این مرکز، راه‌حل‌ها و پیشنهاداتی برای رفع مشکلات پیش‌آمده نیز ارائه شده است. به طور مثال از هنرمندان هنرهای تجسمی خواسته شده تا آثار خود را به صورت دیجیتال عرضه کنند. همچنین به هنرمندان حوزه‌های موسیقی و هنرهای نمایشی نیز توصیه شده تا از فضاهای عمومی شهرها برای ارائه آثار خود استفاده کنند. در این شرایط، معماران نیز می‌توانند فضاهای بیشتری برای گردهمایی‌های عمومی طراحی کنند.

 پژوهشگران مرکز صلاحیت آلمان برای صنایع خلاقانه و فرهنگی معتقدند که اگرچه کرونا، شرایط بسیار سختی را برای بخش فرهنگی و هنری به وجود آورده است، اما با ابتکارات جدید می‌توان تا حدودی، ضرر و زیان این بخش را کاهش داد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره نتایج این تحقیقات به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://kreativ-bund.de/wp-content/uploads/2021/02/Themendossier_Betroffenheit_KKW2021.pdf

نگارخانه ملی کهن آلمان؛ بخشی از میراث جهانی یونسکو

منبع:سایت برلین

نگارخانه ملی کهن آلمان که به عنوان بخشی از جزیره موزه‌ها در برلین شناخته می شود، جذابیت زیادی برای نقاشان و هنرمندان از سراسر جهان دارد. این نگارخانه، مهم‌ترین آثار نقاشی قرن نوزدهم میلادی از جمله آثار کاسپار داوید فریدریش، آدولف منتسل، ادوار مانه و کلود مونه را در خود جای داده است.

نگارخانه ملی کهن آلمان که در مرکز تاریخی شهر برلین قرار گرفته، بخشی از میراث جهانی یونسکو است. ایده شکل‌گیری این نگارخانه در سال ۱۸۱۵ شکل گرفت، اما تا سال ۱۸۶۱ هیچ اقدامی برای ساخت آن انجام نشد. در واقع، ساختمان نگارخانه ملی کهن آلمان از سال ۱۸۶۱ تا ۱۸۷۶ به دستور فریدریش ویلهلم چهارم و با همکاری دو معمار مطرح آن زمان یعنی فردریش آگوست اشتولر و هاینریش اشتراک ساخته شد. به همین‌دلیل، در پله بیرونی ساختمان یک یادبود برای ویلهلم ویلیام چهارم وجود دارد. پس از ساخت بخش اولیه این نگارخانه، یوهان هاینریش واگنر، بانکدار سرشناس آلمان، ۲۶۲ اثر از هنرمندان سرشناس آلمان و جهان را به موزه اهدا کرد. بعدها ساختمان نگارخانه ملی کهن آلمان نیز مانند سایر آثار باستانی این کشور در طول جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید و پس از پایان جنگ، بازسازی آن تا سال ۱۹۶۹ به طول انجامید. با این وجود، در فاصله سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱، مجددا نگارخانه ملی کهن آلمان تحت بازسازی کامل قرار گرفت.

امروزه، نگارخانه ملی آلمان میزبان نقاشی‌ها و مجسمه‌های سده نوزدهم است که هر روز گردشگران بسیاری از آن بازدید می‌کنند. در هر طبقه این نگارخانه، آثار نقاشان و همچنین مجسمه‌سازان مشهور مانند آدولف منتسل،  ادوار مانه و کلود مونه و کاسپار داوید فریدریش به نمایش گذاشته شده است. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره این موزه به دست آورید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.berlin.de/en/museums/3108496-3104050-alte-nationalgalerie.en.html

برگزاری نمایشگاه نقاشی در پمپ بنزین

منبع:شبکه مرکز آلمان

بی‌شک هنرمندان زیادی در یک سال اخیر از خود پرسیده‌اند؛ در زمانی که بحران کرونا محدودیت‌های متعددی در جهان به وجود آورده است، چگونه می‌توانند به کار خود ادامه دهند. مارتین دیندا، نقاش آلمانی، پاسخ جالبی برای این گروه دارد. او به دلیل تعطیلی گالری‌ها، تصمیم گرفته تا آثارش را در پمپ‌بنزینی در ایالت زاکسن آنهالت به نمایش بگذارد. آنطور که رسانه‌های آلمان گزارش داده‌اند؛ نمایشگاه او با عنوان “هنر در محدودیت”  هر روز دو هزار بازدیدکننده دارد.

بحران کرونا همچنان در سراسر جهان ادامه دارد. در بسیاری از کشورها، ممنوعیت‌های کرونایی وضع شده و بخش‌های مختلف هنری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را تحت تاثیر خود قرار داده است. در آلمان، سینماها، موزه‌ها و گالری‌ها درهای خود را به روی علاقمندان بسته‌اند و اهالی فرهنگ و هنر دوباره خانه‌نشین شده‌اند. در این مبان، مارتین دیندا، نقاش آلمانی برای ارائه تابلوهای نقاشی خود، ابتکار جالبی به خرج داده است. او آثارش را در پمپ بنزینی در زاکسن-آنهالت به نمایش گذاشته است. مدیر پمپ بنزین، دیندا را از دوران جوانی می‌شناسد و به همین‌ دلیل به او اجازه داده است تا آثار خود را در این مکان به نمایش بگذارد. آنطور که گزارش ها نشان می‌دهد، روزانه حداکثر ۲ هزار نفر به پمپ بنزین مراجعه می‌کنند که اکثر آن‌ها از آثار هنری مارتین دیندا دیدار می‌کنند. براساس گزارش‌های منتشر شده، تابلوهای نقاشی دیندا در حدود ۲۰۰ تا ۴۵۰ یورو ارزش دارد و تاکنون بسیاری از آثار او به فروش رسیده است.

این هنرمند که در سال ۱۹۸۹ در لایپزیگ متولد شده است، آثار خود را با استفاده از تکنیک‌های مختلف خلق می‌کند. در اکثر آثار او از رنگ‌های اکریلیک استفاده شده است. دیندا از برگزاری نمایشگاه در پمپ بنزین خوشحال به‌نظر می‌رسد اما همچنان امیدوار است که بحران کرونا هر چه زودتر به پایان رسد و آثارش را در گالری‌های آلمان به نمایش بگذارد.

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/kultur/ausstellungen/kunstausstellung-jessen-tankstelle-100.html

تازه های نشر در آلمان

نور بالای نور

منبع: آمازون

احمد میلاد کریمی، استاد فلسفۀ اسلامی در دانشگاه مونستر آلمان. در اثر خود “ نور بالای نور” به توصیف تفکر اسلامی پرداخته است. او در این کتاب، با بررسی آثار متفکران و نویسندگان شهیر مسلمان مانند غزالی، ابن‌سینا، ابن رشد، ابن عربی، مولانا جلال‌الدین رومی و محمد اقبال لاهوری، تفکرات و فلسفه اسلامی را مورد بررسی قرار داده است. هدف او، نشان‌دادن درستی نظرات و تفکرات اسلامی است. میلاد کریمی در این اثر به خوبی نشان می‌دهد که هیچ‌گونه شک و ظنی نسبت به اسلام قابل پذیرش نیست.

von Ahmad Milad Karimi (Autor)
Herausgeber : Verlag Karl Alber; 1. Edition (18. Februar 2021)
Sprache : Deutsch
Gebundene Ausgabe : 952 Seiten
ISBN-13: 978-3495491003

 منبع:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *