هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۴۹۹ – ۱۶ آبان ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

تحصیل و تحقیق در حوزه ایرانی‌شناسی در یکی از معروف‌ترین دانشگاه‌های جهان

منبع:سایت دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ

دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ از جمله معروف‌ترین دانشگاه‌های جهان است که در حوزه ایران‌شناسی فعالیت می‌کند. هر چند مطالعات ایرانی در این دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت رشته‌ای مستقل وجود ندارد، اما دانشجویان و محققان موسسه مطالعات خاورمیانه و خاور نزدیک در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، تاکنون پروژهش‌های زیادی در حوزه ایران‌شناسی انجام داده‌اند. از این‌رو، در این شماره مجله، چگونگی تحصیل و تحقیق در حوزه ایران‌شناسی در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ را مورد بررسی قرار داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

بیش از ۵۰۰ سال از تاسیس دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ می‌گذرد و حالا این دانشگاه به یکی از معتبرترین مراکز تحصیلی و تحقیقاتی اروپا بدل شده است. دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان در سال ۱۴۷۲ میلادی، به عنوان نخستین دانشگاه ایالت بایرن در شهر اینگولشتات در ۸۰ کیلومتری شمال مونیخ تاسیس شد و پس از اشغال شهر، توسط ارتش فرانسه در سال ۱۷۹۹ به لاندزهوت و سپس به مونیخ انتقال یافت. این دانشگاه در حال‌حاضر، موسسات آموزشی زیادی دارد که از میان آن‌ها، می‌توان به موسسه مطالعات خاورمیانه و خاور نزدیک اشاره کرد. این موسسه، چهار رشته مطالعات عربی و اسلامی، ایران‌شناسی، ترک‌شناسی و مطالعات یهودی را ارائه می‌دهد. دانشجویانی که می‌خواهند در این دانشگاه در حوزه ایران‌شناسی به تحصیل بپردازند، باید در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، رشته مطالعات خاورمیانه را انتخاب کنند. جالب است بدانید که از ابتدای شکل‌گیری موسسه خاورمیانه و خاورنزدیک در دانشگاه مونیخ، دروس مرتبط با ایران مانند “نقش زنان در تاریخ ایران” ، “قوانین و حقوق خصوصی شهروندان” ، “کتبه‌شناسی فارسی” ، “ادبیات ایرانی” ، “دنیای رسانه‌ها” و “تاریخ معاصر ایران” به دانشجویان مقطع کارشناسی رشته ایران‌شناسی ارائه می‌شود.

دانشجویان رشته خاورمیانه و خاورنزدیک در مقطع کارشناسی ارشد نیز می‌توانند دروسی در حوزه ایران‌شناسی را انتخاب کنند. این دروس شامل “آموزش تخصصی خطوط و زبان فارسی” ، “آشنایی با اماکن متبرکه و زیارتگاه‌های ایران” ، “فرهنگ ایرانی” و “ ادبیات ایرانی به‌خصوص در حوزه سفرنامه‌نویسی” است.

این در حالی است که رشته ایران‌شناسی به صورت رشته‌ای مجزا در مقطع دکترای دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ ارائه می‌شود. دانشجویان علاقمند به رشته ایران‌شناسی می‌توانند در ترم زمستان یا تابستان برای حضور در مقطع دکترا اقدام کنند. البته تحصیل در مقطع دکترا مشروط بر داشتن مدرک کارشناسی ارشد رشته ایران‌شناسی و همچنین تسلط کامل بر زبان فارسی است.

علاوه بر این‌ها، موسسه خاورمیانه و خاورنزدیک در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، مکان ایده‌آلی برای تحقیق در حوزه ایران‌شناسی است. در این دانشگاه تحقیقات زیادی درباره تاریخ ایران از قرن هفتم تا بیستم میلادی انجام می‌شود. البته تاریخ حال‌حاضر ایران نیز برای محققان این دانشگاه اهمیت زیادی دارد. همچنین پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، تحقیقات گسترده‌ای بر روی ادبیات فارسی و کتیبه‌های ایرانی انجام می‌دهند. بخش دیگری از تحقیقات موسسه خاورمیانه و خاورنزدیک نیز به تحقیق درباره زندگی روزمره شهروندان در گذشته و حال و همچنین بررسی متون قدیمی اختصاص یافته است.

کتابخانه تخصصی

کتابخانه موسسه خاورمیانه و خاورنزدیک نیز مرجع خوبی برای تحقیق و پژوهش در حوزه ایران‌شناسی، مطالعات اسلامی، ترک‌شناسی و همچنین مطالعات یهودی است. این کتابخانه با داشتن ۴۰ هزار جلد کتاب تخصصی، منابع غنی در راستای تحقیق و پژوهش در حوزه مطالعات خاورمیانه دارد.

سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://www.naher-osten.uni-muenchen.de/institut/iranistik/index.html

آموزش امامان جماعت به سبک آلمانی

منبع: اسلامیک

کالج اسلامی اسنابروک از آوریل سال آینده، یک دوره آموزشی دو ساله برای آموزش امامان جماعت در آلمان برگزار می‌کند. این دوره که با حمایت وزارت کشور آلمان برگزار می‌شود، به زبان آلمانی است. همچنین گفته می‌شود که امامان جماعت در این دوره با ارزش‌ها و فرهنگ آلمانی نیز آشنا می‌شوند.

آموزش امامان جماعت در آلمان مدت‌ها است که بحث‌برانگیز شده است. جوامع اسلامی آلمان بیش از ۱۰ سال است که امامان جماعت را به روش خود در داخل و خارج آلمان تعلیم می‌دهند. این در حالی است که مسئولان دولت فدرال در سال‌های اخیر به روش تعلیم امامان مساجد در جوامع اسلامی انتقاد کرده‌اند. حال مسئولان کالج اسلامی اسنابروک با حمایت وزارت کشور فدرال تصمیم گرفته‌اند تا اولین دوره آموزش امامان جماعت به زبان آلمانی را برگزار کنند. این دوره که از ماه آوریل سال ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد، شامل هفت بخش آموزش خطبه، تلاوت قرآن، مراقبت معنوی، آموزش سیاسی، عبادی، اجتماعی و همچنین مددکاری اجتماعی خواهد بود. براساس اعلام کالج اسلامی اسنابروک، حداکثر ۳۰ نفر می‌توانند در دوره مذکور شرکت کنند. شرط پذیرش در این دوره، داشتن مدرک الهیات اسلامی و آشنایی با مبانی اسلام است. اسناف پگیچ، رئیس کالج اسلامی اسنابروک در این باره گفت:« ما می‌خواهیم با همه انجمن‌های اسلامی در آلمان ارتباط خوبی داشته باشیم. در ساختار کالج اسلامی اسنابروک، اعضای شورای مرکزی مسلمانان و جمعیت اتحاد مالکی آلمان حضور دارند. همچنین گروهی از متکلمان اسلامی و مسلمانان شناخته‌شده نیز در راس این کالج فعالیت می‌کنند.»

بولنت اوچار، استاد الهیات اسلامی در دانشگاه اوسنابروک نیز درباره آموزش امامان جماعت گفت:«بیش از۶۰ سال از حضور دائمی مسلمانان در آلمان می‌گذرد و اکنون همه به این نتیجه رسیده‌اند که الهیات اسلامی مانند الهیات مسیحی یا یهودی در این کشور باید مورد توجه قرار گیرد. من معتقدم که آموزش امامان جماعت در آلمان ضروری است. به اعتقاد من، وقتی آموزش به زبان آلمانی صورت می‌گیرد، ارزش‌ها و فرهنگ این کشور نیز بهتر منتقل می‌شود.»

هر چند برگزاری دوره‌های آموزشی برای امامان در آلمان به خواست دولت فدرال و نمایندگان احزاب مختلف آلمان در بوندستاگ انجام می‌شود، اما این طرح مخالفان زیادی هم دارد.

برهان کسیچی، رئیس شورای اسلامی آلمان از جمله کسانی است که با طرح آموزش امامان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی آلمان، مخالف است. او در این ارتباط گفت:« در زندگی روزمره، تحصیلات در رشته الهیات به تنهایی نمی‌تواند برای کار در قامت امام جماعت مؤثر باشد. شهروندان مسلمان در آلمان، برای پاسخ سؤالات دینی و آموزش عملی در امور مذهبی نیاز به کمک امامان دارند و در عین‌حال بسیاری از آنان به فرهنگ کشورهای خود وابسته هستند. در نتیجه آگاهی از سنت‌های اسلامی و آشنایی با کشورهای مبدا، اهمیت زیادی برای امامان دارد.» به گفته او، اعضای شورای اسلامی آلمان می‌خواهند مطمئن شوند که این نوع آموزش به معنای دخالت سیاستمداران در امور دینی مسلمانان نیست.

بکر آلتاش، دبیر کل جامعه اسلامی ملی گوروش آلمان از دیگر افرادی است که به طرح دولت فدرال انتقاد دارد. او در این باره گفت:« براساس قانون اساسی آلمان هر جامعه مذهبی باید بتواند در امور مربوط به خود به طور مستقل و بدون نفوذ دولت عمل کند. این قانون در مورد جوامع اسلامی نیز صادق است. با این وجود، موضوع آموزش امامان تنها به جوامع اسلامی مربوط می‌شود. دولت نباید در حوزه آموزش امامان جماعت دخالت کند.»

علی انلو، رئیس اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب در منطقه نیدرزاکسن و برمن نیز از دیگر مخالفان طرح دولت فدرال است:« آموزش امامان جماعت وظیفه دولت نیست و نباید در این کار دخالت کند. متاسفانه دولت فدرال از هر روش ممکن برای کنترل انجمن‌های اسلامی استفاده می‌کند و این به هیچ‌وجه خوب نیست.»

لینک گزارش:

نگاهی به سرمایه‌گذاری‌های فرهنگی آلمان در صربستان

منابع: موسسه گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، مدرسه آلمانی بلگراد، بنیاد فردریش ابرت، بنیاد کونراد آدناور، جامعه خارج از کشور، بنیاد هاینریش بل، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، بنیاد هانس زایدل، بنیاد رزا لوکزامبورگ

دهه‌ها است که آلمان به مقصد جذابی برای مهاجران صربستانی بدل شده است. براساس آمارهایی که بر روی سایت وزارت خارجه آلمان قرار گرفته است، در حال‌حاضر نزدیک به ۵۰۰ هزار مهاجر صربستانی در آلمان زندگی می‌کنند. به‌نظر می‌رسد همین علاقه زیاد مردم صربستان به آلمان، سبب شده که سیاستمداران دو کشور به فکر گسترش روابط سیاسی و اقتصادی و توسعه دیپلماسی فرهنگی باشند. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است؛ از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون، دولت فدرال، نزدیک به ۲ میلیارد یورو به توسعه صلح و ثبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی صربستان کمک کرده است.  همچنین در حال ‌حاضر، ۴۰۰ شرکت آلمانی در صربستان مشغول به فعالیت هستند و ۶۰ هزار شهروندان این کشور نیز در شرکت‌های آلمانی کار می‌کنند. همکاری‌های فرهنگی میان صربستان و آلمان نیز از تنوع زیادی برخوردار است. به‌طور مثال، موسسه گوته در بلگراد، هر ساله میزبان رویدادهای مختلفی از جمله نمایشگاه‌های هنری، کنسرت‌ها و جشنواره‌های تئاتر است. علاوه بر این‌ها، سازمان‌ها و بنیادهای مهم آلمانی نیز در بلگراد فعالیت می‌کنند.

تاسیس موسسات مختلف برای آموزش زبان

مردم صربستان علاقه زیادی به یادگیری زبان آلمانی دارند. از این رو، موسسات زیادی در راستای آموزش زبان آلمانی و برگزاری امتحانات زبان در شهرهای مختلف صربستان تاسیس شده است. از مهم‌ترین موسسات آموزش آلمانی که در این کشور فعالیت دارند، می‌توان به موسسه گوته در بلگراد اشاره کرد. این موسسه با داشتن کتابخانه‌ و سالن‌های مخصوص کتابخوانی، محبوبیت زیادی میان دانش‌آموزان و دانشجویان پیدا کرده است. موسسه گوته در بلگراد، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. این موسسه، اطلاعات کاملی درباره تحصیل و پژوهش در آلمان به علاقمندان ارائه می‌دهد و با انجمن‌ها و سازمان‌های فرهنگی و هنری صربستان همکاری می‌کند. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در بلگراد، هر ساله میزبان رویدادهای مختلفی از جمله نمایشگاه‌های هنری، کنسرت‌ها و جشنواره‌های تئاتر است. مرکز آزمون تست‌داف در بلگراد نیز در راستای برگزاری امتحان زبان آلمانی(آزمون تست‌‌داف) فعالیت می‌کند. امتحان تست داف، یک آزمون استاندارد برای سنجش سطح زبان داوطلبان غیرآلمانی است که قصد تحصیل در دانشگاه‌های آلمان را دارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهد:

https://www.goethe.de/ins/cs/de/spr/kur/ukf.html

فعالیت مدرسه آلمانی در بلگراد

مدرسه آلمانی بلگراد نیز سال‌ها است که با هدف توسعه زبان و فرهنگ آلمانی در صربستان تاسیس شده است. در حال‌حاضر، بخش زیادی از دانش‌آموزان این مدرسه را شهروندان آلمانی، اتریشی و سوئیسی ساکن صربستان تشکیل می‌دهد. این مدرسه دارای بخش‌های مختلفی از جمله مهدکودک، پیش‌دبستانی، دبستان و دبیرستان است. از طریق سایت زیر، می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های مدرسه آلمانی بلگراد به‌دست آورید:

https://www.dsbelgrad.com/ueberblick-4/

تبادلات آکادمیک

آمارهای موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نشان می‌دهد که در سال جاری، ۲۴۲ هزار دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، خصوصی و علمی‌کاربردی صربستان ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین محققان زیادی در ۵۴ موسسه پژوهشی صربستان فعالیت می‌کنند. با این وجود، بسیاری از دانشجویان و محققان صربستان، به‌دلیل مشکلات اقتصادی و کمبود امکانات ترجیح می‌دهند که برای ادامه تحصیل به کشورهای اروپای غربی سفر کنند. آلمان یکی از مقاصد محبوب در میان دانشجویان و محققان صربستان است. موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، چند سالی است که شعبه‌ای در بلگراد تاسیس کرده است. این موسسه هر ساله لیستی از فرصت‌های تحصیلی و تحقیقاتی در آلمان را برای دانشجویان و محققان صربستان منتشر می‌کند. در مقابل، اخبار مربوط به تبادلات آکادمیک در صربستان را نیز به اطلاع دانشجویان و پژوهشگران آلمانی می‌رساند. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه تبادلات آکادمیک در بلگراد به‌دست آورید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/europa/serbien/

فعالیت مذهبی

فعالیت‌های آلمانی‌ها در خاک صربستان تنها به تبادلات آکادمیک و توسعه زبان آلمانی ختم نمی‌شود. یکی دیگر از فعالیت‌های دولت آلمان در صربستان، تاسیس کلیسای انجیلی آلمانی زبان است. در این کلیسا که از سال ۲۰۰۷، فعالیت خود را در بلگراد آغاز کرده است. برنامه‌های مذهبی و فرهنگی مختلفی اجرا می‌شود. علاوه بر این‌ها، در کلیسای انجیلی آلمانی زبان، دوره‌های آموزشی برای نوجوانان و جوانان صربستانی نیز برگزار می‌شود. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این کلیسا در اختیارتان قرار دهد:

https://www.auslandsgemeinde.belgrad.elk-wue.de/

فعالیت جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، سازمان‌ها و بنیادهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آلمان در حال‌حاضر در صربستان فعالیت گسترده‌ای دارند. از مهم‌ترین سازمان‌های آلمانی که در حال‌حاضر در صربستان فعالیت دارد، می‌توان به جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی اشاره کرد. این سازمان در سال ۲۰۰۰ در بلگراد شکل گرفت. جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی به ثبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در صربستان کمک می‌کند. اعضای این موسسه در بلگراد کوشش می‌کنند تا به توسعه همکاری‌های منطقه‌ای میان کشورهای تجزیه‌شده در یوگوسلاوی کمک کنند. این موسسه همچنین در زمینه‌های تجارت خارجی، تنوع‌زیستی، بهره‌وری انرژی، خدمات شهری، اصلاحات قانونی و پیوستن صربستان به اتحادیه اروپا فعالیت می‌کنند. برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.giz.de/de/weltweit/303.html

کمک به ثبات اقتصادی و اجتماعی

یکی دیگر از موسسات آلمانی که در صربستان فعالیت می‌کند، بنیاد کنراد آدناور است. دفتر بنیاد کنراد آدناور در سال ۲۰۰۱ در بلگراد تاسیس شد. هدف از تاسیس این دفتر، توسعه صلح و ثبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در منطقه صربستان و مونته‌گرو است. اعضای این بنیاد با برگزاری کنفرانس‌ها و کارگاه‌های آموزشی تلاش می‌کنند تا در راستای اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره بنیاد آدناور در بلگراد در اختیارتان قرار دهد:

https://www.kas.de/de/web/serbien/home

بنیاد فردریش ابرت

بنیاد فردریش ابرت از دیگر سازمان‌های معروف آلمان است که در صربستان فعالیت می‌کند. کارکنان این بنیاد با همکاری اساتید، دانشجویان و پژوهشگران صربستان، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برگزار می‌کنند. این بنیاد همچنین تلاش می‌کند تا روابط میان سیاستمداران و سازمان‌های مردم‌نهاد را ارتقا دهند. از دیگر اهداف این بنیاد می‌توان به ترویج دمکراسی، ترغیب گروه‌های مختلف مذهبی، سیاسی و اجتماعی به گفت‌وگو با یکدیگر و همچنین حمایت از برابری جنسی و عدالت اجتماعی در صربستان اشاره کرد. اگر مایلید که اطلاعات بیشتری درباره این سازمان به دست آورید، به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.fes.rs/

بنیاد هاینریش بل

از دیگر سازمان‌های مهم آلمانی که در صربستان فعالیت دارد، می‌توان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد. این بنیاد در بلگراد با هدف ارتقا دموکراسی و ترویج صلح در صربستان، مونته‌نگرو و کوزوو تاسیس شده است. مسئولان بنیاد تلاش می‌کنند تا با بازیگران جامعه مدنی در صربستان ارتباط برقرار کنند و در این راستا با دانشجویان، فعالان حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی وارد مذاکره می‌شوند. این بنیاد همچنین برای تقویت جامعه مدنی، توانمندسازی زنان و ترویج گفت‌وگو در میان احزاب و اقوام مختلف در صربستان فعالیت می‌کند. از طریق لینک زیر می‌توانید از فعالیت‌های بنیاد بل مطلع شوید:

https://rs.boell.org/en/home

بنیاد هانس زایدل

مسئولان بنیاد هانس زایدل معتقدند که نسل‌های مختلف باید درک روشنی از مسائل سیاسی و مفهوم دموکراسی داشته باشند. از این‌رو، یکی از فعالیت‌های مهم بنیاد هانس زایدل در بلگراد، توانمندسازی جوانان است. این موسسه با همکاری بنیادها و سازمان‌های محلی، کارگاه‌های آموزشی، کنفرانس‌ها و برنامه‌های متعددی برای جوانان اجرا می‌‌کنند. برای آشنایی با فعالیت‌های این موسسه می‌توانید به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.hss.de/

بنیاد رزا لوکزامبورگ

از دیگر سازمان‌های مهم آلمانی که در حال‌حاضر در صربستان فعالیت دارند، می‌توان به بنیاد رزا لوکزامبورگ اشاره کرد. این بنیاد در حوزه‌های آموزش، شبکه‌سازی، حقوق اجتماعی و سیاسی کار ‌می‌کند. لینک زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره این بنیاد در اختیار شما قرار دهد:

https://www.rosalux.rs/de

تعطیلی یک‌ماهه تمامی مراکز فرهنگی و تفریحی آلمان برای مقابله با کرونا

منابع: تاگس‌شو، اسلامیک و ناک-وست

افزایش بی‌رویه بیماران کرونایی در آلمان مسئولان این کشور را در هفته‌های اخیر نگران کرده است. از این‌رو، دولت‌ فدرال و دولت‌های ایالتی آلمان تصمیم گرفته‌اند تا مقررات سختی برای مقابله با این بیماری وضع کنند.  این مقررات سخت‌گیرانه‌ از ابتدای ماه نوامبر آغاز شده است و تا پایان ماه جاری در آلمان پابرجا خواهد بود.

براساس اخباری که در رسانه‌های مختلف منتشر شده است؛ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و نخست‌وزیران ایالت‌های شانزده‌گانه این کشور، هفته گذشته در یک کنفرانس ویدئویی تصمیم گرفتند که برای مقابله با بیماری کرونا، محدودیت‌های سختگیرانه‌ای وضع کنند. براساس این قوانین جدید که از دوم نوامبر به اجرا درآمده است؛ شهروندان موظفند ارتباط خود را با افراد خارج از خانواده به حداقل برسانند. از این‌رو، تماس‌های فردی تنها برای اعضای خانواده و در حد ۱۰ نفر مجاز است. همچنین تمامی رستوران‌ها، کافه‌ها و آرایشگاه‌ها نیز تا پایان ماه تعطیل خواهند بود. مسئولان دولت فدرال معتقدند که در این مشاغل حفظ فاصله امکان‌پذیر نیست. با این وجود، خدمات مربوط به درمان‌های پزشکی مانند فیزیوتراپی به کار خود ادامه خواهند داد و سفارش غذا از رستوران‌ها نیز امکان‌پذیر است.

از سوی دیگر همه مراکز تفریحی از جمله سینماها، سالن‌های تئاتر، کنسرت و اپرا نیز تعطیل خواهند بود. همچنین براساس تصمیم دولت فدرال و دولت‌های ایالتی، تمامی مسابقات ورزشی حرفه‌ای، از جمله بازی‌های بوندس‌لیگا در ماه نوامبر بدون حضور تماشاگر برگزار می‌شوند. علاوه بر این‌ها، شهروندان در تمامی ایالت‌های آلمان، امکان استفاده از استخرها و سالن‌های بدن‌سازی را ندارند. بنابراین تنها ورزش‌های فردی در فضای باز مانند دویدن، مجاز است.

براساس قوانین جدید، تمامی مهمان‌سراها در آلمان نیز در ماه نوامبر تعطیل هستند و شهروندان موظفند حتی از سفرهای یک‌روزه نیز خودداری کنند. البته، هتل‌ها و مهمان‌سراها در شرایط ضروری باز خواهند بود، اما گردشگران امکان استفاده از آن‌ها را ندارند.

مراکز آموزشی به کار خود ادامه می‌دهند

در حالی که براساس مقررات جدید مراکز تفریحی، فرهنگی، ورزشی، همچنین رستوران‌ها و مهمان‌پذیرهای آلمان در ماه نوامبر تعطیل شده‌اند، اما مهدکودک‌ها، مدارس و تمامی دانشگاه‌ها همچنان به صورت حضوری به کار خود ادامه خواهند داد. مسئولان دولت فدرال از یک سو معتقدند که مراکز آموزشی تاکنون در ابتلای بیماری کرونا نقش زیادی نداشته‌اند و از سوی دیگر بر این باورند که آموزش حضوری تاثیر بیشتری دارد. از این‌رو، تمامی مهدکودک‌ها و مدارس در ماه نوامبر به صورت حضوری به کار خود ادامه خواهند داد. این در حالی است که براساس مقررات جدید، همه دانش‌آموزان و دانشجویان موظفند که با ماسک به مدارس و دانشگاه‌ها بروند.

مراکز مذهبی تعطیل نیستند

در مقررات جدید دولت فدرال برای مقابله با کرونا، اشاره‌ای به تعطیلی عبادت‌گاه‌ها نیز نشده است. آنطور که رسانه‌های آلمانی گزارش می‌دهند؛ تمامی مکان‌های مذهبی از جمله مساجد و کلیساهای آلمان در ماه نوامبر باز خواهند بود. دولت فدرال تنها از مسئولان اماکن مذهبی خواسته است که فاصله اجتماعی و توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

لینک‌های گزارش:

https://www.tagesschau.de/inland/corona-regeln-november-101.html

https://www.nak-west.de/db/7830380/Meldungen/Gottesdienste-duerfen-weiter-stattfinden

برگزاری سلسله سخنرانی‌های مرتبط با دانش مقدماتی اسلام برای نوجوانان

منبع:سایت انجمن حمایت از آموزش و یادگیری مدرن در مدارس آلمان

انجمن حمایت از آموزش و یادگیری مدرن در مدارس آلمان از ماه نوامبر سال جاری تا ماه مه سال آینده، میزبان سلسله سخنرانی‌های مرتبط با دانش مقدماتی اسلام برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال است.

در این سخنرانی‌ها که قرار است هر ماه برگزار شود، مباحث مختلفی در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تاریخی و فلسفی بازگو می‌شود.هدف از برگزاری این سخنرانی‌ها، کمک به دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۷ ساله برای درک بهتر اسلام است. جالب است بدانید که اولین جلسه از این سلسله سخنرانی‌ها با موضوع “مبانی دین اسلام” در روز دوم نوامبر برگزار شد.

براساس گزارشی که بر روی سایت انجمن آموزش و یادگیری مدرن آلمان قرار گرفته است؛ از دیگر موضوعاتی که در سلسه سخنرانی‌های انجمن مطرح خواهد شد، می‌توان به “منطقه عرب زبان و جهان اسلام”، “اسلام سیاسی – معرفی مختصر وهابیت، سلفی‌گری و جهادگرایی”، “ اسلام در آلمان”، “اسلام و زنان”، “عربستان سعودی و ایران – واقعیت دو کشور کاملاً اسلامی” و “سنت‌های روزمره؛ آداب و رسوم و اعیاد اسلامی” اشاره کرد.

انجمن حمایت از آموزش و یادگیری مدرن در مدارس آلمان، در سال ۱۹۹۱ در برلین تاسیس شد و در حال‌حاضر زیر نظر اداره آموزش، جوانان و خانواده سنای برلین و همچنین بخش مشاوره شغلی آژانس کاریابی کار می‌کند. این انجمن فعالیت‌های زیادی را با همکاری دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۷ سال انجام می‌دهد و تلاش می‌کند تا جوانان و نوجوانان را برای مسئولیت‌پذیری در جامعه آماده کند.

سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های انجمن و همچنین سلسله سخنرانی‌های مرتبط با دانش مقدماتی اسلام در اختیار علاقمندان قرار دهد:

قلعه‌ای با پنج موزه

منبع:سایت قلعه زاکسن

قلعه قدیمی درسدن که به مدت ۴۰۰ سال، محل سکونت پادشاهان زاکسنی بود، در دهه‌های اخیر، مجموعه‌ای از موزه‌های آلمان را در خود جای داده است. آثار این موزه‌ها از نظر هنری ارزش زیادی دارند و هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کنند.

قلعه درسدن که از قدیمی‌ترین بخش‌های باقی‌مانده از دوران رنسانس در این شهر است، امروزه پنج موزه مهم آلمان را در خود جای داده است. این موزه‌ها شامل موزه کهن و جدید گرین والت، اتاق سکه‌شناسی، مجموعه‌ چاپ‌ها، نقاشی‌ها و عکس‌ها، اسلحه‌خانه شهر و اتاق ترکیه است. در این قلعه همچنین، کتابخانه‌ و مجموعه‌های هنری دولتی شهر درسدن نیز قرار گرفته است.

موزه طاق سبز را می‌توان مهم‌ترین موزه موجود در قلعه درسدن دانست. دلیل نام‌گذاری این موزه، تزیینات به کار رفته در معماری آن است. موزه طاق سبز از هشت اتاق تشکیل شده است که دارای گچبری‌های زیبا و رنگ سبز مرمری است. نگاهی به تاریخچه موزه نشان می‌دهد که آگوست دوم که به پادشاه نیرومند معروف بود، در سال ۱۷۲۳ این مجموعه را بنیان گذاشت. اما ساختمان موزه در جریان جنگ جهانی دوم در اثر بمباران‌های متفقین نابود شد. با این وجود، پس از جنگ مورد بازسازی قرار گرفت. در حال‌حاضر، در این مجموعه می‌توان طلا، جواهرآلات و عاج‌هایی از قرون ۱۴ تا ۱۸ را مشاهده کرد.

مجموعه مهم دیگر، اتاق سکه‌شناسی است که در آن بیش از ۲۰۰ هزار مدال، مهر و نمونه‌هایی از سکه‌های ضرب شده زاکسنی وجود دارد. اتاق چاپ نیز مجموعه‌ای از هنر گرافیک و طراحی‌های آبرنگ و پاستل هنرمندان اروپایی قرون ۱۵ به بعد را به نمایش گذاشته است. همچنین در اسلحه‌خانه درسدن نیز مجموعه‌ای بزرگی از اسلحه‌ها و زره‌های تشریفاتی نگهداری می‌‌شود. علاوه بر این‌ها، اتاق ترک که در سال ۱۶۱۴ تأسیس شد نیز محل نگهداری یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های دست سازه‌های امپراتوری عثمانی در جهان است. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره موزه‌های قلعه قدیمی درسدن به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.schloesserland-sachsen.de/en/palaces-castles-and-gardens/dresden-royal-palace/

تازه های نشر در آلمان

آینده پس از کرونا:چگونه یک بحران، جامعه، تفکر و عملکرد ما را تغییر می‌دهد

منبع:آمازون

همواره در طول تاریخ، بحران‌های طبیعی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و … دنیا را تغییر داده‌اند. اجداد ما در طول زندگی خود، مجبور شده‌اند که با شرایط مختلف سازگار شوند. اکنون ما نیز در حال تجربه بحرانی هستیم که زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار داده است. ویروس کرونا حتی در آینده نیز می‌تواند زندگی روزمره، اشکال ارتباطی، نحوه کار، احساس و تفکر ما را تغییر دهد. این بحران در عین‌حال، باعث می‌شود که ما خودمان را نیز بهتر بشناسیم. ماتیاس هورکس، محقق حوزه آینده در کتاب جدید خود با عنوان “ آینده پس از کرونا:چگونه یک بحران، جامعه، تفکر و عملکرد ما را تغییر می‌دهد”، اثرات بحران کرونا در آینده را تحلیل کرده است.

او در اثر خود به سوالاتی درباره آینده جوامع و همچنین روند تغییرات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در جهان پس از کرونا پاسخ داده است.

ISBN-13 : 978-3430210423
Gebundene Ausgabe : 144 Seiten
Größe und/oder Gewicht : 12.2 x 2 x 19.5 cm
Herausgeber : Econ; 5. Edition (29. Mai 2020)
Sprache: : Deutsch
Matthias Horx

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *