هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۶۳۴ – ۵ آذر ۱۴۰۲

برگزاری کنفرانس اسلام در برلین در غیاب شورای عالی مسلمانان

کنفرانس دو روزه کنفرانس اسلامی آلمان (DIK) روز ۳۰ آبان در وزارت کشور فدرال (BMI) آغاز شد. هدف از این نشست تحلیل تاثیرات جنگ خاورمیانه بر جامعه بود. اما برخلاف سال های گذشته، هیچ نماینده ای از شورای هماهنگی مسلمانان در سه مجمع بحث و گفتگو شرکت نکرد. شورای مرکزی مسلمانان نیز بدون هیچ دلیل رسمی به جلسه دعوت نشد.

کنفرانس تخصصی اسلام درآلمان روز ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ماه) در مقر وزارت داخله آلمان فدرال در برلین پایتخت این کشور آغاز شد و روز ۲۲ نوامبر (۱ آذرماه) به کار خود پایان داد. عنوان امسال این کنفرانس «صلح اجتماعی و انسجام دموکراتیک: مبارزه با یهودی‌ستیزی و مسلمان‌هراسی در دوران شکاف اجتماعی» بود. در آغاز این کنفرانس دو روزه، نانسی فزر، وزیر کشور فدرال سخنرانی کرد. فزر در این کنفرانس تاکید کرد که اتحادیه های اسلامی در آلمان باید در برابر یهودستیزی تعهد روشنی داشته باشند. وی  از سازمان‌های اسلامی مستقر در این کشور خواست تا به صورت واضح حملات حماس در ۷ اکتبر علیه اسرائیل را محکوم کنند. نانسی فزر گفت: من از سازمان‌های اسلامی انتظار دارم که خود را به وضوح در جامعه قرار دهند و مسئولیت خود را بر عهده بگیرند. باید واضح باشد که ما در کنار اسرائیل هستیم. این وزیر آلمانی هشدار داد که مقابله با یهودستیزی نباید برای اهداف نژادپرستی ضد مسلمانان مورد استفاده قرار گیرد. و هیچ کس نباید مورد سوء ظن عمومی قرار بگیرد. او افزود مسأله بر سر این نیست که مسلمانان نتوانند برای قربانیان نوار غزه تظاهرات کنند؛ «ما با اسلام گرایان می جنگیم نه با مسلمانان.»

وولف: نفرت از یهودیان ریشه در اسلام دارد

کریستین وولف که در روز وحدت آلمان به دلیل بیانیه‌اش «اسلام متعلق به آلمان است» به ویژه در میان مسلمانان، شوالیه شد و مورد تشویق قرار گرفت، در ابتدای این مراسم سخنرانی کرد اما سخنانش باعث انتقاد مسلمانان شد. وی مدعی شد یهودستیزی در قرآن و تاریخ اسلام و اغلب در آموزش آنها وجود دارد. مسلمانان باید با این حقیقت روبرو شوند. از نظر وولف، باید برای همه مسلمانان روشن باشد که ما دیگر در زمان حضرت محمد (ص) که یهودیان رانده شدند، زندگی نمی کنیم، بلکه در سال ۲۰۲۴ زندگی می کنیم. به همین دلیل، مسلمانان باید از روی اعتقاد با یهودی ستیزی نیز مبارزه کنند. نتیجه یک تحقیق کوچک نشان می دهد که دولت فدرال ۱۳۶۵ جنایت ضد یهود را در سراسر کشور طی۹ ماه اول ثبت کرده است که با ۱۱۶۷ مورد جنایت، اکثریت مربوط به جناح راست است.

کسیچی: مسلمانان مظنون هستند

«برهان کسیچی» ،رئیس شورای اسلامی شهر از اظهارات وولف انتقاد کرد و گفت این ادعای آقای وولف بر اساس قرائت مشکوک، مغرضانه و تحریف شده از منابع اسلامی است. کسیچی گفت، نه از الهیات اسلامی و نه از تاریخ اسلام نمی توان اصطلاح یهودی ستیزی اسلامی را استخراج کرد و این نشان دهنده تضاد آشکار با دیدگاه اسلامی از بشریت است. این یک پدیده مدرن است که عبارات خاصی در مورد داستان های متون مقدس به روش های ضد یهودی مورد بهره برداری قرار می گیرد. در رابطه با کنفرانس اسلامی، کسیچی توضیح داد که برای او شرم آور است که هیچ یک از جوامع دینی اسلامی در تریبون این نشست حاضر نشده اند یا در آماده سازی آن شرکت نداشتند. این رویداد در حال دور زدن مسلمانان است.کسیچی همچنین از روحیه اسلام هراسی در جامعه آلمان و درخواست های سیاستمداران انتقاد می کند. هفته هاست که مسلمانان مظنون به همدردی با ترور حماس هستند. به همین دلیل است که او خواستار یک رویکرد متفاوت است، به ویژه به این دلیل که مسلمانان نیز بخشی از این جامعه هستند و مهمتر از همه، آشکارا با یهود ستیزی و همچنین طرفدار این جامعه هستند. حق موجودیت اسرائیل و فلسطین». انصافاً این را نیز باید در نظر گرفت.

کنفرانس اسلامی در آلمان در سال ۲۰۰۶ توسط ولفگانگ شویبله، وزیر داخله آن وقت آلمان فدرال برای گفتگو و همکاری با مسلمانان و نمایندگان آنها در آلمان راه اندازی شد. از نتایج مهم می توان به ایجاد کرسی های الهیات اسلامی در دانشگاه های آلمان، ابتکارات آموزش دینی و تربیت امامان در آلمان اشاره کرد. اما امسال این کنفرانس در حالی برگزار شد که شورای عالی مسلمانان آلمان به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مسلمانان این کشور به کنفرانس دعوت نشد. دویچه وله ادعا کرده است ارتباط این شورا با مرکز اسلامی شیعیان در هامبورگ دلیل دعوت نشدن شورا به کنفرانس اسلام در آلمان بوده است. مسئولان شورای عالی مسلمانان موضع این شورا درباره جنگ اخیر در غزه را نیز عاملی برای دعوت نشدن این شورا به کنفرانس اسلام در آلمان اعلام کردند.

لینک گزارش:

https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/islamkonferenz-154.html

https://www.deutschlandfunk.de/antisemitismus-und-islamfeindlichkeit-im-fokus-muslimische-grossverbaende-kaum-beteiligt

مخالفت اکثر آلمانی ها با سیاست های حمایتگرایانه دولت آلمان از اسرائیل

https://www.aa.com.tr/

یک نظر سنجی تازه نشان داد علیرغم حمایت آشکار دولت آلمان از عملیات نظامی اسرائیل در غزه، تنها ۳۵ درصد از آلمانی ها از رویکرد دولت کشورشان حمایت می کنند.

نظرسنجی جدید در آلمان نشان داد که موضع طرفداری از اسرائیلِ دولت آلمان در مورد جنگ غزه مورد حمایت مردم این کشور نیست. نظرسنجی موسسه آلنزباخ نشان داد که اکثریت آلمانی ها مخالف جانبداری از اسرائیل در مناقشه اسرائیل و فلسطین و به شدت مخالف حمایت نظامی از اسرائیل هستند.حدود ۴۳ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند آلمان باید از درگیری دور بماند و تنها ۳۴ درصد گفتند که با این دیدگاه موافقند که آلمان به دلیل گذشته خود در دوران نازی مسئولیت ویژه ای در قبال اسرائیل دارد. اولاف شولتس صدراعظم آلمان بارها گفته است که امنیت اسرائیل غیرقابل مذاکره است و در درگیری کنونی با حماس، آلمان «تنها یک مکان» دارد و آن قاطعانه در کنار اسرائیل است. در این نظرسنجی، تنها ۳۱ درصد از پاسخ دهندگان آلمانی از رویکرد شولتس حمایت کردند و گفتند که از عملیات نظامی اسرائیل در غزه علیه حماس حمایت می کنند. در مقابل، ۳۸ درصد از افراد مورد بررسی گفتند که باید از اسرائیل خواسته شود تا برای جلوگیری از تلفات در میان جمعیت غیرنظامی فلسطین خویشتن داری کند. این نظرسنجی نشان داد که اکثریت آلمانی‌ها انتظار دارند که دولت موضع متعادل‌تری اتخاذ کند و تلاش‌ها برای راه‌حل دیپلماتیک درگیری را افزایش دهد.

به طور کلی، ۵۷ درصد از آلمانی‌ها گفتند که دولت شولتس باید نقش میانجی‌گری را بین طرف‌های متخاصم دنبال کند. در همین حال، ۱۷ درصد از پاسخ دهندگان از دولت اسرائیل انتقاد کردند و گفتند که به هیچ وجه خواهان صلح نیست. حدود ۳۸ درصد گفتند که اسرائیل درک بسیار کمی از  ساکنین عرب سرزمین های اشغالی و برخورد ناعادلانه ای با آنها دارد. در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد دولت آلمان برای حمایت نظامی از اسرائیل، اکثر پاسخ دهندگان با ارسال مهمات یا سلاح مخالف بودند.حدود ۸ درصد از آلمانی‌ها گفته‌اند که از ارسال سلاح حمایت می‌کنند و تنها ۳ درصد گفته‌اند که نیروهای مسلح آلمان باید از اسرائیل در عملیات نظامی خود حمایت کنند.

لینک گزارش:

https://www.aa.com.tr/en/europe/german-government-s-pro-israeli-policy-not-supported-by-public-poll/3063736

افزایش نژادپرستی علیه دانش آموزان مسلمان در مدارس آلمان

Symbolbild: leere Klasse https://www.islamiq.de/

گزارش «مرکز تماس برلین برای محافظت در برابر تبعیض» حاکی از آن است که از تاریخ ۷ اکتبر و با آغاز درگیری در نوار غزه ، اسلام هراسی و نژادپرستی در مدارس آلمان افزایش یافته است.

«مرکز تماس برلین برای محافظت در برابر تبعیض در مدارس» از افزایش نژادپرستی علیه مسلمانان پس از درگیری های خاورمیانه شکایت دارد. «عالیه یگانه آرانی»، مدیر آژانس مطبوعاتی آلمان، گفت که افرادی از اصالت عرب یا ترک و جامعه مسلمان به طور کلی اغلب احساس می کنند که تحت سوءظن عمومی حمایت از تروریسم قرار دارند.  اتفاقات اخیر این مشکل دیرینه را تشدید کرده است که به اندازه یهودستیزی در کشور آلمان جدی است. ما نرخ گزارش بالایی از حوادث نژادپرستانه علیه افرادی داریم که مسلمان هستند یا مسلمان تلقی می شوند. این امر در مدارس نیز تاثیر گذاشته است. یگانه آرانی گفت: در مورد نحوه برخورد با مناقشه خاورمیانه تردیدهای زیادی در بین معلمان وجود دارد و پس از ۷ اکتبر، عدم اطمینان¬ها افزایش یافته است. بر اساس گزارش‌های والدین، برخی از معلمان زمانی که دانش‌آموزان پرچم فلسطین را روی دست خود می‌کشیدند یا چفیه یا همان روسری فلسطینی به سر می‌کردند، بیش از حد واکنش می-دیدند. رسیدگی آموزشی به برخی اظهارات که بیشتر ماهیتی عاطفی دارند تا بیان یک موضع سیاسی محکم، گاهی اوقات چیزی را ناخواسته باقی می گذارد و فاقد همدلی است. علاوه بر این، دانش آموزان مسلمان، به ویژه پسرانی که پیش از این توسط برخی از معلمان به عنوان پرخاشگر طبقه بندی می شدند، بیشتر و سخت تر مجازات می شوند. یگانه آرانی در این زمینه خواستار آموزش بیشتر معلمان شد. آنها باید در موقعیتی قرار گیرند که بهتر با افزایش تنوع، از جمله تنوع مذهبی و نژادپرستی و تبعیض کنار بیایند. آرانی از سوی رئیس دولت آلمان همراه با سایر افراد به کاخ بلوو برای میزگردی با عنوان «درگیری در کلاس درس – جنگ در خاورمیانه و مدارس ما» دعوت شده بود.

یگانه آرانی گفت: امیدوارم رییس جمهور آلمان که این بار سیگنال روشنی را علیه تمایلات تفرقه انگیز در کل آلمان ارسال کند. نقطه تماس برای محافظت در برابر تبعیض در مدارس در درجه اول به والدین و دانش آموزان کمک می کند تا در حوادث تبعیض آمیز یاری رسان باشند.

لینک گزارش:

کاهش چشمگیر مهاجرت‌های غیرقانونی به آلمان

© Daniel Karmann/​dpa

پلیس فدرال آلمان اعلام کرده است که به دلیل تشدید کنترل‌های مرزی، مهاجران کمتری به‌طورغیرقانونی وارد این کشور شده‌اند.

پلیس فدرال آلمان اعلام کرد به دنبال تشدید کنترل مرزهای آلمان با لهستان، جمهوری چک، و سوئیس از ۱۶ اکتبر، مهاجرت غیرقانونی به آلمان به شدت کاهش یافته است. بر اساس گزارش روزنامه آلمانی ولت آم زونتاگ، هم‌اکنون روزانه کمتر از ۳۰۰ نفر به‌طور غیرقانونی وارد خاک آلمان می‌شوند. تعداد ورودهای غیرمجاز به خاک آلمان از ماه فوریه ۲۰۲۳ افزایش یافته بود و تا قبل از تشدید کنترل‌های مرزی، تعداد ورودهای غیرمجاز، روزانه حدود ۷۰۰ نفر بود. بر اساس آمار یک ماه قبل از اعمال تشدید کنترل‌ها در مرز سه کشور لهستان، چک، سوئیس و همچنین اتریش، حدود ۱۸ هزار و ۴۹۲ ورود غیرقانونی ثبت شده بود. با تشدید کنترل‌های مرزی، تعداد ورودهای غیرمجاز تنها ۱۱ هزار و ۲۹ مورد گزارش شده است، یعنی کاهش ۴۰ درصدی ورود غیرقانونی به آلمان. این کاهش چشمگیر، در مرز لهستان با آلمان حدود ۵۶ درصد بوده است. بحران مهاجرت غیرقانونی به آلمان و اتحادیه اروپا و مقابله با آن در حال حاضر از اولویت بالایی در محافل سیاسی آلمان برخوردار است. به طوری‌که دولت آلمان تصمیم گرفته پناهجویانی را که بدون اجازه اقامت در آلمان بسر می‌برند، سریع‌تر اخراج کند. سوم آبان ماه سال جاری، هم اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و هم نانسی فزر، وزیر کشور تاکید کردند که پروسه اخراج باید تسریع شود.

شولتس در مصاحبه‌ای با اشپیگل به حمایت از تشدید سیاست اخراج پرداخت و گفت: «ما باید در مقیاسی وسیع کسانی را که اجازه اقامت در آلمان را ندارند، اخراج کنیم. هرکسی که چشم‌اندازی برای ماندن در آلمان ندارد، … باید برگردد. فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان نیز پیشتر به شبکه اول گفته بود که محدود ساختن ورود مهاجران تنها در صورتی محقق می‌شود که آلمان همراه با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا مرزهای خارجی را کنترل کند.

لینک گزارش:

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2023-11/illegale-zuwanderung-migration-stationaere-grenzkontrollen

حمله به یک دانش‌آموز دختر در پایتخت آلمان که آویز «الله» به گردن داشت

https://www.islamiq.de/

یک دانش‌آموز دختر ۱۵ ساله در پایتخت آلمان به دلیل اینکه آویز «الله» به گردن داشت مورد حمله قرار گرفت.

پلیس برلین در این رابطه اعلام کرد: این دانش آموز در دستشویی مدرسه توسط دست‌کم ۵ تن از همکلاسانش مورد حمله قرار گرفته و زخمی شده است.این دختر نوجوان که توسط همکلاسی¬هایش مورد ضرب و شتم قرار گرفته، گردنبندش پاره و به دلیل مصدومیت به بیمارستان منتقل شده است. پلیس آلمان تحقیقات در مورد این حادثه را آغاز کرده است.در نوی برلین- هوهنشونهاوزن نیز مردی به یک دختر نوجوان ۱۶ ساله توهین نژادی و وی را تهدید به برداشتن روسری کرده است. بر اساس اعلام پلیس، این نوجوان در کلانتری این جنایت را گزارش کرد. بخش جنایات با انگیزه سیاسی سازمان امنیت دولتی در حال تحقیق بر روی این حمله نژادپرستانه است. بر اساس اطلاعات، این نوجوان به همراه دو خواهر و برادر کوچکتر در سفر بوده است. گفته می شود این مرد قبل از وقوع توهین این دختر را تعقیب می¬کرده است. ائتلاف علیه اسلام هراسی و مسلمان هراسی CLAIM نسبت به افزایش اسلام هراسی در آلمان در پی بحث های سیاسی و رسانه ای اخیر هشدار داده است. تنها در سه هفته گذشته، ۵۳ مورد تهدید، خشونت و تبعیض ضد مسلمانان در آلمان ثبت شده است و ۲۴۰ نظر ضد مسلمانان به صورت آنلاین شمارش شده است. مناقشه خاورمیانه باعث ایجاد موج عظیمی از حوادث اسلام هراسی یا حملات به مساجد در بسیاری از شهرها در آلمان شده است. هفته گذشته، افراد ناشناس چندین صلیب شکسته و ستاره های داوود را روی سنگ قبرهای قبرستان مسلمانان در وستفریدوف ماگدبورگ اسپری کردند. تحقیقات پلیس در خصوص این اقدامات وخسارت اموال وارد شده آغاز شده است. تعداد حملات علیه مسلمانان و مساجد در آلمان نیز باردیگر در سراسر آلمان افزایش یافته و طی ۹ ماه اول سال جاری حملات بیشتری نسبت به سال قبل ثبت شده است. در مجموع، پلیس ۶۸۶ حمله اسلام هراسی در این مدت زمان ثبت کرده است. بین ژوئیه و سپتامبر، دولت فدرال ۲۷۱ حمله به مسلمانان را گزارش کرده است که با انگیزه های ضد اسلامی انجام شده و شامل ۲۰ حمله به مساجد بوده است.

لینک گزارش:

افزایش مسیرهای بلیت ۴۹ یورویی آلمان

آلمان به عنوان پیشگام بلیت سفر ارزان( D-Ticket) که ایده های دسترسی به حمل ونقل عمومی را متحول کرده و در تمام وسایل حمل ونقل عمومی سرتاسر آلمان از جمله قطارها، اتوبوس ها، ترامواها و متروها قابل استفاده است، از گسترش استفاده از این بلیت ۴۹ یورویی به مسیرهای طولانی تر خبر داد.

این اتفاق پس از آن رخ داد که انجمن حمل‌ونقل برلین-براندنبورگ (VBB) با شرکت تابعه راه‌آهن DB Fernverkehr قراردادی منعقد کرد تا این مجوز برای مسیرهای خاصی که برلینگ و ایالت براندنبورگ را به هم متصل می‌کنند، اعمال شود. بلیت آلمان تا پیش از این به دارندگان خود تنها اجازه دسترسی به شبکه های حمل ونقل عمومی محلی و منطقه ای را می داد و استفاده از آن برای سفرهای ریلی در مسافت های طولانی ممنوع بود. با این وجود اوضاع در حال تغییر است. این اطلاعیه نشان می دهد که D-Ticket هنوز در حال پیشرفت است و به طور بالقوه شگفتی های جذابتری هم چون شرایط فعلی را در پیش خواهد داشت. قطارهایی که به کاربری این بلیت اضافه شدند شامل قطارهای سریع السیر است که در هر دو مسافت طولانی و منطقه ای خدمات دارند و تفکیک استفاده بلیت آلمان در آن ها توسط کاربران باعث سردرگمی می شود. این امر بر این واقعیت تأکید می کند که ارائه دسترسی به حمل ونقل عمومی در دامنه وسیع، صرف نظر از این که اکثر بخش های جامعه تا چه میزان به آن تمایل دارند، یک اقدام دشوار است. با بلیت ۴۹ یورویی که توسط دولت های فدرال و ایالتی آلمان تأمین می شود، می توان از حمل ونقل عمومی محلی و منطقه ای در هر نقطه از آلمان حداقل به مدت دو سال استفاده کرد. این بلیت برای تشویق مردم به استفاده بیشتر از وسایل نقلیه عمومی در نظر گرفته شده است. فروش  بلیت ۴۹ یورویی یا بلیت آلمان (Deutschland Ticket) امسال از سوم آوریل آغاز شد.

لینک گزارش:

https://www.themayor.eu/en/a/view/germany-s-49-euro-ticket-will-grant-access-to-some-long-distance-routes-12217

تازه های نشر در آلمان

۱۱۱ مکان در برلین که از اسلام می گوید

اسلام در حال رایج شدن و گسترش در آلمان است. اسلام به سادگی بخشی از زندگی روزمره در شهرهای مختلف آلمان از جمله برلین شده است.  ۱۱۱ مکان معرفی شده در این کتاب از تاریخ و حال و هوای اسلام در پایتخت آلمان، در سراسر محله ها، بین مردم، ایده ها و نهادها حکایت می کند. دعوتی برای باز کردن گوش ها برای شنیدن شعرهای کوبنده، اذان های آرام و داستان های پس از مهاجرت. با این کتاب، در دیدگاه خود تجدید نظر کنید و ارتباط متقابل با اسلام  در زندگی روزمره و تعطیلات، شرق و غرب، گذشته و حال همه را درک کنید.

ناشر: انتشارات Emons

نویسنده: بتینا گراف،جولیا تیکه

 سال انتشار: ۲۰۲۳

تعداد صفحات: ۲۴۰

قیمت: ۱۸ €

ISBN-13: ‎ ۹۷۸-۳-۷۴۰۸-۱۵۱۶-۵

لینک کتاب:

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1068402298

آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *