هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۶۲۹ – ۳۰ مهر ۱۴۰۲

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

غوغا در افتتاحیه نمایشگاه کتاب با سخنرانی در حمایت از نویسنده فلسطینی

Bild: MAURITIUS
Bild: MAURITIUS 

ممانعت برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت از برگزاری مراسم اهدای جایزه لیبراتور به «عدنیه شبلی» بانو‌ی نویسنده‌‌ فلسطینی به بهانه عملیات گروه‌های فلسطین موسوم به «توفان الاقصی» واکنش های زیادی را در پی داشت و باعث شد مراسم افتتاحیه با رسوایی به پایان برسد.

پس از لغو مراسم تجلیل از «عدنیه شبلی» نویسنده فلسطینی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، اسلاوی ژیژک و گروهی از نویسندگان و ناشران از این نمایشگاه به‌خاطر آن‌چه «خاموش کردن صدای فلسطین» عنوان کردند انتقاد کردند.

«اسلاوی ژیژک» فیلسوف اسلوونیایی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرانکفورت به عنوان آخرین سخنران بر خلاف اظهارات سایر سخنرانان، ضمن محکومیت حمله حماس و تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود یادآوری کرد که ما نباید پس زمینه تاریک فلسطین را فراموش کنیم باید به صحبت های فلسطینی ها نیز گوش داده و به پیشینه فلسطینی ها نیز نگاه کرد. تجزیه و تحلیل پیشینه وضعیت ضروری است. با مردم فلسطین در غزه منحصراً به عنوان یک مشکل برخورد می شود؛ اسرائیل هیچ نقش مثبتی به آنها در مناقشه خاورمیانه نشان نمی دهد. «ژیژک» افزود «تروریسم علیه اسرائیل با تمام ارزش های نمایشگاه کتاب در تضاد است. اما مجازات جمعی میلیون ها نفر در غزه نیز تناقض است. وی تعویق اعطای جایزه ادبی به «عدنیه شبلی» نویسنده فلسطینی  را «تصمیمی رسواکننده» و فرهنگ حذف توصیف کرد. این فیلسوف سرشناس با اشاره به غیبت اجباری شیبلی در نمایشگاه کتاب گفت « من به حضور در اینجا افتخار می کنم و در عین حال شرمنده هستم.»

بیش از ۶۰۰ نویسنده و ناشر مهم در سراسر جهان در نامه ای سرگشاده از «نمایشگاه کتاب فرانکفورت»‌ به  دلیل تعویق مراسم اهدای جایزه به «عدنیه شبلی»، نویسنده فلسطینی رمان «یک موضوع جزئی» در پی جنگ اخیر به سرپوش گذاشتن بر صدای فلسطین متهم کردند. از جمله منتقدان می توان به «عبدالرزاق قورنه» برنده جایزه نوبل ، «آنی ارنوکس» و «اولگا توکارچوک» و همچنین نظریه پردازانی مانند جودیت باتلر، نویسنده ایوا مناس ،«کولم توبین»، ‌نویسنده ایرلندی ، «هشام مطر» نویسنده آمریکایی-لیبیایی برنده پولیتزر،‌ «کامیلا شمسی» رمان‌نویس بریتانیایی-پاکستانی و «ویلیام دالریمپل» اشاره کرد. آنها با امضای نامه‌ای سرگشاده خطاب به برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب فرانکفورت به عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه کتاب جهان گوشزد کردند که این نمایشگاه نسبت به ایجاد فضای‌هایی برای نویسندگان فلسطین به منظور اشتراک افکار، احساسات و تعامل آن‌ها با ادبیات در این مقطع بی‌رحم و وحشتناک مسوول است و نباید آن‌ها را خاموش کند.

انجمن «لیت پروم» Litprom  اعلام کرده که شیبلی این جایزه را دریافت خواهد کرد، اما در تاریخ بعدی پس از نمایشگاه.خانم شبلی قرار بود در بیستم اکتبر جایزه «LiBeraturpreis» را که هرساله به یک نویسنده زن از آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین یا جهان عرب اهدا می‌شود برای رمانش «یک موضوع جزئی» که موضوع آن قتل یک دختر فلسطینی به دست سربازان اسرائیلی است، دریافت کند. با این حال در جمعه‌ای که گذشت،‌ «لیت‌پروم» انجمنی که مسوولیت اهدای این جایزه را برعهده دارد، ضمن اعلام تعویق مراسم اهدای جوایز،‌ علت آن را «جنگی که توسط حماس آغاز شده است» عنوان کرد.

«لیت پروم» در بیانیه اصلی که منتشر کرده، اعلام کرده که تعویق مراسم اهدای جایزه تصمیم مشترکی بوده که به همراه نویسنده اتخاذ شده است. اما آژانس ادبی «شبلی» اعلام کرد که این تصمیم بدون رضایت این نویسنده اتخاذ شده است و اگر مراسم برگزار می‌شد، «شبلی» از این فرصت برای بازتاب نقش ادبیات در زمان‌های بی‌رحم و دردناک استفاده می‌کرد!

گفتنی است، صبح روز افتتاحیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت با خبر بدی آغاز شد. غرفه داران از جهان اسلام از روز یکشنبه شروع به لغو شرکت خود در این نمایشگاه کردند. اندونزی، کشور مهمان سال ۲۰۱۵، از غرفه ملی خود استفاده نکرد و  مالزی و کشورهای عربی نیز حضور خود را لغو کردند.

انجمن ناشران اندونزی درباره تصمیم به بایکوت نمایشگاه اعلام کرد که جانبداری و دادن پلتفرم به اسرائیل، آرمان‌های گفت‌و‌گو و تلاش برای فهم متقابل را نقض کرده است. جانبداری از اسرائیل همزمان با فراموش کردن رنج مردم فلسطینی شبیه خواندن تنها یک کتاب برای فهمیدن سرتاسر جهان است. نهاد کتاب شارجه در امارات متحده عربی و انجمن ناشران اماراتی و نیز انجمن ناشران عرب در مصر نیز تصمیم مشابهی گرفته‌اند.

یورگن بوس، مدیر نمایشگاه کتاب در افتتاحیه گفت: «من بسیار ناامید هستم که آنها به دلیل ژئوپلیتیک نیامده اند. تورستن کازیمیر، معاون او نیز گفت: آنها درک نمی کنند که ما برای قربانیان هر دو طرف احساس ناراحتی می کنیم، اما ما محکم در کنار اسرائیل ایستاده ایم.

لینک گزارش:

https://www.rnd.de/kultur/israel-und-palaestina-rede-bei-frankfurter-buchmesse-disput-bei-eroeffnungsfeier-BDNKHGJNGFETPOK7NTUFVQOFQA.html

https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/buchmesse/kritik-an-frankfurter-buchmesse-verschiebung-der-preisverleihung-an-adania-shibli-19248088.html

تجمع حامیان فلسطین در هانوفر و شهرهای مختلف آلمان

Bild: https://www.ndr.de/

حامیان مردم فلسطین در شهرهای هانوفر و برمن و شهرهای مختلف آلمان تجمع برگزار کردند ، این برنامه از معدود تجمعات حمایت از فلسطین است که در چند روز گذشته در آلمان مجوز دریافت می‌کند. وزارت کشور فدرال آلمان مدعی است بیش از ۱۱۰۰ جنایت در آلمان در جریان اعتراضات به درگیری خاورمیانه ثبت شده است.

حامیان فلسطین روز شنبه در تجمع ضد صهیونیستی در هانوفر، پرچم‌های فلسطین را همراه خود داشتند و با ساکنان باریکه‌ غزه اعلام همبستگی کردند. این برنامه از معدود تجمع‌های حمایت از فلسطین است که طی چند روز گذشته در آلمان مجوز دریافت کرد. سخنگوی پلیس هانوفر روز جمعه اعلام کرد که چهار تجمع ثبت شده است. سازمان دهندگان این رویداد عبارتند از: جامعه فلسطینی هانوفر، انجمن جوان هانوفر از جامعه آلمانی-اسرائیلی، انجمن ناحیه هانوفر حزب مارکسیست-لنینیست آلمان.حدود ۵۰۰ نفر روز جمعه در برمن برای تظاهرات حامی فلسطین در مورد جنگ غزه تجمع کردند. این را سخنگوی پلیس برمن اندکی پس از پایان تجمع اعلام کرد.. پلیس اعلام کرد حدود ۱۰۰۰ نفر در تظاهرات میدان وحدت آلمان در مقابل ایستگاه اصلی قطار شرکت کردند. به گفته این سخنگو، در محل حادثه ماشین های آب پاش وجود داشت.  صدها مرد، زن و کودک نیز روز شنبه برای فلسطین آزاد در مقابل ساختمان اروپا در زاربروکن تظاهرات کردند. به گفته پلیس، این مراسم مسالمت آمیز برگزار شد، به گفته پلیس، صدها  نفر روز شنبه در مقابل ساختمان اروپا گردهم آمده اند تا یک تظاهرات برای حمایت از فلسطینیان برگزار کنند. آنها پرچم های فلسطین را به اهتزاز درآوردند و خواستار پایان دادن به نقض حقوق بشر در نوار غزه شدند. به گفته پلیس این مراسم مسالمت آمیز بود. شعارهای ضد یهود سر داده نشد. حفاظت پلیس در اطراف کنیسه نیز افزایش یافت. در آنجا هم هیچ حادثه ای رخ نداد.

پیش از این، در بسیاری از ایالت‌های آلمان از جمله برلین، به درخواست‌های تظاهرات و تجمع برای حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه مجوز داده نشده است.پلیس برلین ممنوعیت این گونه تظاهرات را تا ۳۰ اکتبر تمدید کرده است.

 وزارت کشور فدرال آلمان می گوید بیش از ۱۱۰۰ جنایت در آلمان در جریان اعتراضات به درگیری خاورمیانه ثبت شده است. نانسی فزر، وزیر کشور فدرال این موضوع را در ویسبادن اعلام کرده و گفت: اینها ارقام اولیه هستند؛ تحقیقات در بسیاری از جاها ادامه دارد. او خواستار محکومیت سریع عاملان این به زعم وی جرائم شد. فزر تاکید کرد: «دادستان باید به دقت پیگیری کند. به گفته وی تنها در برلین صدها بازداشت اولیه و بیش از ۱۰۰ افسر پلیس در شهر زخمی شدند. با توجه به جنایات متعدد در ارتباط با اعتراضات طرفدار فلسطین، انجمن قضات آلمان خواستار رسیدگی سریعتر جنایی شده است. مهم این است که مجازات در اسرع وقت اعمال شود تا اثر بازدارندگی داشته باشد. رسیدگی به جرایم یهودی ستیز بالاترین اولویت را در دادگستری آلمان دارد.

وزیر کشور آلمان همچنین از ممنوعیت بیشتر تجمعات حامی فلسطینیان برای جلوگیری از به زعم خود تبلیغات و خشونت حمایت کرد . به گفته وی تاکنون ۴۶ مورد از این نوع ممنوعیت ها در این زمینه اعمال شده است.

وزیر کشور آلمان همچنین می خواهد پیامدهای «قانون اقامت» را برای حامیان فلسطینیان اعمال کند. وی در این باره گفت: اگر ما بتوانیم طرفداران مقاومت حماس را اخراج کنیم، پس باید این کار را انجام دهیم.

 وی افزود: اداره پلیس جنایی فدرال آلمان (BKA) همچنان به مسدود کردن کانال های آنلاین حماس و حامیان آن ادامه خواهد داد و صحنه این گروه نیز بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت. به گفته یورگن پیتر، معاون رئیس پلیس جنایی فدرال ، هنوز هیچ نشانه‌ای از یک تهدید واقعی وجود ندارد. وی در ویسبادن گفت: ما هیچ نشانه‌ای از حمله قریب الوقوع نداریم. با این حال، وضعیت کنونی بسیار بسیار ناپایدار است و بنابراین بسیار دقیق تحت نظارت و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

گفتنی است، طی این چند روز تظاهرات مکرر طرفدار فلسطین در برلین و دیگر شهرهای آلمان از جمله فرانکفورت و نورنبرگ نیز برگزار شده است.

لینک گزارش:

https://www.tagesschau.de/inland/regional/saarland/sr-pro-palaestina-demonstration-am-samstag-in-saarbruecken-100.html

https://www.sueddeutsche.de/politik/demonstrationen-hannover-polizei-rund-500-menschen-bei-pro-palaestina-demonstration-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-231020-99-637221

https://www.ndr.de/nachrichten/niedersachsen/Hunderte-Teilnehmer-bei-Pro-Palaestina-Demos-in-Niedersachsen,demonstration1122.html

https://www.paderborn.de/service/newsbox-detailansicht-weltafpnews.php?sp:newsbox=weltafpnews&sp:newsMLID=newsmlmmd.urn.newsml.afp.com.20231020.doc.33ym2am.xml

برخورد با بازیکنان تیم های فوتبال باشگاهی آلمان به دلیل حمایت از فلسطین

Bild: getty

باشگاه های ماینتس و بایرن مونیخ با بازیکنان خود به‌‌خاطر انتشار استوری و پست های حمایتی از فلسطین برخورد کردند.

  باشگاه ماینتس، .«انور الغازی» ، بازیکن هلندی خود را به‌‌خاطر انتشار استوری حمایتی از فلسطین از حضور در تمرینات محروم کرده است. «الغازی» روز پنجشنبه در پست جداگانه‌ای شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «پیام‌های منفی پیرامون پست‌هایش دریافت کرده است. می‌خواهم واضح بگویم که بیش از همه چیز برای صلح ایستاده‌ام.» او همچنین خواستار «همدلی بیشتر، تعمیق دانش خود درباره تاریخچه این درگیری» شد. او از تمرینات و وظایف روز مسابقه کنار گذاشته شد زیرا موضعی که او در قبال جنگ اتخاذ کرد توسط ماینتس «غیرقابل قبول» تلقی شده است. پست الغازی حاوی «از رودخانه تا دریا» بود که به طور بالقوه قابل پیگرد کیفری در آلمان است زیرا به عنوان تحریکی برای نابودی اسرائیل تلقی می شود. کمیته یهودیان آمریکا این عبارت را یهودی ستیزانه تعریف کرده است، زیرا خواستار حذف دولت یهود است. در بیانیه باشگاه آمده است: “FSV Mainz 05 انور الغازی را از تمرینات و وظایف مربوط به روز مسابقه برکنار کرد. این تصمیم در نتیجه پست حذف شده از این جوان ۲۸ ساله در شبکه های اجتماعی است که عصر یکشنبه منتشر شد. الغازی در این پست موضعی درباره درگیری های جاری در خاورمیانه گرفت که از سوی باشگاه غیرقابل قبول تلقی شد. قبل از تصمیم گیری، باشگاه و بازیکن درگیر بحث عمیقی شده بودند. باشگاه ماینز ۰۵ در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی توئیتر (ایکس فعلی) گفت: «ماینتس به این موضوع احترام می‌گذارد که دیدگاه‌های متفاوتی در مورد مناقشه پیچیده خاورمیانه وجود دارد که برای دهه‌ها ادامه دارد. [اما] الغازی در مورد درگیری‌های جاری در خاورمیانه موضعی اتخاذ کرد که غیرقابل‌قبول تلقی می‌شد و باشگاه به وضوح از محتوای پست فاصله می‌گیرد زیرا ارزش‌های باشگاه ما را منعکس نمی‌کند.» به گفته باشگاه، الغاضی آن پست را حذف کرده است اما جزئیات بیشتری در مورد آنچه وی در پست حذف شده نوشته بود ارائه نکرد و گفت: «قبل از تصمیم‌گیری، باشگاه و بازیکن درگیر بحث عمیقی بودند.» این باشگاه همچنین اشاره نکرده است که این تعلیق تا چه مدت ادامه دارد. الغازی در سپتامبر ۲۰۲۳ از پی اس وی آیندهوون به ماینتس پیوست و قراردادی دو ساله با این باشگاه امضا کرد. بازیکن سابق استون ویلا در این فصل سه بازی تعویضی در بوندسلیگا انجام داده است. تصمیم باشگاه ماینتس توسط هواداران فوتبال در رسانه‌های اجتماعی محکوم شده است، تا جایی که برخی از آنها اقدام باشگاه را زیر سوال بردند زیرا الغازی خواستار «آسیب زدن به کسی» نشده است.

 بازخواست باشگاه بایرن مونیخ از نصیر مزروعی به علت دعا

در ادامه روند سریالی ساکت کردن اجباری بازیکنان از طرف مبلغان آزادی بیان، الجزیره در گزارش خود نوشته است که بایرن مونیخ نیز تحت فشار قرار گرفته است تا به دلیل اظهارات نصیر مزروعی بازیکن مراکشی در مورد جنگ اسرائیل و غزه اقدام کند. این باشگاه اعلام کرد که پس از آرزوی پیروزی برای فلسطینی‌ها در یک پست اجتماعی، با ملی پوش مراکشی صحبت خواهد کرد.

 بایرن مونیخ بلافاصله پس از پست‌های اینستاگرامی نصیر مزروعی در روز یکشنبه با او تماس گرفت. این بازیکن در حال حاضر به همراه تیم ملی مراکش در آفریقا به سر می‌برد. پس از بازگشت او، یک جلسه شخصی دقیق با مدیران باشگاه در مونیخ برنامه ریزی شده است. مشخص نیست که آیا مزروعی برای پست‌های خود عواقبی در انتظارش است یا نه. این جوان ۲۵ ساله با انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی برای فلسطینیان در نزاع با اسرائیل آرزوی پیروزی کرد. او کلیپ کوتاهی را به اشتراک گذاشت که در آن صدایی به سبک دعا می‌گوید: «خدایا به برادران مظلوم ما در فلسطین کمک کن تا به پیروزی برسند. خداوند اموات را بیامرزد و مجروحانشان را شفا دهد.» باشگاه بایرن مونیخ بلافاصله به اظهارات مزرویی پاسخ داد و تایید کرد که مذاکراتی با این مدافع پس از بازگشت او به باشگاه در اواخر این هفته انجام خواهد شد. در بیانیه باشگاه بایرن به خبرگزاری آلمان DPA آمده است: بایرن بلافاصله پس از پست های اینستاگرامی خود با نصیر مزروعی تماس گرفت. این بازیکن در حال حاضر در آفریقا به همراه تیم ملی مراکش است. پس از بازگشت، گفتگوی شخصی مفصل با مدیران باشگاه در مونیخ در نظر گرفته شده است. ما این موضوع را بلافاصله پس از حمله تروریستی به اسرائیل در پستی به طور علنی و بدون ابهام بیان کردیم.

ما نگران دوستان خود در اسرائیل هستیم و در کنار آنها هستیم. در عین حال، ما به همزیستی مسالمت آمیز برای همه مردم خاورمیانه امیدواریم.

لینک گزارش:

https://theathletic.com/4971170/2023/10/17/anwar-el-ghazi-mainz-suspended

https://www.goal.com/en/news/inhumane-noussair-mazraoui-speaks-out-controversial-pro-palestine-social-media-posts-bayern-munich-confirm-detailed-conversation-planned-with-defender/blt1c595f60bd1eada4

ساخت اولین قبرستان مسلمانان در ووپرتال

© muslimische-friedhoefe.de

اولین قبرستان اسلامی دارای غسالخانه در آلمان در ووپرتال ساخته می شود. افتتاح این قبرستان که از سال ۲۰۱۸ به دلیل مشکلات مالی اولیه و ایجاد چاله های ناشی از باران شدید به تعویق افتاده بود به احتمال زیاد سال آینده انجام خواهد شد.

سمیر بوعیسی، رئیس هیئت مدیره انجمن قبرستان مسلمانان ووپرتال، گفت: «من این تصور را دارم که ما اکنون از حمایت شهر ووپرتال برخورداریم و پس از یک تأخیر طولانی، نتیجه مناسبی در پیش است. وی گفت به عنوان یک پروژه آزمایشی، امیدوار است که بسیاری از شهرهای دیگر نیز این کار را انجام دهند و قبرستان مخصوص مسلمانان تاسیس کنند. در گورستان‌های آلمان، قبرها معمولاً بین ۲۰ تا ۲۵ سال باقی می‌مانند اما طبق آداب دفن مسلمانان، یک مرده «تا ابد» دفن می‌شود و این باید در قبرستان جدید مسلمانان امکان پذیر باشد. بر خلاف مردگان یهودی یا مسیحی، مردگان مسلمان در تابوت دفن نمی شوند، بلکه در پارچه های کتانی به سمت مکه دفن می شوند. به دلیل بارندگی شدید دو سال پیش، نهر مجاور از زیر منطقه عبور کرد و باعث شد زمین قبرستان در برخی مکان ها دچار فرورفتگی عمیق شود که انجمن شهر ووپرتال در حال برطرف کردن این مشکل است. به گفته بوعیسی به محض موافقت مقامات کار ساخت و ساز در سال جاری به سرعت آغاز می شود. فاز اول ساخت شامل چند صد قبر خواهد بود. برای مرحله دوم ساخت و ساز هم قبرهایی در نظر گرفته شده است اما ابتدا کارهای مقدماتی باید در آنجا انجام شود زیرا این قسمت از گورستان در حال حاضر پر از درخت است. برای فاز سوم ساخت، مکانی برای اقامه نماز میت و شست و شوی آیینی آنها پیش بینی شده است. انجمن شهر ووپرتال هزینه های ساخت این قبرستان برای مسلمانان را تقبل کرده است. مقدار کمی هم از بودجه شهر ووپرتال دریافت خواهد شد. انجمن با اعضای بوندستاگ در تماس است و برای کمک های مالی بیشتر فدرال مبارزه می کند. نکته ویژه در مورد پروژه این است که قبرستان مسلمانان در مجاورت یک قبرستان مسیحی و یهودی قرار دارد و یک محل ملاقات برنامه ریزی شده است که در آن گروه هایی از بازدیدکنندگان می توانند مراسم تدفین هر سه دین را مشاهده کنند. این قرار است بخشی از فاز سوم ساخت و ساز باشد و قرار است برای آن برنامه ریزی شود.

لینک گزارش:

برپایی نمایشگاه هنرمند ایرانی در کلن آلمان

https://www.galerieschenk.de/shahram-karimi-other-exhibitions

نمایشگاهی از آثار شهرام کریمی، هنرمند نقاش ایرانی در شهر کلن آلمان و در گالری برگیته شنک برپاشده است.

نمایشگاهی از آثار «شهرام کریمی» هنرمند ایرانی با عنوان «دوچرخه در دریا گم شد» از یک سپتامبر ۲۰۲۳ در شهر کلن آلمان و در گالری «برگیته شنک» Galerie Brigitte Schenk برگزار شده است . این نمایشگاه تا تا یک دسامبر در این گالری بر پاست. این نمایشگاه شامل نقاشی و اینستلاسیون با استفاده از تعداد زیادی چمدان است که روی هم چیده شده اند . موضوع این نمایشگاه مهاجرت و جا به جایی امروز انسان ها است.

 اگر اینستلاسیون یا چیدمان در هنرهای تجسمی را، مجاورت آثار هنری با متن یکدست در یک محل مشخص تعریف کنیم در نگاه اولیه به آثار شهرام کریمی در نمایشگاه اخیر در می یابیم که چیدمان آثار وی، نمونه ی بارزِ این تعریف است. اگر چه هر یک از کارهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه، به تنهایی و با هویت مستقل فهمیده و تعریف می شوند اما همگی در ارتباط تنگاتنگ و با ایجاد هماهنگی، یک متن واحد و منسجم را نمایش می دهندطوری که نمایشگاه در چشم انداز روبروی ناظر، به یک تابلوی واحد تبدیل می شود. می‌توان گفت مفهوم گرایی و داستان سرایی در آثار او هر چند از فلسفه هنر غرب نیز متاثر شده ولی رنگ و بویِ شرقی- ایرانی دارد. شهرام کریمی در خصوص این نمایشگاه گفته که بیشتر نقاشی های او بیان شعرگونه ایرانی دارند که از دنیای مدرن غرب هم تاثیر گرفته اند و در این نمایشگاه سعی کرده است که مهاجرت و مشکلات انسان در مواجهه با مهاجرت را بیان کند. «شهرام کریمی» متولد ۱۳۳۶ در شهر شیراز است و از سال ۱۳۶۷ در آلمان و نیویورک در حال فعالیت است و نمایشگاههای مختلفی در آلمان، آمریکا، ایتالیا و ایران داشته است.این نمایشگاه از یک سپتامبر آغاز شده و تا اول دسامبر برپا خواهد بود.

لینک گزارش:

https://www.galerieschenk.de/shahram-karimi-other-exhibitions

صدراعظم آلمان خواستار اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی شد

Bild: Sean Gallup / Getty

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی از خاک آلمان را ضروری اعلام کرد .

صدراعظم آلمان با تاکید بر لزوم اخراج گسترده مهاجران غیرقانونی از این کشور خواستار تسریع در اخراج مهاجرانی شد که دلیلی برای حمایت از آن‌ها از سوی دولت آلمان وجود ندارد. اولاف شولتس به نشریه اشپیگل گفت: «ما باید کسانی که حق ماندن در آلمان ندارند را با سرعت و در مقیاس وسیع اخراج کنیم زیرا همه مهاجران دلایلی از جمله نیاز به حمایت از سوی دولت آلمان را ندارند.» شولتس ضمن تاکید بر لزوم در دسترس‌بودن تمام‌وقت ادارات مربوطه برای تسریع این کار، خواستار فرایند دیجیتالی‌شدن اداره‌های مهاجرت آلمان نیز شد. وی از پیشنهادهای ایالت‌های فدرال برای کاهش ورود مهاجران غیرقانونی استقبال کرد و افزود: «اگر تصمیم ایالت‌های فدرال بر این باشد که به‌جای پول، کالا و کارت پرداخت به مهاجران ارائه دهند، ما از آن‌ها حمایت می‌کنیم. همچنین از تصمیم ایالات‌ها برای به‌ خدمت‌گرفتن پناهجویان در فعالیت‌های اجتماعی استقبال خواهیم کرد.» صدراعظم آلمان با بیان این که سیاست این کشور بر اساس «خشم و کینه» نیست، ادامه داد: «همانطور که هیچ مهاجری حق ماندن بی‌دلیل در خاک آلمان را ندارد، باید در قبال او سختگیر باشیم، همزمان باید به این نکته نیز توجه کنیم که به نیروی کار کشورهای دیگر نیازمندیم.» بر اساس گزارش یک ماه اخیر اداره آمار فدرال آلمان، حدود ۳.۲۶ میلیون مهاجر در آلمان زندگی می‌کنند. این رقم نسبت به سال گذشته بیش از ۱۱۱ هزار نفر افزایش داشته است.این آمار شامل همه مهاجران، متقاضیان پناهندگی، آوارگان جنگی و پناهجویانی می‌شود که درخواست پناهندگی‌شان رد شده اما بودن‌شان در آلمان تحمل می‌شود.شمار زیادی از این مهاجران از سال‌ها یا حتی دهه‌ها پیش در آلمان زندگی می‌کنند. بنا به اعلام حزب چپ‌های آلمان، از دهه ۱۹۵۰ به این سو، این رقم بالاترین رقم مهاجرت در آلمان است.آمارگران این افزایش را در وهله نخست با جنگ روسیه و اوکراین و موج مهاجرت از این کشور مرتبط می‌دانند..در یک سال اخیر شماری دیگری از مهاجران در آلمان تقاضای پناهندگی داده و تعدادی هم به دلایل بشردوستانه، از جمله از افغانستان، به آلمان انتقال یافته‌اند.

لینک گزارش:

https://www.nzz.ch/international/olaf-scholz-verkuendet-eine-wende-in-der-migrationspolitik-ld.1761742?reduced=true

تازه های نشر در آلمان

زنان جوان سلفی در آلماند

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1069092906

بیوگرافی، جهت گیری و الگوهای عمل. یک مطالعه کیفی – تجربی

چرا زنان جوان اجتماعی شده در آلمان به گروه های سلفی می پیوندند؟ فرآیندهای روی آوردن به ایدئولوژی بنیادگرایانه سلفی گری کدام کارکردهای زندگی آنان را برآورده می کند و کدام نیازها از این طریق ارضا می شوند؟ لورا دیکمن-کاسکوویکس داستان های زندگی فردی و همچنین الگوهای کنش و جهت گیری زنان جوان آلمانی سلفی را بر اساس مصاحبه های روایی با حامیان سلفی گری دنبال می کند. یافته‌های آن‌ها در مورد فرآیندهای روی آوردن به بنیادگرایی، مبنای تجربی مناسبی را ارائه می‌دهد که بر اساس آن، پیشنهادات جنسیتی برای پیشگیری و فاصله گرفتن از سلفی‌گری (مشروعیت بخشی به خشونت) ارائه می‌شود.

ناشر: انتشارات Transcript
نویسنده: لورا دیکمان-کاسکوویکس
سال انتشار: ۲۰۲۳
تعداد صفحات: ۲۹۶
قیمت: ۴۵ €
ISBN-13: ‎ ۹۷۸-۳-۸۳۷۶-۶۹۴۲-۸

لینک کتاب:

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1069092906

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *