هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۸۸ – ۱۴ مرداد ۱۴۰۰

روایت رسانه‌های آلمان از قیام امام حسین(ع) و روز عاشورا

منبع: آگوزبورگ آلگماینه، شبکه خبری مرکز آلمان، سایت مسلم-مارکت، سایت کنفرانس اسقف‌های آلمان

ماه محرم و سالگرد شهادت مظلومانه امام حسین (ع) که فرا می‌رسد، شیعیان در گوشه و کنار جهان، مشغول برگزاری مراسم عزاداری و بزرگداشت رشادت‌های امام حسین (ع)و یارانش می‌شوند. شیعیان آلمان نیز از این امر مستثنی نیستند. آن‌ها اغلب در شهرهای فرانکفورت، مونیخ، آخن، هانوفر و هامبورگ، ساکن هستند و در دهه اول محرم، برنامه‌های متعددی در شهرهای محل زندگی خود، برگزار می‌کنند. علاوه بر این، واقعه عاشورا و برنامه‌های مربوط به محرم، در سال‌های اخیر در رسانه‌های آلمان نیز بازتاب زیادی پیدا کرده‌اند. در این گزارش تلاش کرده‌ایم تا گزارش جدید رسانه‌های آلمانی از محرم و واقعه عاشورا را مورد بررسی قرار دهیم:

روزنامه آگوزبورگر آلگماینه از جمله نشریاتی است که امسال، گزارشی درباره نبرد کربلا و شهادت امام حسین(ع) منتشر کرده است. این گزارش با عنوان “ عاشورا در اسلام؛ رویدادها و مفاهیم” به چاپ رسیده و در آن، سوالاتی درباره اهمیت عاشورا و مراسم آن مطرح شده است. در بخشی از این گزارش درباره اهمیت واقعه عاشورا آمده:«پیشینه بزرگداشت عاشورا، نبرد کربلا است. در این نبرد، نوه پیامبر اسلام (ص) که سومین امام شیعیان است، با یزید اول جنگید. در واقع، امام حسین(ع) نمی‌خواست با خلیفه وقت بیعت کند و حکومت یزید را نامشروع می‌دانست. در روایات متعدد آمده که او تنها با ۷۲ نفر از یارانش در نزدیکی شهر کربلا با لشگر هزاران نفری یزید جنگیده است. شهادت حسین بن علی و اکثر بستگان او برای شیعیان جهان دردناک است. بسیاری از مسلمانان امروزه، برای شهادت امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند. این عزاداری، بخش مهمی از عقاید شیعیان است.»

در بخش دیگری از گزارش مذکور نیز به تعطیل نبودن روز عاشورا در آلمان اشاره شده است:« روز عاشورا در آلمان تعطیل رسمی نیست. با این حال، در بسیاری از ایالت‌های فدرال، دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند برای شرکت در مراسم، از حضور در کلاس درس معاف شوند. البته هر دانش‌آموز برای گرفتن مرخصی از مدرسه، باید به مدیر آن، درخواست کتبی ارائه دهد. اگر دانش‌آموزان در دوره دبستان مشغول تحصیل باشند، والدین باید درخواست مرخصی را به مدرسه ارائه دهند.»

از دیگر رسانه‌هایی که به مراسم عاشورا پرداخته است، می‌توان به شبکه خبری مرکز آلمان اشاره کرد. در سایت این شبکه، گزارشی درباره رویدادها و مراسم مهم مربوط به ادیان مختلف منتشر شده است. در بخشی از این گزارش که مربوط به محرم و عاشورا است، آمده:« شیعیان در دهه اول محرم، ده روز به عزاداری می‌پردازند و در روز دهم محرم که به عاشورا معروف است، عزاداری را به پایان می‌رسانند. علویان ترکیه که به آلمان مهاجرت کرده‌اند نیز همزمان با سایر شیعیان این کشور برای شهادت حسین‌ ابن علی و یارانش به عزاداری می‌پردازند. آن‌ها در دهه اول محرم روزه می‌گیرند و در پایان ده روز، یک شیرینی به نام عاشورا ( عاشوره) می‌پزند و در میان آشنایان، اقوام و همسایگان توزیع می‌کنند. این شیرینی به طور کلی از ۱۲ ماده مختلف مانند گندم، لوبیا، نخود، شاه بلوط، فندق، پسته، بادام، سلطان، انجیر، زردآلو و گردو تشکیل می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده می‌تواند متفاوت باشد، اما باید دقیقاً دوازده عدد باشد، زیرا آن‌ها نماد دوازده امام هستند.»

جالب است بدانید که سایت کنفرانس اسقف‌های آلمان نیز گزارشی درباره محرم دارد. در بخشی از این گزارش آمده است:«دهه اول محرم، زمانی است که شیعیان به مناسبت شهادت امام حسین (ع)( امام سوم شیعیان) به عزاداری می‌پردازند. در سال ۶۸۰ میلادی در کربلا، امام حسین(ع) و بسیاری از یارانش به شهادت رسیدند. از این‌رو، شیعیان و علویان دهه اول محرم را به یاد امام سوم شیعیان و یاران او به عزاداری می‌پردازند. این عزاداری در روز دهم محرم به پایان می‌رسد. خواهران و برادران علوی هر ساله از گروه‌های مختلف می‌خواهند که در مراسم محرم شرکت کنند و با مراسم و برنامه‌های این دهه آشنا شوند.»

اما کامل‌ترین گزارش مختص سایت مسلم-مارکت است. این سایت که به گروهی از شیعیان آلمان تعلق دارد، یادداشتی مفصل درباره فلسفه محرم و عاشورا منتشر کرده است. بخشی از این گزارش، روایتی ساده و قابل فهم از حادثه کربلا را برای مخاطبان شرح داده است:«ده روز اول محرم، ایام سوگواری برای امام حسین (ع) است. باید بدانید که منش و راه آن حضرت تا امروز ادامه دارد و در آینده تاریخ بشریت را به رستگاری خواهد رساند. امام حسین با قیام علیه یزید، معنای آزادی و آزادگی واقعی را به همگان نشان داد. او در ابتدا می‌خواست به سفر زیارتی برود و صدها هزار نفر، همراه او حرکت کردند. اما هنگامی که از حکم یزید ستمگر، سرپیچی کرد، تعداد پیروان او کاهش یافت. بدین ترتیب، گروهی از نخبگان گرد او باقی ماند. متاسفانه، پیروان او کمتر از ۱۰۰ نفر بودند که در مقابل نیروی ۳۰ هزار نفری از سربازان خلیفه ایستادند. در میان یاران امام حسین(ع)، زنان، بچه‌ها، حتی نوزادان و افراد پیر و بیمار قرار داشتند. اما در گروه مقابل، ۳۰ هزار سرباز آموزش دیده قرار داشتند که تمام قدرت‌های بزرگ آن زمان را شکست داده بودند. بدین ترتیب نتیجه جنگ کاملا مشخص بود. امام حسین(ع) فقط باید تسلیم می‌شد. تنها کاری که او باید انجام می داد، تسلیم شدن در برابر فرعون زمان خود بود. همه می‌دانیم که حتی حضرت ابراهیم(ع) نیز مجبور نشد اسماعیل خود را قربانی کند. پس چرا امام حسین مجبور شد تا همراه خانواده‌اش در جنگ شرکت کند؟ پاسخ امام حسین(ع) در این باره صریح بود: «کسی مثل من هرگز با امثال یزید بیعت نمی‌کند.» در نتیجه در دهمین روز از ماه محرم، امام و خانواده‌اش قتل عام شدند. دهم در زبان عربی به معنای عاشورا است. از این‌رو،  آن واقعه  تاریخی در میان شیعیان به این اسم شناخته می‌شود.»

این سایت همچنین به فلسفه قیام امام حسین(ع) پرداخته است:« واقعه عاشورا، مفهوم و واقعیت آزادی را در اسلام برای بیش از هزار سال شکل داده است. حتما این عبارت را زیاد شنیده‌اید: «زینب‌وار زندگی کن و مانند امام حسین(ع) بمیر.» زینب بانوی عاشورا و خواهر امام حسین (ع) بود که پس از شهادت او، جزئیات زیادی از واقعه عاشورا را برملا کرد. منش و تفکرات امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) باعث شده که در طول تاریخ، قیام‌های بزرگی علیه ظلم در جهان شکل بگیرد. به طور مثال، انقلاب اسلامی ایران با شعار “هر روز عاشورا و هر مکان کربلاست” به وقوع پیوست. این تفکرات حتی از سال ۱۹۷۹ در سراسر جهان گسترش یافت. امروزه بسیاری از اهل سنت نیز ماجرای کربلا و عاشورا را می‌دانند و حتی بسیاری از مسیحیان در عراق و ایران برای مظلومیت امام سوم شیعیان و یاران او عزاداری می‌کنند.

در سوریه، عراق، یمن، لبنان و بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز مردم منش امام حسین(ع) را دنبال می‌کنند. اما هر چه تعداد این افراد بیشتر می‌شود، مردم این کشورها تحت شدیدترین تحریم‌ها و گاه یورش‌ها از جهان غرب قرار می گیرند. با این وجود، پیروان امام حسین(ع) می‌دانند که تنها با روش او می‌توانند در جهان به رستگاری برسند.

لینک‌های گزارش:

https://www.augsburger-allgemeine.de/panorama/aschura-2022-im-islam-termin-bedeutung-gibt-es-schulfrei-id62979976.html

https://www.mdr.de/religion/religion/religioese-feiertage-august-mariae-himmelfahrt-tischa-beav-aschura-100.html

https://www.dbk.de/presse/aktuelles/meldung/glueckwuensche-zum-muharrem-fasten-und-asure-fest-2022

http://www.muslim-markt-forum.de/t2394f2-Der-Liebesvulkan-Muharram-bricht-aus-und-zerstoert-Sodom-und-Europa.html#msg8726

صدمین سالگرد تولد آنه ماری شیمل در سکوت!

منبع: سایت قنطره

آنه ماری شیمل یکی از برجسته‌ترین محققان حوزه مطالعات اسلامی در جهان به شمار می‌رود. او نه تنها در آلمان بلکه در سراسر جهان، نام شناخته شده‌ای است. شیمل در زمان حیات خود، توانست تاثیر زیادی بر توسعه مطالعات اسلامی در اروپا، آمریکا و حتی کشورهای اسلامی بگذارد. او اگر هنوز در قید حیات بود، امسال صدمین سالگرد تولد خود را جشن می‌گرفت. این در حالی است که هیچ برنامه خاصی به مناسبت صدمین سالگرد تولد این محقق برجسته برگزار نشد. از این‌رو، استفان ویدنر در مقاله خود در سایت قنطره درباره تاثیر آثار شیمل بر توسعه مطالعات اسلامی در اروپا و آمریکا نوشته است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

برای درک اهمیت جایگاه آنه ماری شیمل در مطالعات اسلامی، کافی است به این نکته اشاره کنیم که او اولین زن آلمانی بود که در حوزه مطالعات اسلامی تخصص داشت. شیمل نه تنها در آلمان، بلکه در سراسر جهان، نامی شناخته شده است. این در حالی است که صدمین سالگرد تولد او در هفتم آوریل تقریباً بدون هیچ قدردانی سپری شد.

من، آنه ماری شیمل را به خاطر پشتکارش تحسین می‌کنم. او توانست در محیطی آکادمیک تحت سلطه مردان رشد کند و از همه آن‌ها شناخته شده‌تر شود. او در زندگی نامه خود از تمام تحقیرهایی که در این راه متحمل شده، نوشته است.

شیمل از زمان تحصیلش در برلین در طول جنگ جهانی دوم، با شرق‌شناسی ارتباط خوبی داشت. او در سال ۱۹۴۱ و در ۱۹ سالگی توانست مدرک دکترا خود را در رشته تمدن و زبان‌های اسلامی از دانشگاه برلین اخذ کند. بعدها در ماه مارس ۱۹۴۵، در بحبوحه ناآرامی‌های پایان جنگ جهانی دوم، در رشته تاریخ مذاهب نیز دکترا  گرفت. با این حال، او در سال ۱۹۶۱، تازه توانست پستی آکادمیک در دانشگاه بن دریافت کند.

آنه ماری شیمل، اولین دانشمند اسلامی اهل آلمان بود که خارج از مرزهای این کشور نیز شناخته شد. همه می‌دانیم که اکثر ترجمه‌های قرآن در اروپا، به دست مترجمان مرد انجام شده است و آثار مربوط به مترجمان زن به تازگی در آلمان به چاپ می‌رسد، بنابراین قابل درک است که تا چه اندازه با کمبود زنان در این حوزه علمی مواجه هستیم. اما آنه‌ ماری شیمل، این راه را تغییر داد. پس از او، زنان زیادی وارد حوزه مطالعات اسلامی شدند.

او حتی با ترجمه‌ها و آثارش، راه را برای من به عنوان یک محقق حوزه مطالعات اسلامی هموار کرد. آنه ماری شیمل به ادبیات معاصر جهان اسلام علاقه زیادی داشت. بنابراین او، اسلام را نه به عنوان یک پدیده سیاسی، بلکه به عنوان یک فرهنگ زنده و معاصر به اروپاییان معرفی کرد. شیمل در این راستا، در سال ۱۹۷۵، به ترجمه گلچینی از اشعار عربی معاصر پرداخت. او همواره ارتباط خوبی با شهروندان کشورهای عربی، ترک‌زبان، ایران و پاکستان داشت.

با این وجود، شیمل در راه رسیدن به اهداف خود با مشکلات زیادی نیز دست‌وپنجه نرم می‌کرد. زمانی که او در سال ۱۹۹۵، جایزه صلح انجمن ناشران آلمان را دریافت کرد، گروه زیادی علیه او کمپین تشکیل دادند. همچنین مخالفت او با سلمان رشدی در پی انتشار کتاب “آیات شیطانی” نیز باعث خشم مخالفان اسلام در آلمان و سایر کشورهای اروپایی شد.

با این اوصاف، او هیچ‌ گاه از موضع خود کوتاه نیامد.

لینک گزارش:

https://de.qantara.de/inhalt/die-erste-islamwissenschaftlerin-annemarie-schimmels-wegweisender-blick-auf-den-islam

با وجود ادعای مسئولان شهر کلن؛ صدای اذان از مساجد کلن پخش نمی‌شود!

Minarette der Kölner Zentralmoschee © shutterstock, bearbeitet by iQ.

منبع: اسلامیک

مسئولان شهر کلن از ابتدای اکتبر سال ۲۰۲۱، اعلام کردند که پخش اذان در بزرگ‌ترین مسجد این شهر امکان‌پذیر شده است. کمی بعد، آن‌ها مدعی شدند که سایر مساجد این شهر نیز می‌توانند درخواست پخش اذان با صدای بلند را به مسئولان شهر ارائه دهند. این در حالی است که پس از گذشت ماه‌ها از این ادعا، هنوز خبری از پخش اذان از مساجد کلن نیست! هر چند، در قانون اساسی آلمان به حق آزادی مذهب تاکید شده است، اما در اکثر ایالت‌های این کشور، پخش اذان از مساجد امکان‌پذیر نیست. از این روی، مسلمانان امیدوار بودند که پروژه پخش اذان از مساجد کلن، شرایط را برای سایر مساجد آلمان نیز هموار کند. با این وجود، به نظر می‌رسد این آرزو نیز به زودی محقق نخواهد شد.

مسئولان شهرداری کلن در سال ۲۰۲۱ اعلام کردند که پخش اذان در بزرگ‌ترین مسجد این شهر امکان‌پذیر شده است. مسجد کلن که توسط اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب اداره می‌شود، در محله اهرنفلد کلن قرار دارد. براساس اعلام مسئولان شهرداری کلن، این مسجد طی یک پروژه آزمایشی مجوز پخش اذان در فاصله ساعات ۱۲ تا ۱۵ و حداکثر به مدت پنج دقیقه را پیدا کرد. کمی بعد، مسئولان شهر اعلام کردند که سایر مساجد کلن نیز می‌توانند برای پخش اذان در روزهای جمعه درخواست دهند. این در حالی است که پس از گذشت ماه‌ها از این ادعا، هنوز مشخص نیست که چه زمانی این امر محقق خواهد شد.

سخنگوی شورای شهر کلن در این باره گفت: «هنوز مشخص نیست که چه زمانی اذان از مساجد شهر ما پخش می‌شود. دو پیشنهاد از سوی جوامع مساجد کلن مطرح شده،. اما هنوز تصمیم‌گیری صورت نگرفته است.»

مسئولان شهر کلن در ابتدای اکتبر ۲۰۲۱ اعلام کرده بودند که جوامع مساجد می توانند با رعایت شرایط خاص، در روزهای جمعه اذان را با صدای بلند پخش کنند. این قوانین شامل نکات زیادی است. به طور مثال، اذان نباید بیش از پنج دقیقه طول بکشد. همچنین، صدای اذان نباید در کنار کلینک‌ها و بیمارستان‌ها نواخته شود. علاوه بر این‌ها، مسئولان مساجد، باید در مراحل اولیه با بروشور به افراد محله اطلاع دهند که در روز جمعه صدای اذان پخش خواهد شد. همچنین فردی از اعضای مساجد باید انتخاب شود تا پاسخ‌گوی سوالات و شکایات احتمالی باشد.

این امر بر اساس اصل آزادی مذهبی که در قانون اساسی آلمان به اشاره شده است، انجام می‌شود. با این وجود، مخالفان اسلام می‌خواهند با برانگیختن حساسیت‌ها و ایجاد سوتفاهمات، مسلمانان و مساجد را در چشم شهروندان کلن خراب کنند. بسیاری از آن‌ها ادعا می‌کنند که پخش اذان باعث مزاحمت برای شهروندان خواهد شد. این در حالی است که به گفته آن‌ها، پخش ناقوس‌های کلیسا بخشی از میراث فرهنگی آلمان به شمار می‌رود. این ادعا در حالی مطرح می شود که از نظر قانون اساسی آلمان، تفاوتی میان جوامع مذهبی وجود ندارد. علاوه بر این، طبیعی است که پس از مهاجرت جمعیت زیادی از مسلمان به آلمان، باید زیرساخت‌های مذهبی مسلمانان نیز در آلمان ایجاد شود و آن‌ها نیز حق اجرای مراسم مذهبی خود را داشته باشند.

لینک گزارش:

نگاهی به تبادلات آکادمیک میان آلمان و کوبا!

منبع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان

تا قبل از اتحاد مجدد آلمان، روابط کوبا با آلمان با تنش‌های زیادی همراه بود. هرچند، دولت کوبا در آن زمان، روابط نزدیکی با سران جمهوری دموکراتیک آلمان داشت، اما جمهوری فدرال آلمان را دولتی غربگرا و نادرست می‌دانست. با این وجود، از زمان سفر فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه وقت دولت فدرال در سال ۲۰۱۵ و سیاست گشایش اتحادیه اروپا در قبال کوبا، روابط دوجانبه بهبود یافت. علیرغم اختلاف نظرهای موجود در مورد بسیاری از موضوعات، از جمله حاکمیت قانون و حقوق بشر، اما دولت‌های آلمان و کوبا به گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه حفاظت از محیطزیست، صلح و امنیت علاقمند هستند. علاوه بر این‌ها، در سال‌های اخیر، تبادلات علمی و تحقیقاتی میان دو کشور گسترش زیادی یافته و موسسه تبادلات آکادمیک واسطه اصلی میان دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی دو کشور است. همچنین انتقال دانشجو و پژوهشگر از کوبا به آلمان نیز از دیگر فعالیت‌های موسسه تبادلات آکادمیک آلمان به شمار می‌رود.

اکنون بیش از شش دهه است که آموزش در کوبا به عنوان کلید توسعه اجتماعی پایدار تلقی می‌شود و سیاست‌های آموزشی به صورت درازمدت و هدفمند دنبال می‌شود. استفاده از موسسات آموزشی از مهدکودک تا دکترا،  برای کوبایی‌ها رایگان است. چرا که در این کشور، دسترسی به آموزش به عنوان یک حق انسانی تلقی می‌شود که نباید مشمول تجاری‌سازی شود. بر اساس گزارش بانک جهانی، کوبا بیش از هر کشور دیگری در جهان در زمینه آموزش سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین کوبا تنها کشور آمریکای لاتین است که به اهداف برنامه یونسکو یعنی”آموزش برای همه” دست یافته است. این کشور در سال ۲۰۱۹، دارای ۱۲۶ شعبه از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و همچنین ۵۴۲ هزار دانشجو در رشته‌های مختلف بود. کیفیت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کوبا هر سال توسط کمیسیون ویژه ارزیابی می‌شود. از این‌رو، سیستم آموزشی کوبا در مقایسه با سایر کشورهای آمریکای لاتین بهتر است. با این وجود، مشکلات مالی در چند دهه اخیر موجب شده که ساختار آموزشی این کشور با بحران مواجه شود. از سال ۱۹۹۰ که مشکلات اقتصادی در کوبا افزایش یافت، این کشور با فرار مغزها و خروج نخبگان و محققان مواجه شد. از سوی دیگر، محدودیت‌های تحمیل‌شده از سوی ایالات متحده آمریکا موجب شد که خرید تجهیزات علمی و فنی برای موسسات پژوهشی کوبا با مشکل مواجه شود. علاوه بر این‌ها، دولت در حال حاضر، قادر به پرداخت حقوق کافی به استادان دانشگاه‌ها نیست و بنابراین آن‌ها نیز تمایلی به ماندن در این کشور ندارند. در این شرایط، نخبگان کوبا به دنبال مهاجرت به کشورهای پیشرفته از جمله آلمان هستند. از این‌رو، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، مرکزی برای مشاوره به دانشجویان و پژوهشگران برجسته کوبایی تاسیس کرده است. این مرکز به افراد برجسته کمک می‌کند تا فرصت‌های مطالعاتی و پژوهشی در آلمان را پیدا کنند. همچنین مرکز تبادلات آکادمیک آلمان، روابط میان دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کوبا و آلمان را گسترش می‌دهد و امکان همکاری میان مراکز دو کشور را ایجاد می‌کند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه در کوبا به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/amerika/kuba/

اعتراض هنرمندان عراقی به استفاده از تصاویر قربانیان زندان ابوغریب در دو سالانه هنر برلین

Zach Blas: Installationsansicht von der Berlin Biennale
Bildrechte: Foto: Laura Fiorio

منبع: شبکه خبری بایرن

در سال ۲۰۰۴، مجموعه‌ای از تصاویر شکنجه زندان‌بانان آمریکایی در زندان ابوغریب بغداد، بر روی اینترنت قرار گرفت و به سرعت پخش شد. انتشار این تصاویر به شدت به وجهه سیاسی و حقوق بشری ایالات متحده آمریکا در جهان لطمه وارد کرد. در سال ۲۰۱۳، ژان ژاک لبل، فعال و هنرمند فرانسوی از تصاویر منتشرشده از زندان ابوغریب، اینستالیشنی ساخت و آن را در نمایشگاه‌های مختلف به نمایش گذاشت. اما اکنون نمایش این اینستالیشن در دو سالانه هنر برلین، باعث اعتراض گروه کثیری از هنرمندان عراقی شده است. آن‌ها معتقدند که استفاده از این تصاویر در یک نمایشگاه هنری، موجب تحقیر قربانیان و خانواده‌های آنان می‌شود و غم مردم عراق را چند برابر خواهد کرد.

نمایش اینستالیشن ژان ژاک لبل از تصاویر زندان ابوغریب در دوسالانه فعلی برلین، مناقشه‌برانگیز شده است. گروهی از هنرمندان عراقی، برگزارکنندگان این دو سالانه را متهم کردند که با به نمایش گذاشتن تصاویر قربانیان، آن‌ها و خانواده‌هایشان را تحقیر کرده‌اند و برای استفاده از این تصاویر مجوز نگرفته‌اند. این گروه در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرده‌اند:« بازسازی بی‌رحمانه یکی از وحشیانه‌ترین جنایات جنگی ایالات متحده کار اشتباهی است و بی‌شک، قربانیان، مردم و هنرمندان عراقی را مجددا تحت تاثیر قرار خواهد داد.»

هدف از برگزاری دو سالانه برلین در سال جاری، نمایش آثاری است که با روایات استعماری مقابله می‌کنند. با این وجود به نظر می‌رسد که آثار ژان ژاک لبل نتوانسته چنین احساسی را در بازدیدکنندگان و هنرمندان عراقی بیدار کند. حال باید دید که آیا به اعتراض هنرمندان عراقی در دو سالانه هنر برلین رسیدگی خواهد شد یا خیر!

منبع گزارش:

https://www.br.de/nachrichten/kultur/irakische-kuenstler-protestieren-gegen-berlin-biennale,TDQuGee

هسنشتاین؛ قلعه‌ای قدیمی برای سکونت جوانان طبیعت‌گرد

Die Burg Hessensteins war Hessens erste Jugendherberge. Bild © Berthold Langenhorst

منبع: هسن‌شو

قلعه هسنشتاین، صد سال است که به مکانی برای اسکان جوانانی بدل شده که می‌خواهند تجربه زندگی در طبیعت را به دست آورند و با تاریخ و فرهنگ آلمان بیشتر آشنا شوند. در این قلعه قدیمی، تخت‌های دو طبقه، اینترنت و حتی غذاهای گیاهی پیدا می‌شود.

قلعه هسنشتاین در میان انبوهی از درختان جنگل هسن شمالی در آلمان واقع شده است. این بنای قدیمی که ۳۲۷ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد، در فاصله سال‌های ۱۳۲۸ و ۱۳۴۲ میلادی ساخته شده است. هنری اول که اولین نجیب‌زاده اهل هسن بود، از سال ۱۳۴۲ در این مکان زندگی می‌کرد، اما از ۱۰۰ سال پیش تاکنون، این قلعه به مکانی برای اسکان نوجوانان و جوانانی بدل شده است که می‌خواهند زندگی در طبیعت و تاریخ آلمان را تجربه کنند و با فرهنگ این کشور بهتر آشنا شوند.

برتولد لانگنهورست، مدیر قلعه درخصوص کاربری کنونی آن می‌گوید:«زمانی که جنبش حمایت از پرندگان مهاجر و طبیعت‌گردی در اوایل قرن بیستم شکل گرفت، جوانان علاقمند به این امر به دنبال اقامت‌گاه‌های ارزان قیمت بودند. از این‌رو، در سال ۱۹۰۹، طرح خوابگاه جوانان در هسن مطرح شد. در آن زمان، قلعه هسنشتاین به عنوان خوابگاه‌ جوانان در نظر گرفته شد.  البته در سال‌های اخیر، شرایط خوابگاه‌ تغییرات زیادی کرده است. ما مجبوریم شرایط بهداشتی را رعایت کنیم و جوانان دیگر نمی‌توانند در آشپزخانه حضور یابند. همچنین آن‌ها در جارو کردن اتاق‌هایشان و بیرون بردن زباله‌ها به ما کمک می‌کنند. البته مشکلاتی نیز وجود دارد، چرا که جوانان باید از دستشویی و حمام به صورت مشترک استفاده کنند.»

لانگنهورست معتقد است که قلعه هسنشتاین نقش مهمی در زمینه آموزش اجتماعی جوانان ایفا می‌کند:« همه می‌دانیم که از زمان شیوع کرونا، بسیاری از کودکان و جوانان دیگر در اجتماعات حضور نداشته‌اند.به همین دلیل، سفرهای نیمه گروهی اکنون اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در حال‌حاضر، در هر اتاق قلعه، سه تا هشت نوجوان و جوان می‌توانند بخوابند. این امر موجب می‌شود که تعامل بیشتری میان جوانان به‌وجود آید. البته در چند سال اخیر، مدارس نیز از این قلعه برای برگزاری اردوهای خود استفاده می‌کنند که بسیار خوشحال‌کننده است.»

لینک گزارش:

https://www.hessenschau.de/kultur/100-jahre-jugendherbergen-in-hessen-wer-hier-absteigt-muss-anpacken-,100-jahre-jugendherbergen-100.html

تازه های نشر در آلمان

عشق به خدا: ۳۰ راه برای رسیدن به بهشت جاودان

منبع: آمازون

بندگان صالح خداوند، چه خصوصیانی دارند؟ چه راهکارهایی موجب می‌شود که انسان‌ها به بندگان شایسته خداوند بدل شوند؟ این سوالاتی است که بسیاری از ما از خود می‌پرسیم.

کتاب “عشق به خدا” با استفاده از آیات مختلف قرآن و احادیث معتبر، ۳۰ راه نزدیک شدن به خداوند را به علاقمندان نشان می‌دهد. این راه‌ها به تدریج می‌توانند زندگی افراد را تغییر دهند و موجب رشد معنوی آن‌ها شوند.

Publisher ‏ : ‎ Independently published (6 Jun. 2022)
Language ‏ : ‎ German
Paperback ‏ : ‎ ۱۵۰ pages
ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۹-۸۸۳۴۸۲۸۴۳۳

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *