هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۴۱ – ۹ شهریور ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

نگاهی به جایگاه اسلام و مسلمانان در برنامه‌های انتخاباتی احزاب آلمان

منبع:سایت اسلامیک

۲۶ سپتامبر سال جاری، تاریخی جدید در تقویم آلمان فدرال خواهد بود. در این تاریخ، آنگلا مرکل بعد از ۱۶ سال از سمت صدراعظمی آلمان کنار می‌رود و شهروندان آلمانی صدراعظم جدید فدرال را انتخاب می‌کنند. براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، آرمین لاشت از اتحادیه دموکرات مسیحی، آنالنا باربوک از حزب سبزها و اولاف شولتس از حزب سوسیال دموکرات بیشترین شانس را برای جانشینی مرکل دارند. اما اینکه چه کسی در نهایت بر صندلی صدراعظم آلمان می‌نشیند، تا حدود زیادی به برنامه انتخاباتی حزب او بستگی دارد.

برنامه‌های انتخاباتی معمولاً موضوعات مختلفی را در بر می‌گیرند. براساس برآوردهای انجام‌شده، در حال حاضر بین ۵.۳ تا ۵.۶ میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند و از این‌رو، اسلام، مسلمانان و برنامه ادغام از جمله موضوعات مهمی است که در سال‌های اخیر در برنامه‌های انتخاباتی احزاب مختلف دیده می‌شود. سایت اسلامیک در گزارشی مفصل به مواضع احزاب مختلف در برابر اسلام و برنامه‌های آن‌ها برای مسلمانان ساکن این کشور پرداخته است که در ادامه، ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

رفتارهای ضد و نقیض اتحادیه دموکرات مسیحی

اتحادیه دموکرات مسیحی، آخرین حزب آلمان بود که بیانیه انتخاباتی خود را منتشر کرد. نگاهی به بیانیه این حزب نشان می‌دهد که مواضع آن‌ها نسبت به اسلام و مسلمانان تغییر زیادی نکرده است. همانند سال ۲۰۱۷،  اعضای این اتحادیه نگران افزایش “اسلام گرایی” در آلمان هستند. آن‌ها به جای برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات و نیازهای خاص شهروندان مسلمان. تمرکز خود را بر مبارزه با اسلام‌گرایی گذاشته‌اند. جالب است بدانید از نظر اعضای این حزب، کسانی که  اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند، صلح داخلی آلمان را به خطر می اندازند یا قوانین را نقض می‌کنند در یک گروه و به عنوان خطر در نظر گرفته شده‌اند.

البته در بخش دیگری از بیانیه انتخاباتی آمده است که اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان، اسلام هراسی را تحمل نخواهد کرد:« نفرت از اسلام که برخی از افراط‌گرایان در حال گسترش آن هستند، به همه ما صدمه خواهد زد.» این در حالی است که سیاستمداران اتحادیه دموکرات مسیحی همواره در سخنرانی‌های خود با تبلیغات ضد اسلامی جلب توجه کرده‌اند. آن‌ها حتی به تازگی درخواست داده‌اند که نقشه اسلام را بر اساس مدل اتریشی ترسیم کنند و مقالاتی درباره “اسلام گرایی سیاسی” نیز تهیه کرده‌اند.

علاوه بر اسلام، موضوع ادغام نیز در برنامه‌های انتخاباتی اتحادیه دموکرات مسیحی جایگاه ویژه‌ای دارد. در بیانیه انتخاباتی آن‌ها آمده است: «همه شهروندان آلمان،عضوی از جامعه ما هستند.» با این وجود در ادامه بیانیه تاکید شده است که افراد دارای سابقه مهاجرت باید به ارزش ها و هنجارهای اساسی آلمان و قانون اساسی این کشور پایبند باشند و به تاریخ، زبان و فرهنگ آلمان احترام بگذارند. علاوه بر این، اتحادیه انتظار دارد که مهاجران بتوانند به زبان آلمانی صحبت کنند.

مسئله دیگر برای اعضای اتحادیه دموکرات مسیحی، تربیت امامان در آلمان است. اعضای این حزب همچنین می‌خواهند که مساجد درباره کمک‌های دریافتی خود از خارج از آلمان شفاف عمل کنند. نگاه آن‌ها به کشور ترکیه که مهاجران بسیاری در آلمان دارد نیز جالب توجه است. اعضای اتحادیه از یک‌سو، این کشور را به عنوان شریکی مهم در آسیا تلقی می‌کنند و از سوی دیگر، با مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا مخالفند. در بخشی از بیانیه انتخاباتی این حزب آمده است: « ما با عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا با موافق نیستیم.» در عوض، آن‌ها همچنان بر مشارکت نزدیک دو کشور آلمان و ترکیه اصرار دارند.

سبزها و اصرار به آموزش امامان

نگاه اعضای حزب سبزها به اسلام نسبت به سایر سیاستمداران آلمانی معتدل‌تر است. آن‌ها اسلام را بخشی از آلمان می‌دانند و معتقدند که دولت فدرال نباید هیچ دینی را “تبعیض آمیز یا غیر موجه” فرض کنند. در بیانیه انتخاباتی حزب سبزها به طور خاص به موضوعات اسلام‌هراسی و پرورش امامان، پرداخته شده است. آنها در بیانیه خود نسبت به افزایش اسلام‌هراسی در آلمان هشدار داده‌اند:«مسلمانان هر روز تحت تأثیر تبعیض ساختاری( به ویژه در بازار کار) و همچنین حملات خشونت‌آمیز قرار می‌گیرند. مهم‌تر از همه، حمله در هاناو نشان داد که حفاظت از مسلمانان اهمیت زیادی دارد.» به گفته اعضای حزب سبزها، قربانیان حملات با انگیزه اسلام‌هراسی باید تحت حمایت و مشاوره قرار گیرند. علاوه بر این، باید علل اسلام‌هراسی در جامعه مشخص و برای آن‌ چاره‌ای اندیشیده شود.

یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در بیانیه انتخاباتی حزب سبزها، آموزش امام در آلمان است. این امر از نگاه آن‌ها، بسیار ضروری است. اعضای این حزب می‌خواهند که برنامه‌های آموزش کلامی و عملی را برای امامان با همکاری موسسات الهیات اسلامی در سراسر آلمان گسترش دهند. علاوه بر این‌ها، سبزها می‌خواهند از جوامع مذهبی اسلامی حمایت کنند. تنها پیش شرط حمایت این است که جوامع اسلامی از لحاظ ساختاری به دولت، حزب یا جنبش سیاسی وابسته نباشند. این موضوعات در یک برنامه انتخاباتی ۱۳۵ صفحه‌ای گنجانده شده است و سبزها وارد مسائلی مانند “اسلام‌گرایی” یا “اسلام سیاسی” نشده‌اند. اخیراً، اعضای حزب سبزها از بی‌توجهی مسئولان دولت فدرال نسبت به اقدامات تروریستی گروه‌های راست افراطی انتقاد کردند. آن‌ها از دولت فدرال خواسته‌اند که نتایج کمیته تحقیقاتی پارلمان آلمان از جنایات این گروه‌ها را  در دسترس محققان، روزنامه‌نگاران و جامعه مدنی قرار دهند.

جایگاه ضعیف مسلمانان در برنامه‌های حزب سوسیال دموکرات

حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز مانند سایر احزاب، برنامه انتخاباتی ارائه کرده، اما در این برنامه، موضوعات مربوط به اسلام و مسلمانان به طور مختصر بیان شده است. در واقع، برنامه حزب سوسیال دموکرات درباره همه مهاجران با هر دین و آیینی است و به مسلمانان محدود نمی‌شود. در بخشی از بیانیه آن‌ها آمده است:«برای اینکه افراد با منشاء مختلف از تبعیض به دور باشند، حزب سوسیال دموکرات آلمان، آژانس مقابله با تبعیض را تقویت می‌کند و قانون برخورد با مجرمان را ارتقا خواهد بخشید. ما با انواع نژادپرستی و افراط‌گرایی مقابله می‌کنیم.» از این رو، اعضای این حزب، خواستار ثبت دقیق جرایم جنایی و ایجاد کمیسیون مقابله با تبعیض و نژادپرستی در پارلمان‌های ایالتی و فدرال هستند.

علاوه بر این، حزب سوسیال دموکرات بر این عقیده است که خدمات عمومی باید برای همه شهروندان مهیا شود. در برنامه انتخاباتی این حزب آمده است:«باید مراقب بود که گروه‌های حاشیه‌نشین نیز به خدمات عمومی دسترسی داشته باشند و همه کارکنان بتوانند به طور یکسان از ساختار آموزشی و بهداشتی استفاده کنند.» با این وجود، آن‌ها در بیانیه انتخاباتی خود روشن نکرده‌اند که آیا کارمندان مسلمان و محجبه نیز به موقعیت‌های مشابه سایر شهروندان دسترسی خواهند داشت یا خیر. حزب سوسیال دموکرات همچنین بر ضرورت گفت‌وگوی بین ادیان تأکید می‌کند. اما موضوعاتی مانند تعلیم امامان و گسترش تعلیمات اسلامی در مدارس جایی در برنامه آن‌ها ندارند.

حمایت حزب دموکرات آزاد آلمان از مسلمانان لیبرال

حزب دموکرات آزاد آلمان همواره از جامعه‌ای حمایت می‌کند که در آن همه افراد، فارغ از اصل، ظاهر، مذهب یا دیدگاه‌های سیاسی خود، می توانند آزادانه زندگی و نظرات خود را آزادانه بیان کنند. با این وجود، اعضای حزب هیچ‌گاه از حقوق اصلی مسلمانان دفاع نکرده‌اند. آن‌ها علی‌رغم بیش از ۹۰۰ حمله به مسلمانان و مساجد در سال گذشته، هرگز موضع‌گیری نسبت به افزایش اسلا‌م‌هراسی در آلمان نداشته‌اند. در مقابل، اعضای این حزب بارها از مقابله با اسلام‌گرایی صحبت کرده‌اند. حتی در برنامه‌های انتخاباتی نیز آن‌ها خواستار پیشگیری مشترک دولت‌های فدرال و ایالتی در برابر گسترش اسلام‌گرایی هستند.

در مورد سازمان‌های اسلامی، آن‌ها به گروه‌های لیبرال بها می‌دهند و از هرگونه همکاری با جوامع اسلامی اصلی خودداری می‌کنند. اعضای این حزب نمی‌خواهند که جوامع مذهبی از خارج از مرزهای آلمان کنترل و تأمین مالی شود. از این‌رو، آن‌ها از آموزش امامان در داخل خاک آلمان حمایت می‌کنند.

حزب چپ‌ و مقابله با نژادپرستی علیه مسلمانان

برخلاف حزب دموکرات آزاد آلمان، حزب چپ‌ در بیانیه انتخاباتی خود به افزایش دشمنی با اسلام توجه کرده است. به گفته اعضای این حزب، تهدیدها و حملات علیه مسلمانان و مساجد به “امری عادی” بدل شده است. در بخشی از بیانیه این گروه آمده است:« نژادپرستی علیه مسلمان و سایر انواع نژادپرستی نباید در جامعه آلمان جایی داشته باشد. ما در حزب چپ آلمان می‌خواهیم از مسلمانان در برابر تبعیض حمایت کنیم.» آن‌ها همچنین مدافع حقوق زنان مسلمان هستند و علیه ممنوعیت روسری موضع‌گیری کرده‌اند و هرگونه محدودیت کاری برای این قشر را بی‌اساس می‌دانند.

اعضای این حزب، مهاجرت را فرصتی مغتنم برای جامعه آلمان می‌دانند و از برخی سیاست‌های دولت فدرال در برابر مهاجران انتقاد می‌کنند. به گفته آن‌ها، نتیجه سیاست‌های اشتباه دولت، افزایش نژادپرستی در جامعه و نهادهای دولتی مانند پلیس است.

دشمنان اصلی مسلمانان

در مقایسه با احزاب مذکور، حزب آلترناتیو برای آلمان در بیانیه انتخاباتی ۲۰۰ صفحه‌ای خود بسیار گسترده به اسلام پرداخته است. اعضای این حزب ضد اسلامی حتی فصل جداگانه‌ای را به این موضوع اختصاص داده‌اند. آن‌ها در بیانیه خود خواستار لغو کرسی‌های الهیات اسلامی در دانشگاه‌ها، جایگزینی کلاس‌های اخلاق به جای درس تعلیمات اسلامی در مدارس، ممنوعیت برقع در ملاء عام، ممنوعیت روسری در بخش خدمات عمومی و برای دانش‌آموزان مدرسه و همچنین ممنوعیت تأمین مالی مساجد از سوی کشورهای خارجی شده‌اند. علاوه بر این، حزب آلترناتیو برای آلمان در صورت قدرت گرفتن،  ارتباط کاری دولت با اتحادیه ترکی اسلامی دیتیب را قطع خواهد کرد.

لینک گزارش:

برگزاری هفته بین‌فرهنگی در سراسر آلمان

منبع: سایت اطلاع‌رسانی هفته بین‌فرهنگی

آلمان از بیست‌وششم سپتامبر تا سوم اکتبر میزبان هفته بین‌فرهنگی خواهد شد. این رویداد با هدف کاهش رفتارهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه با گروه‌های اقلبت در کشور ژرمن‌ها برگزار می‌شود.

“هفته بین‌فرهنگی” ، عنوان برنامه‌ای است که از سال ۱۹۷۵ در اواخر ماه سپتامبر در شهرهای مختلف آلمان برگزار می‌شود. طی این هفته، اعضای کنفرانس اسقف‌های آلمان، کلیسای انجیلی، کلیسای ارتدوکس یونانی و سایر جوامع مذهبی، مقامات شهرداری‌ها، موسسات خیریه، اتحادیه‌های کارگری، شوراهای ادغام و سازمان‌های مربوط به مهاجران گرد هم جمع می‌شوند و حدود ۵ هزار رویداد در بیش از ۵۰۰ شهر آلمان را سازماندهی می‌کنند.

امسال نیز قرار است، هفته بین فرهنگی از بیست‌وششم سپتامبر تا سوم اکتبر در سراسر آلمان برگزار شود. آنطور که سایت هفته بین فرهنگی گزارش داده است؛ این رویداد با هدف کاهش رفتارهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه علیه گروه‌های اقلیت برگزار می‌شود. در این سایت، درباره علت برگزاری این هفته آمده است:«در آلمان مانند سایر کشورهای اروپایی، رفتارهای نژادپرستانه علیه گروه‌های اقلیت در حال افزایش است. هر چند برخی تلاش می‌کنند تا با فراخوان‌ها و ارائه گزارش‌های مختلف،‌ توجه شهروندان و رسانه‌ها را به جلب کنند، اما راه‌حل ساده‌ای برای این چالش‌ وجود ندارد. این در حالی است که آینده جامعه ما در تنوع و تکثیر گروه‌های قومی و مذهبی به شمار می‌آید که در دهه‌های اخیر در آلمان افزایش یافته است. نژادپرستی شهروندان را از یکدیگر دور می‌کند و ترس از یکدیگر در جامعه را گسترش می‌دهد. این در حالی است که صدای بسیاری از افراد متمدن که برای همزیستی مسالمت‌آمیز در آلمان و اروپا فعالیت می‌کنند، باید دوباره شنیده شود. از سوی دیگر، در سال‌های اخیر پناهجویان بسیاری به سمت اروپا روی آورده‌اند. گروهی از آن‌ها از مسیرهای سخت به کشورهای اتحادیه اروپا رسیده‌اند و باید با روشی درست و منظم در کشورهایی که آماده پذیرش آن‌ها هستند، ساکن شوند. این اقدام احترام به حقوق بشر است. از این‌رو، برگزاری هفته بین‌فرهنگی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی اهمیت زیادی دارد. این هفته باعث گسترش ارتباط گروه‌های مختلف با یکدیگر می‌شود.»

کلیساها مرکز اصلی برای تهیه محتوای هفته بین‌فرهنگی هستند. اعضای کنفرانس اسقف‌های آلمان، کلیسای انجیلی، کلیسای ارتدوکس یونانی در ماه مه، فراخوانی  منتشر کردند و از علاقمندان خواستند تا پیشنهادات خود را برای حضور در این برنامه ارائه دهند. حال قرار است مقامات محلی در شهرداری‌ها، اعضای موسسات خیریه، اتحادیه‌های کارگری، شوراهای ادغام و سازمان‌های مربوط به مهاجران گرد هم جمع شوند و صدها برنامه را برای امسال برنامه‌ریزی کنند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره این هفته به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.interkulturellewoche.de/kurzinfo

روابط فرهنگی آلمان با قلب اقتصادی آسیا

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، گوته،  مدرسه آلمانی-سوئیسی هنگ‌گنگ

آلمانی‌ها، هنگ‌کنگ را قلب اقتصادی آسیا می‌دانند و مبادلات اقتصادی متعددی با هنگ‌کنگ دارند.آنطور که آمارهای دولت فدرال در سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد؛ آلمان با حجم تجارت در حدود ۱۳.۹۷ میلیارد یورو، مهمترین شریک تجاری هنگ‌کنگ در اتحادیه اروپا به شمار می‌رود و در این زمینه حتی از بریتانیا نیز جلوتر است. عمده کالاهای صادراتی آلمان به هنگ‌کنگ شامل اتومبیل، ماشین‌آلات، محصولات الکترونیکی و مواد غذایی می‌شود. همچنین در سال‌های اخیر، تقاضا برای محصولات آلمانی و مارک‌های لوکس در هنگ‌کنگ افزایش یافته است. اکثریت قریب به اتفاق ۳ هزار آلمانی ساکن هنگ کنگ نیز در حوزه تجارت فعالیت دارند. با این وجود، روابط دو کشور به مسائل اقتصادی محدود نمی‌شود. آلمان در حوزه حفاظت از محیط‌زیست، مبارزه با آلودگی هوا، دفع زباله و موضوع بهره‌وری انرژی به دولت هنگ‌کنگ کمک می‌کند. همچنین دانشگاه‌های دو کشور، پروژه‌های مشترک زیادی با یکدیگر دارند.

تبادلات آکادمیک

هنگ‌کنگ، دارای ۲۰ موسسه آموزش عالی است که بسیاری از آن‌ها در میان برترین دانشگاه‌های جهان قرار دارند. تحصیل در دانشگاه‌های هنگ‌کنگ مانند سایر مراکز دانشگاهی در سطح جهان، از مقطع کارشناسی و با ارائه مدرک دیپلم آغاز می‌شود. در هنگ کنگ، معمول است که دانشجویان پس از اخذ مدرک کارشناسی مشغول به کار شوند. از این‌رو، برنامه‌های کارشناسی ارشد معمولاً به صورت پاره وقت ارائه می‌شود. همچنین در این منطقه، بسیاری از رشته‌های کارشناسی ارشد، شامل دو سال تحقیقات فشرده و دوره‌های یادگیری روش تحقیق است. اگرچه هنگ‌کنگ یک منطقه کوچک است، اما دانشگاه‌های آن در زمینه‌های مختلف تحصیلی مطرح هستند و علاقه‌مندان زیادی برای تحصیل در رشته‌هایی همچون تکنولوژی راهی این کشور می‌شوند. البته تحصیل در هنگ‌کنگ تنها شامل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیست. مقطع دکترا نیز طرفداران زیادی در این منطقه دارد. در برنامه دکترا دانشجویان باید اکثر زمان خود را به تحقیق در رابطه با پایان نامه خود پرداخته و در نهایت از آن دفاع کنند. با توجه به رشته های دانشگاهی موجود در هنگ کنگ دانشجویان از سه تا پنج سال را مشغول پشت سر گذاشتن این مقطع به صورت تمام وقت هستند و با انتخاب تحصیل به صورت پاره وقت مدت زمان بیشتری درگیر تحصیل خواهند بود. با این اوصاف، عجیب نیست که متقاضیان زیادی از اقصی‌نقاط جهان برای تحصیل و پژوهش در هنگ‌کنگ درخواست می‌دهند و در میان آن‌ها، دانشجویان و پژوهشگران آلمانی نیز بسیار دیده می‌شوند. در مقابل برخی از دانشجویان و پژوهشگران هنگ‌کنگی نیز ترجیح می‌دهند که برای ادامه تحصیل و کار به کشورهای پیشرفته مانند آلمان بروند. از این‌رو، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان هر ساله فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در هنگ‌کنگ را به دانشجویان، پژوهشگران و اساتید آلمانی که قصد ادامه تحصیل یا کار در هنگ‌کنگ را دارند، ارائه می‌د‌هد. در مقابل، نماینده این موسسه در هنگ‌کنگ به دانشجویان و پژوهشگران این کشور که قصد ادامه تحصیل و یا کار در آلمان را نیز دارند، مشاوره می‌دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه در اختیارتان قرار دهد:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/hongkong/

فعالیت موسسه گوته

آلمانی‌ها موسسه گوته را در هنگ‌کنگ مانند سایر نقاط جهان، برای آموزش زبان آلمانی و ترویج فرهنگ و ارزش‌های آلمان راه‌اندازی کرده‌اند. موسسه گوته در هنگ‌کنگ، طیف گسترده‌ای از رویدادهای فرهنگی را برای معرفی فرهنگ، ارزش‌ها و زبان آلمانی به شهروندان این منطقه ارائه می‌دهد. همچنین در این موسسه، اطلاعات گسترده‌ای درباره شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آلمان در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد. علاوه بر این‌ها، موسسه گوته در هنگ‌کنگ، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. برای آنکه اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های موسسه گوته در هنگ‌کنگ به‌دست آورید به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.goethe.de/ins/cn/de/sta/hon/kur.html

تاسیس مدرسه آلمانی-سوئیسی

مدرسه آلمانی-سوئیسی در هنگ‌کنگ نیز نقش مهمی در توسعه زبان آلمانی دارد. این مدرسه، هر ساله پذیرای کودکان و نوجوانان آلمانی‌زبان در هنگ‌کنگ است. دانش‌آموزان در این مدرسه با فرهنگ، زبان و ادبیات، دین، تاریخ و فلسفه، هنر و موسیقی، علم و فناوری آلمان آشنا می‌شوند. همچنین آن‌ها، اطلاعات کاملی از تاریخ، فرهنگ، زبان و زندگی روزمره در هنگ‌کنگ پیدا خواهند کرد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این مدرسه به علاقمندان ارائه دهد:

Home

خرید نسخه خطی دیوان غربی-شرقی گوته در حراج آنلاین

Bildrechte: Klassik Stiftung Weimar

منبع:شبکه رادیویی مرکز آلمان

بنیاد کلاسیک وایمار به تازگی نسخه خطی مربوط به یکی از اشعار دیوان غربی-شرقی گوته را به شکلی عجیب و در حراج آنلاین خریداری کرده است. این در حالی است که اعضای بنیاد و محققان حوزه نسخ خطی در آلمان گمان می‌کردند که این نسخه خطی از بین رفته است.

دیوان غربی–شرقی، اثری از یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر شهیر آلمانی است که در سال ۱۸۱۹ منتشر شد. این کتاب به نظم سروده شده و نویسنده بیشتر در آن از نمادها و عناصر ادبیات شرقی و ایرانی الهام گرفته ‌است. این اثر که تحت تاثیر حافظ و فرهنگ مشرق‌زمین سروده شده، از یکسو بازگوکننده باورها و اندیشه‌های حافظ و ساکنان مشرق‌زمین است و از سوی دیگر دیدگاه‌های گوته درباره آن‌ها را منعکس می‌کند.

جالب است بدانید که نسخه‌های خطی دیوان گوته به عنوان ارزشمندترین نسخه‌های خطی در آلمان به شمار می‌روند. اغلب این نسخ خطی در بایگانی انجمن گوته و شیلر نگهداری می‌شوند و بخشی از میراث اسناد جهانی یونسکو به حساب می‌آیند. اما این نسخ خطی تاکنون کامل نبوده است. حال براساس گزارش بنیاد کلاسیک وایمار، نسخه خطی بخشی از دیوان گوته که تا پیش از این ناپدید شده بود، به تازگی در حراج آنلاین خریداری شده است. این در حالی است که بسیاری از محققان حوزه نسخ خطی تصور می‌کردند که این بخش از دست‌نوشته‌های گوته گم شده است، اما به‌نظر می‌رسد که این نسخ خطی سال‌ها در دستان افراد مختلف بوده است. پس از آنکه بنیاد وایمار این نسخه را در حراج آنلاین خریداری کرد، محققان آن، تحقیقات گسترده‌ای را برای سنجش اصالت نسخه خطی انجام دادند و در نهایت مشخص شد که این نسخه خطی، بخش گمشده دیوان شرقی-غربی گوته است و به او تعلق دارد.

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/nachrichten/thueringen/mitte-thueringen/weimar/goethe-divan-gedichte-100.html

حضور هنرمندان بین‌المللی در نمایشگاه هنرهای معاصر آلمان

منبع: شبکه رادیویی مرکز آلمان

نمایشگاه هنرهای معاصر آلمان با حضور هنرمندان بین‌المللی و محلی از بیست‌وششم تا بیست‌ونهم ماه اوت در شهر ماگدبورگ برگزار شد. در این نمایشگاه،‌ آثار هنرمندان شناخته‌شده‌ای مانند آسترید سالوسکی، کارل بنز، آنه مرتن و دبوراه میلر نیز به نمایش در آمده بود.

شهر ماگدبورگ برای سه روز میزبان نمایشگاه بین المللی هنرهای معاصر در آلمان بود. در سالن نمایشگاه، از نقاشی‌های زیبا تا مجسمه‌های ارزشمند وجود داشت. همچنین بخشی نیز به هنرهای نمایشی اختصاص داده شده بود. جالب است بدانید که این دوره از نمایشگاه با هدف ارتقای استعدادهای جوان، همکاری بیشتر هنرمندان تجسمی و نمایشی، توسعه دوره‌های هنری برای افراد دارای معلولیت و همچنین شبکه سازی هنرمندان محلی و بین‌المللی برگزار شد.

ماتیاس توسی، مدیر نمایشگاه هنرهای معاصر آلمان درباره برگزاری نمایشگاه گفت:« در این دوره از نمایشگاه، تمرکز ما بر ارتقای استعدادهای جوانان است. با این وجود، ما آثار هنرمندان در سنین بالا را نیز به نمایش گذاشته‌ایم تا انگیزه‌ای برای کار جوانان باشد. به طور مثال، در ورودی سالن نمایشگاه، یک ویترین به افتخار مجسمه‌ساز هاینریش آپل(سال گذشته درگذشت) قرار دادیم که توانست نظر بسیاری از بازدیدکنندگان را به خود جلب کند.»

به گفته توسی، برگزارکنندگان نمایشگاه هنرهای معاصر آلمان به هیچ‌وجه به جنبه‌های مالی آن توجه نداشتند. بلکه این نمایشگاه با هدف آشنایی عموم با هنر معاصر برگزار شد. آن‌ها شرایطی را برای بازدیدکنندگان فراهم کردند تا بتوانند از آثار ۱۵۰ هنرمند بازدید کنند و سوالات و نظرات خود را با تعداد زیادی از آن‌ها در میان بگذارند. این هنرمندان از آفریقا، استرالیا، آمریکای جنوبی، اسپانیا و اتریش و … گرد یکدیگر جمع شده بودند. همچنین در کنار آن‌ها، هنرمندان آلمانی نیز حضور داشتند.

علاوه بر این، فضایی برای درخشش هنرمندان جوان نیز در نمایشگاه شکل گرفته بود و جوایزی نیز از سوی شهر ماگدبورگ و همچنین، بنیاد هنری ایالت زاکسن-آنهالت از هاله به هنرمندان برتر اهدا شد.

لینک گزارش:

https://www.mdr.de/kultur/ausstellungen/internationale-messe-kunst-mitte-magdeburg-messehallen-100.html

موزه بهداشت آلمان؛ از دیروز تا امروز

منبع:سایت موزه بهداشت آلمان

برای خیلی‌ها بهداشت تنها در نحوه شستن دست‌ها و مسواک زدن خلاصه می‌شود، اما همه کسانی که تجربه بازدید از موزه بهداشت درسدن را داشته‌اند، می‌دانند که بهداشت تعریف وسیع‌تری دارد. این موزه که از پربازدیدترین موزه‌های درسدن به شمار می‌رود، به بررسی بهداشت در زندگی روزمره، مرگ، مسائل جسمی، روحی و … می‌پردازد. برنامه‌های موزه بهداشت درسدن با مشارکت بازدیدکنندگان اجرا می‌شود و همه افراد می‌توانند در بخش‌های مختلف آن شرکت کنند.

موزه بهداشت آلمان در سال ۱۹۱۲ به عنوان “مرکز آموزش عمومی مراقبت‌های بهداشتی” در درسدن تاسیس شد. در آن زمان، سطح بهداشت در مناطق روستایی آلمان پایین بود و موسسان موزه معتقد بودند که موزه بهداشت می‌تواند اطلاعات کافی درباره مسائل بهداشتی را به مردم ارائه دهد. بنابراین این موزه در ابتدا مکانی برای ارائه اطلاعات درباره بهداشت شخصی، تغذیه و مرافبت‌های بهداشتی در برابر بیماری‌های واگیردار بود. بعدها در سال ۱۹۳۰، وسایل موزه به ساختمان جدید منتقل شد. در این دوره، یافته‌های جدید پزشکی و زیست‌شناسی نیز در موزه بهداشت آلمان مطرح می‌شد. اما قدرت‌گیری نازی‌ها در آلمان همه چیز از جمله موزه بهداشت را تحت تاثیر خود قرار داد. در دوران رایش سوم، موزه بهداشت نیز در خدمت ایدئولوژی نژادی ناسیونال سوسیالیسم قرار گرفت و به تدریج این موزه به مرکز آموزشی و تحقیقاتی برای توسعه ایده‌های نژادی حزب نازی بدل شد.

جنگ جهانی دوم دوباره شرایط موزه را تغییر داد. در این دوران، بخش زیادی از ساختمان موزه تخریب شد. پس از پایان جنگ در فوریه ۱۹۴۵ ساختمان موزه آلمان مورد بازسازی قرار گرفت. بعدها در  فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵،  این مجموعه کاملا بازسازی و بخش‌های جدیدی به موزه اضافه شد.

در حال حاضر موزه بهداشت آلمان به عنوان یکی از پربازدیدترین و محبوب‌ترین موزه‌های شهر درسدن شناخته می‌شود و سالانه در حدود ۲۸۰ هزار بازدیدکننده دارد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره موزه بهداشت درسدن به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.dhmd.de/

تازه های نشر در آلمان

۱۰۱ حدیث برای زندگی روزمره

منبع: آمازون

زندگی پر از چالش‌هایی است که ما دائما باید با آن روبرو شویم. برای مقابله با این چالش‌ها، باید نقشه راه مطمئنی به همراه داشته باشیم. همه می‌دانند که نحوه زندگی و سخنان حضرت محمد(ص) برای همه مسلمانان الگو و نمونه است. در واقع قرآن و احادیث معتبر از پیامبر اسلام، چراغی است که راه همه مسلمانان در زندگی را روشن می‌کند. از این‌رو، اینشا پرویکته، مهمت آکف شاهینر و مصطفی جیهاد چتینکایا، در اثر مشترک خود با عنوان “ ۱۰۱  حدیث برای زندگی روزمره” تلاش کرده‌اند تا احادیث نقل شده از پیامبر اکرم(ص) که اعتبارشان مشخص است، جمع‌آوری کنند. این احادیث، توصیه‌های پیامبر اسلام(ص) درباره زندگی روزمره مسلمانان است.

Publisher ‏ : ‎ Independently published (29 Mar. 2021)

Language ‏ : ‎ German

Paperback ‏ : ‎ ۱۱۷ pages

ISBN-13 ‏ : ‎ ۹۷۹-۸۷۲۹۹۹۸۹۳۷

insha Projekte (Autor), Mehmet Akif Şahiner (Autor), Mustafa Cihad Çetinkaya (Autor)

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *