هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۶۳۱ – ۱۴ آبان ۱۴۰۲

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

بیش از ۱۷ هزار کودک قربانی خشونت جنسی در آلمان‌

https://www.indonewyork.com/breaking/media-investigations-against-former-bild-boss-discontinued-h98715.html

اداره پلیس جنایی فدرال (BKA) روز دوشنبه در ویسبادن اعلام کرد، در سال ۲۰۲۲، ۱۷ هزار و ۱۶۸ کودک زیر ۱۴ سال در سراسر این کشور قربانی آزار جنسی شدند. بر این اساس تقریباً از هر هفت قربانی یکی از آن ها کودکانی بودند که هنوز به شش سالگی نرسیده بودند. علاوه بر این، ۱۲۱۱ جوان بین ۱۴ تا ۱۷ سال هم قربانی آزار جنسی شدند.

اداره پلیس جنایی فدرال آلمان در تازه‌ترین گزارش خود در مورد جرایم جنسی علیه کودکان و نوجوانان، اعلام کرد که سال گذشته، ۱۷ هزار و ۱۶۸ زیر ۱۴ سال در این کشور قربانی خشونت جنسی شده‌اند. در این گزارش آمده ۱۲۱۱ نوجوان آلمانی نیز که بین ۱۴ تا ۱۷ سال داشته‌اند، جزو قربانیان خشونت جنسی بوده‌اند. به‌گفته پلیس شمار برملا‌نشده این جرائم می‌تواند چند برابر آماری باشد که در دسترس است. حدود یک‌چهارم خشونت‌های جنسی در سال ۲۰۲۲، تنها در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان با جمعیت حدود ۱۸ میلیون نفری رخ داده است. همچنین در تحقیقات پلیس جنایی در مورد فیلم‌های پورنوگرافی کودکان و نوجوانان، ذکر شده تعداد تولید و توزیع این فیلم‌ها در سال ۲۰۲۲ با ۷.۵ درصد افزایش نسبت به سال پیش از آن، به حدود ۴۲ هزار و ۱۰۰ مورد رسید. در سال ۲۰۲۱ تولید و توزیع ویدئو و تصویر از اعمال خشونت‌ جنسی علیه کودکان در آلمان، حدود ۱۰۸.۸ درصد افزایش داشته که دو برابر میزان سال پیش از آن بوده است. همچنین در سال ۲۰۲۱ و در بیش از ۳۹ هزار پرونده به اتهام پورنوگرافی کودکان اعلام جرم شده است. این رقم در سال ۲۰۲۰، ۱۸هزار و ۸۰۰ مورد بود. آمار پلیس آلمان در تابستان ۲۰۲۲ نشان داده که شمار کودکان و نوجوانانی که تصاویر و ویدئوهای سوءاستفاده‌های جنسی را به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی بازنشر یا تولید می‌کنند، از سال ۲۰۱۸ تا کنون بیش از ۱۰ برابر شده است. نانسی فزر، وزیر کشور آلمان با بیان این‌که گزارش جدید پلیس به‌وضوح میزان وحشتناک خشونت جنسی در کشور را نشان می‌دهد، تاکید کرد: «همه ابزارهای حاکمیت برای محافظت از کودکان و نوجوانان باید به‌کار گرفته شود، هیچ مجرمی نباید احساس امنیت کند و هیچ قربانی نباید بدون کمک رها شود.»

 هولگر مونش، رئیس اداره فدرال آگاهی آلمان (BKA) نیز تاکید کرد که این گزارش باید به ما در توسعه استراتژی‌های مبارزه با خشونت جنسی و پیشگیری به‌موقع و مناسب از آنها کمک کند.سال گذشته همزمان با انتشار آمار خشونت جنسی علیه کودکان و نوجوانان از سوی پلیس جنایی آلمان که در آن ذکر شده بود به‌طور میانگین روزانه ۴۹ کودک مورد خشونت جنسی قرار گرفته‌اند، نهاد «امداد کودکان آلمان» خواستار اقداماتی برای حفاظت بهتر از کودکان شد. به گفته این سازمان، افزایش جرائم جنایی در حوزه خشونت جنسی علیه کودکان “هشداردهنده” است. از نظر «امداد کودکان آلمان»، یکی از مشکلات موجود در این زمینه، موانع حقوقی در زمینه پیگرد مجرمان است. از آنجا که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی اجازه ضبط و ثبت آدرس IP را ندارند، نیروهای تحقیقاتی اغلب با تعیین هویت مجرمان با مشکل روبرو هستند.

 کرستین کلاوس، نماینده ویژه دولت آلمان در زمینه سوءاستفاده جنسی نیز با بیان این که اروپا “به محور پخش تصاویر و ویدئوهای سوءاستفاده‌های جنسی بدل شده است، تاکید کرد که پیش از هر چیز این وظیفه والدین و مدارس است که پاسخی روشنگرانه و تربیتی برای این معضل بیابند.

گفتنی است، بر اساس آمار پلیس جنایی آلمان سال گذشته میلادی به طور میانگین روزانه ۴۹ کودک مورد خشونت جنسی قرار گرفته‌اند. شمار تصاویر و ویدئوهای تعرض به کودکان قربانی دو برابر شده و بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۰ مورد آن‌ها زیر ۱۴ سال بوده‌اند. در سال ۲۰۲۱ تعداد تصاویر و ویدئو، تولید و توزیع صحنه‌های اعمال خشونت‌ جنسی علیه کودکان در آلمان، حدود ۱۰۸،۸ درصد افزایش داشته و این دو برابر میزان سال ۲۰۲۰ بود.به همین دلیل به تقویت همکاری میان کشورهای اروپایی و سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه پرسنل و تجهیزات فنی برای نهادهای تحقیقاتی نیاز است. وی  ابراز امیدواری کرده بود که طرح تأسیس «مرکز اروپایی برای پیشگیری و مبارزه با خشونت جنسی علیه کودکان» هر چه زودتر تحقق یابد.

آمار پلیس نشان می‌دهد که شمار کودکان و نوجوانانی که تصاویر و ویدئوهای سوءاستفاده‌های جنسی را به ویژه در شبکه‌های اجتماعی بازنشر یا تولید می‌کنند، از سال ۲۰۱۸ بدین سو در آلمان به بیش از ده برابر رسیده است.

لینک گزارش:

https://www.indonewyork.com/breaking/situation-report-on-child-abuse-federal-criminal-police-office-more-h98714.html

محکومیت ارسال نامه‌های اسلام‌هراسانه به مساجد آلمان

https://www.aa.com.tr/en/middle-east/racist-threats-sent-to-mosques-in-germany/3038132

اتحادیه ترکی اسلامی برای امور مذهبی مقامات سه مسجد در آلمان ارسال نامه‌های حاوی پیام‌های اسلام‌هراسانه به این مساجد را محکوم کردند و از مقامات خواست تا علیه اسلام هراسی اقدام کنند.

بسته‌هایی حاوی تهدیدات نژادپرستانه و توهین به زبان‌های ترکی و آلمانی و همچنین صفحاتی از قرآن، گوشت خوک به سه مسجد وابسته به اتحادیه ترکی اسلامی امور مذهبی (DITIB) در آلمان ارسال شد. مسجد مولانا در کاسترو-راوکسل روز جمعه و مسجد مرکزی در ریکلینهاوزن روز شنبه و مسجد مرکزی در بوخوم، واقع در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان (NRW) روز دوشنبه این بسته‌ها را دریافت کردند.

روسای انجمن های مساجد اتحادیه ترکی اسلامی امور مذهبی در بوخوم، کاسترو-راکسل و ریکلینهاوزن در بیانیه ای مشترک گفتند: «این اعمال شنیع، ما و همسایگان ما را عمیقاً اندوهگین کرده است. هم ما و هم نمازگزاران این مساجد نگران هستیم . در برابر تحریکات، مانند همیشه از مواضع شرافتمندانه و معقول خود منحرف نخواهیم شد. تداوم حملات مشابه نگرانی های جدی در جامعه ما ایجاد خواهد کرد. عامل یا عاملان آن باید در اسرع وقت دستگیر و به دست عدالت سپرده شوند.  یک شکایت جنایی علیه فرستندگان این بسته‌ها تنظیم شده است. پلیس آلمان تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است.

آلمان در سال‌های اخیر با افزایش نژادپرستی و خشونت‌های ضد مسلمانان مواجه است که تبلیغات احزاب و جنبش‌های سیاسی راست افراطی به آن دامن می‌زند. در نیمه اول سال ۲۰۲۳، پلیس ۲۵۸ جنایت اسلام هراسی از جمله حمله به مساجد، موارد آسیب بدنی و نامه های تهدیدآمیز را ثبت کرده است. هر سال پلیس آلمان صدها حمله به مسلمانان و مراکز اسلامی در این کشور را ثبت می‌کند. با وجود این نیروهای امنیتی و پلیس فدرال ادعا می‌کنند که این حملات صرفاً با انگیزه اسلام‌هراسی انجام نمی‌شود و نباید نگران افزایش این حملات بود. آلمان کشوری با بیش از ۸۴ میلیون نفر جمعیت، پس از فرانسه دومین جمعیت مسلمان در غرب اروپا را دارد. طبق آمار رسمی، بیش از ۵ میلیون مسلمان در این کشور زندگی می کنند.

لینک گزارش:

https://www.aa.com.tr/en/middle-east/racist-threats-sent-to-mosques-in-germany/3038132

عذرخواهی آلمان از نسل کشی در تانزانیا در دوران استعمار

Bernd von Jutrczenka/picture-alliance/dpa/AP Images

آلمان برای قتل‌عامی که نیروهای استعماری این کشور در اوایل قرن بیستم در تانزانیا مرتکب شدند، درخواست «بخشش» کرد.

آلمان برای قتل‌عامی که نیروهای استعماری این کشور در اوایل قرن بیستم در تانزانیا مرتکب شدند، درخواست «بخشش» کرد.  فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان روز چهارشنبه در جریان سفر رسمی به تانزانیا و در محل این قتل‌عام گفت که به قربانیان استعمار از سوی آلمان ادای احترام می‌کند. او افزود: «به عنوان رئیس‌جمهور آلمان، مایلم برای کاری که آلمانی‌ها در اینجا با اجداد شما کردند، طلب بخشش کنم.» بین سال‌های ۱۹۰۵ تا ۱۹۰۷، طبق برآوردهای ارائه شده توسط مورخان، نیروهای استعماری آلمان بین ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر در تانزانیا را به دلیل قیام علیه آلمان قتل‌عام کردند. اشتاین مایر با اشاره به سرنوشت رئیس «سونگیا امبانو»، یکی از رهبران شورش در آن زمان که به همراه ۶۶ مبارزش توسط آلمانی ها به دار آویخته و سر بریده شد، گفت «هر کس در آلمان اطلاعات بیشتری دربارۀ تاریخ استعمار این کشور داشته باشد، از میزان ظلم و ستمی که آلمان در آن دوران روا داشته، وحشت‌زده می‌شود». باعث شرمندگی من است.من از کاری که سربازان استعمارگر آلمان با جد شما و همرزمانش کردند شرمنده هستم.» اشتاین مایر به خانواده امبانو در تانزانیا گفت که کشورش برای یافتن بقایای امباو که احتمالاً توسط نیروهای آلمانی برای دفن پس از اعدام او به اروپا منتقل شده است، تلاش خواهد کرد. آنچه می دانیم این است که بقایای بسیاری از شرق آفریقا در آن زمان به آلمان آورده شد و صدها، شاید حتی هزاران جمجمه، در موزه ها و مجموعه های مردم شناسی آلمان قرار داشته و دارد.

 رئیس جمهور آلمان افزود: «من قول می دهم که برای یافتن جمجمه رئیس سونگه در آلمان با شما همکاری کنیم. رئیس جمهور آلمان همچنین تصریح کرد: «ما باید با این تاریخ روبرو شویم تا بتوانیم با هم آیندۀ بهتری بسازیم؛ به همین دلیل است که من به اینجا و به سانگی آمده‌ام تا این روایت‌ها را با خود به آلمان ببرم به هدف آنکه افراد بیشتری در کشور من بتوانند در این مورد بیاموزند. آنچه در اینجا رخ داده، تاریخ مشترک ما است؛ تاریخ اجداد شما و ناریخ اجداد ما در آلمان».همزمان با این اظهارات رئیس‌جمهور آلمان، چارلز سوم پادشاه بریتانیا نیز تخلفات کشورش در جریان استعمار کنیا را محکوم کرد. سلطه استعماری آلمان در آفریقا، کوچکتر از سلطه استعماری فرانسه یا بریتانیا بود و به چند کشور از جمله بروندی، رواندا، تانزانیا، نامیبیا و کامرون محدود می‌شد. این سلطه پس از شکست آلمان در جنگ جهانی اول از بین رفت. قتل عام آلمانی ها در آفریقا تا مدت ها تحت الشعاع دو جنگ جهانی و هولوکاست قرار داشت. اما در طول دو دهه گذشته، با این وجود، این کشور شروع به کنار آمدن با گذشته استعماری خود کرده است. این کشور ماه مه ۲۰۲۱ اذعان کرد که مرتکب «نسل کشی» شده است. به گفته دولت آلمان، اشتاین مایر روز چهارشنبه نیز به زامبیا سفر کرد و هدف هر دو این دیدارها تقویت مشارکت بود.این با تور اولاف شولتس صدراعظم آلمان در غرب آفریقا در اوایل هفته مصادف شد. شولتس از نیجریه و غنا دیدار کرد و با رهبران این کشورها گفتگوهای دوجانبه داشت. تانزانیا که بخشی از قلمروی سلطۀ استعماری آلمان در آفریقای شرقی بود، شاهد یکی از خونین‌ترین قیام‌ها در تاریخ استعمار در ابتدای قرن بیستم بوده است. آثار به جا مانده از دوران استعمارگری آلمانی ها در پایتخت استعماری این کشور در شهر «باگومویو» تانزانیا، چهره زشت تاریخ استعمار و برده‌داری را به نمایش می‌گذارد.

این شهر که در ۷۵ کیلومتری دارالسلام، پایتخت تانزانیا قرار دارد، در زمان استعمار، پایتخت «آفریقای شرقی آلمان» نامیده می‌شد که شامل تانزاینا، رواندا و برونئی امروزی می‌شود. باگومویو که شاهد ساخت اولین کلیساها در حوزه فعالیت مسیونرهای مسیحی در زمان استعمار بود، بعد از آلمانی ها سال ها تحت سلطه بریتانیا قرار گرفت. آلمان‌ بعد از تسلط بر این منطقه در اواخر قرن نوزدهم با اعلام باگامویو به عنوان پایتخت، این شهر را به مرکز اداری مستعمرات آفریقای شرقی خود تبدیل کرد. آلمان در سال ۱۸۹۷ ساختمان حکومتی بزرگی در این شهر ساخت که بعدها بریتانیایی‌ها از آن به عنوان مرکز کنترل مستعمرات خود استفاده کردند.بومیان باگامویو، اولین مسیونرهای مسیحی را در سال ۱۸۶۰ به خود دیدند. اولین کلیسا در منطقه در همین شهر ساخته شد که آن را صحنه بزرگترین فعالیت‌های تبلیغ مسیحیت در منطقه کرد. مسیحیان اولین کلیسا در این شهر را در سال ۱۸۷۲ و اولین کاتدرال را در سال ۱۹۰۸ ساختند.

لینک گزارش:

https://www.cnn.com/2023/11/01/africa/germany-apologize-tanzania-colonial-atrocities-intl/index.html

https://www.euronews.com/2023/11/01/german-president-apologises-for-colonial-massacre-in-tanzania#:~:text=%22I%20bow%20before%20the%20victims,speech%20distributed%20by%20his%20office.

https://www.aa.com.tr/fa/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86/%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%DB%8C

مسلمانان آلمان اسرائیل را به انجام جنایات جنگی متهم کردند

https://www.aa.com.tr/en/europe/german-muslim-body-accuses-israel-of-committing-war-crimes/3040449

رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان گفت: از دیدگاه ما، بمباران جنگی توسط اسرائیل جنایت جنگی است.

رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان، اسرائیل را به ارتکاب جنایت جنگی در جنگ غزه متهم کرد و گفت که اقدامات نظامی مرگبار این رژیم به منزله مجازات دسته جمعی غیرنظامیان فلسطینی است. ما اکنون شاهد درد و رنج غیرقابل توصیفی هستیم که بر غزه وارد شده است. «ایمن مازیک»، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در مصاحبه با شبکهZDF آلمان گفت: از دیدگاه ما، بمباران جنگی توسط اسرائیل جنایت جنگی است. وی تاکید کرد که مجازات دسته جمعی جمعیت غیرنظامی فلسطین به حل و فصل مناقشه خاورمیانه منجر نخواهد شد. مازیک با دراماتیک خواندن وضعیت انسانی در غزه، خواستار ایجاد کریدورهای کمک رسانی و آتش بس از هر دو طرف شد. استفاده از سلاح باید فورا متوقف شود. مردم باید کمک شوند. باید کریدورهایی ایجاد شود تا بتوان کمک های بشردوستانه را ارائه کرد.»

از سوی دیگر شورای مرکزی یهودیان آلمان از انجمن‌های مسلمان به خاطر  محکوم نکردن حماس انتقاد کرد.«یوزف شوستر»،رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان، روز جمعه ۱۲ آبان، خواستار برخورد قاطع با حامیان حماس در این کشور شد و با انتقاد از نگرش انجمن‌های مسلمان در آلمان گفت: «دوست داشتم این انجمن‌ها آشکارا حماس را محکوم می‌کردند.» شوستر همچنین بار دیگر افزایش موج نفرت پراکنی و رفتارهای یهودی‌ستیزانه را محکوم کرد و به شبکه دولتی «تاگست شاو» گفت: «دولت باید از همه گزینه ها برای مبارزه با تحریک نفرت از یهودیان استفاده کند و هرکس که مجوز اقامت ندارد و درگیر تبلیغات ضد یهود است، باید اخراج شود.» او همچنین خواستار آن شد که هر شخص که دارای مجوز اقامت یا پاسپورت آلمانی باشد نیز در ارتباط با نفرت پراکنی و رفتارهای یهودی‌ستیزانه تحت تعقیب قرار گیرد. گفتنی است، گروهی از کارشناسان مستقل سازمان ملل روز پنجشنبه خواستار آتش‌بس بشردوستانه در غزه شدند و گفتند که زمان برای فلسطینی‌هایی که در آنجا در معرض «خطر جدی نسل‌کشی» هستند رو به اتمام است. این بیانیه‌ در خصوص حملات اسرائیل به نوار غزه با امضای پدرو آروجو آگودو، مایکل فاهری، تلالنگ موفوکنگ، پائولا گاویریا بتانکور، ایرنه خان، فرانچسکا آلبانیز و آشوینی کی.پی، گزارشگران سازمان ملل متحد منتشر شد. این گروه از کارشناسان متشکل از هفت گزارشگر ویژه سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد:عمیقاً از اینکه اسرائیل درخواست‌ها برای توقف برنامه‌های خود برای از بین بردن نوار محاصره شده غزه را رد کرده است، ناامید شده‌ایم. در این بیانیه با تاکید بر اینکه زمان برای جلوگیری از نسل کشی و فاجعه انسانی در منطقه رو به پایان است خواستار اعلام آتش بس برای جلوگیری از بروز نسل کشی و فاجعه انسانی شده است. در بیانیه همچنین خاطرنشان شده است که؛ همچنان متقاعد هستیم که مردم فلسطین در معرض خطر جدی نسل کشی هستند. زمان اقدام اکنون فرا رسیده است. متحدان اسرائیل نیز مسئولیت دارند و باید از هم اکنون برای جلوگیری از اقدامات فاجعه بار اسرائیل اقدام کنند.هیأت اسرائیلی در سازمان ملل در ژنو این اظهارات را «تأسف بار و عمیقا نگران کننده» خواند و حماس را مسئول کشتار غیرنظامیان دانست. این کارشناسان با اعلام اینکه حملات هوایی اسرائیل ۳۱ اکتبر به کمپ آوارگان جبالیا در شمال نوار غزه که منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر از فلسطینی‌ها شد، احساس ترس و وحشت را عمیق تر کرده، خاطر نشان شدند که حمله هوایی اسرائیل به کمپ آوارگان جیبالیا نقض وقیحانه قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی است. در این بیانیه نسبت به نیاز جدی به غذا، آب، دارو، سوخت و مایحتاج اولیه در نوار غزه و خطرات بهداشتی که هر لحظه ممکن است ایجاد شود، هشدار داده شده و گفته شده است که وضعیت در منطقه به آستانه بحرانی سطح فاجعه رسیده است.در این بیانیه همچنین تاکید شده است که بیش از ۲ میلیون نفر در دسترسی به آب آشامیدنی مشکل دارند.استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، در پاسخ به سوالی درباره بیانیه کارشناسان مستقل در یک نشست مطبوعاتی، گفت که تعیین نسل‌کشی تنها توسط یک نهاد قضایی مرتبط سازمان ملل می‌تواند انجام شود. پس از انتشار بیانیه کارشناسان، یکی از امضاکنندگان آن در گفتگو با رویترز گفت که مردم غزه از «اصلی ترین عناصر برای زندگی» محروم شده اند. پدرو آرروجو آگودو، گزارشگر ویژه حقوق بشر در مورد آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، گفت: «ما از اصطلاح خطر نسل‌کشی استفاده می‌کنیم، زیرا فرآیندی که (در حال انجام است) کاملاً بدون تبعیض است و بیش از ۲ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. و از این نظر، من فکر می کنم که ما به طور موثر با خطر نسل کشی روبرو هستیم. از زمانی که اسرائیل شروع به بمباران این منطقه پرجمعیت کرد، کمک رسانی به غزه متوقف شد و سازمان های امدادی می گویند که این منطقه به هیچ وجه نیازهای ساکنان غزه را برآورده نمی کند.کارشناسان سازمان ملل با بیان اینکه وضعیت در غزه به نقطه اوج فاجعه‌باری رسیده است، افزودند که مردم غزه با کمبود آب، دارو، سوخت و تجهیزات ضروری مواجه شده‌اند و با خطرات بهداشتی مواجه شده‌اند. کارشناسان همچنین به متحدان اسرائیل اشاره کردند که به گفته آنها مسئولیت دارند و باید از هم اکنون برای جلوگیری از اقدامات فاجعه بار آن اقدام کنند. ما از اسرائیل و متحدانش می خواهیم که با آتش بس فوری موافقت کنند.وقتمان دارد تمام می شود.

لینک گزارش:

https://www.aa.com.tr/en/europe/german-muslim-body-accuses-israel-of-committing-war-crimes/3040449

https://www.reuters.com/world/middle-east/un-experts-say-ceasefire-needed-palestinians-grave-risk-genocide-2023-11-02/

https://www.ksta.de/politik/mehr-einsatz-schuster-kritisiert-schweigen-von-islamverbaenden-676491

کشف دست مصنوعی متعلق به قرون وسطی در آلمان

باستان‌شناسان طی در شهر فرایزینگ در باواریای آلمان اسکلت یک مرد قرون وسطایی با دست مصنوعی آهنی مربوط به قرن پانزدهم میلادی را کشف کردند که نشان دهنده فناوری ساخت اندام‌های مصنوعی در آن دوران است.

 اداره حفاظت از بناهای تاریخی ایالت باواریا در بیانیه‌ای که هفته گذشته منتشر شد، گفت که باستان‌شناسان از تاریخ‌گذاری کربن استفاده کردند تا تخمین بزنند که این مرد بین سال‌های ۱۴۵۰ تا ۱۶۲۰ در سن ۳۰ تا ۵۰ سالگی مرده است و بر این اساس دست مصنوعی او تقریباً ۶۰۰ سال قدمت دارد.والتر ایرلینگر، رئیس بخش حفاظت از بناهای باستانی بایرن در این بیانیه گفت: این دست مصنوعی توخالی بسیار قابل توجه است و نشان‌دهنده دانش پزشکی و توانایی ساخت پروتز در آن دوران می‌باشد. علاوه بر این، پارچه‌ای شبیه گاز نیز در داخل دست یافت شد که احتمالا به عنوان بالشتک محافظ برای قسمت قطع شده دست استفاده می‌شده است. دست مصنوعی کشف شده، دارای چهار انگشت ساخته شده از ورق‌های آهنی است که به صورت ثابت و بدون قابلیت حرکت، کنار هم قرار گرفته‌اند. انگشتان اشاره، وسط، حلقه و کوچک به طور جداگانه ساخته شده و اندکی خمیده هستند. همچنین، یک استخوان شست در داخل دست مصنوعی به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد صاحب دست، پس از قطع عضو، انگشت شست خود را از دست نداده است. بقایای این مرد در قبری در نزدیکی کلیسایی در شهر فریزینگ باواریا، در حدود ۴۰ کیلومتری شمال مونیخ حین انجام کارهای خدماتی پیدا شد.فریزینگ محل نبردهای متعدد در قرون وسطی و در طول جنگ سی ساله ۱۶۱۸-۱۶۴۸ بوده که احتمالاً تعداد قطع عضوها را افزایش داده و در نتیجه منجر به استفاده از پروتزها شده است.باستان شناسان افزودند: حدود ۵۰ پروتز مشابه مربوط به همان دوره زمانی در اروپای مرکزی کشف شده است که از نظر پیچیدگی از یک پروتز بی حرکت مانند آنچه در فریزینگ یافت شده تا یک دست مصنوعی پیچیده و متحرک که شوالیه گوتتس فون برلیشینگن پس از سال ۱۵۳۰ آن را استفاده میکرد، متفاوت هستند. در سال ۱۹۹۷ باستان شناسان مصری یک انگشت پای مصنوعی چوبی ۳۰۰۰ ساله را کشف کردند که توسط دختر یک کشیش استفاده شده بود، تا هم راه رفتن را امکان پذیر کند و هم از نظر زیبایی شناختی طبیعی به نظر برسد.

https://www.cnn.com/2023/11/03/europe/centuries-old-skeleton-prosthetic-hand-germany-intl-scli-scn/index.html

«مدار بسته» ایران راهی جشنواره‌ کوکی آلمان شد

فیلم کوتاه «مداربسته» به کارگردانی سمیرا کریمی و نویسندگی حسن نجم‌آبادی به شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان کوکی KUKI آلمان راه یافت.

جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان کوکی KUKI آلمان، که بخشی جدایی ناپذیر از جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه برلین است، به دلیل تعهد خود به نمایش فیلم‌هایی که برای مخاطبان جوان طراحی شده‌اند، مشهور است. این جشنواره هر ساله مجموعه‌ای از فیلم‌های مختلف را از سراسر جهان مدیریت می‌کند و همچنین کارگاه‌های آموزشی برای پرورش استعدادهای نوظهور در حوزه سینما برگزار می‌کند. شانزدهمین جشنواره کوکی قرار است از ۱۲ تا ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ در برلین آلمان برگزار شود. هرساله فیلم‌های متعددی از سراسر دنیا برای این جشنواره ثبت‌نام می‌شوند. این فیلم‌ها برای مخاطبین رده‌های سنی تقسیم می‌شوند. این فیلم‌ها برای مخاطبین رده‌های سنی +۴، +۶، +۸، +۱۰، +۱۲ و +۱۴ تقسیم می‌شوند. فیلم‌هایی که کودکان و نوجوانان را افرادی باهوش، دمدمی مزاج، کنجکاو، سیاسی، حساس، بامزه و عاقل نشان می‌دهند، می‌توانند در این رویداد شرکت کنند؛ فیلم‌هایی که همدلی و اعتماد به نفس را تشویق می‌کنند، به موضوعات جدی به روش‌های هیجان‌انگیز می‌پردازند و چشم‌اندازها و راه‌هایی را به پیش می‌برند. همچنین علاوه بر برنامه‌هایی به زبان‌های مختلف کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز در کنار بخش‌های رقابتی آن برگزار خواهد شد. فیلم‌های برگزیده این جشنواره، به سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم اینترفیلم معرفی می‌شوند که از جشنواره‌های مورد تأیید آکادمی اسکار است.«دوربین مداربسته» به کارگردانی سمیرا کریمی داستانی تلخ از دو دختر دبیرستانی را روایت می کند که با چالش های پیچیده زندگی مدرسه دست و پنجه نرم می کنند. «مداربسته» دومین فیلم کوتاه سمیرا کریمی است. این فیلم کوتاه در خانه هور تهیه شده و پخش بین‌الملل آن بر عهده کمپانی مستقل مورچه است. این فیلم قبلا در سی و سومین جشنواره فیلم ملبورن استرالیا مورد توجه قرار گرفته بود.گفتنی است، شانزدهمین دوره جشنواره کوکی آلمان ۱۲ تا ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۱ تا ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۲) در شهر برلین آلمان برگزار خواهد شد.

لینک گزارش:

https://www.interfilm.de/en/interfilm-festival-2023/films/?tx_interfilmfestival_filmlist%5BeventItem%5D=2763&cHash=f3e8db53afa8e743ad6fdb71f216fad8

تازه های نشر در آلمان

اسلام: تاریخ انتقادی

حامد عبدالصمد تاریخ اسلام را تحلیل می کند تا نشان دهد چه چیزی در انتظار اروپاست. چه در اروپای قرون وسطی و چه در اروپای روشن‌فکر، اسلام همیشه خود را به‌عنوان نقطه‌ی مقابل قرار می‌داد. او امپراتوری خود را بر روی آوارهای امپراتوری روم بنا کرد و خود را رهبر مشروع جهان می دید. از دست دادن قدرتی که با پایان امپراتوری عثمانی همراه بود، این را امر تغییر نداد. امروزه مسلمانان دیگر به عنوان فاتح به اروپا نمی آیند، بلکه عمدتاً به عنوان مهاجران صلح آمیز به اروپا می آیند، اما اسلام گرایی با آنها مهاجرت می کند و پروژه خود را در اروپا تکمیل می کند. عبدالصمد به فوریت هشدار داد: ما باید دوباره درباره اسلام صحبت کنیم، زیرا آینده اروپا نیز به آینده آن بستگی دارد.

ناشر: انتشارات Verlagsgesellschaft mbH & Co. KG

نویسنده: حامد عبدالصمد

سال انتشار: ۲۰۲۳

تعداد صفحات: ۳۲۰

قیمت: ۱۴,۱۳ €

ISBN-13: ‎ ۹۷۸-۳۴۲۳۳۵۲۲۶۰

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *