هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۸۷ – ۸ مرداد ۱۴۰۰

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

تبعیض گسترده علیه زنان محجبه در بازار کار آلمان

Fotos der Bewerberinnen: Mit und ohne Kopftuch © European Sociological Review, bearbeitet by iQ

منبع:اسلامیک

زنان محجبه، قربانیان اصلی اسلام‌هراسی در اروپا هستند. آن‌ها هر روز مورد حملات لفظی و فیزیکی مخالفان اسلام در کشورهای مختلف اروپایی مانند آلمان قرار می‌گیرند. حال، نتایج تحقیقات جدید در اروپا نشان می‌دهد که زنان محجبه در کشورهای هلند و آلمان، همواره برای پیدا کردن کار با مشکل مواجه می‌شوند. براساس این تحقیقات که نتایج آن در مجله علمی  European Sociological Review منتشر شده است؛ زنان محجبه کمتر از زنان بی‌حجاب شانس پیدا کردن کار مناسب با تحصیلات و تخصص خود را دارند.

نتایج تحقیقات میدانی سه پژوهشگر به نام‌های مارینا فرناندز رینو، والنتینا دی استاسیو و سوزانه فیت در سه کشور هلند، اسپانیا و آلمان نشان می‌دهد که مسلمانان محجبه در آلمان و هلند، هنگام جست‌وجوی کار با مشکلات متعددی روبرو می‌شوند و معمولا نمی‌توانند کاری مناسب با تحصیلات، توانایی و تخصص خود پیدا کنند. این امر درباره اسپانیا کمتر صدق می‌کند.

این سه پژوهشگر برای انجام تحقیقات خود، تقریبا ۲۴۰۰ درخواست کار را برای شرکت‌هایی در هلند، آلمان و اسپانیا ارسال کردند. آن‌ها می‌خواستند بفهمند که آیا برخورد کارفرمایان با زنان محجبه و بی‌حجاب، متفاوت است یا خیر. به همین منظور درخواست‌ها برای هر شرکت، به دو صورت( با عکس محجبه و بدون روسری) ارسال شد. نتابج این تحقیقات نشان داد که معمولا در دو کشور هلند و آلمان، زنان محجبه برای پیدا کردن کار، شانس کمی دارند.

براساس گزارش منتشرشده از سوی پژوهشگران، از میان درخواست‌های ارسال شده برای شرکت‌های هلندی، نزدیک به ۷۰ درصد از تقاضاها با عکس بی‌حجاب، جواب مثبت دریافت کردند. این در حالی است که تنها ۳۵ درصد از درخواست‌ها با عکس محجبه، توانستند از سوی شرکت‌ها جواب مثبت بگیرند. نتیجه در آلمان نیز مشابه هلند بود. در حالی که ۵۳ درصد از تقاضاها با عکس بی‌ججاب از سوی شرکت‌های آلمانی جواب مثبت دریافت کردند، فقط ۲۵ درصد از متقاضیان محجبه، جواب مثبت گرفتند. در گزارشی که از سوی پژوهشگران در مجله علمی European Sociological Review منتشر شده، در این باره آمده است: «سطح بالای تبعیض نسبت به زنان محجبه در هلند و آلمان، شگفت‌انگیز است. به نظر می‌رسد که سیاست‌های مربوط به ادغام و همگون‌سازی فرهنگی در میان مهاجران در این دو کشور تاثیر زیادی بر افزایش نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان داشته است.»

در ادامه گزارش همچنین به این مسئله اشاره شده است که زنان محجبه در اسپانیا در مقایسه با هلند و آلمان کمتر مورد تبعیض قرار می‌گیرند. علاوه بر این، محققان در مقاله خود خاطرنشان کرده‌اند که کارفرمایان تا حد زیادی نسبت به هر نوع لباس مذهبی چه مرد و چه زن، واکنش منفی نشان می‌دهند.

لینک گزارش:

پس از ۱۰ سال؛ آیا همکاری میان دولت ایالتی هامبورگ و انجمن‌های اسلامی ادامه خواهد داشت؟

منبع: سایت اسلام

دولت هامبورگ، اولین دولت ایالتی آلمان بود که همکاری خود با انجمن‌های اسلامی در حوزه‌های مختلف را آغاز کرد. مقامات هامبورگ در سال ۲۰۱۲، معاهده‌‌ای را با انجمن‌های اسلامی برای آموزش‌های دینی، به رسمیت شناختن اعیاد اسلامی، ساخت مساجد و حمایت از مراکز مراقبت روزانه امضا کردند. بعدها، ایالت‌های دیگر نیز تصمیم گرفتند تا با انجمن‌های اسلامی همکاری کنند. البته جالب است بدانید که مدت معاهده‌ امضا شده میان دولت‌ ایالتی هامبورگ و انجمن‌های اسلامی، ۱۰ سال بوده و اکنون، . مدت آن به پایان رسیده است. این در حالی است که اسقف اعظم کلیسای پروستان در هامبورگ به تازگی خواستار تمدید معاهده با انجمن‌های اسلامی شده است.

کریستن فهرس، اسقف اعظم کلیسای پروتستان در هامبورگ، بر تمدید معاهده دولت ایالتی هامبورگ با انجمن‌های اسلامی تاکید کرد. او که در یک میزگرد شرکت کرده بود، گفت: « اهمیت معاهدات ایالت هامبورگ با جوامع مذهبی بر همه روشن شده است و به نظر من، دولت هامبورگ باید به آن‌ها پایبند بماند. چرا که این معاهده‌ها هر دو طرف را متعهد می‌کند تا روابط خود را با یکدیگر حفظ کنند.»

به گفته اسقف کلیسای پروتستان، توافقات درباره موارد ابتدایی، اعتماد زیادی میان دو طرف ایجاد می‌کند. او در این باره گفت:« چنین معاهده‌هایی موجب می‌شود که جوامع مذهبی به ارزش‌های یک جامعه پایبند باشند. البته این نه تنها در مورد جوامع اسلامی صدق نمی‌کند، بلکه برای همه جوامع مذهبی صادق است.»

اوزلم ناس، نایب رئیس شورای جوامع اسلامی در هامبورگ نیز نظر مشابه اسقف کلیسای پروتستان دارد. او با تاکید بر ضرورت وجود معاهدات میان دوبت‌های ایالتی و جوامع اسلامی، گفت: «امضای معاهده دولتی با جوامع اسلامی، سیگنال مهمی از سوی مقامات شهر برای به رسمیت شناختن جوامع مذهبی اسلامی و اعضای آن‌ها است.» او همچنین بر اهمیت اقدامات متعدد علیه تبعیض، محرومیت و نژادپرستی گروه‌های اقلیت در جامعه آلمان تاکید کرد.

البته جالب است بدانید که دولت ایالتی هامبورگ تنها با اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب و انجمن مراکز فرهنگی اسلامی، همکاری دارد و سایر انجمن‌های اسلامی تاکنون چندان مورد توجه این دولت قرار نگرفته‌اند. به عنوان مثال، مرکز اسلامی هامبورگ که مهم‌ترین مرکز شیعی در آلمان و اروپا به شمار می‌رود و باید سهمی در تصمیمات مربوط به امور مذهبی هامبورگ داشته باشد، از تمام تصمیمات مذهبی این ایالت، دور نگه داشته می‌شود.

لینک گزارش:

https://islam.de/34027

آموزش مجازی باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان در آلمان شده است

“Die Lücken in Mathe, Deutsch und Fremdsprachen könnten einer ganzen Generation von Schülern ihr Leben lang auf die Füße fallen.” Foto: Marcel Kusch/dpa

منبع: زوددویچه

بیماری کرونا در دو سال گذشته، نظم سیستم آموزشی آلمان را برهم زده است. آموزش غیر حضوری در این دوران بر شرایط تحصیلی و زندگی دانش‌آموزان در سراسر جهان و از جمله آلمان تاثیر گذاشته است. براساس آمارهای منتشرشده توسط وزارت آموزش آلمان، آموزش مجازی در این کشور موجب افت تحصیلی بسیاری از دانش‌آموزان شده است. علاوه بر این، محروم ماندن دانش آموزان از فضای شاد مدرسه، زندگی دسته جمعی و حضور در اجتماع از دیگر مشکلاتی است که آموزش غیر حضوری برای دانش آموزان ایجاد کرده است. در این راستا، مسئولان بخش آموزش در آلمان در ارتباط با افت تحصیلی دانش‌آموزان در این کشور اخطار داده‌‌اند.

هاینس پیتر مایدینگر، رئیس انجمن معلمان آلمان از جمله کسانی است که از افت شدید دانش‌آموزان عالی نگران شده است،  او در این باره گفت: «بسیاری از دانش‌آموزان به دلیل لغو کلاس‌ها و آموزش از راه دور در سال‌های کرونا با مشکلات متعددی روبرو شده‌اند که قابل توجه است. در حال‌حاضر به دلیل کاهش الزامات مربوط به کرونا، شرایط مدارس نیز تغییر کرده است اما نقص‌هایی که دانش‌آموزان در دروس خود پیدا کرده‌اند، به این راحتی رفع نمی‌شود.»

گزارش مجمع وزیران آموزش و پرورش ایالت‌های آلمان نیز نشان می‌دهد که کودکان دبستانی در آلمان به طور فزاینده‌ای در دروس ریاضی و آلمانی با مشکل مواجه شده‌اند و مهارت‌های آنان به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، محدودیت‌های کرونا در شرایط پیش آمده سهم زیادی دارد.

مایدینگر با انتقاد از برنامه مقابله با کرونا که دولت فدرال در سال ۲۰۲۱ راه اندازی کرده بود، گفت:« این برنامه به اندازه کافی کارآمد نیست و باید بودجه بیشتری برای این امر در نظر گرفته شود.»

اعضای اتحادیه کارگران آموزش و علوم نیز معتقدند که سیستم آموزشی آلمان در دوران کرونا با نقص‌ها و کمبودهای زیادی مواجه شده است. آن‌ها معنقدند که به خصوص در مناطق روستایی، مشکلات آموزشی افزایش یافته است. دانیل مربیتز از اعضای گروه در این باره گفت:«از زمان شیوع بیماری کرونا، بودجه آموزشی برای بخش روستایی کاهش داشته است و بنابراین، بسیاری از امکانات به کودکان و جوانان مناطق محروم نمی‌رسد. مدارس ما در شرایط دشوار نیاز به حمایت ویژه دارند. همچنین بخش مددکاری مدارس نیز باید به صورت ‌ویژه به دانش‌آموززان رسیدگی کند.»

پیش‌تر، وزرای آموزش و پرورش در آلمان، خواستار افزایش ۵۰۰ میلیون یورویی بودجه آموزشی برای دوران کرونا شده بودند. بتینا استارک-واتزینگر، وزیر آموزش فدرال البته نظر دیگری دارد. او معتقد است که به جای افزایش بودجه آموزش باید بسته‌های حمایتی برای دانش‌آموزان در شرایط خاص در نظر گرفته شود. البته به گفته او، وزارت آموزش در سال جاری قرار است ۴۰۰۰ مدرسه با امکانات مناسب و بخش مددکاری ویژه در سراسر آلمان افتتاح کند. این مدارس برای آموزش در شرایط سخت در نظر گرفته شده‌اند.

لینک گزارش:

https://www.sueddeutsche.de/bildung/bildung-lehrerpraesident-warnt-vor-dauerhaften-bildungsrueckstaenden-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-220729-99-197822

سرمایه‌گذاری فرهنگی و آموزشی آلمان در سرزمین چنگیز‌خان مغول

منابع: موسسه تبادلات آکادمیک، گوته، بنیاد کونراد آدناور، بنیاد فردریش ابرت، بنیاد هانس زایدل، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی

مغولستان امروزی هیچ نشانی از سرزمین مغول‌ها در زمان چنگیزخان ندارد. مغول‌ها به رهبری چنگیزخان چین را گشودند، به ایران و اروپا تاختند و پیروزی‌های بسیار پدیدآورد. مورخان معتقدند که فتح ایران و آسیای میانه توسط مغول‌ها از فجیع‌ترین وقایع تاریخ است، چرا که شمار زیادی از مردم این مناطق در پی هجوم‌ مغول‌ها از بین رفتند. با این وجود، پس از چنگیز و فرزندانش، مغولستان دیگر شرایط قبل را نیافت. پس از جنگ جهانی دوم، این کشور تحت‌تأثیر عواقب جنگ و فراز و نشیب‌های فراوان و نفوذ قدرت‌های بزرگ مثل چین و اتحاد جماهیر شوروی قرار گرفت و دچار مشکلات اقتصادی فراوانی شد. مشکلاتی که هنوز هم پابرجا است. براساس آمارهای منتشرشده توسط سازمان ملل، هنوز هم حدود ۲۸ درصد از جمعیتی که در پایتخت مغولستان زندگی می‌کنند، زیر خط فقر هستند. از این‌رو، از زمان انقلاب مغولستان در سال ۱۹۹۰،  دولت جدید این کشور روابط خود را با کشورهای قدرتمند جهان مانند آلمان گسترش داد تا بتواند از کمک آن‌ها استفاده کند. دولت فدرال آلمان، سال‌ها است که در زمینه توسعه زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی به دولت مغولستان کمک می‌کند. همچنین سازمان‌های مهم آلمانی مانند جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی و موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی و همچنین بنیادهای کونراد آدناور و فردریش ابرت در کشور مغولستان فعالیت دارند. علاوه بر این، دو کشور در حوزه تبادلات آکادمیک نیز با یکدیگر همکاری می‌کنند.

ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی

مغولستان یکی از کم جمعیت‌ترین کشورهای جهان است. تقریبا نیمی از جمعیت این کشور در مناطق روستایی زندگی می‌کنند و بخش زیادی از آنان در شرایط اقتصادی بدی قرار دارند. آن‌ها با چالش‌های زیادی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه هستند. از این‌رو، دولت این کشور از زمان انقلاب در سال ۱۹۹۰، تلاش کرده است تا با کمک دولت‌های قدرتمند خارجی، مشکلات خود را حل کند. در این راستا، جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی به نمایندگی از طرف دولت فدرال از سال ۱۹۹۱ در مغولستان شروع به فعالیت کرد. بعدها در سال ۱۹۹۸، مدیران جامعه آلمان برای همکاری‌های بین‌المللی، دفتری در شهر اولان‌باتور، پایتخت مغولستان تاسیس کردند. از آن زمان تاکنون، این سازمان در راستای حفاظت از محیط‌زیست، توسعه اقتصادی پایدار، ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی، بهره‌وری انرژی و کاهش فقر در مغولستان فعالیت می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات خوبی در زمینه فعالیت‌های این سازمان در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.giz.de/en/worldwide/384.html

آموزش نیروهای متخصص

آلمان و مغولستان روابط گسترده‌ای در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارند. در واقع، دولت فدرال به مغولستان کمک می‌کند تا شرایط خود را در حوزه‌های مختلف بهبود بخشد. موسسه اعتباری آلمان برای بازسازی از سال ۱۹۹۲ به نمایندگی از دولت فدرال در مغولستان فعالیت می‌کند. هدف اصلی اعضای این سازمان، آموزش نیروهای متخصص در حوزه صنعت و کشاورزی و حمایت از متخصصان در مغولستان است. از دیگر فعالیت‌های این نهاد آلمانی، حفاظت از محیط‌زیست و تنوع زیستی در مغولستان است. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه در مغولستان به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.kfw-entwicklungsbank.de/Internationale-Finanzierung/KfW-Entwicklungsbank/Weltweite-Pr%C3%A4senz/Asien/Mongolei/

حمایت از جوانان مستعد

یکی دیگر از نهادهای مهم آلمانی که در حال‌حاضر در مغولستان فعالیت می‌کند، بنیاد کونراد آدناور است. مدیران این بنیاد بنا به دعوت دولت مغولستان در سال ۱۹۹۳، دفتری در اولان باتور پایتخت مغولستان افتتاح کردند. جالب است بدانید که کونراد آدناور، اولین بنیاد سیاسی بود که در کشور مغولستان، کارمندان خارجی استخدام کرد. یکی از مهم‌ترین اهداف بنیاد کونراد آدناور، حمایت از جوانان مستعد مغولستان برای فعالیت در حوزه‌های مختلف است. این بنیاد همچنین شرایطی را فراهم می‌کند تا نخبگان مغولستان بتوانند در آلمان به تحصیلات و پژوهش خود ادامه دهند. در این راستا، بنیاد کنراد آدناور ارتباطات گسترده‌ای با نهادهای سیاسی، جامعه مدنی و مؤسسات آموزشی مغولستان دارد. از طریق لینک زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه به دست آورید:

https://www.kas.de/de/web/mongolei/ueber-uns

افزایش مشارکت اجتماعی زنان و جوانان

از دهه ۹۰ میلادی، تحولات سیاسی و اقتصادی در مغولستان آغاز شد. هرچند، این تحولات موفقیت‌آمیز بود، اما موجب شد تا شرایط زندگی افراد در روستاها و شهرهای کوچک تغییر کند و مشکلات اجتماعی و فرهنگی در این کشور افزایش یابد. در این شرایط، مسئولان بنیاد فردریش ابرت به کمک دولت مغولستان آمد. این بنیاد از ابتدای کار خود در مغولستان تلاش کرد تا اصلاحات اجتماعی در جامعه مغولستان به وجود آورد. همچنین از اهداف دیگر بنیاد فردریش ابرت این است تا شرایطی را برای آموزش جوانان در روستاها و مناطق دورافتاده فراهم کند. همچنین این سازمان تلاش می‌کند تا مشارکت زنان و جوانان در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را افزایش دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات مفید‌تری در این زمینه در اختیارتان قرار دهد:

https://mongolia.fes.de/ueber-uns/fes-mongolei

حمایت از حاکمیت قانون

بنیاد هانس زایدل نیز از دیگر سازمان‌های مهم آلمانی است که در مغولستان فعالیت می‌کند. ماموریت اصلی این بنیاد، حمایت از حاکمیت قانون در مغولستان است. در این راستا، بنیاد هانس زایدل از توسعه یک قوه قضائیه کارآمد، تهیه پیش‌نویس قوانین کشوری، اجرای آن‌ها و همچنین نوسازی سیستم حقوقی مغولستان حمایت می‌کند. همچنین این سازمان سیستم آموزش حقوقی این کشور را نیز توسعه می‌دهد. در کنار این‌ها، حفاظت از محیط‌زیست، آموزش در این زمینه و آگاه‌سازی عمومی نیز از دیگر فعالیت‌های مهم بنیاد هانس زایدل است. سایت زیر می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های بنیاد هانس زایدل در اختیارتان قرار دهد:

https://mongolia.hss.de/buero-mongolei/

آموزش زبان آلمانی

براساس گزارشی که بر روی سایت وزارت خارجه آلمان قرار گرفته است؛ تاکنون ۳۰ هزار شهروند مغولستان، مدرک زبان آلمانی کسب کرده‌اند و در حال‌حاضر، افراد بیشتری در مغولستان در حال‌ یادگیری این زبان هستند. این امر به وسیله موسسه گوته در مغولستان صورت می‌گیرد. این موسسه در اولان باتور، دوره‌های مختلفی برای آموزش زبان آلمانی دارد. علاوه بر این، مرکز گوته، نمایشگاه‌ها و رویدادهای فرهنگی و هنری بسیاری را در این کشور برگزار می‌کند و شرایطی برای تبادل هنرمندان به وجود آورده است. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های مرکز گوته به دست آورید:

https://www.goethe.de/ins/mn/mn/index.html

تبادلات آکادمیک

تا آغاز قرن بیستم، آموزش در مغولستان منحصراً در قلمرو صومعه‌های بودایی بود. اما از ابتدای قرن بیستم، توسعه آموزش و فرهنگ در اولویت کار دولت مغولستان قرار گرفت. بدین‌ ترتیب، نخستین دانشگاه مغولستان در سال ۱۹۴۲ تأسیس شد و به تدریج، شمار موسسات آموزشی و پژوهشی در این کشور افزایش یافت. اما کمبود استادان برجسته موجب شد که بخش آموزش عالی در مغولستان نتواند رشد زیادی داشته باشد. از این‌رو، دولت مغولستان تصمیم گرفت تا با کمک کشورهای پیشرفته به تعلیم استادان دانشگاه‌ها و توسعه بخش آموزشی بپردازد. آلمان از جمله کشورهایی است که در این راستا به دولت مغولستان کمک می‌کند. در این راستا، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان با کمک دانشگاه‌های معتبر این کشور، برنامه‌هایی را برای تعلیم اساتید در آلمان و مغولستان اجرا می‌کند. علاوه بر این، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، هر ساله، فهرستی از فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی را برای دانشجویان و پژوهشگران مغولستان در آلمان منتشر می‌کند و به آن‌ها در زمینه مهاجرت به آلمان، مشاوره می‌دهد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این موسسه در آلمان به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/mongolei/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

برگزاری دو سالانه هنر شهری در کارخانه آهن سازی ولکلینگن

منبع: سایت دو سالانه هنر شهر در کارخانه آهن سازی ولکلینگن

 کارخانه آهن سازی ولکلینگن میزبان دو سالانه هنر شهری شده است. در این دوره از نمایشگاه، آثار هنرمندان سراسر جهان در حوزه هنر شهری در رشته‌های نقاشی، مجسمه‌سازی، گرافیتی و … نمایش داده می‌شود. جالب است بدانید که کارخانه آهن سازی ولکلینگن جزو میراث جهانی یونسکو است.

گروهی از هنرمندان در قرن بیست‌ویکم، جنبشی را راه‌اندازی کردند که انگیزه آن، گسترش هنر شهری بود. این هنر که ترکیبی از هنر خیابانی، گرافیتی و انواع دیگر جنبش هنر مدرن است، عمدتا همه اشکال هنرهای تصویری را که در فضاهای شهری ظاهر می‌شوند، در بر می گیرد. در سال ۲۰۱۱، مسئولان سایت باستانی “کارخانه آهن‌سازی ولکلینگن” که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، تصمیم گرفتند تا نمایشگاهی را برای هنر شهری راه‌اندازی می‌کنند. آن‌ها در آن زمان، معتقدند بودند که ماشین‌های غول‌پیکر، دیوارهای قدیمی و درهای زنگ زده کارخانه در کنار طبعیت جذاب اطراف آن می‌تواند فضای مناسبی برای برگزاری نمایشگاه هنر شهری باشد. دو سال پس از آن، دوباره نمایشگاه برگزار شد و ۴۰ هنرمند بین‌المللی آثار خود را در آن ارائه دادند. بدین‌ترتیب دو سالانه هنر شهری در ولکلینگن شکل گرفت. چندی پیش، شمین دوره دوسالانه هنر شهری در سایت میراث جهانی یونسکو در کارخانه آهن سازی ولکلینگن آغاز شد. در این دوره که تا ششم نوامبر سال جاری ادامه خواهد داشت، هنرمندان از سراسر جهان از کارخانه آهن‌سازی ولکلینگن دیدار می‌کنند و آثار خود در حوزه هنر شهری در رشته‌های نقاشی، مجسمه‌سازی، گرافیتی و … به نمایش می‌گذارند. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره این نمایشگاه به دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://voelklinger-huette.org/de/ausstellungen/urban-art-biennale/

نمایشگاه دوران مدرن ؛ تلفیقی از صنعت و هنر

منبع: شبکه خبری بایرن

موزه جورج شفر در شهر شواینفورت میزبان نمایشگاهی با عنوان “دوران مدرن” شده که در آن، بیش از ۱۰۰ اثر هنری از ۱۷۵ کشور جهان به نمایش درآمده است. این نمایشگاه از بیست‌وچهارم ژوئیه آغاز شده و تا نهم اکتبر ادامه خواهد داشت.

موزه جورج شفر در شهر شواینفورت میزبان نمایشگاه بزرگی از آثار هنرمندان جهان است. این نمایشگاه به منظور نمایش آثار هنری از کارخانجات صنعتی برگزار شده است. در نتیجه، بازدیدکنندگان از این نمایشگاه می‌توانند ۱۰۰ها اثر نقاشی و ده‌ها اثر عکاسی از روزهای اولیه صنعتی‌شدن جهان تا کنون را مشاهد ه کنند. در نمایشگاه مدکور، برخورد هنرمندان با صنعت در ۱۷۵ سال گذشته مورد بررسی قرار گرفته است. نقطه شروع این نمایشگاه آثاری از سال ۱۸۵۰ میلادی است. در آن زمان، عکاسی هنوز به خودی خود یک هنر نبود، اما عکاسان در همان ابتدا مأمور شده بودند تا تصاویری از کارخانه‌ها و ساختمان‌های بسیار بزرگ آن زمان را برای اهداف تبلیغاتی ثبت کنند. بخش دیگری از آثار این نمایشگاه مربوط به اواخر قرن نوزدهم است که در آن، هنرمندان امپرسیونیست، مناظری از پیشرفت‌های صنعتی را در نقاشی‌های خود به تصویر می‌کشیدند.

در قسمت دیگری از نمایشگاه نیز، آثار هنری مربوط به سال‌های ۱۸۸۰ تا ۱۹۳۰ نمایش داده شده است. در این بخش، آثار نقاشی که بر اساس سفارش شرکت‌های بزرگ در آلمان کشیده شده‌اند، نمایش داده شده است. در آن زمان، نقاشان سعی می‌کردند تا واقعی‌ترین تصویر را از سالن‌های تولید کارخانه‌ها ثبت کنند. در مقابل، برخی نیز تلاش می‌کردند تا ایدئولوژی و نقد اجتماعی خود از صنعتی‌شدن جامعه را در آثار هنری خود قرار دهند.

البته آثار نمایشگاه به این جا محدود نمی‌شود. بخشی نیز مربوط به آثار عکاسی دهه ۴۰، ۵۰ و همچنین آثار نقاشی دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی است. در این آثار، موضوعاتی مانند آلودگی محیط زیست یا شرایط سخت کاری کارکنان کارخانه‌ها به طور فزاینده مورد توجه قرار گرفته است.

لینک گزارش:

https://www.br.de/nachrichten/kultur/moderne-zeiten-die-industrie-in-fotografie-und-kunst,TCb8AqO

تازه های نشر در آلمان

مسئله همبستگی در آموزش تعلیمات اسلامی

منبع: transcript-verlag

آموزش دینی اسلامی اکنون در برنامه درسی مدارس بسیاری از ایالت‌های آلمان گنجانده شده است. بسیاری از کارشناسان حوزه دینی در آلمان معتقدند که برای تدریس تعلیمات اسلامی باید به اصل همبستگی میان ادیان توجه شود و منابع مختلف دینی مورد بررسی قرار گیرند. از این‌رو، داریوش بارتش در کتاب “  مسئله همبستگی در آموزش تعلیمات اسلامی”، به رابطه میان همبستگی دینی و تعلیمات مذهبی پرداخته است. او با در نظر گرفتن منابع مختلف دینی، مفهوم همبستگی در تعلیمات دینی را مورد بررسی قرار داده است.

۱۴. Juli 2022
346 Seiten
ISBN: 978-3-8376-6095-1

لینک کتاب:

https://www.transcript-verlag.de/978-3-8376-6095-1/die-korrelationsfrage-in-der-islamischen-religionslehre/?number=978-3-8376-6095-1

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *