هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۵۰۳ – ۱۱ آذر ماه ۹۹

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

پس از آنکه مسلمان شدم، به تبعیض در جامعه آلمان پی بردم‌

برآوردها در آلمان نشان می‌دهد که در حال‌حاضر، بیش از پنج میلیون مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند. براساس گزارش‌های منتشرشده، بخش زیادی از زنان و مردان مسلمان آلمان توانسته‌اند؛ موفقیت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به‌دست آورند. اریکا تایسن از جمله زنان مسلمان آلمان است که فعالیت‌های زیادی در در سطح جامعه دارد. او که از دین مسیحیت به اسلام گرویده، مدرک دکترای خود را در رشته آموزش گرفته است و سال‌ها است به عنوان بنیان‌گذار و مدیرعامل مرکز آموزش و اجتماعات زنان مسلمان در کلن شناخته می‌شود.  اریکا تایسن همچنین در سال ۲۰۱۱، به دلیل تعهد زیاد در امر آموزش، نشان افتخار شایستگی جمهوری فدرال آلمان را دریافت کرد. سایت اسلامیک به تازگی با اریکا تاسین درباره مرکز آموزش و اجتماعات زنان مسلمان و همچنین شرایط زنان مسلمان در آلمان به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید:

شما بنیانگذار و مدیر عامل مرکز اجتماعات و آموزش زنان مسلمان هستید. این انجمن با چه هدفی تاسیس شده است؟

مرکز اجتماعات و آموزش زنان مسلمان در کلن، سال آینده ۲۵ ساله خواهد شد. این سازمان در دو دهه اخیر تحولات زیادی پیدا کرده و اهداف مرکز نیز در طول زمان دگرگون شده است. هدف از تاسیس این مرکز در ابتدا، ایجاد مکانی برای ملاقات زنان مسلمان بود که در آن بتوانند بدون مزاحمت، با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند. اما به تدریج ما به فکر توسعه کار افتادیم و تصمیم گرفتیم، مرکز را برای توانمندسازی زنان مسلمان و حتی غیرمسلمان توسعه دهیم. پس از آن نیز به فکر برگزاری‌ دوره‌های آموزشی برای پدران و همچنین کارگاه‌های آموزشی برای مهاجران افتادیم. به این ترتیب، مرکز اجتماعات و آموزش زنان مسلمان به موسسه‌ای بزرگ بدل شد که اهداف زیادی را دنبال می‌کند. این مرکز اکنون تلاش می‌کند تا از تحصیل و کارآفرینی زنان مسلمان حمایت کند. همچنین بخشی برای مشاوره و پشتیبانی از زنان مسلمان نیز راه‌اندازی شده است. همچنین این مرکز، اکنون پروژه‌های متعددی را در عرصه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی اجرا می‌کند.

آیا زنان غیرمسلمان نیز به اندازه زنان مسلمان به مرکز شما مراجعه می‌کنند؟

ما در ابتدا نگران حضور زنان غیرمسلمان بودیم. اما به تدریج، توانستیم شرایط حضور زنان مسلمان و غیرمسلمان در کنار یکدیگر را فراهم کنیم. در سال‌های اخیر، زنان زیادی با اعتقادات متفاوت به مرکز ما مراجعه کرده‌اند. در واقع ما یک سازمان اسلامی هستیم که برای بهبود شرایط جامعه متنوع آلمان، تلاش می‌کنیم.

انگیزه شما برای آموزش زنان مسلمان چیست؟

من پیش از آنکه دینم را به اسلام تغییر دهم نیز فعال بودم در آن زمان با گروه‌های محتلفی از کودکان و پناهندگان کار می‌کردم. اما فعالیت‌های اصلی من، پس از مسلمان شدن آغاز شد. در واقع، پس از آنکه دینم را تغییر دادم و محجبه شدم، بارها با رفتارهای نژادپرستانه مواجه شدم. به‌همین دلیل تصمیم گرفتم برای زنان مسلمان کاری انجام دهم. از این‌رو، وضعیت مسلمانان در آلمان و ضعیف‌های سیستم آموزشی این کشور را بررسی کردم. در نهایت تصمیم گرفتم که برای مقابله با نابرابری‌های موجود و آموزش به زنان مسلمان قدم بردارم.

کدام دستاورد مرکز اجتماعات و آموزش زنان مسلمان کلن، توانسته شما را خوشحال کند؟

اتفاقات زیادی در مرکز ما بوده که باعث خوشحالی من شده است. به‌طور مثال، هر ساله، زنان زیادی از دوره‌های آموزشی مرکز کلن تحت آموزش قرار می‌گیرند و این امر مرا بسیار خوشحال می‌کند. می‌توانم بگویم که کار در این مرکز برای من بسیار لذت‌بخش است. تقریباً ۲۵ سال است که باانگیزه در این مرکز کار می‌کنم. در این سال‌ها، مشکلات زیادی نیز به‌وجود آمده است اما ما توانستیم از آن‌ها عبور کنیم.

به عنوان یک مسلمان، شعار شما در زندگی چیست؟

من همواره به عنوان یک مسلمان گفته‌ام که همه چیز براساس خواست خداوند انجام می‌شود. این شعار اصلی زندگی من است. در واقع در مهم‌ترین و حساس‌ترین لحظات زندگی، من همه چیز را به خدا می‌سپارم و از او می‌خواهم که راه را نشانم دهد. من به خوبی می‌دانم که هیچ‌چیز بدون خواست و اراده خدواند اتفاق نمی‌افتد.

زمانی که دین‌تان را به اسلام تغییر دادید، با چه واکنش‌هایی مواجه شدید؟

پس از آنکه محجبه شدم، در مغازه‌ها و سازمان‌های مختلف با رفتارهای متفاوتی مواجه شدم. من پس از گرویدن به اسلام دیگر مانند آلمانی های معمولی نبودم. این شرایط باعث شد تا متوجه تبعیض در جامعه شوم و احساس مهاجران و پناهجویان را بهتر درک کنم. برای من به عنوان یک شهروند آلمانی، شرم‌آور است که کودکان مسلمان نسبت به کودکان مسیحی در شرایط سخت‌تری قرار دارند.من دوست دارم مسلمانان در آلمان در همه حوزه‌ها مشارکت داشته باشند. کودکان در جامعه‌ای عاری از تبعیض بزرگ شوند. آرزو می‌کنم هیچ جنگ دیگری به‌وجود نیاید تا افراد مجبور نشوند به عنوان پناهنده از وطن خود خارج شوند.

به‌نظر شما چه عاملی می‌تواند کمک کند تا مسلمانان به عنوان بخشی از جامعه آلمان پذیرفته شوند؟

ما باید کمک کنیم تا آگاهی شهروندان آلمانی نسبت به اسلام افزایش یابد. همچنین همه مسلمانان آلمان باید نسبت به پخش بیانیه‌های نژادپرستانه و اسلام هراسانه در تلویزیون و اماکن عمومی اعتراض کنند. ما نباید اعتقادات افراطی را تحت عنوان “تنوع و تکثر عقاید در جامعه” تحمل کنیم. ما مسلمانان باید با یکدیگر متحد شویم و از طریق جوامع اسلامی، خواسته‌هایمان را مطرح کنیم. این امر موجب می‌شود تا کسانی که مدافع اسلام “لیبرال” یا “سکولار” هستند، به عنوان نماینده مسلمانان در آلمان شناخته نشوند. همچنین اگر مسلمانان با یکدیگر متحد باشند و آگاهی‌رسانی درست درباره اسلام در آلمان به خوبی انجام شود، احزاب افراطی مانند آلترناتیو برای آلمان نیز قدرت زیادی در جامعه پیدا نمی‌کنند. در سال‌های اخیر، حزب ضد اسلامی آلترناتیو برای آلمان محبوبیت پیدا کرده است. اعضای این حزب توانسته‌اند بخشی از جامعه آلمان را نسبت به اسلام بدبین کنند. بنابراین در چند سال آینده، جوانان مسلمان در آلمان وظیفه ویژه‌ای دارند. آن‌ها باید بیشتر در شهرداری‌ها و سایر ادارات فعالیت کنند و به عضویت احزاب سیاسی درآیند. ما باید در کمیسیون‌های مختلف بوندستاگ و مجلس‌های ایالتی نماینده داشته باشیم. همچنین مسلمانان باید در رویدادها و برنامه‌های اجتماعی بیشتر مشارکت کنند. در حقیقت، ما باید در حوزه‌های مختلف بیشتر فعالیت کنیم تا به عنوان بخشی از جامعه آلمان شناخته شویم.

لینک مصاحبه:

نگاهی به برنامه‌های حال و آینده موسسه الهیات اسلامی هومبولت

منابع:سایت موسسه الهیات اسلامی دانشگاه هومبولت، اسلامیشه تسایتونگ

یکسال پیش که موسسه الهیات اسلامی دانشگاه هومبولت برلین با مشکلات فراوان، کار خود را آغاز کرد، هیچ‌کس فکر نمی‌کرد که این موسسه در فاصله زمانی کوتاه، بتواند جایگاه ویژه‌ای در میان موسسات الهیات اسلامی آلمان باز کند. این در حالی است که مایکل بورگلته، مدیر موسسه الهیات اسلامی دانشگاه هومبولت به تازگی اعلام کرده که این موسسه در یکسال گذشته، تاثیر مثبتی در حوزه آموزش الهیات اسلامی در آلمان داشته است.

موسسه الهیات اسلامی دانشگاه هومبولت برلین را می‌توان جدید‌ترین موسسه الهیات اسلامی در آلمان دانست. موسسه‌ای که با وجود اما و اگرهای بسیار، اکتبر سال ۲۰۱۹ کار خود را آغاز کرد. براساس اخباری که در رسانه‌های برلین منتشر شده است، دانشگاه هومبولت برای تاسیس این موسسه، تا سال ۲۰۲۲ ، مبلغ ۱۴ میلیون یورو از بودجه دولتی دریافت خواهد کرد. در طول این دوره، مسئولان دانشگاه هومبولت حتی می‌توانند برای توسعه موسسه الهیات اسلامی، مبلغ بیشتری از وزارت آموزش و تحقیقات فدرال بگیرند. این مرکز، نخستین مؤسسه الهیات اسلامی در یک دانشگاه آلمانی است که هم‌زمان به تدریس الهیات شیعه و سنی می‌پردازد. در حال‌حاضر، موسسه الهیات اسلامی هومبولت در رشته‌های الهیات اسلامی و آموزش دینی در مقطع کارشناسی، دانشجو می‌پردازد. همچنین قرار است، دوره‌های کارشناسی ارشد در سه رشته الهیات اسلامی، تربیت معلم و رشته اسلام و جامعه برگزار شود.

مایکل بورگلته، مدیر موسسه الهیات اسلامی هومبولت درباره فعالیت یکسال اخیر این موسسه گفت:« از تاسیس دو موسسه الهیات اسلامی و کاتولیک یکسال می‌گذرد و این دو موسسه توانسته‌اند در راستای گفت‌وگوهای بین‌دینی و تحقیق و تدریس، قدم بزرگی بردارند.»

او درباره فعالیت‌های فعلی موسسه الهیات اسلامی هومبولت نیز اظهار داشت:« در ترم تابستانی، ۱۳۰ دانشجو در این موسسه ثبت‌نام کردند. در حال‌حاضر نیز تقاضا برای ثبت‌نام در موسسه الهیات اسلامی زیاد است. همچنین امسال موسسه الهیات اسلامی هومبولت، نخستین پروژه تحقیقاتی خود را با عنوان “راه‌های اخلاقی” آغاز کرده است. این پروژه با همکاری پژوهشگران دانشگاه گوته فرانکفورت انجام می‌شود.»

مایکل بورگلته همچنین به برنامه‌های آینده موسسه اشاره کرد:«موسسه الهیات اسلامی هومبولت تلاش می‌کند تا نشان دهد که ادیان چه نقش مهمی در ترویج همزیستی مسالمت‌آمیز در جامعه دارند. از این‌رو، قرار است که به زودی موسسه الهیات اسلامی هومبولت در یک پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشکده الهیات یهودی پوتسدام همکاری کند. همچنین تربیت معلمان دینی نیز در دستور کار موسسه قرار دارد. علاوه بر این، قرار است، رشته دین و جامعه نیز به مقطع کارشناسی ارشد اضافه شود.»

لینک‌های گزارش:

https://www.islamische-theologie.hu-berlin.de/de

تبادلات علمی و پژوهشی با صاحبان تکنولوژی

منابع: موسسه گوته، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، مدرسه آلمانی سئول ، وب‌سایت گردشگری کره جنوبی، بنیاد فردریش ابرت، بنیاد آدناور کونراد، بنیاد هانس زایدل، بنیاد فردریش نویمان

آلمانی‌ها، کره‌جنوبی را به عنوان کشوری پیش‌رو در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌شناسند. آنطور که سایت وزارت خارجه آلمان گزارش داده است؛ کره‌جنوبی برای ژرمن‌ها یک شریک مهم در همکاری‌های علمی و پژوهشی به‌شمار می رود. در مقابل، موسیقی کلاسیک و فلسفه آلمان نیز محبوبیت زیادی در کره دارند. جالب است بدانید که در یکسال گذشته، آلمان تلاش کرده است تا در راستای مقابله با کرونا، از راه و روش کره‌جنوبی استفاده کند . همه به خوبی می‌دانند که کره جنوبی رویکردی خوب در عرصه کنترل بیماری کرونا داشته است و آلمانی‌ها تلاش می‌کنند تا از این کشور الگوبرداری کنند.

سفر به کره‌جنوبی

سفر به کشورهای شرق آسیا در میان آلمانی‌ها محبوبیت زیادی دارد. در این میان، کره‌جنوبی از جمله کشورهای شرق آسیا است که هر ساله میزبان گردشگران آلمانی می‌شود. این کشور با تاریخی طولانی و شگفت‌انگیز، فرهنگی غنی، غذاهایی عالی، و زیرساخت‌های توریستی بی‌نظیر، جذابیت زیادی برای ژرمن‌ها دارد. از این رو، مسئولان حوزه گردشگری در کره، تلاش کردند تا با راه‌اندازی وب‌سایتی، جاذبه‌های گردشگری و نکات مورد نیاز گردشگران را نمایش دهند.

این وب‌سایت که با نام “بازدید کره” شناخته می‌شود، به ۱۵ زبان از جمله آلمانی، اطلاعات مفیدی را در اختیار گردشگران از اقصی نقاط جهان قرار می‌دهند. در بخش آلمانی این وب‌سایت نیز اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های هنری و فرهنگی، گردش در طبیعت، گشت‌وگذارهای خانوادگی و ورزش‌های هیجان‌انگیز در کره جنوبی وجود دارد. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره این وب‌سایت به‌دست آورید:

http://german.visitkorea.or.kr/ger/index.kto

فعالیت بنیادهای آلمانی در کره

گزارش سایت وزارت خارجه آلمان نشان می‌دهد که چهار بنیاد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مهم آلمان در حال‌حاضر در کره جنوبی فعالیت می‌کنند. بنیاد هانس زایدل از جمله مهم‌ترین نهادهای آلمانی به شمار می‌رود که در حال‌حاضر در کره فعالیت می‌کند. این بنیاد که از سال ۱۹۸۷ فعالیت خود را در کره آغاز کرده است، در راستای صلح میان دو کره قدم برمی‌دارد. همچنین این بنیاد، پروژه‌های محیط‌زیستی بسیاری در کره نیز دارد. در واقع، دفتر کره متشکل از تیمی از متخصصان ذی‌صلاح است که برنامه‌ها و پروژه‌های خاص با همکاری سازمان‌ها و انجمن‌های محلی اجرا می‌کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیارتان قرار دهد:

https://korea.hss.de/buero-korea/

بنیاد کنراد آدناور نیز یکی از نخستین نهادهای آلمانی است که در کره‌جنوبی شکل گرفته است. این بنیاد در سال ۱۹۷۸ با هدف تقویت دموکراسی، ترویج حقوق بشر، حمایت از حاکمیت قانون و توسعه اقتصادی در سئول تاسیس شد. اما کمی بعد، اهداف بنیاد تغییر کرد. در حال‌حاضر، بنیاد کنراد آدناور در سئول در راستای صلح میان دو کره و کمک به پناهندگان کره شمالی فعالیت می‌کند. مسئولان این موسسه با برگزاری کنفرانس‌ها، کارگاه‌های آموزشی و برگزاری میزگردهای مختلف در کره جنوبی، تلاش می‌کنند تا در راستای اهداف خود قدم بردارند. سایت زیر اطلاعات بیشتری در این باره در اختیار علاقمندان می‌گذارد:

https://www.kas.de/de/web/korea/ueber-uns

بنیاد فردریش ابرت نیز یکی دیگر از نهادهای سیاسی آلمان است که در حال‌حاضر در کره‌جنوبی فعالیت می‌کند. این بنیاد با هدف حمایت از جوانان مستعد، توسعه روابط میان اساتید و دانشجویان دو کشور، تحکیم ساختارهای دموکراتیک و پشتیبانی از اتحادیه‌های کارگری در کره‌جنوبی شکل گرفته است. این بنیاد تلاش می‌کند تا با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های مختلف، در توانمندسازی شهروندان کره نیز نقش ایفا کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد فردریش ابرت در کره‌جنوبی در اختیارتان قرار دهد:

http://fes-korea.org/pages/english/home.php

بنیاد فردریش نویمان نیز از سال ۱۹۸۷ در سئول فعالیت خود را آغاز کرده است. این بنیاد با هدف تقویت دموکراسی، ترویج حقوق بشر، حمایت از حاکمیت قانون و توسعه اقتصادی در پاییتخت کره جنوبی تاسیس شده است. از طریق سایت زیر می‌توانید با فعالیت‌های بنیاد فردریش نویمان در کره‌جنوبی بیشتر آشنا شوید:

https://korea.fnst.org/

توسعه زبان آلمانی

توسعه زبان آلمانی یکی از مهم‌ترین اهداف دیپلماسی فرهنگی آلمان است. دولت فدرال و مسئولان آموزشی آلمان در راستای توسعه زیان آلمانی اقدامات متعددی انجام می‌دهند. یکی از این اقدامات، تاسیس موسسه گوته در شهرهای مختلف جهان از جمله سئول است. موسسه گوته در پاییتخت کره‌جنوبی، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مرکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، این موسسه برنامه‌های فرهنگی و هنری بسیاری در سراسر کره برگزار می‌کند. سایت‌ زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری به علاقمندان ارائه دهد:

https://www.goethe.de/ins/kr/de/spr/kur/gia.html

تاسیس مدرسه آلمانی در سئول

از دیگر فعالیت‌های آلمان برای گسترش زبان آلمانی در خاک کره، تاسیس مدرسه بین‌المللی آلمانی در سئول است. این مدرسه که در سال ۱۹۷۶ تاسیس شده، هر روزه، صدها دانش‌آموز خارجی ساکن کره‌جنوبی را در خود جای می‌دهد. در این مدرسه، دانش‌آموزان علاوه بر آشنایی با زبان و فرهنگ آلمانی، با تاریخ و فرهنگ کره‌جنوبی نیز آشنا می‌شوند. علاوه بر این‌ها، وجود دوره‌های مختلف در حوزه‌های ریاضیات، فناوری اطلاعات، علوم و مهندسی در این مدرسه، باعث شده که همه این موسسه آموزشی را به عنوان یکی از بهترین مدارس کره بشناسند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره فعالیت‌های مدرسه بین‌المللی آلمانی سئول ارائه دهد:

تبادلات علمی و پژوهشی

آمارهای منتشرشده توسط وزارت آموزش کره‌جنوبی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۷،  ۴۳۰ موسسه آموزشی در کره وجود داشت. این در حالی است که تا ابتدای دهه ۶۰ میلادی، تنها ۵۲ دانشگاه در این کشور تاسیس شده بود. جالب است بدانید که در کره‌جنوبی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی مختص زنان وجود دارد. همچنین دولت کره جنوبی سرمایه‌گذاری زیادی بر روی ساخت و توسعه پژوهشگاه‌های مختلف انجام می‌دهد. به همین دلیل است که دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کره‌جنوبی مملو از دانشجویان و محققان خارجی است. با این وجود، بسیاری از شهروندان کره‌جنوبی ترجیح می‌دهند که فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به کشورهای اروپایی از جمله آلمان بفرستند. نگاهی به مدارک تحصیلی اساتید برتر دانشگاه‌های کره نشان می‌دهد که بخش زیادی از آن‌ها در اروپا و یا آمریکا مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را دریافت کرده‌اند. در این میان، به‌نظر می‌رسد که در میان کشورهای اروپایی، کره‌ای‌ها به تحصیل و تحقیق در آلمان علاقه زیادی دارند. موسسه تبادلات آکادمیک آلمان نیز در این راستا کمک زیادی به دانشجویان و محققان کره‌ای می‌کند.  این موسسه همچنین به دانشجویان و پژوهشگران آلمانی که قصد ادامه تحصیل یا کار در کره را دارند، مشاوره می‌دهد. علاوه‌ بر این‌ها، آنطور که سایت موسسه تبادلات آکادمیک آلمان گزارش داده است؛ در حال‌حاضر تبادلات خوبی میان دانشمندان، محققان و اساتید آلمان و کره‌جنوبی وجود دارد. دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دو کشور نیز در حوزه‌های مختلف با یکدیگر همکاری می‌کنند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در این باره در اختیارتان بگذارد.

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/asien/suedkorea/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/laender/korearepublik-node/bilateral/216124?openAccordionId=item-216128-0-panel

جوانان آلمانی تمایلی به آشنایی با فرهنگ کشورهای دیگر ندارند

منبع:مگاتسین

نتایج یک نظرسنجی جدید در آلمان نشان می‌دهد که جوانان این کشور تمایلی به آشنایی با فرهنگ و آداب‌ کشورهای دیگر ندارند.

نظرسنجی جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می‌دهد که جوانان آلمانی با وجود احترامی که به فرهنگ‌های متفاوت می‌گذارند، تمایلی برای آشنایی با فرهنگ‌ها و رسوم کشورهای دیگر ندارند.

براساس این نظرسنجی، جوانان آلمانی همچنین اطلاعات و دانش خوبی درباره مسائل مهم جهان دارند. آن‌ها معتقدند که دولت‌ها برای حل مشکلات جهانی، اقدامات درست و کافی انجام نمی‌دهند و مردم نیز قادر به تغییر شرایط فعلی نیستند. از این‌رو، جوانان آلمانی، خود را با معضلات و مسائل مهم جهان درگیر نمی‌کنند.

این نظرسنجی علاوه بر آلمان در ۶۶ کشور دیگر نیز انجام شده است. آنطور که گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می‌دهد، نظرسنجی در کشور آلمان بر روی ۳۸۰۰ دانش آموز ۱۵ ساله انجام شده است.

پروفسور کریستینا رایس، مسئول بخش نظرسنجی‌ها در آلمان، در ارتباط با نتایج به‌دست آمده، گفت: «مهم است که بدانیم، دانش‌آموزان آلمانی تا چه اندازه با فرهنگ رنگارنگ و متنوع کشورهای مختلف و همچنین معضلات و مشکلات جهان آشنا هستند.  امروزه جوانان به واسطه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی با سایر نقاط جهان در ارتباط هستند، اما به‌نظر می‌رسد که از این بستر برای کسب دانش و آشنایی با جهان اطراف خود استفاده نمی‌کنند.»

براساس نظرسنجی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، جوانان آلمانی نسبت به جوانان سایر کشورهای جهان، اطلاعات کامل‌تری درباره معضلات و مسائل مهم دنیا دارند. آن‌ها حتی تلاش می‌کنند تا راه‌حل‌هایی را نیز برای معضلات جهان پیدا کنند. به‌طور مثال، گروه‌هایی از جوانان آلمانی بر روی پروژه‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی و مشکلات ناشی از آن در جهان کار می‌کنند.

همچنین این نظرسنجی نشان می‌دهد که بخش زیادی از جوانان آلمان برای باورهای فرهنگ و اعتقادات افراد دیگر احترام زیادی قائل هستند. در سال‌های اخیر، همچنین بسیاری از آن‌ها خواستار برقراری شرایط برابر برای کودکان مهاجر و بومی شده‌اند.

با این وجود، علاقه به شناخت فرهنگ‌های دیگر به طور قابل توجهی در میان جوانان آلمانی کم است. آن‌ها همچنین در این نظرسنجی اعلام کردند که توانایی کمی برای تغییر مشکلات و معضلات جهان دارند و خود را درگیر چنین مسائلی نمی‌کنند.

جالب است بدانید که نتایج نظرسنجی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در کشورهایی مانند آلمان، اتریش، فرانسه و انگلیس که پیشینه فرهنگی و چارچوب سیاسی مشابه دارند، تقریبا یکسان بوده است.

لینک گزارش:

تعطیلی همیشگی بزرگترین نمایشگاه صنعت عکاسی جهان

منبع:هندلزبلات

دست‌اندرکاران نمایشگاه فوتوکینا در شهر کلن اعلام کرده‌اند که این رویداد مهم تا اطلاع ثانوی در آلمان برگزار نخواهد شد. این در حالی است که علاقمندان به صنعت عکاسی در سراسر جهان، مدت‌ها است که در انتظار برگزاری هفتادمین دوره نمایشگاه فوتوکینا هستند.

هفت دهه از برگزاری اولین دوره نمایشگاه فوتوکینا در شهر کلن آلمان می‌گذرد و این نمایشگاه، حالا بزرگترین نمایشگاه تجاری جهان در حوزه عکاسی، فیلم و فناوری‌های تصویری به شمار می‌رود. نخستین‌بار در سال ۱۹۵۰، نمابشگاه فوتوکینا در شهر کلن آلمان برگزار شد و پس از آن، جایگاهی ثابت در میان رویدادهای شهر کلن پیدا کرد. در نمایشگاه فوتوکینا که به صورت دو سالانه برگزار می‌شد، جدیدترین محصولات صنعت فیلم و عکاسی در معرض نمایش عمومی قرار می‌گرفت. آنطور که آمارها نشان می‌دهد، در آخرین دوره نمایشگاه فوتوکینا، حدود ۱۸۰ هزار نفر از سراسر جهان حضور داشتند. این در حالی است که در همان زمان، بازار عکاسی و حتی فروش محصولات تصویربرداری تعریف چندانی نداشت.با این وجود، مسئولان شهر کلن و همچنین انجمن صنعت عکس آلمان تصمیم گرفته‌اند تا اطلاع ثانوی از برگزاری این نمایشگاه در شهر کلن جلوگیری کنند.

الیور فرسه از مدیران نمایشگاه کلن در این باره گفت:«حتی قبل از شیوع بیماری کرونا نیز بازار تصویربرداری با افت فروش مواجه شده بود. تلاش کردیم تا شرایط را تغییر دهیم، اما متاسفانه مشکلات حل نشد. از این‌رو، تصمیم گرفتیم که نمایشگاه فوتوکینا را تا اطلاع ثانوی لغو کنیم. در واقع، ما به این نتیجه رسیدیم که حتی برگزاری نمایشگاه در سال ۲۰۲۲ نیز می‌تواند هزینه سنگینی برای برگزارکنندگان نمایشگاه و تولیدکنندگان داشته باشد.»

کای هیله برندت، رئیس هیات مدیره انجمن صنعت عکس آلمان نیز در این باره گفت:«: مسئولان شهر کلن، تاکنون همه تلاش خود را کرده‌اند تا نمایشگاه فوتوکینا را به عنوان نمایشگاه بین‌المللی مهم حفظ کنند.  با این وجود، بالا رفتن قیمت تجهیزات عکاسی و افت فروش آن، دست‌اندرکاران را بر آن داشته تا نمایشگاه را تا اطلاع ثانوی تعطیل کنند.»

لینک گزارش:

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/handel-konsumgueter/leitmesse-fuer-fotografie-und-video-absage-auch-fuer-2022-koelnmesse-plant-nach-70-jahren-keine-photokina-mehr/26666104.html?ticket=ST-3325244-as4bEi7MtWXsX0pCdCxZ-ap6

به بهانه ۲۰۰امین سالگرد تولد اندیشمند آلمانی - بازدید از خانه انگلس

سایت موزه فرهنگ صنعتی

نام فردریش انگلس برای علاقمندان به تاریخ، فلسفه و سیاست، آشنا است. او به‌همراه کارل مارکس، مانیفست حزب کمونیست را نوشت.  انگلس دوش‌به‌دوش مارکس، برای پایه‌گذاری تئوری علمی سوسیالیسم، تدوین برنامه مبارزاتی کارگران اروپایی و ایجاد حزب طبقه کارگر تلاش کرد. در این شماره مجله، ‌به بهانه ۲۰۰ امین سالگرد تولد انگلس، به سراغ خانه این اندیشمند آلمانی در شهر ووپرتال آلمان رفتیم که در ادامه می‌خوانید:

فریدریش انگلس، متفکر شناخته‌شده آلمانی، ۲۰۰ سال پیش در تاریخ ۲۸ نوامبر سال ۱۸۲۰ در شهر ووپرتال آلمان زاده شد. پدرش مالک کارخانه بزرگ نساجی در آن منطقه بود و در یک کارخانه‌ نساجی و نخ‌ریسی در منچستر نیز شراکت داشت. انگلس که در خانواده‌ای ثروتمند و مذهبی به‌دنیا آمده بود، در دوران جوانی به جناح چپ پیروان هگل پیوست.

کمی بعد او به خواست پدرش عازم انگلستان شد تا در آن‌جا علم تجارت بیاموزد. انگلستان در آن زمان، پیشرفته‌ترین کشور صنعتی در جهان به‌شمار می‌رفت. از این‌رو، انگلس در مدت زمان اقامتش در انگلستان، از نزدیک با زندگی و کار مرارت‌بار کارگران صنعتی آشنا شد. او بر این باور بود که سیستم سرمایه‌داری موجب بهره‌کشی از انسان‌ها می‌شود. او بعدها به‌همراه کارل مارکس، مانیفست حزب کمونیست را نوشت و برای تدوین برنامه مبارزاتی کارگران اروپایی و ایجاد حزب طبقه کارگر تلاش زیادی کرد.

جالب است بدانید که خانه انگلس،‌ محل تولد این اندیشمند آلمانی نیست، بلکه خانه‌ای است که انگلس در آن، سنین کودکی و نوجوانی خود را سپری کرده است. این بنای قدیمی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی شهر ووپرتال آلمان به شمار می‌آید. خانه‌ای که شاهد دوران کودکی و نوجوانی فریدریش انگِلس، اندیشمند آلمانی و نزدیک‌ترین دوست و همکار کارل مارکس بوده و حالا به موزه‌ای زیبا و منحصر به فرد بدل شده است.

در این خانه دو طبقه، از دهه ۷۰ میلادی نمایشگاهی دائمی درباره زندگی و آثار انگلس شکل گرفته است که سالانه هزاران گردشگر را به سوی خود جذب می‌کند. در واقع، در این بخش از موزه،‌ دست‌نوشته‌ها، عکس‌ها و وسایل شخصی انگلس نگهداری می‌شود. همچنین قرار است در بخش دیگری از این خانه، نمایشگاهی درباره خانواده کارآفرین انگلس تشکیل شود. آنطور که سایت موزه فرهنگ صنعتی گزارش داده؛ قرار است این خانه توسعه یابد و موزه بزرگ‌تری در آن شکل بگیرد. اگر دوست دارید، اطلاعات بیشتری درباره این موزه به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.wuppertal.de/microsite/gmw/gebaeude_erleben/aktuelle_projekte/engels-haus.php

تازه های نشر در آلمان

وبلاگ‌‌نویسی علیه نژادپرستی

منبع: آمازون

وبلاگ‌نویسان نژادپرست در آلمان با نوشته‌های خود، نفرت و آشفتگی را در شبکه‌های اجتماعی گسترش می‌دهند و جو اجتماعی را مسموم می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از شهروندان آلمان، از ترس گروه‌های افراطی راست‌گرا، کمتر در بحث‌های سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی موجود در وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها شرکت می‌کنند. از این‌رو، بسیاری معتقدند که باید جلوی فعالیت گروه‌های افراطی راست‌گرا در اینترنت گرفته شود. سعید رزک، روزنامه‌نگار و وبلاگ‌نویس آلمانی، از جمله کسانی است که همواره علیه ‌نژادپرستی در فضای آنلاین موضع می‌گیرد. او معتقد است که فعالیت نژاد‌پرستان در اینترنت، دموکراسی و امنیت جامعه را به خطر می‌اندازد. او در کتاب خود با عنوان “ وبلاگ‌‌نویسی علیه نژادپرستی” درباره فعالیت‌های گروه‌های راست‌گرا در اینترنت برای خوانندگان خود توضیح می‌دهد. رزک در این اثر همچنین نشان می‌دهد که شهروندان چگونه می‌توانند با وبلاگ‌نویسی، با افکار نژادپرستانه موجود در اینترنت مقابله کنند.

Taschenbuch : 204 Seiten
ISBN-13 : 978-3749778461
Herausgeber : tredition; 1. Edition (2. November 2020)
Sprache: : Deutsch
Said Rezek

لینک کتاب:

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *