هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی – برلین شماره ۶۳۰ – ۷ آبان ۱۴۰۲

> تحولات فرهنگی اجتماعی آلمان

انتقاد ۸۰۰ مقام کمیسیون اروپا از فون در لاین به‌دلیل حمایت مطلقش از اسرائیل

Bild: Elias by pixabay

۸۴۲ کارمند کمیسیون اتحادیه اروپا طی نامه ای از جانبداری مطلق اورزولا فون در لاین، رئیس این نهاد از اسرائیل و نادیده‌گرفتن قتل‌ عام غیرنظامیان در غزه، به شدت انتقاد کردند.

این انتقاد پس از آن مطرح شد که فون در لاین در یک سخنرانی در واشنگتن به حق فلسطین برای کشور بودن و استقلال اشاره‌ای نکرد، با وجود این که «راهکار دو کشوری» برای حل‌وفصل اختلافات میان گروه‌های فلسطینی و اسرائیل، موضع اصلی کشورهای اروپایی بوده است.کارشناسان در کمیسیون اروپا در پیام تند خود علیه نحوه رفتار رئیس کمیسیون اروپا تاکید کردند: «تشخیص ارزش‌های اروپایی از طریق بی تفاوتی کمیسیون اروپا در روزهای اخیر نسبت به ادامه قتل عام غیرنظامیان در نوار غزه و زیر پا گذاشتن حقوق بشر و قانون انسانی بین‌المللی، برای ما دشوار است.» در این بیانیه آمده است: «ما از استانداردهای دوگانه ای که تحت آن محاصره روسیه (آب و سوخت) برای اوکراینی ها به عنوان یک اقدام تروریستی تلقی می شود در حالی که اقدام مشابه اسرائیل علیه مردم غزه کاملا نادیده گرفته می شود، ناراحت هستیم. در ادامه این نامه آمده است: «نمی‌توانیم مقابل ناتوانی نهاد دارای نمایندگی از سوی ما در توقف فاجعه فلسطین که دهه‌ها بدون پاسخگوسازی تداوم‌یافته، سکوت کنیم. اقدامات و مواضع تاسف‌بار این نهاد، راه را بر تشدید جنایت جنگی در حال اجرا در نوار غزه، هموار می‌کند.» آنها در نامه خود افزودند: «استناد مواضع کمیسیون اروپا به خوانش‌های جانبدارانه، متأسفانه باعث تقویت کوته‌بینی و افزایش شکاف اروپا و مسلمانان در داخل و خارج از مرزهای اتحادیه اروپا و همچنین افزایش دشمنی با یهودیان شده است. این مواضع نه تنها از منظر امنیت نهادهای اتحادیه و نمایندگی‌های آن در خارج، به عنوان یک تهدید به شمار می‌آید بلکه باعث تشویق ظهور ایدئولوژی‌هایی می‌شوند که بر نسل‌های پیش از ما تاثیر گذاشت و پدران ما (بنیانگذاران اتحادیه) با ساختن اروپایی که ما همچنان به آن پایبند هستیم، برای ریشه‌کن کردن آن‌ها، تلاش کردند.» در فراز پایانی این نامه تاکید شد: «از شما (فون در لاین) می‌خواهیم که از جایگاه خود برای جلوگیری از جنایاتی که مقابل چشمان ما انجام می‌شود، استفاده کنید. از شما می‌خواهیم با همکاری با همه رهبران اتحادیه اروپا، طرف‌های مربوطه را به آتش‌بس جهت حفاظت از غیرنظامیان و حفظ جان آنها سوق دهید. این امر، جوهر وجودی اتحادیه اروپا است.» با این حال، فون در لاین، روز یکشنبه، در یک سخنرانی بر مواضعش تاکید کرد. او با وجود تاکید بر این که هر گونه «اقدام دفاعی» اسرائیل باید «مطابق قوانین بین‌المللی باشد» به کشور بودن فلسطین اشاره‌ای نکرده و صرفا به موضوع کمک‌های انسانی ضروری پرداخته و گفت: هیچ مغایرتی میان هم‌بستگی با اسراییل و ارائه کمک‌های انسانی به غزه وجود ندارد. او همچنین نقش اسرائیل در این جنگ را با دفاع اوکراین در قبال روسیه مقایسه کرد.

لینک گزارش:

https://adr3.ir/9E5O

اشتاین مایر نسبت به سوء ظن عمومی علیه مسلمانان هشدار داد

Bild von <a href="https://pixabay.com/de/users/fshh-1451325/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1770388">Franz P. Sauerteig</a> auf <a href="https://pixabay.com/de//?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1770388">Pixabay</a>

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان، نسبت به سوءظن عمومی نسبت به  مسلمانان هشدار داد و تاکید کرد هیچ خشونتی علیه اقلیت ها در آلمان تحمل نخواهد شد.

تأکید رئیس‌جمهور آلمان بر همزیستی مسالمت‌آمیز در این کشور بود. فرانک‌والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان با اشاره به برافروخته شدن جنگ در مناطق متعددی از جهان بر لزوم برخورداری از جامعه‌‌ای متکثر و مسالمت‌جو در این کشور تأکید کرد. او در کاخ بلوو (Bellevue) در برلین گفت: «درست در چنین زمانی که در بسیاری از مناطق جهان اثری از صلح نیست داشتن چنین جامعه‌ای در آلمان اهمیت بیش‌تری می‌یابد.»

وی آلمان را کشوری با پیشینه مهاجرت توصیف و تاکید کرد: آنچه مورد نیاز است یک سیاست مهاجرت منظم تر و یک سیاست ادغام هوشمندانه است – هر دو به طور جدایی ناپذیر به کشوری با پیشینه مهاجرت تعلق دارند. سال هاست که مشخص شده است که آلمان برای تامین رفاه نیاز به مهاجرت دارد و این مهاجرت باید شکل بگیرد. به گفته اشتاین‌مایر، آلمانی‌ها باید نشان دهند که در این کشور «همزیستی مسالمت‌آمیز انسان‌‌هایی با ریشه یهودی، عربی، مسیحی، اسلامی، روسی و اوکراینی امکان‌پذیر است.» وی گفت: «ما خشونت در آلمان، چه در خیابان‌هایمان وچه علیه اقلیت‌های ساکن در این کشور تحمل نمی‌کنیم.»

رئیس‌جمهور آلمان با اشاره به که در این کشور با توجه به افزایش شمار خارجی‌ها گاهی مسلمانان مورد تبعیض و توهین قرار می‌گیرند یا به حاشیه رانده می‌شوند، گفت، به دلیل جنگی که حماس علیه اسرائیل شروع کرد نباید به همه مسلمان‌ها به دیده شک نگاه کرد.

او با اشاره‌ای تلویحی به وضعیت یهودیان در دوران حکومت نازی‌ها، افزود: «اما هر کسی باید این را بفهمد که ما تحمل آن را نیز نداریم که باز هم [شرایطی پیش بیاید که] یهودیان در کشورمان در ترس زندگی کنند.»

لینک گزارش:

آلمان رتبه اول تبعیض نژادی علیه سیاه‌پوستان در اتحادیه اروپاد

viarami by pixabay

داده‌های به دست آمده از یک نظرسنجی در اتحادیه اروپا از نسل اول و دوم مهاجران سیاهپوست در ۱۳ کشور اتحادیه اروپا حاکی از آن است که نژادپرستی در اروپا رو به افزایش است. در همین زمینه آلمان و بعد از آن اتریش از جمله کشورهایی هستند که مهاجران سیاهپوست در آن بالاترین میزان تبعیض و آزار را تجربه کرده‌اند و در پرتغال، سوئد و لهستان کمترین آمار نژاد پرستی به ثبت رسیده است.

در مطالعه‌ای درباره نژادپرستی علیه سیاه‌پوستان در حدود ۱۳ کشور اتحادیه اروپا، آلمان بدترین عملکرد را داشته است. بر اساس گزارش آژانس اروپایی حقوق اساسی (FRA)  در وین، ۷۶ درصد از افراد مورد بررسی در آلمان گفتند که در پنج سال گذشته به‌دلیل رنگ پوست، منشأ یا مذهب خود مورد تبعیض قرار گرفته‌اند، این بالاترین میزان در میان ۱۳ کشور اتحادیه اروپاست که در آن از افراد با ریشه آفریقایی در مورد نژادپرستی و تبعیض سؤال شده است. بر اساس نتایج این مطالعه، اتریش نیز با ۷۲ درصد در این رابطه عملکرد مشابهی داشته است. پس از آلمان و اتریش، سومین کشوری که تبعیض نژادی علیه سیاه‌پوستان در آن تشدید شده است، فنلاند بوده است.

در آلمان، نژادپرستی تقریبا دو برابر شده است

بنابر داده‌های این گزارش «تجربه نژادپرستی» در اکثر کشورهای اروپایی بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ افزایش یافته است. اتریش و آلمان با جهش از ۴۲ درصدی و ۳۳ درصدی بیشترین افزایش را داشتند. در آلمان، نژادپرستی تقریبا دو برابر شده است.بنابر داده‌های این نظر سنجی «در فاصله شش سال پس از مطالعه پیشین در همین زمینه، نسبت پاسخ دهندگانی که در ۱۲ ماه گذشته احساس تبعیض‌نژادی کرده اند از ۱۰ درصد به ۳۴ درصد افزایش یافته است.  به‌طور میانگین حدود ۴۵ درصد از تقریباً ۷۰۰۰ شرکت‌کننده در این بررسی در اروپا اعلام کردند که در سال‌های اخیر تبعیض نژادی را تجربه کرده‌اند. بر اساس گزارش آژانس اروپایی حقوق اساسی ، این مشکل به‌طور قابل‌توجهی بدتر شده است، در مطالعه قبلی در سال ۲۰۱۶، میانگین این نسبت ۳۹ درصد بود. مایکل اوفلاهرتی، مدیر آژانس اروپایی حقوق اساسی  FRAدر پیشگفتار گزارش مفصل این آژانس، نوشته «اجازه دهید بار دیگر تاکید کنم که نژادپرستی در اروپا جایی ندارد. اما مواجهه با آمار اخیر نژادپرستی هم تکان دهنده است و هم شرم‌آور.» وی تاکید کرد باید اطمینان حاصل شود که مردم آفریقایی‌تبار نیز می‌توانند از حقوق خود بدون نژادپرستی و تبعیض استفاده کنند.  وظیفه اتحادیه اروپا این است که جنایات با انگیزه نژادی را بشناسد و آنها را با شدت بیشتری مجازات کند. بر اساس این نظرسنجی، آلمان در مورد حملات با انگیزه نژادی نیز در صدر قرار دارد، در این کشور ۵۴ درصد از پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که آزار و اذیت را تجربه کردند که بالاترین نسبت بین ۱۳ کشور شرکت‌کننده در این نظر‌سنجی بود، علاوه بر این، ۹ درصد در آلمان تجربیات شخصی خشونت را گزارش کردند.

تجربه نژاد پرستی در میان نیمی از سیاه‌پوستان ساکن اتحادیه اروپا

آژانس حقوق بنیادین اتحادیه اروپا دریافته که «تقریبا نیمی از سیاه‌پوستان در اتحادیه اروپا تبعیض را تجربه کرده‌اند، افزایشی چشمگیر نسبت به آخرین گزارش مشابه سال ۲۰۱۸. با این حال، آژانس تاکید دارد که «تشخیص موارد مختلف نژادپرستی کار آسانی نیست و امکان دارد بسیاری موارد شناسایی نشده باقی بماند.» نویسندگان این گزارش نیز هشدار داده‌اند که بسیاری از نژادپرستی «نامرئی باقی مانده و اثبات آن کار ساده‌ای نیست.» مایکل اوفلاهرتی، مدیر آژانس اروپایی حقوق اساسی FRA، مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا در همین زمینه توضیح داده «رویدادهای تبعیض نژادی، آزار و اذیت نژادپرستانه و خشونت اغلب گزارش نمی‌شوند و قربانیان را از حمایت قانونی که از سوی نهادهایی که قرار است از آنها محافظت می‌کنند، محروم کنند.»

نژادپرستی در محل کار، مدرسه و پلیس

نتایج این بررسی نشان می‌دهد بیش از نیمی از سیاهپوستان مورد بررسی در آلمان هنگام جستجوی کار تبعیض را تجربه می کنند. وقتی نوبت به جستجوی شغل می رسید، با نگاهی به پنج سال گذشته، ۵۶ درصد در آلمان تجربیات منفی را گزارش کردند. ۴۶ درصد گزارش کرده اند که در سال گذشته در محل کار خود مورد تبعیض قرار گرفته اند. میانگین ۱۳ کشور مورد بررسی حدود یک سوم بود. اوفلاهرتی می‌گوید: «عجیب است که نسبت به آخرین نظرسنجی نه تنها بهبودی در وضعیت زندگی سیاهپوستان حاصل نشده که در عوض، آفریقایی‌تبارها تنها به دلیل رنگین پوست بودن با تبعیض بیشتری روبرو شده‌اند.»

تجارب نژادپرستی در مواجه با پلیس نیز گزارش شده است. ۶۹ درصد از افرادی که در آلمان مورد بررسی قرار گرفتند و طی دوازده ماه گذشته توسط پلیس کنترل شده اند، گفته اند که این کار به دلیل رنگ پوست آن‌ها صورت گرفته است. در همین زمینه شاهد هستیم که در سرتاسر اتحادیه اروپا، از هر چهار سیاه‌پوست یک نفر در پنج سال گذشته توسط پلیس برای سوال و جواب متوقف شده‌اند و در این میان نیمی از همین افراد می‌گویند که دلیل چنین برخوردی از سوی پلیس بجز نژادپرستی نبوده است.

مدارک بالای تحصیلی، شغل‌های رده پایین

جوانان نیز از این امر مستثنی نیستند. در مدارس آلمان، مانند ایرلند، فنلاند و اتریش، تقریباً ۴۰ درصد از دانش‌آموزان سیاه‌پوست با توهین یا تهدید نژادپرستانه مواجه می‌شوند.بنابر این گزارش، احتمال آن می‌رود که جوانان آفریقایی‌تبار سه برابر بیشتر از دیگران ترک تحصیل کنند. در همین حال، نزدیک به یک سوم آنها در «شغل‌های رده پایین» (۳۲ درصد) و با قراردادهای موقت (۳۰ درصد) مشغول به کار هستند. داده‌های این گزارش نشان داده که سیاه پوستان برای موقعیت‌های کاری که در آن خود مشغول هستند، صلاحیت بیش از حد داشتند. بدین معنا که بیش از یک سوم (۳۵ درصد) از آنها با مدارک دانشگاهی در مشاغل کم مهارت یا متوسط کار می‌کردند. از بین تمامی قربانیان نژاد پرستی و تبعیض زنان سیاه‌پوست جوان، افرادی که دارای تحصیلات عالی بوده و افراد مذهبی بیشترین میزان تبعیض را در این کشور‌ها تجربه کرده‌اند.

 افزایش نژاد پرستی در کشورهای شاهد ظهور احزاب راست افراطی

برخی از بدترین نتایج مرتبط با «نژاد پرستی» در این گزارش در اتریش و آلمان به ثبت رسیده است؛ کشورهایی که بر اساس نظرسنجی‌ها جایگاه احزاب راست افراطی در آنها رو به ارتقاست. البته نباید این مساله را فراموش کرد که افزایش پدیده «نژادپرستی» در سراسر قاره اروپا قابل مشاهده است. در بخش دیگری از این گزارش آمده که دو سوم سیاه‌پوستان در اتریش (۶۷ درصد) و آلمان (۶۵ درصد) گفته‌اند که در ۱۲ ماه گذشته با تبعیض نژادی مواجه شده‌اند.» در پرتغال، سوئد و لهستان کمترین میزان نژادپرستی گزارش شده است. بندهای مختلف این گزارش نشان می‌دهد که نژادپرستی بر زندگی روزمره این گروه از مردم تاثیر فراگیری داشته است. از هر چهار پاسخ دهنده (۲۳ درصد) یک نفر گفته که به دلیل مسائل نژادی یا قومی از اجاره ملک منع شده است.

جدا از این احساسات تبعیض‌آمیز اکثر سیاه پوستان در اتحادیه اروپا عنوان کرده‌اند در معرض فقر شدید قرار دارند. طوری که ۳۳ درصد از آنها گفته‌اند برای گذران زندگی خود با مشکل مواجه هستند و ۱۴ درصد دیگر هم گفته‌اند، نمی‌توانند حتی خانه‌های خود را گرم نگه دارند.

در این گزارش در این گزارش حدود ۶۷۵۰ سیاه پوست ساکن در ۱۳ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله اتریش، بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورگ، لهستان، پرتغال، اسپانیا و سوئد مورد پرسش و ارزیابی قرار گرفتند و پاسخ های آنها که بین اکتبر ۲۰۲۱ تا اکتبر ۲۰۲۲ جمع آوری شده بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ۵۷۹ نفر در آلمان مورد بررسی قرار گرفتند. این نظرسنجی از نماینده افراد با ریشه در جنوب صحرای آفریقا و همچنین افرادی است که حداقل یکی از والدین آنها از این منطقه است، صورت گرفت.

بر اساس این گزارش، پایین‌ترین سطح احساسات نژادپرستانه مربوط به دو کشور پرتغال و سوئد بوده است و پس از این دو ساکنان لهستان نیز سطوح پایین و بسیار کمی از موارد مربوط به نژادپرستی را گزارش داده‌اند.

لینک گزارش:

https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2023-10/rassismus-deutschland-europa-people-of-colour

https://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/deutschland-und-oesterreich-schwarze-menschen-im-vergleich-mit-anderen-eu-laendern-besonders-oft-von-diskriminierung-betroffen-a-f593395c-fc92-4081-9c8d-7a9e9abed1a2

نقاشی غارت‌شده جنگ جهانی پس از ۸۰ سال به آلمان بازگشت

Johann Franz Nepomuk Lauterer, Italienische Landschaft . Sammlung der Bayerischen Staatsgemäldesammlungen, Alte Pinakothek, München.

تابلوی نقاشی که در جریان جنگ جهانی دوم از آلمان غارت شده بودند پس از گذشت چندین دهه به آلمان بازگردانده شد.

 این تابلو نقاشی که «منظره ایتالیایی» نام دارد توسط «جان فرانز لوترر»، نقاش اهل وین خلق شده است،‌ پس از جنگ به عنوان یک اثر هنری مسروقه از مجموعه نقاشی‌های ایالت بایرن گزارش شده بود و آخرین‌بار در سال ۱۹۴۵ میلادی دیده شده بود. «کریستوفر مارینلو»، وکیل و موسسه «بازیابی بین‌المللی آثار هنری» است که سال‌ها در زمینه استرداد آثار هنری مهمی که در طول جنگ جهانی دوم غارت شدند،‌ فعالیت کرده است، توانست این تابلو نقاشی که اثر یک هنرمند اتریشی است و توسط سربازان ارتش ایالات متحده آمریکا ربوده شده بود  را پس از گذشت ۸۰ سال با کمک موسسه «بازیابی بین‌المللی آثار هنری» به آلمان بازگرداند.

در دسامبر گذشته برای اولین بار فردی در شیکاگو با کریستوفر مارینلو، تماس گرفت و ادعا کرد نقاشی دزدیده شده را در اختیار دارد و در حال جویا شدن در مورد چگونگی بازگرداندن آن بود. بر اساس بیانیه مطبوعاتی «بازیابی بین‌المللی آثار هنری» ، ادعا شده است که عموی فرد مالک این نقاشی را پس از خدمت در ارتش آمریکا در طول جنگ از آلمان به خانه آورده است. در نهایت این سازمان با همکاری یک شرکت حقوقی آلمانی، عنوان و هنرمند این نقاشی را شناسایی کرد و «مجموعه نقاشی‌های ایالت بایرن» را به عنوان مالک حقیقی این اثر تشخیص داد. با توجه‌ به چالش‌های پیش‌رو برای بازگرداندن این نقاشی به آلمان، موسسه «بازیابی بین‌المللی آثار هنری»FBI‌ برای نظارت بر روند استرداد این اثر هنری وارد عمل شد .پس از بازگشت این نقاشی به «مونیخ»‌، روند مرمت آن آغاز خواهد شد و سپس در موزه به نمایش گذاشته خواهد شد. پیش از این نیز یازده نقاشی رنگ روغن که توسط نیروهای آمریکایی در جنگ دوم جهانی از پناهگاه هوایی در آلمان به غنیمت گرفته شده بود به موزه‌ای در آلمان بازگردانده شده بودند.

لینک گزارش:

حضور فیلم های ایرانی در پنجاه و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم هوفر

https://www.hofer-filmtage.com/de/aktuelles/2023/erste-bilanz-57-internationale-hofer-filmtage-2023

پنجاه و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم هوفر از ۲۴ تا ۲۹ اکتبر ۲۰۲۳ در سالن‌های سینما مرکزی و سینما اسکالا در محل هوفر برگزار می‌شود ؛ یک فیلم بلند و یک فیلم کوتاه ایرانی نیز مهمان این جشنواره است.

امسال جشنواره فیلم هوفر با ۱۵۴ فیلم یکی از قوی ترین جشنواره هاست. از میان بیش از ۲۰۰۰ فیلم ارسالی، ۶۲ فیلم بلند، ۲۸ فیلم مستند و ۶۴ فیلم کوتاه از ۲۶ کشور، از جمله فیلم‌ها و محصولات مشترک آرژانتین، بلژیک، چین، فرانسه، بریتانیا، ایران، ایسلند، ایتالیا، مالزی، مراکش، نروژ، فلسطین، لهستان، پرتغال، اتریش، سوئد، سوئیس، اسپانیا، آمریکا و ازبکستان ، انتخاب شدند.. فیلم ها به صورت موضوعی به خانواده، هرج و مرج روابط می پردازند، در مورد مکان های حسرت و دنیاهای دور، در مورد سیاست و خیلی چیزهای دیگر که زندگی ارائه می دهد صحبت می کند. علاوه بر فیلم‌های هیجان‌انگیز و بحث‌های برانگیزاننده در برنامه HoF PLUS، جشنواره نوید تجربه‌های هیجان‌انگیز و همه‌جانبه با HoFXR، واقعیت توسعه‌یافته جدید را می‌دهد. بورگرگزلشافت(BG)، در فاصله چند قدمی سینمای مرکزی، محل اصلی برپایی روزهای فیلم برای عموم خواهد بود و برنامه حمایتی HoF PLUS برای عموم علاقمندان و مهمانان متخصص در آنجا برگزار می شود. علاوه بر این، پس از اکران جشنواره در سینما، تعداد زیادی از فیلم‌ها به مدت یک هفته  و برخی دیگر بیشتر تا ۵ نوامبر از طریق پلتفرم درخواستی HoF در «plus7streamdays» به صورت آنلاین در دسترس خواهند بود. فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلوم» به نویسندگی و کارگردانی علی زرنگار در بخش اصلی پنجاه و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم هوف آلمان رقابت می‌کند و فیلم کوتاه «۲۱ هفته بعد» ساخته نسرین محمدپور نیز در بخش آثار این کوتاه این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته می شود. پنجاه و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم هوفر از ۲۴ اکتبر (دوم آبان) در آلمان آغاز شده و تا ۲۹ اکتبر (۷ آبان) ادامه خواهد داشت.

 لینک گزارش:

https://www.filmportal.de/nachrichten/start-der-57-internationalen-hofer-filmtage-202

ارسال بسته ضد اسلامی به یکی از پنج مسجد کاستروپ-رآوکسل

Moschee in Castrop-Rauxel erhält verbrannten Koran © DITIB ADS, bearbeitet by iQ.

مسجد  «اتحادیه ترک‌اسلامی برای امور دینی» دیتیب (DITIB) یکی از پنج مسجد در کاستروپ-رآوکسل روز جمعه بسته ای ضد اسلامی حاوی یک قرآن سوخته دریافت کرد. پلیس در حال بررسی این موضوع است.

 روز جمعه، مسجد «اتحادیه ترک‌اسلامی برای امور دینی» دیتیب (DITIB) در کاستروپ-رآوکسل در ایالت نوردراین-وستفالن هدف یک حمله اسلام هراسی شد. فرستنده ناشناس بسته ای حاوی یک قرآن سوخته با گوشت خوک و مدفوع را به مسجد مولانا فرستاده بود. با اطلاع رسانی به پلیس تحقیقات آغاز شد. بر اساس اعلام آژانس ضد تبعیض تعداد حملات به مساجد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ افزایش یافته است. در بیانیه ای آمده است: این حملات نگران کننده است و باید با تمام تلاش بررسی شود. این در حالی است که این آژانس در گزارش قبلی خود اعلام کرده بود، از سال ۲۰۲۱ کاهش قابل توجهی در حملات به مساجد و مؤسسات مسلمانان مشاهده کرده است. اما با این حال با وجود کاهش حملات به مساجد، تعداد جنایات ضد مسلمانان کماکان در سطح بسیار بالایی باقی مانده است. شهر کاستروپ-رآوکسل در ایالت نوردراین-وستفالن در کشور آلمان واقع شده‌است و پنج مسجد دارد.این حمله اسلام هراسانه در حالی رخ داد که اوائل مهرماه سال جاری خبر پروژه ساخت مسجد میلیون دلاری منتشر شد که قرار شد قبل از شروع ساخت به جامعه کاسترو-راکسلر دیتیب تبدیل  شود . طرح های ساخت مسجد جدید در کاستروپ-رآوکسل آماده شد و در جشنواره ای که توسط جامعه دیتیب ترکیه برگزار شده بود به نمایش درآمدند.سال گذشته  میلادی ۵۶۹ حمله به مسلمانان و مساجد در آلمان صورت گرفت. عاملان عمدتاً افراط گرایان راست هستند. جنایات ثبت شده شامل سخنان نفرت انگیز در اینترنت، نامه های تهدیدآمیز و حملات شخصی و همچنین آسیب به اموال و گرافیتی بود. اتحادیه ترکی-اسلامی موسسه دین (DITIB)  درگزارشی در مورد «حملات به مساجد» در سال ۲۰۲۲ اعلام کردند، در مجموع ۳۵ حمله به مساجد درسال ۲۰۲۲ ثبت شده است. ۲۵ نفر زخمی شدند و تنها یک مظنون دستگیر شد. سال ۲۰۲۱ این تعداد ۴۴ مورد بود. در ۲۰ مورد از ۳۵ حمله، مساجد از طریق پست یا ایمیل مورد توهین و تهدید قرار گرفتند. باقی حملات شامل ۷ مورد دیوارنویسی، شش آسیب مالی و دو آتش سوزی بوده است. بیشترین حملات به مساجد با ۲۱ مورد در «نوردراین-وستفالن» صورت گرفته است.

لینک گزارش:

تازه های نشر در آلمان

تأثیر اجتماعی و فرهنگی اسلام در اودیشای قرون وسطی

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1070079145

تأثیر اسلام: گفتمانی در مورد همسان سازی فرهنگی اجتماعی در اودیشای قرون وسطی

اسلام پس از آنکه «سلیمان کرانی» حاکم افغان بنگال، «موکوندا دوا» بنیانگذار «سلسله چالوکیا» در اوریسا باستان (اودیشا کنونی) هند را در سال ۱۵۶۸ شکست داد، بخش شرقی اودیشا تحت حکومت مسلمانان قرار گرفت. با این حال، مناطق غربی و جنوبی اودیشا از حکومت بنگال آزاد بود. با ظهور اسلام، تحولات شگرفی در جامعه، اقتصاد و فرهنگ اودیشا رخ داد. جمعیت مسلمانان در دوران حکومت مغول در اودیشا به رشد خود ادامه داد. در دوره های بعدی، چه در دوران استعمار و چه پس از استقلال، رشد آهسته بود زیرا تغییر در اودیشا وجود نداشت. سنی‌ها که حدود سه درصد از جمعیت آن را تشکیل می‌دهند، در اودیشا اکثریت را دارند، در حالی که شیعیان و احمدیه‌ها در میان مسلمانان در اقلیت هستند. با این حال، در مجموع، تصویری که نمایان می‌شود تصویری از همزیستی مسالمت‌آمیز میان هندوها و مسلمانان در اودیشا است. اودیشا نوزدهمین ایالت بزرگ هند از نظر وسعت و یازدهمین از نظر کثرت جمعیت است و مرکز آن بوبانسوار می‌باشد.

ناشر: انتشارات Verlag Unser Wissen

نویسنده: نکهت شاهین

سال انتشار: ۲۰۲۳

تعداد صفحات: ۳۲۴

قیمت: ۱۰۹,۹۰ €

ISBN-13: ‎ ۹۷۸-۶۲۰-۶-۵۹۹۹۱-۳

لینک کتاب:

https://www.thalia.de/shop/home/artikeldetails/A1070079145

هفته‌نامه فارسی زبان رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان صرفا به منظور آشنایی با رویدادها و تحولات فرهنگی آلمان، خلاصه گزارش‌ها و اخبار رویدادهای فرهنگی این کشور را بدون دخل و تصرف و ارائه نظریه، با ذکر دقیق منبع و عینا همانگونه که منتشر شده است، منعکس می‌نماید. بر این اساس تاکید می‌کند که انعکاس این اخبار به هیچ‌وجه به منزله تأیید آن نمی‌باشد.در عین‌حال، هرگونه بهره‌برداری و نقل اخبار، گزارش‌ها و تحلیل‌های این نشریه صرفا با ذکر منبع مجاز است

Dieses Bild hat ein leeres Alt-Attribut. Der Dateiname ist icro.png

هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
با همکاری هیات تحریریه رایزنی فرهنگی
انتشار از طریق وب سایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان
www.irankultur.com | info@irankultur.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *